Hamileyim :(

ARKADASIM evlenmek istemiyorsa evlenmez, bize ne herkes neyin dogru ve yapilmasi gerektigini biliyor degil mi? Istemiyorsa istemiyordur evlenceksin diye diretmenin anlami yok. Bende biliyorum dogruyu yanlisi ama istemiyor iste. Nokta.

doğruyu yanlışı biliyorsan burda böyle AYYY MAHALLE BASKISI AMAAAAAN :ssz: diye hallenmenin alemi olmadığını da biliyosundur.
tutup da aferin doğur veled-i zinanı nikahsız, dicek değildik heralde. denmesi gereken en mantıklı şeyi dedi herkes. Nokta.

Babasini da israrla sormayin artik arkadaslar, ya haberi yok olanlarda yada soz sahibi degil demek ki... belkide babasi vefat etti, belki bosandilar... bir sekilde konuya muhattap degil demek ki adi gecmiyor.Cevap verilmediyse israrla desmeye calismanin anlami nedir? Bu klasik baba ofkesini gormek isteyen bir kesim mi var acaba burada? Her durumda illa boyle bir cinnet geciren baba rolu olmak zorunda degil... herkesin yasami farkli. Artik bu baba kismini sormayi birakmalisiniz.

babası da kızım okuyo diye övünüyordur şimdi. Tabi bunları duyup kalp krizi geçirip ölmediyse !

doğruyu yanlışı biliyorsan burda böyle AYYY MAHALLE BASKISI AMAAAAAN :ssz: diye hallenmenin alemi olmadığını da biliyosundur.
tutup da aferin doğur veled-i zinanı nikahsız, dicek değildik heralde. denmesi gereken en mantıklı şeyi dedi herkes. Nokta.

Aman kismi size ait. Ben oyle birsey yazdigimi hatirlamiyorum. Ayrica yurtdisinda yasiyorum o kinadiginiz insanlardan veledi zina lardan etrafimda cok var. Kimisi avukat, kimisi subay,kimisi hemsire .... toplumda yeri olan saygin insanlar. Siz cok isin din kismina iniyorsaniz bir kere insanlari veledi zina diye ezmekten vazgecin. Bu da bir gunahtir.

Ustelik baskalarini veledi zina-ahlaksiz su bu diye ayirince ezince size bonus vermiyorlar bunuda ogrenin muhtemelen gunaha giriyorsunuz.

Yok arkadas. Günahlarin en büyügüne "normal, özgürüz" diyenleri hicbir zaman anlamayacagim. Hic mi ALLAH korkusu yok sizde?????:50:

babası da kızım okuyo diye övünüyordur şimdi. Tabi bunları duyup kalp krizi geçirip ölmediyse !

Daha once de dedigim gibi belkide bir baba figuru bile yok ortada, herkes bir sekilde farz etme yoluna gitmis. Belki vefat etti,belki bosandilar gorusmuyorlar, belkide hayatinda cok fazla bir rol oynamiyor.Sonucta kendi hayatini secmis yasiyor. Bizim boyle her detayi ondan fazla dusunmemiz garip. Herkes bir yerden dem vurmus hayirlisi.

Daha once de dedigim gibi belkide bir baba figuru bile yok ortada, herkes bir sekilde farz etme yoluna gitmis. Belki vefat etti,belki bosandilar gorusmuyorlar, belkide hayatinda cok fazla bir rol oynamiyor.Sonucta kendi hayatini secmis yasiyor. Bizim boyle her detayi ondan fazla dusunmemiz garip. Herkes bir yerden dem vurmus hayirlisi.

Pardon ama sen konu sahibinin avukati misin?

Bende sunu anlamiyorum ne zamandan beri dindar olmak VURUN DUSENE BIR TEKME olarak algilanmaya baslandi? Boyle yapinca bonus mu kazaniyorsunuz Allah katinda?

konu sahibi bile kendini bu kadar savunmuyor :)

Ayiplayip kinamak en kolayi tabi zor olan destek olmaktir... ki herkes yapamaz. Ben konu sahibinin iyi biri olduguna inaniyorum ve destek cikiyorum sonucta kimseye bir zarar vermedi, hayatini kendi sinirlari icinde yasiyor.Ben en guzelini diliyorum kendisi icin evlense de evlenmese de cocugunu eline saglikla almak nasip olur insallah.

Hayat baskasina ait ise ve zorla evlen evlenmelisin ... ahlaksizsin deniyorsa bu baskasinin hurriyetine mudahele baskidir. Bu bizi ilgilendirmez. Ben size zorla sunu yapmalisiniz sevimli7880 desem ne dersiniz? Ben sonucta konu sahibinin yakin arkadasi degilim akrabasi degilim bu sekilde baski yapabilecek. Yorum yapmakla cizgiyi asmak bi insani yargilayip baskilamak arasinda farklar var. Buraya konu acilmis olmasi agziniza her geleni saymaniz anlamina gelmiyor ki cok cirkin yorumlarda yapilmis vay efendim ahlaksizmis... baskasini ahlaksiz olarak nitelendirmek bizi ahlakli yapmaz. Onemli olan susmaktir bazen. Bu da bir gunahtir sonucta ahlaksizin eger ahlaksiz o sekilde oldugunu Allahta kulda biliyor. Boyle kisileri ezerek gunaha girer insan sevap islemez. Bizede birsey kazandirmaz. Ustelik kime neye gore ahlaksizlik ??? Bana gore degil onun hayati diledigi gibi yasasin yeterki vatanina milletine zarar getirmesin gizli tutsun, ki gidip herkese anlatacak degil.

Sonucta kimseye zarari olmaz sokaklarda dolanip nikahsiz cocuk yaptim evli degilim sevgilimle yasiyorum demedigine gore? Anlatmazsaniz kimse bilmez.Bu kadar!

ARKADASIM evlenmek istemiyorsa evlenmez, bize ne herkes neyin dogru ve yapilmasi gerektigini biliyor degil mi? Istemiyorsa istemiyordur evlenceksin diye diretmenin anlami yok. Bende biliyorum dogruyu yanlisi ama istemiyor iste. Nokta.
konu sahibi sizi avukatı olarak tayin etti sanırım zira ondan çok cevap veriyorsunuz yapılan yorumlara..

Bende sunu anlamiyorum ne zamandan beri dindar olmak VURUN DUSENE BIR TEKME olarak algilanmaya baslandi? Boyle yapinca bonus mu kazaniyorsunuz Allah katinda?

tövbee..

düşene bir tekme de sen at mantığının dinimizde yeri yok elbette.

ama arkadaş bile isteye düşmüş ve halinden MEMNUN. evlenmek istemiyor. tutturmuş annem de annem...

size soruyorum şimdi annesinin gönlünün olmasını beklemek gibi bir lüksü var mı ?

çok fazla yabancı dizi, magazin programı izleye izleye böyle olduk. herşey normal geliyor...

konu sahibi sizi avukatı olarak tayin etti sanırım zira ondan çok cevap veriyorsunuz yapılan yorumlara..

Rahatsiz oldum arkadasim bu kadar yetiskin bayanin bir araya gelip gruplasip birine saldirmasi... Hic hos degil. Nerde olsa DUR derdim. Eminim ahlaksizsin soylesin boylesin diye hakarete vardiysam olayi kimse ne yapiyorsun sen demezdi.

@missplayful
Biz Babasini ona sorduk, sana ne oluyo? Sabahtan beri okuyorum da yazdiklarini, konu sahibi bile senin kadar düsmüyo konunun üzerine. Neden co$uyorsun bukadar?
Biz Türk milletine yanlis böyle hayat, böyle yasam tarzi. Inatla anlamak istemiyorsun bunu. Neden? Sana normal geliyorsa sende öyle yasa, cocuklarina da yasat. Evlenmenize gerek yok istediginiz kisiyle beraber yasayip cocuk yapabilirsiniz. Onunla olmadi, bi baskasiyla denersiniz. Nasil olsa özgürsünüz. Dinimizi de takmayin istediginiz inanci yasamakta da özgürsünüz diye ögretin cocuklariniza.

Bunu kabul etmeyen üyelere teker teker saldirmaktan vazgec bi zahmet. Bize göre ters. NOKTA!

Bu foruma konu aciliyorsa konu sahibi ve diger uyeler bence bir birlerinin elestirilerine saygi gostermeli..
Hic kimse konu sahibinin ahlakina laf kondurmus degil. Konu sahibinin annesinin kizinin imam nikahi altinda sevgili olarak yasayipta sonra hamile gostermesine tepki gostermesi hemen hemen butun yorum yapanlarin garibine gitti ve sahsen benimde ayni sekilde..

Burda en onemli kisi su anda o gunahsiz bebek ve her cocugun saglam bir aileye dogmasi onemli.. Resmi nikah bu nedenle cok onemli cunku anneye ve cocuga kanuni aile haklarini vermektedir. Oh ne ala memleket bu ulkede herkes sevgilisinden bilmem nesinden peydahlasin cocuklari ondan sonra imam nikahini kiysin ve hayatlarina devam etsin..
O zaman neden butun ulkelerde evlilik diye bir kurum var bide bunu anlatsin biri bana???
Bende yurtdisinda yasiyorum etrafimda cok ama cok yabanci insan var evlilik oncesi hamile kalmis ama sonunda evlenip ailelerini kurmus, ki burda devlet nikahsiz annelere maddi ve manevi her turlu destegi saglamakta.. Ama Turkiye'de isler burdaki gibi kolay degil maalesef cunku toplumsal baskida var.

@missplayful
Biz Babasini ona sorduk, sana ne oluyo? Sabahtan beri okuyorum da yazdiklarini, konu sahibi bile senin kadar düsmüyo konunun üzerine. Neden co$uyorsun bukadar?
Biz Türk milletine yanlis böyle hayat, böyle yasam tarzi. Inatla anlamak istemiyorsun bunu. Neden? Sana normal geliyorsa sende öyle yasa, cocuklarina da yasat. Evlenmenize gerek yok istediginiz kisiyle beraber yasayip cocuk yapabilirsiniz. Onunla olmadi, bi baskasiyla denersiniz. Nasil olsa özgürsünüz. Dinimizi de takmayin istediginiz inanci yasamakta da özgürsünüz diye ögretin cocuklariniza.

Bunu kabul etmeyen üyelere teker teker saldirmaktan vazgec bi zahmet. Bize göre ters. NOKTA!

Peki soylede birsey var... israrla sormanin anlami nedir.Baba mevzuu pek cok kez soruldu demek ki o konuya girmek istemiyor israrla desmenin anlami ne? Biraz saygi olmali zorla kiza birseyler soylettirmeye calisiyorsunuz ki hos degil.Bana normal gelir gelmez ben size kendi fikrimi aciklamadim hala gizli tutuyorum. Farkindaysaniz hala ben boyle olsun veya olmasin demedim sadece kisisel fikirlere saygi diyorum.

Nokta yorumunu da sana hediye ediyorum madem cok begendin, istedigin kadar kullanabilirsin en azindan bir tesekkur beklerim senden hoslandigin yeni birsey ogrenmis oldun benden:D

resmi nikah düşünmüyorum değil annemn tepksni söyledm. çünkü bebek oldu nikah olacak ve işler resmi olck fakat bunlar olmadan önce o zatn biteceğine inanıyordu ve beklediği gibi olmadı işler şimdi karşı çıkıyor. Resmi nikahmz olmassa çocuğu üstmze almıcaz ve onun istediği gibi olcak bebek bizde kalmck. Bende bir anne adayı olarak her ne kadar annem bnm üzüldüğüm bnm için yanlş olduğunu düşündüğüm kararlar versede annemi üzmek istemiyorum çünkü ben ne kadar üzülüorsam o da zülüyor. Ben annemi kırmak istemiyorum ama bebeğimide tabiki svglmn ailesine vermek istemiyorum bu çok saçma. annemide üzmeyip okul bitene kadar nikah yapmayıp okul bitnce nikh yapıp çocuğu öyle mi üstüme almalym yoksa annem ne derse desin beni üzsede svglmi ailesni üzsede bnle konşmasada onu dinlmyp bir an önce nkmı mı yapmlym. Sonçta iki yolda da aynı kapıya çıksa da bn iki arada çok kalıyrm her saniye farklı düşnyrm çnkü sonçta annm ne kadr yanlşta olsa itirz edemyrm ve hamllgnde etksle duyglrmı çok yoğun yaşıyrm. Sadece sizlerde anne ve evlatlar olarak olaya bakablrsnz en andan şuan bnm yapamadğm mantğı kullanark. Çelişkyi nerde buldn burda anlmdm hrşy gayt açk açk anlattm

bak bu konuda çok yanlışsın ne demek çocuğu üstüme almayayım okul bitince alayım ? çocuğun her halükarda senin üzerine olacak hastanede doğum yapacaksın ve doğum raporu hazırlanacak çocuğun nüfus işlemleri de bu raporla yürüyecek nüfus cüzdanı böyle çıkacak. doğum raporunda da senin adın yazacak herhalde başkasının kimliğiyle hastaneye yatış yapmayacaksın değil mi ?

hadi bir evrakta sahtecilik yaptınız çocuğu başkasının üzerinde gösterdiniz ileride bu çocuğu nasıl almayı planlıyorsun dna testiyle mi ? o süreçte ne kadar yıpranacaksın ve bebek de ne kadar etkilenecek bu ne saçmalık arkadaşım ? sanırım annenin düşüncesi sen çocuğu doğur doğduktan sonra bir katakulleyle sevgilinin ailesinin üzerine atalım tabiri caizse bu sırada da sen okulunu bitirirsin bitirdikten sonra da tam annenin gönlüne göre bir damat adayı bulunur zengin falan değil mi ? eee çocuk da senin üzerine değil başından nikah da geçmemiş çocuğun da senin olduğu ispatlanmayacak çocuksuz bakire bir kadın gibi başkasıyla evleneceksin yani annenin planı bu sanırım senin de yavaştan aklına girmiş yapmayın böyle birşey günahtır bu vebalin altından kalkamazsınız

Bu foruma konu aciliyorsa konu sahibi ve diger uyeler bence bir birlerinin elestirilerine saygi gostermeli..
Hic kimse konu sahibinin ahlakina laf kondurmus degil. Konu sahibinin annesinin kizinin imam nikahi altinda sevgili olarak yasayipta sonra hamile gostermesine tepki gostermesi hemen hemen butun yorum yapanlarin garibine gitti ve sahsen benimde ayni sekilde..

Burda en onemli kisi su anda o gunahsiz bebek ve her cocugun saglam bir aileye dogmasi onemli.. Resmi nikah bu nedenle cok onemli cunku anneye ve cocuga kanuni aile haklarini vermektedir. Oh ne ala memleket bu ulkede herkes sevgilisinden bilmem nesinden peydahlasin cocuklari ondan sonra imam nikahini kiysin ve hayatlarina devam etsin..
O zaman neden butun ulkelerde evlilik diye bir kurum var bide bunu anlatsin biri bana???
Bende yurtdisinda yasiyorum etrafimda cok ama cok yabanci insan var evlilik oncesi hamile kalmis ama sonunda evlenip ailelerini kurmus, ki burda devlet nikahsiz annelere maddi ve manevi her turlu destegi saglamakta.. Ama Turkiye'de isler burdaki gibi kolay degil maalesef cunku toplumsal baskida var.

Peki cok guzel anlatmissin arkadasim, bende demiyorum ki evet herkes boyle davransin dogrusu bu degil, ama secim yapilmis kendiside suclu degil. Suclu hissetmeyen bir insani zorla suclu hissetirme cabasi nedir bu forumda onu anlamis degilim. Ayrica herkes gunahsiz bebegi dusunuyor ama anneyi dusunmuyor bu kadar ustune gelmek dogrumu hamile bir bayanin?Ayrica hakaret edilmedigi iddia edildi... bazi uyeler istedigin halti ye sonra gel buraya konu ac demisler... bu hakarettir hemde cok cirkin.

Son düzenleme:

burdaki hiç kimse düşene bi tekme vurma derdinde değil. yapılan en ağır yorum evlilik dışı birlikte yaşadığından dolayı eleştiriydi, ki onun bile sonunda bence evlenin diye fikrini belirtti herkes.
peki bütün bu uç şeyleri yaşayan insana evlenin, nikahsız bir çocuk doğurmayın onada yazık sizede diyenlere çıkıpda,
mahalle baskısı burda da var! , sizene herkes özgürdür,dilediğini yaşar vs tarzı yorumlar yapınca sen nerden ve kimden BONUS kazanıyorsun????????

Back
X