hamileyken bebeğin vucüduna leke gelmesı

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar ben 8 hftlık hamileym kafama takılan bırşey var hamıleyken zeytın gül ciger balık vs yenınce elınle bıryerını kasırsan bebekte leke oluyormuş ben gecen gun unuttum zeytıne dokundum yarım saat sonra gozumu ovusturdum sımdı cnm sıkıldı ya cocukta gozunde leke olur şa

merhaba hanımlar ben 8 hftlık hamileym kafama takılan bırşey var hamıleyken zeytın gül ciger balık vs yenınce elınle bıryerını kasırsan bebekte leke oluyormuş ben gecen gun unuttum zeytıne dokundum yarım saat sonra gozumu ovusturdum sımdı cnm sıkıldı ya cocukta gozunde leke olur şa
Benim annem hem bende hem de kardeşim de ciğer yemiş sonra ense kısmı kaşınmış ve kaşımış her ikimizde doğduğumuz sırasında ensemizde ciğer lekesi varmış ama büyüdük sıra geçti.Bir tandığımda kızına hamile iken çilek yemiş omuzunu kaşımış kızda çilek lekesi vardı omzunda.:1:

elinizi yikama aliskanligi edinin.
birsey yedikten ictikten sonra hemen ellerinizi yikayin,yuzunuze gozunuze surmeden;)temizlik acisindan;) ve hurafelere inanmayin.

Son düzenleme:
ciğer çok bilindiktir ama gerisini hiç duymadım endişe etmeyin bence şimdiden bunun tasasına düşmeye gerek yok allahım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş....

Ne olur boyle seyleri kafana takma ensede benim cocuklarimdada vardi ama genelde tum cocuklarda olur.yemeyle alakali degil ciger yeme der foktorlar onun nedeni leke degil fazla yenildigi zaman icindeki vitaminin bebege zarar verme ihtimali kafaya takma canim benvalla ne bulduysam yedim ozellikle bebege yarari olur diye renkli gidalari dut.zeytin.cilel vb

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım bende hamileyim.Açıkcası bende korkarım böyle şeylerden ama bana batıl inanç gibi geliyor.Batıl inanc ise zayıf akıllıların sahip olduğu bir dindir.Tabi sen yine de dikkatli ol.Ne de olsa bazı insanların basıma gelmiş bu tür şeyler.

Bu saydıklarının hepsini kesin yemişimdir hamileyken.Ve ben böyle bir inanış duymadığım için hiçbirşey olmadı:)
Sadece aşırma demişlerdi yani bahçeden veya sofradan haber vermeden,ikram edilmeden yeme demişlerdi bana.
Yersen de totonu kaşı demişlerdi:)

Yerken bisey olur mu bilmiyorum ama ornegin sunlari biliyorum ; eğer aserdiginde yemezsen bebekte iz olcani yada mesela eğer izinsiz yersen iz olcagini biliyorum bide konunuza gelince inşallah olmaz ama benim yengem yemek yaparken (et yapiyomus et mi ciğermi ne neyse) belini kasimis kuzenimin belinde izi var zaman içinde az belli oluyor ama var halen bide hamileyken kinaya dokunursan çocuk kinali sacli olur derler inanmak isteyince batil inanç çok ama dikkatte etmek lazim Rabbim yavrunuzu hayirlisiyla kucaginiza almanizi nasip etsin inşallah:16:

Buraya yazılanların hepsi hurafe, batıl inanç. Bebeklerin hemen hemen hepsinde doğum lekeleri görülür. Bunların büyük bir çoğunluğu zararsız ve geçicidir. Bir kısmı zararsız ve kalıcıdır. Fakat bir kısmı da çeşitli hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle ense bölgesinde bir çok bebeğin doğum lekesi vardır ve ilerleyen aylarda, bazen ilerleyen yıllarda bu yok olur. Dikkat etmek ama çok dert etmemek gerekir. Bebeğinizde doğum lekesi varsa önce bir doktora gösterin. O size lekenin herhangi bir hastalık nedeniyle mi olduğunu yoksa zararsız bir cilt lekesi mi olduğunu söyleyecektir. Lekeler cildimizdeki pigmentlerle alakalıdır. Bu tip saçmalıklara inanıp hamileliğinizi zehir etmeyin kendinize. Yani onu yersen, buranı kaşırsan leke olur gibi şeylerin hepsi hurafe. Birçok kadın bebeğinde bu tip lekeler çıktığı zaman hamileliğinde neler yapmış olduğunu hatırlar ve buna uygun bir hikaye uydurur. Zamanla bu hikayeler dilden dile dolaşır. Hele ki başka bir kadının bebeğinde de aynı lekeden varsa ve aynı şeyi yemişse iyice efsane olur. Ama bebeklerimiz gibi ciddi bir konuda bu tip hurafelere inanmak, uygulamak cidden çok tehlikeli.

Annem bana hamileyken dalak yemis ve yerden kalkmaya calisirken zorlanmis eli ayagina degmis:))))

Kocaman siyah dalak seklinde leke var ayagimda:) allahtan yuzune gozune degmemis

Hurafe falan ama dikkat etmek lazim

Bana da saçma gelir normalde;ama başıma gelmiş o yüzden yok öyle birşey demeyin.Benim annem hamileyken gece uyanmış amcamların dolabından zeytin almış yemiş tam yerken birinin kapısı açılmış,annem de korkmuş çekirdeği atmış ve elini kalçasına sürmüş..Benim kalçamda koyu kahve 4-5 santimlik izim vardır..Ama üzülme sen olcağı varmış olmuş gözünde de koca bi lekeyle doğmaz sıkma canını.

O leke hangi renk oluyo kirmizi mi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

öncelikle bebeğini sağlıkla alman dileğiyle korkma büyüklerimden duymuştum bu durumlar aş erme döneminde olurmuş bişey yerken yaa dokunduğund vücuna dokunurken aklımda demen yeterli annem nar yemiş kafasını kaşımış kafamda nar taneleri var

Doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum, böyle batıl inançlarla hamileliğinizi zehir etmeyin:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
hamileyken herşeye dokundum bebeğimde iiz falan olmadı, kesinlikle hurafe

Ben hamileyken bir tek ciger ve ete dokunmadim.inanmam da yine de ic gudusel bir sey iste.zaten zeytini bilmiyordum,Allah bilir kac kere dokunmusumdur.cilek diyen olmus onu da bilmiyordum mesela.ne kadar cok korkarsan o kadar cok yanlislikla dokunursun.biraz rahat olmaya calis

Batıl inançlara inanmam aslında ama annem bana hamileyken canı çok ayva istemiş ve karşı komşunun ağacından babama 1 tane ayva çaldırmış, sol yanağımda gamze var mesela benim annem bu gamzeyi o ayvaya bağlıyor, her ne kadar saçma bulsam da.. :)

Back
X