Hamileyken annemleri çağıralım diyen koca

11 sene gelememesinin sebebi kendi ettiği büyük laf yoksa benimle arası gayet iyi aramızda bir husumet yok.Büyük konuşmasaydı şu anda gelmek istiyor ama zamanında ettiği laf için siz çağırın diyor konu bu anlayamayanlar için son kez diyorum.ve gereksiz yorumları okumuyorum bilginize.Kınayan yaşasın,beni anlayanlardan Allah razı olsun.konu kapanmıştır.
Madem aranız iyi anne bu haftsonu bekliyoruz diyebilirsiniz.. Üzgünüm ama kindarsınız.. ister okuyun ister okumayın tavrınıza gıcık oldum taktım
yazacağım 😂😂

11 sene olmus, hirsiniz dinmistir artik. Onca sene gorusmemissiniz bence cagirabilirsiniz

Yapmayın lütfen, Allah korusun ağır hasta gibi davranmayın.

Hepi topu ıkı çeşit yemek yapacaksınız, ailece oturup yiyeceksiniz.

Insan eşinin ailesini eve çağırmak için aylar aylar sonrayı mi bekler, aklım almıyor.

Ayrıca dunurlerin kendi aralarında ki ilişkiye karışma hakkına sahip değilsiniz ortada bir hakaret Yoksa.

Bu yazdiklariniz kapris kokuyor bana göre.

Annenizi çağırmak isteseniz eşiniz her hafta bahaneler bulsa ne hissedersiniz ?

Yorumları o

allah razı olsun biri de beni anlamış.
Valla benim kavinvalidemler nisanliyken bize gelmisti 7 saatlik yoldan butun akrabaglarimiz teker teker hosgeldine geldi onlara ve hepsi ayri ayri evine davet etti. Yani bu karsindaki insana verdiğin saygiyi gosterir ve cok memnun kaldilar kendilerini cok degeli hissettiler boyle olmasi gerekiyo. Sizinkide yalniz birakmak istiyosa eger anneniz geldiginde hosgeldin ederdi oturdu ilk gun durumu anlatirdi anne kiz vakit gecirin diye evinede cagirrdi bi kere yeterdi yani benim dusunce yapim bu cok sukur esimin ailesylede esim benim ailemlede cok iyi ailelermizde cok iyi demekki dogrusu bu 👍

11 sene gelememesinin sebebi kendi ettiği büyük laf yoksa benimle arası gayet iyi aramızda bir husumet yok.Büyük konuşmasaydı şu anda gelmek istiyor ama zamanında ettiği laf için siz çağırın diyor konu bu anlayamayanlar için son kez diyorum.ve gereksiz yorumları okumuyorum bilginize.Kınayan yaşasın,beni anlayanlardan Allah razı olsun.konu kapanmıştır.
Madem aranız iyi o zaman evinize davet edin,durumunuzu biliyorlar hizmet bekleyecek değiller ya sizden

Ne kadar gelin lafını sevmesem de kendim de bir gelinim annemin de bir gelini var.
Annemi evime çağırdığım zaman kayınvalidemi de çağırırım diğer türlü haksızlık yaptığımı düşünürüm tabiki her zaman olacak birşey değil ama yine de eşimi seviyorsam ailesine de saygı duymam gerekir diye düşünüyorum sonuçta onu bugüne getiren de bir anne baba var, evlendik diye bu durum değişmedi.
Bakın sizde hamilesiniz sizin de oğlunuzun eşi sizin yaptıklarınızı size yapsa hak verir misiniz veriyorsanız haklısınızdır ama bir duraklayıp düşünüyorsanız haksızsınızdır. Bunlar benim düşüncelerim
Ama şunu söylemek isterim kesinlikle eşiniz çok sabırlı.
Ben olsam çağırırım o kötülük yaptıysa bırakın kötülüğü ona kalsın siz çağırın yanlışı o yaptıysa o utansın siz ilerde vicdan yapmazsınız. Ve hep söylüyorum dünyayı iyilik kurtaracak
Allah sağ Salim evladınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Kusura bakmayın zorunda bizim adetlerimize göre
Adetlere göre davranıyorsanız küçük olarak sizin çağırmanız lazım belki o da kendi adetine göre anneniz geldiğinde buyur edilmek istedi belki çağırılmadan gitmeyeyim rahatsız olmasınlar uygun olunca ararlar diye düşündü

Kusura bakmayın zorunda bizim adetlerimize göre

Vay breh hatsise bakın siğz, bu ne münefıqlıktır adet gereğ gelmeyeğn kaynvalideğnin tiz kellesi vurulağ.
Elbette bir kaynvaldiş olarakdan geliniğnin aldından yapılma ve elmaslarlan bezeliğ anneğsine hörmette kusur etmeye ve Süleyman mühürlü kalem gözlerine tek bakışta saygı ve gorkuylan titreyip kendine gele ve haddini bile. Gelin hanım buyurduqlarında gele, def ettiklerinde gide ve hoşgeldin demediğ için pişmanlıqlarda yanaraktan torunundan da men edile ki aklını başına devşire. Çoq hakğlısınız ki böyle kağınvalideğnin terbiyeğsisliği aslağğ affınıza mazharr değildir, el etek öperekten ve 7 gün amuda kalkaraktan anneciğniz karşısında "Többe" çekmeden olmaz.

Çoğu kişi yanlış anlamış bir durum güncellemesi yapıyorum umarım okursunuz 11 senedir küs değiliz sonra zaten görüşüyoruz ama ben bu eve bir daha gelmem diye çıkıp gittiği için sözünü çiğneyemedi ve gelemedi.şimdi de taşındık diye gelmek istiyor eşime haber yollamış siz çağırın diye konu bu.umarım doğru anlaşılırım bu sefer.aramızda bir düşmanlık yok biz gidiyorduk hep o gelmiyordu.
Eee çağırın o zaman.
Çağırmayacak kadar kin tuttuğunuz bir insanın da evine gitmeyin o halde.
Bu ne yaman çelişki?

Vay breh hatsise bakın siğz, bu ne münefıqlıktır adet gereğ gelmeyeğn kaynvalideğnin tiz kellesi vurulağ.
Elbette bir kaynvaldiş olarakdan geliniğnin aldından yapılma ve elmaslarlan bezeliğ anneğsine hörmette kusur etmeye ve Süleyman mühürlü kalem gözlerine tek bakışta saygı ve gorkuylan titreyip kendine gele ve haddini bile. Gelin hanım buyurduqlarında gele, def ettiklerinde gide ve hoşgeldin demediğ için pişmanlıqlarda yanaraktan torunundan da men edile ki aklını başına devşire. Çoq hakğlısınız ki böyle kağınvalideğnin terbiyeğsisliği aslağğ affınıza mazharr değildir, el etek öperekten ve 7 gün amuda kalkaraktan anneciğniz karşısında "Többe" çekmeden olmaz.
Allah iyiliğinizi versin kahkaha attım adetmiş. Hangi yılda yaşıyoruz ne adeti. Adeti çok önemseyen hanımefendi kendisinin küçük olduğunu büyüklerine hürmetinde adet olduğunu bilir. 11 yıldır ne kinmiş. Ama kendisi de bir anne gelecekte başına gelirse ki bence gelicektir ki o zaman durup bugünleri düşünsün bi bence.

Madem aranız iyi o zaman evinize davet edin,durumunuzu biliyorlar hizmet bekleyecek değiller ya sizden
Yok onun niyeti başka.
Kaynananın öyle demesi işine gelmiş.
Evden ayağı kesilmiş oldu.
Hem de gelin hanımın bir şey yapmasına gerek kalmadan.
Kocası eninde sonunda patlayacak ve huzuru kaçacak ama.

Allah iyiliğinizi versin kahkaha attım adetmiş. Hangi yılda yaşıyoruz ne adeti. Adeti çok önemseyen hanımefendi kendisinin küçük olduğunu büyüklerine hürmetinde adet olduğunu bilir. 11 yıldır ne kinmiş. Ama kendisi de bir anne gelecekte başına gelirse ki bence gelicektir ki o zaman durup bugünleri düşünsün bi bence.

Ben acıyorum kvlere bazen. Bundan belki 20 sene kadar önce olsa, tavırlarına hak veremeyeceğimiz kvlerin şu anki durumları içler acısı cidden. Yine genellemeyeyim, kv-gelin-görümce vs iyisiyle kötüsüyle insan, çeşit çeşit ve çoğu kez aradaki erkeğin dengeli davranamaması da büyük sebep yanlış anlaşılmalara-abartılmalara ancak yeni nesil prensesleri okurken dehşete kapıldığım oluyor. Annesi gelmiş de hoşgeldine gelmedi diye tamam bitti hesap kesilmiş.

Abi belki kadın ana-kız baş başa kalsınlar ne zamandır görüşemiyorlardı fırsat bu fırsat özel de konuşurlar, benim yanımda çekinmesinler dedi çekti kendini, ya da olur ya hazzetmiyordur dünürden o kadar, olamaz mı, sevmek zorunda mı? Zehir olmasın ziyareti diye gitmemiştir, ya da kadının paylaşası gelmediği bir hali gelmiştir kafası istememiştir mümkündür yani. En fazla dersin "Bi hoş geldin diyebilirdi nezaketen 5 dk, bunu beklerdim ister istemez bir miktar ayıpladım ve tavrını doğru bulmadım" tamamdır, bu düşünceyi-fikri alır, beklenti yönünü şekillendirirsin kadının sana ekstra bir zararı yoksa. Ama hanım kızımız hesap sormuş, tartışma yaratmış ki bunu alıntıladığım mesajın keskinliğinden anlamak mümkün. Nasıl bir hararet yaşandıysa kadın "Bir daha gelmem bu eve" deyip çıkmış.

Var mı gerçekten şu yaşananın bir manası?
Adetler de hep tek taraflı işleyiveriyor ya bazen, o da hayret edilesi; herkesin kitabına uygun bir adeti var nedense.
Ne kadar gereksiz, abartı. Kendileri bir oğlan doğursa akıllanırlar mı o da bilinmez.

tovbe ya sanki anneniz sizi bagislamis gibi konusuyorsunuz. kimse hicbir seye zorunda degil. siz de prenses degilsiniz uyanin bence. 11 sene nedir ya dunya savaslari bu kadar anca suruyor.
+1
Allah eşinizin yardımcısı olsun.
Bu kadar kin tutma size zarar herkes kendine yakışanı yapar diyip Allaha bırakabilirdiniz. Ama kin tutma icinde bilenme bunun bedellerinide etrafınızdakiler mesela eşinize ödetmeniz ise sizin seçiminiz.

Çoğu kişi yanlış anlamış bir durum güncellemesi yapıyorum umarım okursunuz 11 senedir küs değiliz sonra zaten görüşüyoruz ama ben bu eve bir daha gelmem diye çıkıp gittiği için sözünü çiğneyemedi ve gelemedi.şimdi de taşındık diye gelmek istiyor eşime haber yollamış siz çağırın diye konu bu.umarım doğru anlaşılırım bu sefer.aramızda bir düşmanlık yok biz gidiyorduk hep o gelmiyordu.

Gerçekten tam olarak bu olayda mantık nerde ? Sırf sizin kaprisiniz ve şımarıklığınız yüzünden 11 yıl siz gittiniz görüştünüz ettiniz kadın gelemedi öyle mi neden sözünü çiğnememiş miş kadin 11 yıl boyunca sizden davet beklemiş hanımefendi. Siz de anne olacaksınız ve belki kayınvalide ilahi adalet inanın tecelli eder.

Gerçekten ya anlayışınız kıt ya da başka bir şey.11 senedir çok iyiyiz görüşüyoruz kendi gelmem dediği için lafından dönemedi hepsi bu kadar şimdi de siz çağırın ben döneniyorum diye haber salmış konu bu
Heee siz diyorsunuz ki o çağırsın bedavadan zahmetsizce onun evinde yiyelim içelim takılalım ama aman bana gelmesinler. Yorulamam. Aman bir börek yerler de 5 tl miz onların midesine gitmesin diyorsunuz. Şimdi anladık biz sizin derdinizi. Gezmeye gelince gezem, kv evinde yiyem içem ama kimseyi ağırlamayam... sahahajaj gülme geldi

Merhaba,yazın kayınvalidelere 3 dakikalık yerden ev tuttuk.böyle bir hatayı neden yaptım bilmiyorum neyse daha önceki evimden bi daha bu eve gelmem deyip çıktığı için kaynana yeni eve de gelmeye cesaret edemedi.O zaman tamamiyle kendi terbiyesizliğiydi o konuya girmek istemiyorum.eşim de illa gelin dediğinde bir gün biz geliriz oğlum ama siz çağırın demiş.çünkü lafından dönemiyor.neyse eşim bunu duyduğundan beri her haftasonu beni yiyor annemleri çağıralım diye ama hep bir şey çıktı babam hasta oldu,memlekete gittim vs.şimdi de hamileyim kendime zor yeme içme yapıyorum,halsizim,çabuk yoruluyorum,uykum çok geliyor.Eşim denen düşüncesiz de bunları bilmesine rağmen annemleri çağıralım mı diye bir gol attı az önce şimdi ben buna ne diyim.halsizim desem bugün çıkmayalım diyip pazarımı evde geçirtecek,çağıralım desem misafir ağırlamak istemiyorum hamile halimle zamanında büyük konuşmayacaktı bu eve bir daha gelmem diye.Akıl fikir istiyorum.
Eşinizin ailesi. Eşiniz hatırını kirmayin. Yemek yapmayı gözünüz kesmiyorsa dışarıda her şey var. Alın koyun. Ben yapmayı hiç sevmiyorum

Back
X