Hamileyken ehliyet almak

cameronhowe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
3.631
10.587
158
30
18 haftalık hamileyim. 27 yasindayim Bugun benden birkac yas küçük 2 kiz kardesim pazartesi baya bi zam gelecekmis diye duyunca bi gaza gelip sürücü kursuna kaydoldu. Ben bekarken bi turlu alamamistim, sonrasinda da zaten ayri arabamiz yok diye bi turlu gerek görmedim. Esim cok heveslendi, o da baya gaza geldi yani. Gel al su ehliyeti artik bebekle daha zor olur dedi. 1 günüm var karsr vermem icin. Ben de cok istekliyim. En fazla 3 ay surer diyorlar. Yani 7 bucuk aylik falan olucam sinavda. Yapabilir miyim bilmiyorum. Su ana kadar cok sorunsuz ve rahat bi gebeligim oldu bu arada, masallah diyeyim. Siz ne dusunuyorsunuz?

18 haftalık hamileyim. 27 yasindayim Bugun benden birkac yas küçük 2 kiz kardesim pazartesi baya bi zam gelecekmis diye duyunca bi gaza gelip sürücü kursuna kaydoldu. Ben bekarken bi turlu alamamistim, sonrasinda da zaten ayri arabamiz yok diye bi turlu gerek görmedim. Esim cok heveslendi, o da baya gaza geldi yani. Gel al su ehliyeti artik bebekle daha zor olur dedi. 1 günüm var karsr vermem icin. Ben de cok istekliyim. En fazla 3 ay surer diyorlar. Yani 7 bucuk aylik falan olucam sinavda. Yapabilir miyim bilmiyorum. Su ana kadar cok sorunsuz ve rahat bi gebeligim oldu bu arada, masallah diyeyim. Siz ne dusunuyorsunuz?
Gercekten 27 sene bekleyip 7,5 aylik hamileyken sinava girmek. Bilemiyorum altan 🙄🙄🙄

Her gebelik süreci farklı seyrediyor. Ben 32. Haftaya kadar koştur koştur hayatıma devam ederken bir anda yatalak oldum 😂
Çocukla daha zor olur evet bilemedim de ben de.
Ama normal seyrederse doğuma kadar araba kullanılır.

O 3 ay olayı yalan. Ben de aynı durumdaydım. 3 aylıkken sordum. Bana da 3 ay dediler . Başka bi yer bana "ne 3 ayı 5 6 ay rahat sürer" deyince vazgeçmek zorunda kaldım. Evraklarım da hazırdı. Hadi diyelim 3 ay doğru. Hiç kalmadan geçmelisin ki dosyan yanmasın. Çünkü ikinciye girebileceğini sanmıyorum

O 3 ay olayı yalan. Ben de aynı durumdaydım. 3 aylıkken sordum. Bana da 3 ay dediler . Başka bi yer bana "ne 3 ayı 5 6 ay rahat sürer" deyince vazgeçmek zorunda kaldım. Evraklarım da hazırdı. Hadi diyelim 3 ay doğru. Hiç kalmadan geçmelisin ki dosyan yanmasın. Çünkü ikinciye girebileceğini sanmıyorum
5-6 ay sürse işime gelir. Doğurmuş olurum o vakte

4 aylık hamileyken yazıldım kursa.
Teorik sınavı da verdim.
Aniden çıkan erken doğum riski ve istirahat sebebiyle kursum yarım kaldı malesef.
Dersler başladı ama ben katılamıyorum. Bu hafta sonu sinav var parayı yatırdık ama raporlu olarak giremeyecegim.
Diğer haklarımda ne olacak bilmiyorum.
Böyle bir durum yaşamanız durumunda o krizi yönetebilecekseniz hemen yazılın çünkü hamilelik köprüden önce son çıkış.
Ben de fırsat bu fırsat demiştim ama her şey değişti. Yine de hayırlısı diyorum

Ehliyetim var, araba aldık. Manuel vitese alışkın olmadığım için süreyim alışayım dedim. Ama cık hamileyken ben yapamadım. Stres gerginlik vites olayı kasılmalarımı arttırdı. Bir de çok sinirliyim trafikte. Eşim araba kullanırken bile geriliyorum ona buna insanlara . En iyisi doğduktan sonra sürerim dedim bıraktım. O sınav stresi farklı olur bilemedim

Kesinlikle alın. Ben hamilelikten önce aldım ama sizin durumunuzda olsam hemen yazılırdım. Bebek olduktan sonra çok daha zorlanırsınız. Söylediği gibi zam da olacak ama hem ehliyetiniz olur bebek doğduktan sonra çok rahat edersiniz bir ihtiyaç durumunda vs sakın ertelemeyin arkadaşım 9. Ayında hala İstanbulda araç kullanıyor, yaparsınız

Yazılın kursa yazılı sınavı verirsiniz nasılsan direksiyon pratiğiniz yoksa ilkinde olmazsa sonraki sınavlarda sınav ücreti yatırıp tekrar girersiniz. Açıkcası ben koca göbeğimle zorlanıyordum araba kullanırken.

Valla ben de hamileyken ehliyet almıştım. Kaydolurken gebe olduğumu bilmiyordum. 2.trimestera yeni girmiştim yanlış hatırlamıyorsam, hepsini rahatlıkla geçmiştim. Üstelik kanamalı bir gebelik geçirdim ben. Doktorum sorun olmayacağını söylemişti, direksiyon sınavına da öyle girmiştim

Sadece sınav görevlilerine söylememiştim hamile olduğumu, çok anlaşılmıyordu karnım da. Sınav sırasında ani fren yaptırmışlardı, freni yaptıktan sonra karnımı tutmuştum ufak bi kasılmayla, bana hemen dediler neden söylemedin hamile olduğunu yaptırmazdık ani freni, iyisin değil mi vs vs çok kibardılar..

Hevesiniz varsa bebek yokken hem daha rahat yazılı sınava çalışır, direksiyon derslerine gidersiniz. Bir de aracınız düz vites değilse otomatik vites ehliyete yazılmanızı öneririm. Manuel sürmekten çok daha kolay oluyor sınavda da.

Yazılın kursa yazılı sınavı verirsiniz nasılsan direksiyon pratiğiniz yoksa ilkinde olmazsa sonraki sınavlarda sınav ücreti yatırıp tekrar girersiniz. Açıkcası ben koca göbeğimle zorlanıyordum araba kullanırken.
Direksiyon biliyorum aslinda, pek de gergin bi insan degilimdir, oldukca soğukkanlıyim. Yapabilirim diye dusunuyorum. Ben fiziksel olarak engeli olur mu diye merak ediyorum

Back
X