hamileyim!!

Allah rızkını verir o çocuğun bak benim babam benden önce çalışmıyormuş ailesinin evinde yaşıyorlarmış 2 çocukla ben doğmuşum Allah öyle güzel iş nasip etmiş ki oraya başlamış evi hemen ayırmışlar şu an kendi evleri var emekliler( sadece babam ). Yanı Demek istediğim bilemezsin belki size çok iyi gelicek şükür et kız bulamayan var Allah sınıyosa geç bu sınavdan üzülme sevin

Hayırlı olsun ben de acele ettim oğlum 28 aylıktı hamile kaldım 1 sene daha bekleseymişim diyorum aralarında tam 3 yaş var büyük 4,5 küçük 1,5 yaşında. Çok zorlandım çok halada zorlanıyorum maddi durumda bir şekilde idare ediyorum büyük oğlanın kıyafetleriyle büyüdü tanıdıklardan küçük gelen kıyafetleri istiyorum. Açıkcası kıyafete fazla para vermedim beze yiyeceğe para gidiyor sağlıklı olsunlar ne yapalım.

Teselliye ihtiyacım var sizden başka kimseye soylemedim zaten korkuyorum galiba...
Evet 2.cocugu hep istiyorduk uzun zamandırda düşünüyordum ama maddi açıdan biraz daha rahatlamamizi bekliyordum korunuyordum da 3yildir pezervatifle korunuyorduk hic bir problem yoktu.Ben de eşim de iistiyorduk bir cocuk daha ilk bebegim 3yasinda aralarında fazla yaş farkı olmasın diyordum ama maddiyat da beni korkutuyordu 1yil daha duralım diyorduk ögrendigimden beri agliyorum eşim de kızıyor 2 çocuğa maddi açıdan bakamiycaz mi diye Allaha sukret diyor hic olmayanlar var diyor kendimi çok suçlu hissediyorum
Çocuk rıskıyla gelir Allah yardımcınız olsun

Hayırlı olsun ben de acele ettim oğlum 28 aylıktı hamile kaldım 1 sene daha bekleseymişim diyorum aralarında tam 3 yaş var büyük 4,5 küçük 1,5 yaşında. Çok zorlandım çok halada zorlanıyorum maddi durumda bir şekilde idare ediyorum büyük oğlanın kıyafetleriyle büyüdü tanıdıklardan küçük gelen kıyafetleri istiyorum. Açıkcası kıyafete fazla para vermedim beze yiyeceğe para gidiyor sağlıklı olsunlar ne yapalım.
Araları fazla olmasın zor diyen var sizin gibi 2 çocuk zor diyen var. 2. Çocuk için doğru zaman sizce kaç yaş aralığı olmalı?

Maddi olarak orta haliyiz esim su anda asgari ücret aliyor bende ineklerimiz var onlara bakıyorum ama artık bakamiycam ev ve arabamizda var çok şükür
eee daha ne istiyorsun...
Rabbim yardim eder.. buna inan..
sağlıkça gelsin bebişi :)
tam 3 yaş tam ideal.. benimde hayalimdi. :(

benim de bebeğim hiç beklemediğim bir anda geldi biz de prezervatifle korunuyorduk çok yeni evliydik tabi cahillik bazen kaçamaklar oluyordu bi şey olmaz diye. Ama bebeğim doğunca kucağıma alınca dünya üzerinde bundan daha fazla merhamet edebileceğin sevebileceğin başka bir canlı yok evlat sevgisi çok farklı. O değil de ben hala prezervatifle korunuyorum korktum şimdi daha 3 aylık bebeğim🤣🤣🤣🤣

Eşiniz haklı şükretmemiz lazım Rabbim kimseyi rızıksız bırakmaz.Gelen rızkııyla gelir sorun sadece maddiyatsa üzülmeyin lütfen.Hamileliğin tadını çıkarmaya bakın biz ne yaşarsak onlar hissediyorlar.Anne karnında başlıyor hayat.

Araları fazla olmasın zor diyen var sizin gibi 2 çocuk zor diyen var. 2. Çocuk için doğru zaman sizce kaç yaş aralığı olmalı?
Eğer yardım edeniniz varsa 3 yaş tam ideal benimkilerin arasında tam 3 yaş var aynı ayda doğdular. İkisi oyun oynuyor vakit geçiriyorlar canları sıkılmıyor. İkinci çocuk olduğunda oğlum 3 yaşına yeni girmişti tuvaleti falan yeni öğrenmişti ikisi de bakıma muhtaç olunca ben 1 sene çok zorlandım küçüğü yürümeye başlayınca biraz daha yük hafifledi. Anneniz kayınvalideniz yakınsa size yardımcı olsun tek başına 2 çocuk çok zor oluyor kendime vakit zor ayırıyordum kayınvalidem saolsun uzak olduğu halde gelmeye çalışırdı hala da öyle çağırırsam gelir çocuklara bakar ben işimi hallederim ama mesafe uzak olunca hadi diyince gelinmiyor. Ama şu da var hepsi geçiyor ikisi birlikte büyüyor bu yönü güzel.

Ben de geötiğimiz aylarda istenmeyen bir gebelik geçirdim. İkinci kızım çok küçüktü. O an hayatıma bomba gibi düştü. Altı haftalıkken de kaybettik. Bizim maddi kaygımız yoktu ama manevi açıdan hazır değildik. Hamileliği öğrendiğimde de ağladım, kaybettiğimde de. Zaman verin kendinize.

Konu sahibine yapılan bazı yorumlar çok kırıcı.

Arkadaşlar, burada çok fazla bebek isteyen insan var ama istemeyen insanlar da var. Siz istiyorsunuz diye istemeyenlere neden saygı göstermiyorsunuz? Daha da kötüsü size nispet olsun diye konu açtıklarını düşünüyorsunuz. Dini hassasiyeti olanlar için söyleyeyim, yaptığınız bildiğin insanların günahına girmek.

Kadın korunmuş, kendince önlemini almış. 2. bir bebeğe kendini hazır hissetmediği için yapmış bunu. Ve hazır hissetmediği halde olmuş. Bu da onun derdi. Çünkü buna hazır değil ve bunu istemiyordu. Siz defalarca tüp bebek denemiş olabilirsiniz, sizde olmadı onda oldu diye konu sahibine kızacak bir durum göremiyorum. Nasıl sizin bebeğinizin olmaması bir dertse onun da olması dert. Çünkü istemediği bir durum başına gelmiş. Üzüntünüzü anlıyorum ama yaşadığınız hayal kırıklığının hıncını lütfen başka insanlardan çıkarmayın. Bunu yapmak size bir bebek getirmeyecek.

Konu sahibine yapılan bazı yorumlar çok kırıcı.

Arkadaşlar, burada çok fazla bebek isteyen insan var ama istemeyen insanlar da var. Siz istiyorsunuz diye istemeyenlere neden saygı göstermiyorsunuz? Daha da kötüsü size nispet olsun diye konu açtıklarını düşünüyorsunuz. Dini hassasiyeti olanlar için söyleyeyim, yaptığınız bildiğin insanların günahına girmek.

Kadın korunmuş, kendince önlemini almış. 2. bir bebeğe kendini hazır hissetmediği için yapmış bunu. Ve hazır hissetmediği halde olmuş. Bu da onun derdi. Çünkü buna hazır değil ve bunu istemiyordu. Siz defalarca tüp bebek denemiş olabilirsiniz, sizde olmadı onda oldu diye konu sahibine kızacak bir durum göremiyorum. Nasıl sizin bebeğinizin olmaması bir dertse onun da olması dert. Çünkü istemediği bir durum başına gelmiş. Üzüntünüzü anlıyorum ama yaşadığınız hayal kırıklığının hıncını lütfen başka insanlardan çıkarmayın. Bunu yapmak size bir bebek getirmeyecek.
Tam içimden geçen

Teselliye ihtiyacım var sizden başka kimseye soylemedim zaten korkuyorum galiba...
Evet 2.cocugu hep istiyorduk uzun zamandırda düşünüyordum ama maddi açıdan biraz daha rahatlamamizi bekliyordum korunuyordum da 3yildir pezervatifle korunuyorduk hic bir problem yoktu.Ben de eşim de iistiyorduk bir cocuk daha ilk bebegim 3yasinda aralarında fazla yaş farkı olmasın diyordum ama maddiyat da beni korkutuyordu 1yil daha duralım diyorduk ögrendigimden beri agliyorum eşim de kızıyor 2 çocuğa maddi açıdan bakamiycaz mi diye Allaha sukret diyor hic olmayanlar var diyor kendimi çok suçlu hissediyorum
Bende istemiyordum kızım çok istedi şuan hamileyim sakin pisman olma daha biz ilk çocuğunuzda nasıl bakicaz diyorduk o geldi bereketyle geldi kendi kismwtiyle geliyor zaten

Back
X