Doğuma Hazırlık hamileyken bebeğinizin hareketlerini ne kadar takip ediyorsunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

daphneIsLife

..hem uzak hem yakın..
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
2.679
7
316
41
İzmir
kızlar, evde oldugumdan mıdır, içgüdüsel midir anlamadım ama bu aralar takmış durumdayım bebek hareketlerini takip etmeye. bazen üst üste kaç gün hiç oynamıyor gibi geliyor, bazen de üst üste hissediyorum. bu işin doğrusu nedir diye biraz araştırdım ama farklı bilgiler var. size dr.larınız ne tavsiye ediyor ve siz nasıl takip ediyorsunuz? ben fazla mı kuruntu yapıyorum acaba?

kaç haftalık hamile olduğunuzla lgili bir durum bence. biraz irileşince ister istemez eri kalmadığı için sarsıntı şeklinde hissedersin hareketlerini. sen kaç haftalıksın?

27. haftada çok rahat hissetmeniz hatta dışardan bile görmeniz gerek. gerçi her bebek te durum farklıdır mutlaka. ben 20 li haftalarda bebeğin hareketlerini hisstemek istediğimde genelde tatlı birşeyler yiyip sağ veya sol tarafıma dönük yatıyordum. genellikle o zaman hareket etmeye başlıyordu. deneyin mutlaka hissedersiniz. siz gün içinde hareket ettikçe rahimdeki su bebeğe beşik görevi görürmüş. o yüzden uyuyor olabilir. ama yine de mutlaka doktorunuza bir sorun ne dicek bakalım..

canım doktorum bana hareket takibi vermişti hala soruyor hareketlerini onun dediğini yazayım sana yemek yedikten sonra sırtüstü uzanacaksın bebeğinin hareketlerini 1 saat içinde en az 10 kere hissedersen sorun yok demektir bazen peşpeşe hareket ettiğinden 5 dakka bile sürmüyo o kadar hareket etmesi sayı önemli 10 u bulunca istersen bırak 1 saat beklemene gerek yok demişti ben genelde o kadar beklemedim ama bazen tembelliği tutmuyoda değil yanii malum onlar bizi yönetiyorr umarım işine yarar canımm Allahım hepimize sağlıcakla hayırla meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallahhhhhhhha.s.

çok tşk.ederim arkadaşlar.
yemekden sonra sırtüstü yatıp 1 saat içinde 10 kez hareket etmesini beklemeyi deneyecegim ben de.
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

benim ki geceleri çok hareketli. zor uykuya dalıyorum gün boyu işteyken pek bişey hissetmiyordum ama şimdi evdeyim 2 gündür daha rahat hareketlerini gözlemliyorum 29. haftadyım ve sanki dışarı fırlıcak gibi hareket ediyor ve uykumdan uyandıracak kdar sert hareketler yapabiliyor.

arkadaşlar bende 19 haftadayım bebeğim bazı günler çok hareketli bazende gün boyu hemen hemen hiç kımıldamıyor bende endişeleniyorum ama gece yatınca kımıldıyor birde anne yorulduğunda da bebeğin kımıldamadığını duymuştum doğruluğunu bilmiyorum ama bazende gerçek sanırım rabbim tüm ümmeti muhammed-in bebeklerini korusun herşey onun elinde:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Kızlar ben bugün kontrole gittim.Ve doktoruma hareketleri nasıl saymam gerektiğini sordum. Benim doktorum gün içinde 10-15 hareket sağlıklı olduğunun göstergesidir dedi.Açken hissetmeyebileceğimi söyledi.

Çok ilginç .Açken daha mı az hissedilirmiş. bende de tam tersi. Karnım açkken oğluşum daha çok hareket ediyor gibi sanki.Hele bugün şeker testine gireceğimiz için öğleye kadar bişey yemedik aç kaldık .Hastaneyi yıkacaktı nerdeyse oğluşum .yemek yiyene kadar durmadı hiç :lepi:

benim ki geceleri çok hareketli. zor uykuya dalıyorum gün boyu işteyken pek bişey hissetmiyordum ama şimdi evdeyim 2 gündür daha rahat hareketlerini gözlemliyorum 29. haftadyım ve sanki dışarı fırlıcak gibi hareket ediyor ve uykumdan uyandıracak kdar sert hareketler yapabiliyor.

canım ben de bu hafta 29.haftaya girdim. demek ki doğumlarımız çok yakın zemuszemus
2 haftadır çok arttı hareketleri. ozellikle bu hafta çok belirgin kaydirigubbakcemile2
demek ki 28-29.haftalarda iyice hissediliyor.

Çok ilginç .Açken daha mı az hissedilirmiş. bende de tam tersi. Karnım açkken oğluşum daha çok hareket ediyor gibi sanki.Hele bugün şeker testine gireceğimiz için öğleye kadar bişey yemedik aç kaldık .Hastaneyi yıkacaktı nerdeyse oğluşum .yemek yiyene kadar durmadı hiç :lepi:

ben de henuz aç-tok ayrımı yapamıyorum. sanki her daim hareket ediyor gibi.
senin erkekmiş canım, ne derler çok hareketli olunca ":sm_cool:futbolcu olacak benim oğlum"..allah hepimize sağlıkla kucaklamayı nasip etsin yarabbim opuyorumnanaktan

ben net hissediyorum ufaklığı.hatta şuanda yazarken bile kıpırdanıyor
ama özellikle uzandığımda,yemek yediğimde çok hareketleniyo.gece uyku uyuyamıyorum pek.kıpırdanıyo sürekli gelde uyu. :roflol:
aman onlar kıpırdansın sağlıklı olsunda gerisi önemli değil.
arkadaşlarında dediği gibi uzan bekle tatlı birşeyde yiyebilirsin öncesinde oda hareketlendiriyor.endişeni anlıyorum.bazen bende oynayacakmı diye uzanıyorum oyanyınca birkaç kez tamam iyiymiş diyorum.annelik duygusu böyle bişey kızlar.rabbim sağlıkla kavuştursun bebeklerimizi bize
:Saruboceq:

Benımde Kızlar yemek yedıgımde uzandıgımda kımıl kımıl edıyor tekmede atıyor ufaktan ufaktan..uzanıyorum oynasın dıye seslenıyorum yada müzik acıyorum biraz hareketli hemen oynamaya baslıyor..gecen dugune gıttık Allahım ses cok hoporlorün yanındayız nasıl oynuyo hıc durmadı oturdugum yerde sonra yoruldu sanrıım durakladı yatana kadar oynamadı.oyle oynamadıgı zamanlar oluyo annesı o zamanlarda uyuyo napsın kucucük o daha :asigim:

Son düzenleme:
o kadar hareketli ki beni uykudan uyandırıyor ve o istemedikçe yatamıyorum yoksa çok fena tekmeliyor üstelik durmadan ,şuan sabah olmak üzere ama bana daha uyumak nasip olmadı.

bebekten bebege de degisiyor. kimisi cok hareketli kimisi sakin. benimki sakin. hic takmiyorum. bence bu kadar kafaya takma.

yorgunsan da etmiyor. ayrica ille yemekten sonra 1 saat 10 kere kurali yok. sabah diyeklim cok oynadi, o gun artik takip etmene gerek yok.

Benim ki canı istediğinde çok hareketli , elbise giydiğimde daha az hissediyorum pantolonda daha çok hissediyorum, gün içerisinde sürekli hareket halinde :nazar: Ama akşamları belli bir saatten sonra pek hissetmiyorum , bazen sırt üstü uyuya kalıyorum kuzucuk tepik atsa dmnerim ama atmıyor ya da ben derin uyuyorum ... Yemek konusunda benimde bişeyler yedikten sonra daha aktif ...

bizde dün gittik dra.32 haftalık bebişim.dr gün içinde tam 12 saat belirle sabah 8 akşam 8 gibi,hareketlerini say 10 u geçiyorsa sorun yok dedi.ama arka arkaya olanları(aynı dakika içinde)bir hareket say dedi.hareket etmediğini düşünüyosan tatlı bişeyler ye ve yat dedi.

Back
X