Hamileyim :(

Vay anasini forumda dedikoduya basladiniz level atladiniz kizlar kim tutar sizi :DDD

Kizi DUSMUS konumuna siz getirdiniz bana gore hic bi sorun yok. Dusmus degilse niye hayatini nasil yasadigini kendinize dert ettiniz? Ne ahlaksizligi kaldi ne halt yemesi bir suru yorum yapildi. Saygi cervevesinde yorum yapanlarda oldu ama saygiyi asanlarda oldu.

missplayfull sen avrupada yaşıyorsan oraya uyum ağla biz türküz ve elhamdülillah müslümanız kitabımızda kuran-ı kerim..hiç açıp okudunmu bilmiyorum ama zina 7 büyük günahtan biri...sende bu ahlaksızlığı savunup günaha girme..mahalle baskıısymış falanmış filnmış laf çarpıtıp durma sende geniş bir insansın o zman bunlara normal bakıyorsan..

Rahatsiz oldum arkadasim bu kadar yetiskin bayanin bir araya gelip gruplasip birine saldirmasi... Hic hos degil. Nerde olsa DUR derdim. Eminim ahlaksizsin soylesin boylesin diye hakarete vardiysam olayi kimse ne yapiyorsun sen demezdi.

evet buymuş cevabınız... biz gruplaşıp da saldırmıyoruz. ben diğer üyeleri tanımıyorum en azından.

dedikodu mu :)

kızı düşmüş konumuna biz değil siz getirdiniz. sürekli düşene tekme lafı size ait...

saygı çervesinde yorum yapanlar dediğiniz "canım haklısın. anneni ikna et. sevdiğin adamdan hamilesin ne güzel" şeklinde yapılan yorumlar mı ?

biz eleştirince saygısız mı olduk ?

OK burda bir kisi var ve bu kisiye ahlaksiz , istedigin halti ye gel buraya konu ac, modernlik bu zaten herkes peydahlasin gelsin bir yere atsin... boyle yorumlar yapilmissa mecazi olarak dusene bir tekmede siz atin cumlesini kullandim. Algilamaniz yanlis. Konu sahibi dusmus degil burada bir kisinin ustune yanlis veya dogru da yapmis olsa ki tartisilir , pek cok kisinin gelmesi ve bazilarinin hakarete vardirmasi olayi tamam hadi zayif yumusak bir yer buldunuz vurun bakalim demek oluyor. Oysaki ben dusmus oldugunu dusunmuyorum anlami gercek anlamda kullanmamistim.

Su durumda konu sahibinin tek dezavantaji bizim hayatimizdaki ters noktalari bilmiyor olmasi, biz onun hayatindaki bir olaya sahitiz oysaki o bizim hakkimizdaki hic bireyi bilmiyor bilse o da sahit olsa belki ona gore yorum yapardi. Eminim bizimde konu sahibine gore yanlis ama bize gore dogru yaptiginiz seyler vardir. Bir yabanci arkadasim vardi bende gene ayni bu sekilde a nasil yaprsin gibi bir gaflete burunup elestirmistim bana verdigi cevap su oldu ki cok dogruydu:

I am sure u do stuff i would never do it... kesinlikle katiliyorum.

DÜŞMÜŞ gördüğümüzden değil, ortada doğacak masum bir bebek olduğundan. senin yaşadığın MODERN! ülkede olaya nasıl bakıyorlar bilemeyiz biz cahil insanlar ama bizim burda nikahsız doğan bir çocuk tüm okul hayatı boyunca, tüm çocukluğu boyunca çoook utanır.
annesinden de utanır zamanla. babasıyla annesinin neden düğün fotoğrafları yok, okulda mahallede yaşıtlarının ona neden sizin aileniz farklı dediklerini, neden diğer arkadaşları gibi normal bir ailede, ortamda olmadığını çook düşünür, kafasına takar, utanır..
ama olsun canım bu kadarcık, önemli olan MODERN! lik değil mi?
hem ilerde sizin ordaki doktorlar, mühendisler vs. gibi mesleği olduktan sonra, çevrelerinde saygın bir kişi gibi göründükten sonra
ne önemi var ki çocukluğunda yaşadığı acıların, utançların, kırgınlıkların.. :19:

canim kesinlikle bu yorumunu cok begendim ve aynen katiliyorum..
Zaten bu konuda kimse konu sahibinin yaptigini direk elestirmedi, biz daha cok kizin annesine anlam veremedik. Annesi garip fikirleriyle kizin aklini karistiriyor, sonucunda kizda tamam univesite okuyor ama yasi daha kucuk. Sevdigi adamla birlikte yasiyor ee bunlarin cocuklarida olucak bence bundan sonraki en iyi fikir bunlarin evlenip cocuklarini buyutmeler..
Cocuk yapmak hem anne hemde baba icin buyuk bir sorumluluk bence bunu goze alirlarsa sorunda kalkicak..

Ayy bide gidin bizim gebelik forumlarinda cocugumuz olsun diye yaptiklarimiza bakin, iste hep boyle olur evli olan duzeni oturmus insanlar yillarca dener bisey cikmaz :((

missplayfull sen avrupada yaşıyorsan oraya uyum ağla biz türküz ve elhamdülillah müslümanız kitabımızda kuran-ı kerim..hiç açıp okudunmu bilmiyorum ama zina 7 büyük günahtan biri...sende bu ahlaksızlığı savunup günaha girme..mahalle baskıısymış falanmış filnmış laf çarpıtıp durma sende geniş bir insansın o zman bunlara normal bakıyorsan..

Avrupada yasamiyorum-

Zina gunah ama zina yapan insanida bu sekilde parmakla gosterip psikolojik baskiya itmek kendini bu sekilde puri pak gostermekte gunah. Allah neyin noldugunu biliyor bebegine veledi zina deyip kendisinide zina yapiyorsun ahlaksiz diyerek ustune gitmek bize birsey kazandirmaz. hicbirsey hemde

Gereksiz detayları tartışıp duruyoruz sanki burda herkes farklı bir çerçeveden olaya bakıp,farklı bir yorum yapabilir saygı duymak lazım.
Ama yapılan yorumlara nasıl saygı duymalıysak burada konu açan arkadaşlarında yaşam tarzına saygı duymak zorundayız yani ben böyle düşünüyorum burası özgür bir platform derken diğer tarafıda unutmamak gerekir.

Yaşam tarzı bize uymuyor diye bir burada konu açan arkadaşlara cevap verip yardımcı olmak yerine eğer sadece eleştiri yapıyorsak bu bizim bakış açımızın ne kadar dar olduğunu gösterir.Azarlamalar,vahlanmalar,keşkeler bu saatten sonra geçersiz ortada sevgilisinden hamile kalmış,ailesi ile arasında sorunlar olan bir genç kız var.Ne yapsın şimdi bize göre hata yapmış olabilir ama onun yaşam tarzı bu da olabilir.Bunu göz önüne alarak yorum yaparsak eminim ki daha sağlıklı ve yapıcı olacağız.

Konu sahibi arkadaşım;
Senin düşüncen nedir bu durumda.Ailen ikna olsa,desteklese evlenmek istiyor musun? yoksa sadece annenin bu tepkisini nasıl aşacağı ile ilgili mi yardım istiyorsun anlamadım ben zira erkek arkadaşın ve gebeliğin ile ilgili çıkmazda olduğunu anlatan bir yazını görmedim.
Tavsiyem annene düzgünce üzgün olduğunu ama artık geri dönüşü olmadığını ve yardımını istediğini söylemen.Senin hayat görüşüne uygun olabilir fakat her anne kızının hamilelik haberinden önce gelinliği ile evden çıktığını görmek ister.Unutma bizlerde geleceğin anneleriyiz.Annenin tek gayesi seni korumak bu tartışmalarda bunu asla aklından çıkarma ve okulunu bitireceğine onu ikna et.
Umarım bir an önce sorunların çözülür

Son düzenleme:
Ay cok guldum ya hahahahahahah Su sezercigin oldugu Turk filmini mi izlediniz yoksa:DD ya kizlar oyle digil artik. Hem kimseye birsey aciklamak zorunda degiliz ki.... Oturup herkese kiz evet zina evlenmedim cocuk yaptim demek zorunda degilki. Evlenip bosanip resimlerini atan ama cocugu olan cok insan var yok mu?? Neler dusunuyorsunuz yarabbim. Birsey olmaz bece. Millete de aciklama yapmak zorunda degilsiniz en fazla bosandim der bu kadar.

Bebek 4aylık olmuş sorun burda zaten o bebeği doğurmaya karar verilmiş, ki sevgilin de istiyor ve evlenmek istiyor diyosun daha ne istiyorsun o kadar olumsuzluk içinde ? Bebeği düşünmek zorundasın bence kafana göre ya da canının iseyip istememesine göre hareket etmemelisin annen de aynı şekilde

Gereksiz detayları tartışıp duruyoruz sanki burda herkes farklı bir çerçeveden olaya bakıp,farklı bir yorum yapabilir saygı duymak lazım.
Ama yapılan yorumlara nasıl saygı duymalıysak burada konu açan arkadaşlarında yaşam tarzına saygı duymak zorundayız yani ben böyle düşünüyorum burası özgür bir platform derken diğer tarafıda unutmamak gerekir.

Yaşam tarzı bize uymuyor diye bir burada konu açan arkadaşlara cevap verip yardımcı olmak yerine eğer sadece eleştiri yapıyorsak bu bizim bakış açımızın ne kadar dar olduğunu gösterir.Azarlamalar,vahlanmalar,keşkeler bu saatten sonra geçersiz ortada sevgilisinden hamile kalmış,ailesi ile arasında sorunlar olan bir genç kız var.Ne yapsın şimdi bize göre hata yapmış olabilir ama onun yaşam tarzı bu da olabilir.Bunu göz önüne alarak yorum yaparsak eminim ki daha sağlıklı ve yapıcı olacağız.

Konu sahibi arkadaşım;
Senin düşüncen nedir bu durumda.Ailen ikna olsa,desteklese evlenmek istiyor musun? yoksa sadece annenin bu tepkisini nasıl aşacağı ile ilgili mi yardım istiyorsun anlamadım ben zira erkek arkadaşın ve gebeliğin ile ilgili çıkmazda olduğunu anlatan bir yazını görmedim.
Tavsiyem annene düzgünce üzgün olduğunu ama artık geri dönüşü olmadığını ve yardımını istediğini söylemen.Senin hayat görüşüne uygun olabilir fakat her anne kızının hamilelik haberinden önce gelinliği ile evden çıktığını görmek ister.Unutma bizlerde geleceğin anneleriyiz.Annenin tek gayesi seni korumak bu tartışmalarda bu asla aklından çıkarma ve okulunu bitireceğine onu ikna et.
Umarım bir an önce sorunların çözülür
A+++++
super bi yorum

OK burda bir kisi var ve bu kisiye ahlaksiz , istedigin halti ye gel buraya konu ac, modernlik bu zaten herkes peydahlasin gelsin bir yere atsin... boyle yorumlar yapilmissa mecazi olarak dusene bir tekmede siz atin cumlesini kullandim. Algilamaniz yanlis. Konu sahibi dusmus degil burada bir kisinin ustune yanlis veya dogru da yapmis olsa ki tartisilir , pek cok kisinin gelmesi ve bazilarinin hakarete vardirmasi olayi tamam hadi zayif yumusak bir yer buldunuz vurun bakalim demek oluyor. Oysaki ben dusmus oldugunu dusunmuyorum anlami gercek anlamda kullanmamistim.

Su durumda konu sahibinin tek dezavantaji bizim hayatimizdaki ters noktalari bilmiyor olmasi, biz onun hayatindaki bir olaya sahitiz oysaki o bizim hakkimizdaki hic bireyi bilmiyor bilse o da sahit olsa belki ona gore yorum yapardi. Eminim bizimde konu sahibine gore yanlis ama bize gore dogru yaptiginiz seyler vardir. Bir yabanci arkadasim vardi bende gene ayni bu sekilde a nasil yaprsin gibi bir gaflete burunup elestirmistim bana verdigi cevap su oldu ki cok dogruydu:

I am sure u do stuff i would never do it... kesinlikle katiliyorum.

benim algımda problem yok ama siz anlatamamış olabilirsiniz.

siz de düşmediğine inanıyorsanız o halde düşene tekme atmakla suçlamayın bizi.

ayy gına geldi düşene tekme lafından:37:

konu sahibi ya da sevgilisi başkalarıyla mı evli ikisinden biri ? zina diyorsunuz da.

Son düzenleme:
benim algımda problem yok ama siz anlatamamış olabilirsiniz.

siz de düşmediğine inanıyorsanız o halde düşene tekme atmakla suçlamayın bizi.

ayy gına geldi düşene tekme lafından:37:

Gina geldiyse drop it , get over it, move on!

Avrupada yasamiyorum-

Zina gunah ama zina yapan insanida bu sekilde parmakla gosterip psikolojik baskiya itmek kendini bu sekilde puri pak gostermekte gunah. Allah neyin noldugunu biliyor bebegine veledi zina deyip kendisinide zina yapiyorsun ahlaksiz diyerek ustune gitmek bize birsey kazandirmaz. hicbirsey hemde

bir hata yaptım çok pişmanımm yardım edin desede yardım etsek o halinden gayet memnun neyine destek verecem...yardıma ihtiyacı olan binlerce insan varken böylelerine hiç içim acımaz benim..bizde kızız bizimde sevdiğimiz vardı ama biz nikahsız kimsenin koynuna girmedik afedersin ama namus diye bi KAVRAM VAR...

bir hata yaptım çok pişmanımm yardım edin desede yardım etsek o halinden gayet memnun neyine destek verecem...yardıma ihtiyacı olan binlerce insan varken böylelerine hiç içim acımaz benim..bizde kızız bizimde sevdiğimiz vardı ama biz nikahsız kimsenin koynuna girmedik afedersin ama namus diye bi KAVRAM VAR...

Anladim ama pisman degil zorla pisman edemezsiniz ki? Siz yapmamis olabilirsiniz herkes hayatini sizin gibi yasamaz.Yaptigindan pisman olmamasi da guzel birsey pisman olacak olsa yapmazdi en azindan.Biz birsey diyemeyiz kendi bedeni sahibi biz degiliz.

Ben okudum arkadaşım.Diğer bütün kitaplarda ortaktır ki bu 7 günahtan sadece birine dikkat etmemeni öneririm zira o 7 büyük günahın içinde 2 madde der ki;

''Kibir gösterme ve öfke ile yıkıcı kırıcı olma''

Son düzenleme:
anladim ama pisman degil zorla pisman edemezsiniz ki? Siz yapmamis olabilirsiniz herkes hayatini sizin gibi yasamaz.yaptigindan pisman olmamasi da guzel birsey pisman olacak olsa yapmazdi en azindan.biz birsey diyemeyiz kendi bedeni sahibi biz degiliz.

hah işte öyle demelisin...sen resmen o kızın yaptıgını savunuyorsun sanki çok normalmiş gibi..o yüzden sanada tepki gösterdiler o kız kadar yanlık aksettiriyorsun kendini

Back
X