Hamileyim..

Gayet normal endişeler, kendini tamamen hazırlamak durumunu hiçbir annenin yaşayabildiğini zannetmiyorum, "Ben tam hazırdım ve her şey tam da umduğum gibiydi" diyen varsa da helal olsun derim. :)

Evliliğimizin 2. senesinden sonra bebek konusunu dillendirmeye başlamıştık eşimle. İmkan olarak iyiydik, manevi olarak kendimi hazır hissettiğim bir zamandaydım, emin gibiydim... Gibisi fazla, emindim "Hazırım" dedim... Denemeler derken, hamile kaldığımdan şüphelenince bir test yaptım ve o test sonucuna verdiğim ilk tepki "Bu test bozuk mu la?" idi.
Sonra bir sevinç-heyecan gibi 3-4 dakikalık bi aptallaşma halinin ardından endişe hali başladı. Öyle ki iyi mi ettik kötü mü ettik, ne olacak, nasıl olacak, daha gezer miydik, daha okur muyduk, daha şu kurs bu kurs vardı... Bir saçmalama haline doğru evrildi. Fotoğrafçılık kursuna başlarken bıraktım, işimden ayrıldım... Her şey yarım kaldı, kendi hayatından vazgeçmek bu dediğim karamsarlık haline girdim oradan. Sonra tvde gazetelerde gözüme çarpan çocuklu haberler... "Ben bu çocuğu nasıl korurum, böyle kirli bir dünyaya nasıl çocuk yaptım ben" şeklinde bir hale de girdim, sanki o ana kadar dünyadan bihaber gibi.

Hormonlardan mıdır bilemem, "Hazırım" dediğim şey karşısında en az 10 farklı ruh halinden ruh haline sürüklenirken buldum kendimi Sonra "Nasıl doğuracağım, canım yanacak" korkuları, ardından "Ben ölem bebeme bi şey olmasın" duygusallığı... Ya böyle anlatınca, ben delirmişim sanırım haberim yokmuş

Sonra yorucu bir süreç vb. Ama hayat çocukla bitmiyor, yeniden başlıyor :)
Farklı bir Mali Tevzin'i keşfedeceksiniz, anne Mali Tevzin ile tanışacaksınız, kendinizi bu görev ile yeniden anlayacak, dünyayı bir anne gözüyle görürken aynı anda apayrı bir sevgiyi deneyimleyecek, sabır konusunda da insanın ne kadar güçlü bir varlık olduğuna şahit olacaksınız. (Sabır kısmını çok açmayayım gözünüz korkmasın alksdnhakj )

Evet, bazı şeyler biraz beklemede kalacak belki, bazıları ertelenebilecek şimdi sizi teselli için "Yaparsın edersin kariyerine hemen devam" kasmayayım. Ama hiçbir zaman "Geç" olmayacak hele ki istedikten sonra ve bu kadar gençken. O gün, hamileliğimle "Vazgeçtim" zannedip bıraktıklarıma bugün çocuğumla, kaldığım yerden devam ediyorum ve kendimi daha iyi tanıdığımı, içimde bir gözün daha çocuğumla birlikte açıldığını hissederek.

Sağlıklısı, hayırlısı olsun hakkınızda.

Son düzenleme:
Yorumuna kesinlikle katılıyorum.
Burda ki bazı kadınların veya kızların, gerçekten içlerindeki kini, öfkeyi ve kıskançlığını bu şekilde atarak ve acımasızca eleştirerek deşarj oluyorlar.
Oysa konu gayet güzel açıklanmış, eleştirilecek bi yanı yok ki...
Bu arada hamile oluşuna çok çok sevindim hayırlı, sağlıklı olsun inşallah.
Konu sahibi hiç moralini bozma endişelerin olması gayet normal, şuan şaşkınsın tabiki,
Bak canım ben kızımı 39 yaşımda kucağıma aldım, ah diyorum keşke biraz daha genç yaşta anne olsaydım, hem enerjim daha fazla olurdu hem de bu eşsiz, muhteşem duyguyu daha erken tadardım.
Gebeliğin hayırlı sağlıklı olsun inşallah.

Korkuların cok normal canım sonuna kadar endişelenebirsin.Sonucta yeni bir hayat yeni bir tecrübe.Evet belkı zaman zaman kendıne aıt bir hayatın olmadığını düşüneceksin hatta bu bir süre kesinlikle öyle olacak ama emin ol her şey düzene öyle güzel giriyor ki yaşayınca göreceksin nasipse.İki buçuk yıllık anneyim ve bu yıllardan çıkardığım en önemli ders günün başında ortasında sonunda iyi ki diyosun.Hayatta hep iyikileriniz olsun ...

Bugünlerde bu hamilelik ve çocuk konuları çok açılır oldu ..
Anlayamıyorum .
Hem korunmamışsınız hemde endişeliyim diyorsunuz
Allaha emanet , saldım çayıra mevlam kayıra .. Şeklinde bir korunma yöntemi yok.

Hamileligini gozyaslari ve kaygiyla ogrenen tek kisi siz degilsiniz. Ilerde geciyor bu dusunceler. 25 yasinda cok kucuk degilsiniz. Cocugunuz 15 ken siz 40 olacaksiniz. Guzel olacak :)

Yasadiginiz kaygilar normal, hayatinizin yepyeni bir evresine geciyorsunuz, sorumluklariniz artacak, mutluluklariniz da, kendinize yuklenmeyin, hamilelik hormonlarinin da etkisiyle inisli cikisli hissetmeniz normal
Mukemmel annelik dayatmasina da takilmayin, herkes once donup kendi eksiklerine baksin, elinden gelenin en iyisini yapmaya calismak mukemmel anneliktir bence

Bu arada hep hamileyim ama hazır değilim konuları acildi..

Bunda 2 seçenek var
Ya aldıracaksınız
Ya da doğurup kabulleneceksiniz

Kürtaja dahi karşı olan bir insan değilim (düzgün korunmaya rağmen ya da tecavüz sonucu vs. hamile kalındıysa)

Konunuzu da bilmiyorum. Ama şu çok cümleniz gerçekten çok çok itici geldi. Düşük yaptığına sevinmek nedir yahu?

Bebeğe daha ruh üflenmemişken adet olur gibi düşük yaptım ve evet hayırlsı buymuş dedim sevindim. Sanane???????
Bir de kürtaja karşı değilmişsin.
Sahte medeniyetiniz batsın..!

Bebeğe daha ruh üflenmemişken adet olur gibi düşük yaptım ve evet hayırlsı buymuş dedim sevindim. Sanane???????
Bir de kürtaja karşı değilmişsin.
Sahte medeniyetiniz batsın..!

Sen değil SİZ. Haddinizi bilin!

Düşününce ben de sevindim şimdi henüz ruh üflenmemiş embriyona! Daha aklı selim bir bedende ruh üflenmeyi hak ediyor sonuçta.

Bu endişeleri , korkuları her anne adayı yasıyor normal yanii , sen iyi düşün iyi olsun .. hayırlı olsun bebeğiniz .. sağlıcakla gelir insallah ...

Hayırlı olsun canım ilk başlarda böyle şeyler dusunmen normal hepimizin oluyor ama onun kalp seslerini duyunca orda nefes alan bir varlığın olduğunu düşünmek bile yetiyo insana hele bide kucağına al hayırlısıyla bak gor dünyada sadece bi o varmış gibi oluyo...

Yazmayayım yazmayayım dedim dayanamadım
Ben şu an hamileyim 32 haftalık ilk hamile kaldığını öğrendiğimde istediğim halde sok oldum bir korku sardı beni
Ben tüm borçlarımız bitti sanıp ortaya çıktım meğer eşimin borçları varmış
Bunda duyunca çok üzüldüm korktum
Bebeğime iyi bakamazsam diye aldırmayı bile düşündüm
Sonra o kabus günler ağlamaklı günler geçti çok şükür bebeğime sarıldım sağlığına herşeye dikkat ettim
Doğumuna az kaldı birçok şeyi hazır borç bittiği hayır ama farklı iyi gelişmeler oldu hayatımda şimdi daha daha iyiyim bin şükür.
Bazen insan hazır hissedip başına gecede korkabiliyor.bu farklı sorumluluk çünkü
Hamilelik çok değişik birşey
Bence herşeyi tam hissedince eşe alışınca yıllar geçince herşey yerine oturunca istemek lazım çünkü kadına zor gelir gebelik farklı bir duyvu

Hiç birşey olmaz merak etmeyin
Rahat olun.
İlk anneliği tatacağım zaman bu tarz düşüncelere girmiştim.
Kafa birmilyon oluyor tabi
Merak etmeyin puanınızda elinizde zaten atanırsanız atanırsınız ,oda sizinle gider gelir işe .
Sağlıklı bir hamilelik diliyorum.

Bugun bu konular çok arttı . Istemiyorsanız neden korunmadınız ?
Önlem Alınca olmuyor yani malum.
Korunmayınca da olmuyor ben hiç korunmuyorum 5 yıldır.Allah veriyorsa veriyor işte demeyi öğrendim.İkizleri Tüp bebek yaptım sonra da korunmadım.Ben de hep derdim planlı yapıcam korunucam istediğim zaman hamile kalıcam diye ama Allahın takdiri ne ise o oluyor.5 yıl oldu olsa olurdu korunmadığım halde , nasip diye de birşeyi unutmuyorum artık.Tedbiri alıp takdiri Allah a bırakmak gerek ama bazen tedbirsiz de olmayınca olmuyor,tedbir alsan da olucağı varsa oluyor

Ben hamile kaldığımda küçücük bir evim vardı eşim ikiz olacağını duyar duymaz daha dr agitmeden dubleks ev bakmaya gitmiştik dr dan önce.Bebek kısmetiyle gelirmiş çok doğru.Bizim ikizlere duble kısmet gelmişti :) Kafaya takma bugünlerin tadını çıkart hiçç sıkma canını ,gevşe ve rahatla doya doya hamileliğini yaşa bence .

Aynen hersey nasip işte . Hayırlısı

yasınız kucuk degil...25 cocuk sahibi olmak ıcın cok kucuk bir yaş degil...gelıp gecici duygular dıye dusunuyorum...sabır edın...cocuk atanamamanıza engel degil...ya avrupa gibi cocuk dogurmayıp karıyer pesişnde kosacagız...yada aile ıstıyorsak onada hazırlıklı olacagız...ne yardan ne serden geciyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…