Hamileyken ehliyet almak

Son ayımda hatta acilmam varken bile araba kullanıyordum ama hamileliğin başında tavsiye etmem. Hatırlıyorum yeni öğrenirken frenleri çok sert yapıyordum.
birkeresinde ben fren yapınca hocam kafayı çok kötü çarpmıştı kemeri takılı degildi. birşey olsa çok üzülürsünüz.
Anliyorum ama basinda sayilmam. 4 ayı geçtim ve yazili sinavda 5 ay, direksiyon sinavinda 7 ay bitmis olcak insallah

Annem 30 sene evvel 9 aylık hamileyken direksiyon sınavına girmiş :) alınır mereka etmeyin. Eğer ciddi bir bulantı, düşük tehlikesi gibi bir durumunuz söz konusu değilse şimdiden hayırlı olsun.
Doğumdan önceki güne kadar araba kullandım zor bir hamileliğim olmasına rağmen. Araç kullanmaya başlayınca insan çok büyük bir şeyi kaçırdığını hissediyor.

Benim yaşım 25 iken hamileyken aldım tabi daha başlarındaydım hamileliğimin 4,5 aylığında geçmiştim sınavları almıştım ehliyeti :D bebek belki uğurlu gelir al valla

Bilmiyorum. Engel mi degil mi iste? Onu soruyorum.

Son güne kadar araba kullanan insan taniyorum ama benim 28. Haftadan itibaren doktorum yasakladi hareket kabiliyetim kısıtlandığı için, stres panik vesaire uzak durmam gerektigi icin.

Yerinizde olsam dogumdan sonra alirdim. Ben ilk bebegim 4 aylikken almistim.

18 haftalık hamileyim. 27 yasindayim Bugun benden birkac yas küçük 2 kiz kardesim pazartesi baya bi zam gelecekmis diye duyunca bi gaza gelip sürücü kursuna kaydoldu. Ben bekarken bi turlu alamamistim, sonrasinda da zaten ayri arabamiz yok diye bi turlu gerek görmedim. Esim cok heveslendi, o da baya gaza geldi yani. Gel al su ehliyeti artik bebekle daha zor olur dedi. 1 günüm var karsr vermem icin. Ben de cok istekliyim. En fazla 3 ay surer diyorlar. Yani 7 bucuk aylik falan olucam sinavda. Yapabilir miyim bilmiyorum. Su ana kadar cok sorunsuz ve rahat bi gebeligim oldu bu arada, masallah diyeyim. Siz ne dusunuyorsunuz?
Hamilelik hiç bir şeye engel değildir, yeter ki uygun şartları sağlayın.

Ehliyet almak zor bir şey değil gözünüzde büyütmeyin. Yazılı sınavdan kalmak için her şeyden habersiz uzayda yaşamış olmak gerekiyor. Direksiyon desen hocaların verdiği 10 ders fazlasıyla yetiyor sonuçta en fazla 40km/sa hızla arabayı kullanıyorsun. Her şey artıyor bir an önce yazıl, çocuğun olduktan sonra arabanız da olursa hastane işleri, okul işleri vs tek başına rahatlıkla yaparsın. Her kadın araba kullanabilmeli bence

Yazılın tabiki. Galiba 2 ay sürüyor süreç. Hadi sürsün 3 ay. Bebek doğduktan sonra çok daha zor olacak emin olun.

Destek olacaksa söyleyin yanımda 2 yaşında oğlum ve ben 9 aylık hamile arabayla Fink Fink bir annemlere bir arkadaşıma giderdim.
Yani sen istedikten sonra hiç bir problem olmaz.

Ben küçükken trafik kazasi geçirdim ve kamyon çarpmıştı. Hic ehliyete yazılamadım yaşım 37 ama artik gerçekten gerekli olduğunu düşünüyorum. Bende yazılacam bilmem yapabilir miyim? Eşim kullanirken yandan kamyom geçse cok geriliyorum. Yapabilirim umarım .

Bende biran önce goruseyim o zaman canım.
Her ekten bu kadar zam yapıldığını bilmiyordum keşke ertelemeseydim.
Ocak,Şubat gibi kayıt olucaktim ama erkene alırım artık.
1.500 diye düşünmüştüm ama en iyi ihtimalle 2000 TL den başlıyor diye umuyorum şuan 🤦
10 Aralık da dönem kapanır mutlaka 10 undan önce git bu sene zamlar fazla geliyor

18 haftalık hamileyim. 27 yasindayim Bugun benden birkac yas küçük 2 kiz kardesim pazartesi baya bi zam gelecekmis diye duyunca bi gaza gelip sürücü kursuna kaydoldu. Ben bekarken bi turlu alamamistim, sonrasinda da zaten ayri arabamiz yok diye bi turlu gerek görmedim. Esim cok heveslendi, o da baya gaza geldi yani. Gel al su ehliyeti artik bebekle daha zor olur dedi. 1 günüm var karsr vermem icin. Ben de cok istekliyim. En fazla 3 ay surer diyorlar. Yani 7 bucuk aylik falan olucam sinavda. Yapabilir miyim bilmiyorum. Su ana kadar cok sorunsuz ve rahat bi gebeligim oldu bu arada, masallah diyeyim. Siz ne dusunuyorsunuz?

Gidin kayıt olun alın ehliyetinizi . Öyle aylar yıllar süren birşey değil , panik bir insan değilseniz ilk seferde , hadi heyecan yaptınız diyelim ikinci de alırsınız ehliyeti . Sıkıntısız bir şekilde geçerse hamileliğiniz yatma , dinlenme falan gerekmezse halledersiniz . Ben şuan daha kullanıyorum araba , gidiyorum geliyorum her yere , 29. haftadayım .

Kursa kayıt yaptırın zam gelmeden yazılı sınavada girin geçersiniz hamile olmanız engel olmaz. Direksiyon derslerinizi de alırsınız diye düşünüyorum birinci sınavda geçerseniz sorun yok ama ikiye kalırsanız da üzülmeyin. Dosyanız hemen kapanmıyor diye biliyorum bir sene hakkınız oluyor. 2. Sınavada doğumdan sonra girersiniz ekstra ders alırsınız direksiyon. Oldu bitti😊

Ben 24 haftalık hamileyken aldım ehliyeti, alabilirsiniz tabi ki
Bir de 30 haftayı geçtiğim halde araç da kullanıyordum bir sıkıntı olmadı çok şükür

Back
X