hamileyken boşanmak?

aylinkr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2019
2
0
1
35
merhaba kızlar, biz eşimle 2017 yılında evlendik ve eşim rus olduğundan dolayı beraber rusyaya yerleştik ancak ben 5 aylık hamileyken beni aldattığını öğrenince derhal boşandık ve boşandıktan sonra türkiyeye döndüm şu an 7 aylık hamileyim bir kız bir erkek ikiz bekliyorum nasipse. ancak çocuklarım doğduğunda nüfus işlemleri nasıl olur baba adı yerine ne yazılır bu konularda hiçbir şey bilmiyorum, beni aydınlatırsanız sevinirim.

Türkiye kanunlarına göre boşandıktan 9 ay sonraki döneme kadar Doğum yapan kadının çocukları eski eşin üzerine kayıtlanır. Türkiye kanunlarına göre bakarsak eski eşinizin üzerine otomatik olarak geçer. Rusya için de böyledir diye düşünüyorum.

Eski eşin haberi yok mu çocuklardan?

Onun üzerine yazılır diye biliyorum ben.

Çocuklarınız eski eşinizin nüfusuna kaydolur, kimliklerinde babalarının adı yazar, onun soyismini alırlar. Sağlıcakla büyütün.

Kuzum yaaa Allah çocuklarını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Dilerim bundan sonra evlatlarinla mutlu bir hayatın olur

Eğer evliliğinizi türkiyede yaptıysanız ya da rusyada yaptığınız evliliği türk nüfusuna işlettiyseniz boşansanız bile boşanmadan sonraki 9 ay içinde doğan çocuk kanun gereği eski kocaya yazıldığı için onun üstüne yazılır ancak evliliği rusyada yapıp hiç türk nüfusana işletmediyseniz çocuğunuz evlilik dışı doğmuş gözükeceği için sizin nüfusunuza yazılır sizin soyadınızı alır. Baba hanesine ise sizin babanızın adı yazılır. Bu durumda çocuklarınızın babanızın nüfusuna yazılmasını istiyorsanız öncelikle rusyadaki evliliği ve boşanmayı nürk nüfusuna işletmeniz gerekir.

Arkadaşın yazdıklarının büyük çoğunluğuna katıldım

Evliliğiniz Türk nüfusunda ilki ise babalarının adı ve soyadı yazılır

Evlilik Türk nüfusunda işli değilse

Baba adı olarak sizin beyanınızla isim yazılır

Dedenin soyadı yazılır ama adı yazılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…