Hamileyken çocuğun polikistik over olmaması için ne yapılmalı?

asdasdws

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
273
67
13
28
Kizlar
Hamileyken çocuğun polikistik over olmaması için ne yapılmalı? Beslenme veya başka bilgisi olan var mi? Kizimda da olsun istemiyorum nasil bir yol izlemeliyim? Bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim

Kizlar
Hamileyken çocuğun polikistik over olmaması için ne yapılmalı? Beslenme veya başka bilgisi olan var mi? Kizimda da olsun istemiyorum nasil bir yol izlemeliyim? Bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim
Böyle birşey mümkün mü ya anne karnında müdahale edilebiliyorsa çok şaşırırmm

Ya duydum da sanırım annenin beslenmesinden de kaynaklı olabiliyormuş, bitürlü o yazıyı bulamadım , o yüzden buraya yazdım belki bilen vardir diye

Kız bebekleri yumurtaları ile doğar anne karnında oluşur erkekler testisle doğar ama üretim sonradan başlar

Kizlar
Sağlıklı beslen şekerine dikkat et hormonel dengeyi sağla kilo alma bebeğini de sağlıklı büyüt ergenliğini takip et başks yolu yok diye biliyorum

Ya duydum da sanırım annenin beslenmesinden de kaynaklı olabiliyormuş, bitürlü o yazıyı bulamadım , o yüzden buraya yazdım belki bilen vardir diye
Anladım umarım bilgisi olan yazar.
Kız bebekleri yumurtaları ile doğar anne karnında oluşur erkekler testisle doğar ama üretim sonradan başlar
Evet bunu biliyorum ben bebeğin yumurta kalitesinin anneye bağlı olduğunu bilmiyordum. En sağlıklı beslenip en dikkat ettiğimiz dönem hamilelik zaten kii şu zamanda maddi konular dışında hamileliği kötü geçiren kötü beslenen hiç bir anne yoktur diye düşünüyorum.

Yo çok var sigara içen nasılsa hamileyim diye 100 kiloya çıkan abur cubur fastfood yiyen çok

Ben de pcos var ama mesela annemde yoktu. Düzenli regli olurdu ve pcos problemlerinin hiçbirine sahip değildi. Ama mesela babaannem pcos mu haberi yok hiç doktora gitmemiş ki, ama ona bakınca pcos problemlerinin tümü var kadında. Şeker sorunu, kilo, tüy , anlattığına göre adetleri düzensizmiş vs.

O zaman ben anneme değil baba tarafıma genetik olarak babaanneme çektiğim için pcos oldum denilebilir.

O zaman sizin çocuğunuzun pcos hastası olma ihtimali de kesin değil. Ya da pcos sorunu olmayan bi kadının çocuğu pcos olabilir, genetikle ilgili bi şey

Kizlar
Gerçekten bunları mı düşünüyorsunuz? Sağlıklı beslenin gebeliğiniz için tamam ama bebeğin yumurtasının stresini de düşmeyin ya okudum şimdi ben de strese girdim acaba doğru beslendim mi yeterince diye. pcos bende de vardı. Zaten yeterince hassas dönemdeyiz bu kadar kasıp etrafımızı da strese sokmasak mı acaba?

Ay tabii ki her şeyi Düşüneceğim, neden çocuğum pcoslu olsun ki? Eğer önlem alınabiliyorsa alınması doğru olan, sizin yaptığınız gibi aman ne strese gireceğim mi diyim… Her şeyi elimden geldiğince dikkat ediyorum istiyorsan sen dikkat etme bacım

Yo çok var sigara içen nasılsa hamileyim diye 100 kiloya çıkan abur cubur fastfood yiyen çok
Ay benim gözümün önünde sigara içen hamile bir tanıdığım vardı o zaman ben hamile değildim ama baya kızdım, muhtemelen biz yokken de yapıyordu gunahini almayayım da. Çocuğu maşallah bildiğin topaç gibi doğdu çok sağlıklı çok tatlı bir bebek . Allah korudu

Allaha dua edebilirsiniz kfkfk genetik bir durumdur pcos. yapılacak bir sey yok maalesef. benim annemde vardı, su an ablamda da bende de var
Bir yazı gördüğüm için önlem alabilirim diye düşündüm de yok sanirim bilen belki yedigimiz içtiğimiz şeyler etki edebiliyordur diye kaldı aklımda. Bir ara doktora da sorarım yazarım hatta ilgilenen olursa

Hadi alın önleminizi de pcoslu olmasın. Siz benim ne yaptığımı nasıl bir gebelik geçirdiğimi bilmeden aman ne strese gireceğim dediğim kanısına nerden vardınız? Haddinizi bilin.

Hadi alın önleminizi de pcoslu olmasın. Siz benim ne yaptığımı nasıl bir gebelik geçirdiğimi bilmeden aman ne strese gireceğim dediğim kanısına nerden vardınız? Haddinizi bilin.
Konuyla alakası olmayıp benim açtığım konuya mesaj yazan sensin bir de diyor ki haddinizi bilin ay kafalari yiyeceğim djkzldllslsldl
burada böyle bir yazı gördüm acaba bilen var mı diye yazdım. .Çünkü ben önlem almak istiyorum. Bilmiyorsan niye atlıyorsun konuya? Sen alırsın almasın beni zerre ilgilendirmiyor. Hadi şimdi işine bak

Haklısınız mahalle ağzıyla karşılacağımı bilemeyip konuya yazarak hata ettim. En mükemmel anne sizsiniz.

Pcos’un kesim bir sebebi ve çözümü yok ki siz bir de doğmamış bebeği pcos yapmamak istiyorsunuz ki olacağı net değil.

Haklısınız mahalle ağzıyla karşılacağımı bilemeyip konuya yazarak hata ettim. En mükemmel anne sizsiniz.
Aynen ne kasıp insanları strese sokuyorsun ya diyip konuyla zerre alakası ve bilgisi olmayıp atlayan gayet medeni ve düzgün bir ağız bu siteyi herkes almasınlar ya vallahi şikayet edeceğim. Önlem almak isteyen bilinçli insanlara da mani oluyorsunuz.

Pcos’un kesim bir sebebi ve çözümü yok ki siz bir de doğmamış bebeği pcos yapmamak istiyorsunuz ki olacağı net değil.
Ya onu yaşayan bileceği için, ve o kadar bir zor durum olduğunu bildiğim için.. çocuğun da aynısını yaşasın hiç istemiyorum. O yüzden araştırıp duruyorum. Belki yeni bir makale araştırma çalışma vardır. Sağlık bu her gün birileri bir konu üzerinde çalışıyor tez yazıyor. İnşallah kimsenin çocuğu olmaz benimki de olmasın inşallah.

Daha yeni Evrim ağacı isimli. YouTube kanalı pcos hakkında bi video yayınladı. Orada pcoslu kadınların kız çocuklarında da aynı sorunların baş gösterdiğini anlatıyor. Önlem için bişey var mıydı sonunda şu an emin olamadım ama bi kontrol edin çünkü kadınların nasıl bu durumla baş edeceğini anlatıyordu. Çocukta varsa ne yapılması gerektiğini de anlatıyodu. Diyelim önlem alamadınız en baştan ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…