Hamileyken Dayak Siz Olsanız

Anlıyorum.. yaşı da çok küçükmüş bi de. Yazdıklarından anladığım ilişki ile şu yukarıda yazılanlar cidden örtüşüyor. Onun için belki de her şey oyundu, ta ki çocuk olana kadar. Bebek için üzülmekte de haklısın. Umarım o ebeveynlerinden daha olgun bi yapıya sahip olur ve minimum zarar alır bu ilişkiden. Aslında şu an her şey yolundaymış. Neticede herkes hata yapar, bu %100 değişmeyecekleri anlamına gelmez :))

Benim kafama bişi takıldı ama, şu an 22 yaşında demiştin ya, yüksek okul mezunu mu yoksa öğrenciyken mi başladı ilişki?

yok canım o yüksekokul mezunu

Eğer oldu bittiyse hadi tamam diyelim.
Yok eer hala işkenceye dayağa devamsa kendi yolumu çizerdim.
Sonuçta o çocuk huzursuz ortamdada sağlıklı büyüyemez.
Yinede derdi çeken bilir, belki aynı durum benimde başımda olsa katlanırdım mecburen.
Yaşamayana söylemek kolay.
Mantık kısmı yolları ayırmak gerektiğini söyler ama kalben aynı cümle kurulamayabilir.
Dilerim hayatı güzelliklerle dolsun vereceği kararla beraber..

Öyle biri ile bir ilişkiye hiç başlamazdım. Özellikle zengin insanlardan nefret ederim bu insanlar herşeyi satın alabileceklerini düşünüp istisnalar hariç hiçbir insana insan gözüyle bakmazlar. Dolayısıyla da benim bu duygu yoksunu insan ve ya insanlar muhataplığım bile öylesine olur değil hayatımın yarısı sayıp bir ilişkiye başlayayım.

arkadaşım kusura bakma ama siz olsanız ne yapardınız diye sormuşsun.. sen burdaki bütün cevapları okuyup arkadaşına mı ileticektin bak böyle bi fikir var diye:) bu kişi gerçekten arkadaşın mı???

Canım ben de konuyu açış nedenini anlayamadım, arkadaş için bir çözüm mü aranıyor, yoksa sen sadece merak mı ettin.

Çünkü kız zaten zamanında yapacağını yapmış evlenmiş, şimdi 1 sene öncesini düşünmenin anlamı yok ki , zaten ne kadar hata yapıp yapmadığını kendisi iyice görmüştür. Şuan yaşadıkları onun açısından en büyük cevap. Bundan sonra ne yapacağı önemli değil mi?

Arkadaşınız baştan yapmış hatayı,
evli olmadığı bir insanla aynı evde kalmak da ne demek!
Bu kızın ailesi falan yok mu ki, hiç duymamışlarmı erkek arkadaşıyla aynı evde kaldığını
Keşke kızlarına biraz sahip çıksalarmış...
Ama ben onun yerinde olsam (kızın hamile olduğunu ailelerin akrabaları duydular mı bilmiyorum ama)
o an bittiğini söyler ayrılır, çocuğu da aldırırdım.
Adam arkadaşınızı o akşam dövmekle zaten belli etmiş artık onudan vazgeçtiğini...
Neyse madem çocukları varmış, inşallah bundan sonra mutlu olurlar...

Bir an bile düsünmeden bosanirdim. Hatta "Benden önce baskasinin olmadigini nerden bileyim?" diye sordugunda bile ayrilmayi düsünürdüm kötükedihüso
Erkek milleti kendini ne saniyorda böyle davranma hakkini buluyorlar? kötükedihüso
Ben kendimi kimseye ezdirmem Çok üzgünüm çoook
Bebegimle beraber yeni bir hayata baslardim...

arkadaşım kusura bakma ama siz olsanız ne yapardınız diye sormuşsun.. sen burdaki bütün cevapları okuyup arkadaşına mı ileticektin bak böyle bi fikir var diye:) bu kişi gerçekten arkadaşın mı???
arkadaşım beni tanımadığın için böyle bir yorum yapmıssın neden yalan söyleyeyim ya bana olayı anlattıgında ben ne yapardım diye düşündüm ve herkes benim gibi mi tepki verirdi öğrenmek istedim e konu hosuna gitmediyse yazmazsın bulandırmaya gerek yok sonucta hayat bu kimin basına ne gelecek belli değil burada ayrılırım diyenlerde var ayrılmam diyenlerde var paylaşım sadece anladın mı
Canım ben de konuyu açış nedenini anlayamadım, arkadaş için bir çözüm mü aranıyor, yoksa sen sadece merak mı ettin.

Çünkü kız zaten zamanında yapacağını yapmış evlenmiş, şimdi 1 sene öncesini düşünmenin anlamı yok ki , zaten ne kadar hata yapıp yapmadığını kendisi iyice görmüştür. Şuan yaşadıkları onun açısından en büyük cevap. Bundan sonra ne yapacağı önemli değil mi?
ben olayı örnek olması açısından anlattım canım öğrendikten sonra bende düşündüm yerinde olsam ne yapardım diye buradakilerinde kararını merak ettim
Arkadaşınız baştan yapmış hatayı,
evli olmadığı bir insanla aynı evde kalmak da ne demek!
Bu kızın ailesi falan yok mu ki, hiç duymamışlarmı erkek arkadaşıyla aynı evde kaldığını
Keşke kızlarına biraz sahip çıksalarmış...
Ama ben onun yerinde olsam (kızın hamile olduğunu ailelerin akrabaları duydular mı bilmiyorum ama)
o an bittiğini söyler ayrılır, çocuğu da aldırırdım.
Adam arkadaşınızı o akşam dövmekle zaten belli etmiş artık onudan vazgeçtiğini...
Neyse madem çocukları varmış, inşallah bundan sonra mutlu olurlar...
hamile olduğunu duymadılar baska sehirde yasadıgı için erken doğum yaptım demiş
Bir an bile düsünmeden bosanirdim. Hatta "Benden önce baskasinin olmadigini nerden bileyim?" diye sordugunda bile ayrilmayi düsünürdüm kötükedihüso
Erkek milleti kendini ne saniyorda böyle davranma hakkini buluyorlar? kötükedihüso
Ben kendimi kimseye ezdirmem Çok üzgünüm çoook
Bebegimle beraber yeni bir hayata baslardim...

arkadaşım seni tebrik ediyorum konunun içeriğini anlayıp soruya göre cevap verdiğin için

arkadaşının yaşadıkları ciddi bir travma sebebi....
1 yıl sonra mı aklı başına gelmiş demenin bir anlamı olamaz,zira sana yeni anlatmış bu durumu ama kadının içinden 1 değil 10 yıl da geçse çıkmayacak bir mevzu.Bu yüzden arkadaşının bir destek almasında fayda olacağını düşünüyorum canım.
Eşi olacak erkek,doğanın kendisine sunduğu artı gücü kadına zorbalık yaparak kullanmayı tercih etmiş,bu durumu tartışmaya bile gerek yok ciddi bir hata tabi.Ancak arkadaşın şimdi nasıl,eğer evliliğini devam ettirmek adına içinde en ufak bir istek bile varsa alacağı psikolajik desteğin yanısıra kocası ile birlikte bir evlilik danışmanlığına da başvurmalılar....
Ne diyeyim hakkında hayırlısı olsun....
Empati yap demişsin tatlım ama inan bunu her insan kolay kolay yapamaz yani atalarımız ne demiş bekara karı boşaması kolaydır diye....
Demem o ki insan başına gelmeden ne yapacağını kestiremez,yoksa mangalda kül bırakmadan hepimiz atar tutarız,boşarım,çocuğu aldırırım diye...

ayrılır ve bebeği aldırırdım , bana bu şekilde davranan birisinin gelecek hayatımda hiçbirşeyle yer almasıan izin vermezdim ...

kendim için çok değerliyim ve kendimi seviyorum herşeyden önce...

gerçekten kötü olaylar yaşamış arkadaşın genç yaşında..

ben olsaydım adam benden şüphelendiği anda bırakır giderdim, bana güvenmeyen adamla işim olmaz. ayrıca bir de dayak olayı var, hele ki bi de hamileyken , asla kalmazdım o adamla... ve bebeği de aldırırdım...

zaten evlenmemişim bile hiç düşünmez ayrılırdım... bebeği de aldırırdım... benden önce başkası olmadığını nerden bileyim dediğindede kendin nesin ki karşına ne çıkmasını bekledinm derdim! bu erkekler her dişiye sarkacaklar evlenene kadar, ama evlendikleri kadın el değmemiş olacak... oldu canım... sen neysen karşına da allah öle birini çıkarır... bide şu zar meselesiyle çok şeyi öğrenebildiklerini sanmıolar mı... yapmak istedikten sonra o zarı da sağlam tutup her şeyi yapabilir insan... bu yüzden sadece zara bakarak yorum yapan bi erkek benim gözümde önce "salak"tır bu yüzden salak bi erkeklede evlenmezdim...
ama kız sanırım zenginliğe kanmış mlsf bu hataya düşen çok oluyor... ben düşmezdim, düşmedim de... belki arasam daha zengin bi koca bulurdum ama eşim kadar iyisini bulamazdım...

bana ayrılmak yetmezdi şehri terkederdim,ayrıldım demeye bile tenezzül etmezdim bana ulaşmanın tüm yollarını kapar bebeği aldırır hayatıma devam ederdim.tabi çok etkilenirdim bunlardan ama bile bile lades demem

Asla evlenmezdim asla. Fırsat bulduğum ilk anda rapor alırdım. Mahkemeye verirdim kesinlikle.
Ortada birçok suç var çünkü bir değil.
Bebeği aldırıp aldırmama konusunda şu an bişiy söylemek zor. Aldırmayıp ilerde onunla muhattap olmak var. Aldırıp bin pişman olmak var. Zor bir karar. Ama aldırma olasılığım yüksek olurdu.

Back
X