• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyken bebeğin vucüduna leke gelmesı

Bu tür konularda insanlar 2 ye ayrılıyor burada: hurafeciler ve inananlar.
Açıkcası size kalmış ama ben inanmasa(k)nız bile 9 ay boyunca el temizliğinize dikkat etmenizi öneririm.
Çünkü bu tür şeyleri deneyip orasına burasına süren ya da unutup süren birçok insanın bebeğinde iz olduğuna şahit olabiliyoruz.
Kimisi denedim olmadı der fakat sürenlerin bebeğinde iz olanlarının sayısı da azımsanmayacak kadar var malum.
Anneannemde hamileyken sırf olacak mı diye deneyip pazardan zeytin çalıp yemiş sonrada parmağını beline sürmüş, annemin belinde parmak lekesi var kahverenginde.
Tercih sizin

Gecen mayista cilek zamani pazara gittik esimle.Hamileydim o zaman.Deli gibi mide bulantisi var.Cilek tezgahinin onune geldik.Yarim kilo aliyoruz.Dayanamadim attim bi tane agzima.Sonra aklima geldi izinsiz aldim diye.1 hafta bebeklerimde ya iz olirsa diye kendi beynimi kemirdim😁 sonuc olarak pasparlak ciktilar cok sukur.Bir yerlerinde leke,iz falan yok😁

Neyse ki biz kocamla çirkiniz beklentilerim büyük değildi. Bizden de nurtopu gibi bir çocuk çıktı. Nasıl oldu ben de anlamadım asjssjd.

Babama bakınca da "Şükür rabbime yine korumuş beni" diyorum bazen :KK70:

Ya bu tesadüf müdür nedir bilmiyorum, şu gül olayını yaşadım ben oğlumda ya. :/
Anneannem, annem ve teyzemler; artık pisliğine mi can sıkıntısına mı, yoksa hakikaten bir miktar kafayı yediklerinden mi, hamileliğimde hurafe yüklemesi yaptılardı bana. Ama öyle böyle değil, ki bir süre sonra ben de manyağa bağlamıştım anlatılan hikayelerle birlikte:
"Nergis koklama nergis izi çıkar, mısır yeme mısır patlağı izi çıkar, güle dokunma gül çıkar, ona şeapma şey olur" vs vs. Baya hurafe kültürüm artmıştı o sıra.

Sonra ben de etkilendim ister istemez "Ya bu eskiler bilime dayalı mayalı değil ama, bunun bir mantığı mı var ki, nedir? Niye söylenmiştir?" diye düşünceler aldı. Hani şey gibi, gece tırnak kesme şeytanlar gelir derler ama işte o sıralarda evlerde elektrik-ışık ona göre, 2 odalı yerde yaşıyorlar misal, tırnak sıçrar ora bura yemeğe-yatağa diye söylenmiş bir şey. Hani dedim vardır bir mantığı, bir şeyden koruyordur devrin şartlarına göre.

Doktoruma bi panik sordum "Böyle böyle diyolla doktor bey, şunu yerse şöyle olur, bunu yerse böyle olur, şunu koklarsa şöyle, var mı bunun bilimsel bir dayanağı" ki üni. mezunu kadınım, doktorumun bana o dehşet ve "Yazık kızı ne hale getirmişler" bakışını unutamıyorum; adam da dediydi "Bizim oralarda da canının çektiğini yemezse onun izi çıkar derler. Şimdi yesen de yemesen de çocuğunun her yerinin iz dolması lazım" gibi bir şeyler söylediydi.
Halime de güldümdü.

Ama bu gül olayını denedim; "Bu elleme-koklama iz çıkar" olayı gül üzerinden çok anlatılıyor, ben bunu çocuğumda deneyeceğim ve açıklığa kavuşturacağım, sonra ileride ona göre kızları korkuturum dedim. :KK70:
Babamın bahçeden kırmızı bir güle dokundum ve saçlarımın içinde kalacak şekilde (Gizli bir yer aradım :KK70: ), ensemden az yukarısına küçücük dokundum.
İşte tesadüf mü ne artık bilmiyorum, olacağı tuttu herhalde, oğlumun ense-saç yerinde (Kendimde dokunduğum yerde) belli belirsiz bir kırmızılık var; ağır bir doğum lekesi şeklinde değil, öyle yatırınca olan iz gibi (Ama yatırınca olmuyor ona da baktım) öyle minik bir doğum izi var.

İlginç. :/

oyle bir sey olsa benim kizin heryerinin benek benek olmasi gerekirdi
gulde elledim zeytinde cilekte ziyaretede gittim
bahsettikleri leke moğol (mongol)lekesi
genellikle turk ve orta asya irki olan cocuklarda olur
kizimin belinde kucucuk var kaynanam inatla bunun arkasindan gelen erkek cocuk der ama ben saf kan türk benim kizim diyip gecistiriyorum zeytinle cilekle alakasi yok bacım
Haha benim oğlum da mongol lekeli.
Ardı yine erkekse yapmayalım çocuk biz.
Kız için yapacaz biz 😁😁

üf saçmalık ya

bişey çalar da yersen olur diyen var ama ona da inanmak bilemedim. aşırı inanır bebeğimde leke olcak diye kafanda kurarsan o lekeyi kendin yaparsın bence. düşünce gücü.

Babama bakınca da "Şükür rabbime yine korumuş beni" diyorum bazen :KK70:

Ya bu tesadüf müdür nedir bilmiyorum, şu gül olayını yaşadım ben oğlumda ya. :/
Anneannem, annem ve teyzemler; artık pisliğine mi can sıkıntısına mı, yoksa hakikaten bir miktar kafayı yediklerinden mi, hamileliğimde hurafe yüklemesi yaptılardı bana. Ama öyle böyle değil, ki bir süre sonra ben de manyağa bağlamıştım anlatılan hikayelerle birlikte:
"Nergis koklama nergis izi çıkar, mısır yeme mısır patlağı izi çıkar, güle dokunma gül çıkar, ona şeapma şey olur" vs vs. Baya hurafe kültürüm artmıştı o sıra.

Sonra ben de etkilendim ister istemez "Ya bu eskiler bilime dayalı mayalı değil ama, bunun bir mantığı mı var ki, nedir? Niye söylenmiştir?" diye düşünceler aldı. Hani şey gibi, gece tırnak kesme şeytanlar gelir derler ama işte o sıralarda evlerde elektrik-ışık ona göre, 2 odalı yerde yaşıyorlar misal, tırnak sıçrar ora bura yemeğe-yatağa diye söylenmiş bir şey. Hani dedim vardır bir mantığı, bir şeyden koruyordur devrin şartlarına göre.

Doktoruma bi panik sordum "Böyle böyle diyolla doktor bey, şunu yerse şöyle olur, bunu yerse böyle olur, şunu koklarsa şöyle, var mı bunun bilimsel bir dayanağı" ki üni. mezunu kadınım, doktorumun bana o dehşet ve "Yazık kızı ne hale getirmişler" bakışını unutamıyorum; adam da dediydi "Bizim oralarda da canının çektiğini yemezse onun izi çıkar derler. Şimdi yesen de yemesen de çocuğunun her yerinin iz dolması lazım" gibi bir şeyler söylediydi.
Halime de güldümdü.

Ama bu gül olayını denedim; "Bu elleme-koklama iz çıkar" olayı gül üzerinden çok anlatılıyor, ben bunu çocuğumda deneyeceğim ve açıklığa kavuşturacağım, sonra ileride ona göre kızları korkuturum dedim. :KK70:
Babamın bahçeden kırmızı bir güle dokundum ve saçlarımın içinde kalacak şekilde (Gizli bir yer aradım :KK70: ), ensemden az yukarısına küçücük dokundum.
İşte tesadüf mü ne artık bilmiyorum, olacağı tuttu herhalde, oğlumun ense-saç yerinde (Kendimde dokunduğum yerde) belli belirsiz bir kırmızılık var; ağır bir doğum lekesi şeklinde değil, öyle yatırınca olan iz gibi (Ama yatırınca olmuyor ona da baktım) öyle minik bir doğum izi var.

İlginç. :/

Hakikaten ya ben de babama bakınca şükrediyorum bazen ajsjekeked.

Ya bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum. Eskilerin aslında bilimsel bir açıklaması olan ama hırafe başlığı altında dillendirilen bazı söylemleri olduğu konusunda sana katılıyorum. Ama doğum lekesi konusu da ne bileyim. Fazla saçma geliyor :)

Benim sıpanın sırtında sol tarafta leke var. Aynı yerde aynı şekilde benim de lekem var. Hatta şaşırmıştım nasıl oluyor da anasıyla aynı yerde aynı şekilde lekesi oluyor diye. Bu mantıkla annemle aynı gıda ürününü elleyip aynı yeri mi kaşımış oluyoruz :)

Kızımın popişinde doğum lekesi var. Bişiler yiyip kıçımı ellemedim hiç :dondurma: için rahat olsun arkadaşım, olmaz bir şey. Eskiler muhtemelen kadınlar kirli elleriyle dokunmasın diye demişlerdir.

Ben bunun tamamen hurafe olduğunu düşünüyordum ta ki deneyip ne olacağını görene kadar..ilk hamileliğimde canım sürekli çilek isterdi sırf çilek almak icin markete giderdim. Birgun yine gittim çilek kasasının önünde pakete seçip secip doldurken aklıma bu hurafe geldi..çok canının istediği birşeyi çalarak yersen,sonrada o elini biryerine sürersen leke olur diye..attım ağzıma bi tane çilek ve gülerek sol koluma dokundum içimden de "amannnn tirt"dedim..
Sonra bebişim doğdu.Sol kolunda tam dokunduğum yerde kocaman kırmızı bir çilek vardi)))Ben şok..

Ya bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum. Eskilerin aslında bilimsel bir açıklaması olan ama hırafe başlığı altında dillendirilen bazı söylemleri olduğu konusunda sana katılıyorum. Ama doğum lekesi konusu da ne bileyim. Fazla saçma geliyor :)

Benim sıpanın sırtında sol tarafta leke var. Aynı yerde aynı şekilde benim de lekem var. Hatta şaşırmıştım nasıl oluyor da anasıyla aynı yerde aynı şekilde lekesi oluyor diye. Bu mantıkla annemle aynı gıda ürününü elleyip aynı yeri mi kaşımış oluyoruz :)

Mantığı kurulmuyor zaten bu yolla; ben de o gül olayını anlamadım tesadüf edeceği tuttu herhalde diyorum.
Bende sıfır doğum lekesi, babasında da görüp - bildiğim kadarı ile yok. Ama bak eşimin de ense tarafında sanırım benzer bir kırmızılık vardı çok belirsiz (Akşama gelince telefon flashı tutup bi bakayım -can sıkıntısı insana neler yaptırıyor-), artık olursa ikinciye de bir şey bulup başka bir yerimi kaşır bakarım, ben bu oyunu bozarım arkadaş. :confused:
Bir olayı var bunun gibime geliyor.

Bunun haricinde;
Doktorla konuştuktu, bende de böyle kendini rezil edercesine bile bile sorma huyu var ama bilginin hangi sorunun altında olduğu da bilinmez, akla takılanı sormak lazım.
A vitamini barındırırmış bazı yiyecekler çok yüksek miktar (Sakatatlar-ciğer mesela), bunun sık tüketimi de hamile bünyede sorun yaratabilirmiş vb. Yani eskilerin esas dayanağı buymuş İdrak. Bazı yiyecekler vitamin vb. ihtivası, boğaza kaçabilme riski, alerji tetikleyici (Çilek misal) olabiliyor ve hamile kadını bunlardan korumak-acil bir durum yaşanmaması için (Doktor ve ambulans çok olmadığından eskiden) her şeyden ürkütüp korkutup korumaya çalışmışlar; bu hurafelerin esas mantığı bu imiş.

Ay delirttilerdi beni ya; hele anneannem, gamlı baykuş gibi bir çöktüydü başıma abbav ne hikayeler.
Sürahi hanımdan hallice bir tip zaten, gizli hipnoz yeteneği olduğunu da düşünüyorum, yanına oturduğun an, kalkamıyorsun kolay kolay.

geçen bir kadınla tanıştım kendisine baksanız çocuğu kesin çok da guzel değildir dersiniz daha abartılı şeyler söylersiniz ama kibarlaştırdım, ama çocuğu bir gördum balkupuydu şeker yumuşuydu, nasıl tatlıydı, ne yediyse ben de yemek isterdim.
ben biraz inanıyorum böyle şeylere.

Benim kizin da benleri babasinin benleriyle ayni yerde 😂 Bende cok sasirmistim farkettigimde. Ayni kol, ayni bacak.. kizimin 4 tane beni var toplamda. 4ude babasiyla ayni 😂

merhaba hanımlar ben 8 hftlık hamileym kafama takılan bırşey var hamıleyken zeytın gül ciger balık vs yenınce elınle bıryerını kasırsan bebekte leke oluyormuş ben gecen gun unuttum zeytıne dokundum yarım saat sonra gozumu ovusturdum sımdı cnm sıkıldı ya cocukta gozunde leke olur şa
Ahahaha cehalete bak inanamıyorum ciddi ciddi tartışmışsınız bunu. Ban yememek için malum soruyu soramıyorum:KK48:

merhaba hanımlar ben 8 hftlık hamileym kafama takılan bırşey var hamıleyken zeytın gül ciger balık vs yenınce elınle bıryerını kasırsan bebekte leke oluyormuş ben gecen gun unuttum zeytıne dokundum yarım saat sonra gozumu ovusturdum sımdı cnm sıkıldı ya cocukta gozunde leke olur şa
Valla ben ne ciger ne zeytun ne bilmemne yedim bebegimin gozunde kirmizi leke var dogum lekesiymis cok canim sikiliyo ins gecer bide kiz cocugu ya

Benim kizin da benleri babasinin benleriyle ayni yerde 😂 Bende cok sasirmistim farkettigimde. Ayni kol, ayni bacak.. kizimin 4 tane beni var toplamda. 4ude babasiyla ayni 😂

Yalnız adamın vücudunu nasıl incelediysen benlerinin yerine kadar biliyorsun bacım. Beyim gelince bakıcam benlerinin yerine. Kıllarını aralayıp bakıcam hepsine.

Yalnız adamın vücudunu nasıl incelediysen benlerinin yerine kadar biliyorsun bacım. Beyim gelince bakıcam benlerinin yerine. Kıllarını aralayıp bakıcam hepsine.
Ay ben bilirim valla garip mi ola bu? 😂 Ben ozellikle bir gun orurup bakmadim da yani insan bazi geceler inceliyor tabi şapakene 😂

Back
X