hamileyken antibiyotik kullananlar varmı?

muge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
13
0
36
Ankara
Arkadaşlar merhaba ben 7 haftalık hamileyim yüzümde yağ bezesi vardı ve bi anda enfeksiyon kapmışım ve aiden yanağım portakal gibi şişti doktora gittim duocid diye b grubu bir antibiyotik verdi. yüzümdeki enfeksiyonu biraz geriletti fakat çok kötü ishal oldum kadın doğum dopktoruma sordum ilaca bir süre ara verd dedi bebek için sıkıntı yok dedi ama genede korkuyorum . benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

günaydın bende cumartesi günü şiddetli bi orta kulak ağrısıyla dok gittim augmentin diye antibiyotik verdi umarım bi sıkıntı olmaz çok tedirginim aslında.

bende enfeksion kaptığım için kullanıyorun kullanmamak daha kötü bence..doktor verdiyse sorun olmaz inş.

bende hamileyken enfeksıyondan ıshal ve kusma sorunu yasamıstım ve dr antıbıyotık verdi kullandım hemde mg yuksektı gunde 3 kez..zararlı olduğunu dusunseler drlar ılac vermezlerdı emın ol..

B kategorisindeki ilaçlar gebelikte kullanılabiyor.bende idrar yolu enfeksiyonu oldu. bende kullandım canım.

bende kullandım antıbıyotık hem diş agrısı ıcın hemde ıdrar yolu enfeksıyonu ıcın....bende ozamanlar cok korkuyordum ama emın olun doktorlar zararlı bısey vermezler kac doktora sormustum guvenememıstım sımdı bebegım dogdu cok sukur.....ıcmenız gereken kadarını ıcın derım.....

bende 7+6 hamileyim.idrar yolu enfeksiyonu için largopen kullanıyorum.1000 mg antibiyotik iyi geldi.zararlı olsa verilmezdi sanıırm

Son düzenleme:
ya largopen bana hiç vermedi doktorum bende oldum ama :S bana fitil verdi hepp gunde 2 kere hemde 6 gün uff kabus gibiydi.

Merhabalar 19 haftalık hamileyim. 4 gündür gribim.Kadın doğum doktoruma gittim.Parol ve inceptum adlı ilaçları verdi. Bir gün kullandım.Korkup bıraktım.Rapor aldım evde dinleniyorum.Elma sirkeli gargara ve ballı limonlu çaylarla idare ediyorum.Umarım geçer . Gribe antibiyotik zaten etkisiz kullanmak faydasız ilaçları. Sadece zarar vereceğini düşünüyorum.Allah yardımcımız olsun.

slm.bende hamileliğimin ortalarında tonsilit olmuştum.2 kere depo penisilin vuruldum.kendi doktorumda penisilin olabilirsin demişti.şimdi 39. haftadayım.bebişimin bi sıkıntısı yok çok şükür...

günaydın bende cumartesi günü şiddetli bi orta kulak ağrısıyla dok gittim augmentin diye antibiyotik verdi umarım bi sıkıntı olmaz çok tedirginim aslında.

ben yeni üye oldum arkadaşlar ilk bebeğimi kaybettim kalp atışları durdu şimdi yine hamileyim 5.5 haftalık daha çok yeni ama bademciklerim acıyor iltihaplandı galiba bu kadar erken dönemde ilaç kullanılır mı bebeğe bişey olur mu yine kaybetmek istemiyorummm..

7 yada 8 haftalıktı ilk antibiyotiği kullandım. bu zamana kadar 2 kutu içtim. astım içi. bir zararı olsa vermez doktorlar. kadın doğum druma danışarak kullandım hepsini çünkü göğüs hastalıkları doktorunun verdiği bazı ilaçları kullanmamamı söylemişti dr um.

7 buçuk 8 haftalik hamileyken cipro antibiyotik bir kutu içtim ağır bi idrar yolu enfeksiyonum oldugu için ilaçları bitirince hamile olduğumu öğrendim ( günlerce ağladım 10 tane doktora gittik eşimle fakat doktorlar kararı bize bıraktı aldırmak konusunda kıyamadım bebeğime ama çok korkuyorum ona zarar vermiş midir acaba ilaçlar diye. Benim durumumda olanlar varsa bi ses olabilirler mi bana lütfen çok üzgünüm (

Kızlar bende hamileliğimde orta kulak iltihabı gecirmis ve cok zor bikac gun gecirmistim..Kullanmak istemedigim halde mecburen ve doktorumun tavsiyesiyle bir iki gun antibiyotik kullanmistim..Kabus gibiydi ama iyilesmistim ..Doktorlarin bir bildigi var ki bize kullanabilecegimiz antibiyotigi veriyorlar diye dusunuyorum..Ama hamileyken boyle dusunememis cok vicdan azabi cekmistim..Hepinize saglikli bir hamilelik diliyorum kizlar..

10 yıl olmuş ama canım hamilelikte antibiyotik kullanmissin sanırım 7-8 haftalıkken şu an ben de 7 haftalık hamileyim idrar yolu enfeksiyonu için doktor antibiyotik verdi çocukta bir sorun olmasından korkuyorum bu forumu araştırırken senin mesajını gordum çocuğun nasıl sağlıklıdır inşallah

Merhaba siz yeni yazmış siniz durumunuz nasıl bende sekiz haftalık hamileyim idrar yolu enfeksiyonu çok bankada cec1000 mg verdi içmekten korkuyorum enfeksiyon da cevaplarınız teşekkür ederim

Merhaba siz yeni yazmış siniz durumunuz nasıl bende sekiz haftalık hamileyim idrar yolu enfeksiyonu çok bankada cec1000 mg verdi içmekten korkuyorum enfeksiyon da cevaplarınız teşekkür ederim
Merhaba evet yazın yazmıştım bu yazıyı. Doktor augmentin 1000 mg antibiyotik verdi 5 gün sabah akşam kullandim. 12. Haftadaki kontrolde bebekte ciddi bir anomali olduğunu tespit etti doktor Alobar holoprozonsefali dedi. Kesin alınması gerekiyor deyince aldırdık.Neyden kaynaklandığı bilinmiyor. Belki enfeksiyon yaptı bilmiyorum. Cocugumuzu kendi ellerimizle gömdük. Parmakları bile belliydi. Uzun süre sonra gelmişti. Hemen gitti. Şimdi tekrar düşünüyoruz. Sizde olacak diye bir şey yok bu antibiyotikler güvenliği test edilmiş ilaçlar. Küçük bir ihtimal sıkıntı oluyor. Ama genelde güvenle kullandiriliyor. Benim doktorum perinotologdu. Yani riskli gebelik doktoru. Biz bilmeden gitmiştik. Bebekteki sorunu erken farketti.Mutlaka sen de perinotologa görün canım. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.

Çok teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda kucaginiz çocukla dolsun benimde çok ağrım var yatıyorum daha iki aylık idrar yolu enfeksiyonu çok hayırlı sini versin canım aciyo üzgünüm ki benim gibi olan varmı çare bulmuşum diye bakınıyorum

Ben de sen gibiydim ama antibiyotik kullanan çok var merak etme güvenli antibiyotik veriyor doktorlar içini ferah tut bol bol dua et. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…