Hanımlar yaklaşık 3 yıllık evliyiz.2 buçuk aylık hamileyim.bir sene çocuk istedik.sonunda nasip etti rabbim.hamileliğimi öğrendiğimiz ilk zamanlar herşey gayet güzeldi.çok sevindik.
bu arada ben mide bulantıları halsizlik tiksinme derken evle ilgilenemiyordum.annem yakın olduğu için eşim haftaiçi anneme gitmemi söylüyordu.2 hafta haftaiçi gittim haftasonu eve geldim.döndüğümde herşey gayet iyiydi.taki bu haftaya kadar.eşim sigarayı bırakma kararı almış.mutlu oldum iyi yapmışsın dedim.fakat bi kaç gün geçtikten sonra tavırları değişti.sigara içmediğinden agresifleşti.tabi cinsellikte yok.doktor riskli şimdilik cinsellik dedi.
Bana artık annene gitme dedi.neyse dedim ses çıkarmadım daha iyiydim bu haftda gitmeyim dedim.eve geliyor herşeye sinirleniyor.hadi yemeği koy acıktım! Çay hala olmadımı! Şu çayı bi ısıt soğumuş! Abartıyosun artık herşeyemi miden bulanıyo vs vs.suratı zaten beş karış yüzüne bakılmıyor.
Zaten hassasım kendimle zor ilgileniyorum.inanın artık dayanamıyorum.oysa ilk zamanlar evi süpürür yardım ederdi.üzülüyorum kendimi yalnız hissediyorum ailemede söyleyemiyorum.ne yapsam şaştım kaldım.çocuğuma bişey olcak diye korkkuyorum artık.bana bir yol gösterin hanımlar..
En sonunda bende öyle yapcam sanırımSigara icsin. Bende birakmaya yeltendim herseye asiri tepki gostermeye basladim esim bezdi gitti gece yarisi bana sigara alip gelmisti
Bende sinirlendim başlarım senin sigarana git içte kurtulalım dedim.ne içti ne değişti.Bak canım senin eşin nasıl birisidir bilmiyorum ama benim eşim öyle bir şey yapsa; "Kalk yürü git dışarıya yak sigaranı, bana mı bıraktın be!" derim.
19 haftalık hamileyim ve sigarayı bıraktım. Uzun uzun anlatmayayım sana ama çok zorlandım.
Eşim de sigara içiyordu, o da bıraktı.
Ben hamileyim, benim sigarayı bırakma sürecimde sinirlenme hakkım var çünkü üç ayrı özel durumum var. (Biri bende kalsın)
Ama eşimin ben şu durumda iken "Benim yanımda sinirlenme hakkı" yok!
Bir kere bi sinirlenecek gibi oldu, sadece bir bakış attım ve "Küfür etsen iyiydi" dedi sustu oturdu.
Her sözü gerek yok laf ile beyana, bir bakış bin söz eder laftan anlayana demişler.
Bizde sigara konusu böyledir.
Kendisi zorladı git kal rahat edersin burda iyice kötü oluyosun ben ilgilenemiyorum diyordu.midenin bulanmasi ve bundan dolayi is yapamaman gayet notmal ama annene gitmen gereksiz olmus bence.
sbah gidip aksam gelcen yine neyse hafta ici orda kalman darlamis olabilir esini.
eger doktorun onerdigi bir ilac varsa kullanabilirsin ebnde mide bulantin icin.
benimde ilk 4 ay asiri bulantim vardi, ilac kullaniyodum, icmedigim gun yataktan cikamiyordum ama bir sekilde geciyor.
sigara olayida ustune tuz biber olmus tabi.
Evet zamanlaması kötü oldu.ona ihtiyacım olan en önemli zamanda böyle şeylerle uğraşıyorum.bebeğime odaklanamıyorum.Eşin çok yanlış bir zamanda sigara bırakmaya yeltenmiş.bende iki aylık hamileyim ve durumunu çok iyi anlıyorum.şuan herkesten çok anlayışa ve sabıra ihtiyacın var.bence eşin tekrar başlasın sonra bırakır:)
Bende sinirlendim başlarım senin sigarana git içte kurtulalım dedim.ne içti ne değişti.
Sakince konuşmaktan başka çaren yok galiba.ona ihtiyacın olduğunu bu tavırlarının onu gerdiğini,bebeği etkilemekten korktuğunu söyle.konuştuysan alttan almaktan başka çare yok gibi görünüyor.Evet zamanlaması kötü oldu.ona ihtiyacım olan en önemli zamanda böyle şeylerle uğraşıyorum.bebeğime odaklanamıyorum.
Benim ki de valla gecenin yarısı kaç kere gitti paket aldı getirdi, iç de bitsin şu gerginlik dayanamıyorum diyerekSigara icsin. Bende birakmaya yeltendim herseye asiri tepki gostermeye basladim esim bezdi gitti gece yarisi bana sigara alip gelmisti
Sırf bebeğim için uzak duruyorum ses etmiyorum zaten.ahh biz kadınlar ne kadar fedakarız..Sakince konuşmaktan başka çaren yok galiba.ona ihtiyacın olduğunu bu tavırlarının onu gerdiğini,bebeği etkilemekten korktuğunu söyle.konuştuysan alttan almaktan başka çare yok gibi görünüyor.
Yalnız olmadığını bil.bu bile insanı rahatlatır.yuvayı dişi kuş yapıyor gerçekten doğru bi söz.boşver aynen bebeğine odaklan.Sırf bebeğim için uzak duruyorum ses etmiyorum zaten.ahh biz kadınlar ne kadar fedakarız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?