Hamileyken araba kullanmak sakıncalı mı?

beyzanur50

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
215
1
96
Sivas
Herkese merhaba.. 21 haftalık hamileyim 50 km mesafede bir beldede çalışıyorum. arabamla gitmek istiyorum ama bi sorun olur mu diye de endişeleniyorum... ne yapmalıyım bilmiyorum artık bebek büyüdüğü için sıkıntı olmaz gibi geliyor ama yine de çok kararsızım.. :26:

Arkadaşın dediği gibi sorunlu bir hamilelik yaşamıyorsan,tansiyon vs.tarzi şikayetlerin yoksa sorun olacağını sanmıyorum.ilk 3ayımda aşırı dikkat dağınıklığım vardı ve 1-2kez kazanın eşiğinden dönmüştüm.bu tarz şeylere de dikkat et bence.emniyet kemerini de karnının altından yerleştirirsin ilerleyen haftalarda karnın büyüyecek.kesinlikle kendi aracınla gitmek çok daha konforlu olur.

Son düzenleme:
hamileliğim sırada eşimle farklı şehirlerdeydik doğuma 1 hafta kalana kadar kullandım doktoruma her gittiğimde sordum hepsinde kullanabilirsin yalnız emniyet kemerin takılı olacak derdi sadece 15 gün kullanmadım ondada kanamam vardı başlarda yatıyordum sürekli o yüzden dikkatli olduktan sonra kullabilirsin

tansiyon sorunun yoksa kullanabilirsin. bende hergün araba kullanarak işe gidiyorum. bir sıkıntım yok. yanından telini eksik etme yine de.

Çook teşekkür ederim arkadaşlar moral verdiniz.. herkes ya bişey olursa diye korkutuyor motive ettiniz beni, tek korkum kar-tipi olması bikaç gün hava kötü olacakmış.. Hakkımızda hayırlısı, Allah'a emanetiz :49:

Valla ben 30. haftayı bitirdim nerdeyse hala çok rahat kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok karda da kullandım ama yinede dikkatli olmak lazım

ben hala kullanıyorum ve bu gidişle sanırım hastaneye de kendim gidicem :)

ben de 8 haftalık hamileyim ve araba kullanıyorum ne bir dikkat eksikliği ne de bir sorun yaşadım.

bir defa gittim sorun yaşamadım çok şükür.. mesafe uzak olduğu ve yanlız olduğum için tedirgin oluyordum 45 dk. sürüyor yol ve tek gidiş-geliş ve dağlar arasında.. ama çok şükür sıkıntı olmadı, inşallah havalar da düzelir daha rahat olurum bakalım..

bir defa gittim sorun yaşamadım çok şükür.. mesafe uzak olduğu ve yanlız olduğum için tedirgin oluyordum 45 dk. sürüyor yol ve tek gidiş-geliş ve dağlar arasında.. ama çok şükür sıkıntı olmadı, inşallah havalar da düzelir daha rahat olurum bakalım..

bence tel çok önemli sadece telefonunu unutmamaya dikkat et bi sorun olmaz sanıyorum.yolun biraz uzunmuş..görev nedeniyle doğudayız yani karlı buzku geçiyor ama sorun olmuyor..

hamileliğim sırada eşimle farklı şehirlerdeydik doğuma 1 hafta kalana kadar kullandım doktoruma her gittiğimde sordum hepsinde kullanabilirsin yalnız emniyet kemerin takılı olacak derdi sadece 15 gün kullanmadım ondada kanamam vardı başlarda yatıyordum sürekli o yüzden dikkatli olduktan sonra kullabilirsin

kanama neden olmuş? son 15 gün olabilir mi canım?
normalmiymiş?

Yaa bende eşimle farklı şehirlerdeyim de burada kullanmıyorum zaten araba ile gelmedim...

ama h.sonları eşimleyken arada alıyorum arabayı da çok rahatsız hissediyorum kendimi böyle tam dik oturuyormuşum gibi sanki hemen kasıklarım batıyormuş gibi geliyor...

o yüzden pek tercih etmiyorum kendi fikrim yani...

Back
X