hamileyken eşimin davranışları!

üff böyle yapacaksa zaten hiç bırakmasın sigarayı.en azından hamileliğin geçsin hayırlısıyla bebişini kucağına al.senin psikolojinin içine etmesin şu dönemde.ben de bi ara sigara içmeyeyim dedim.aslında hiç canım cekmiyordu ona rağmen baktım sinirliyim sürekli tartışma modundayım.amaaaan dedim tartışcağıma en iyisi devam sigaraya.ohhh dünya varmış:) tabi beni örnek almayın:)

Allahım şu sigara içmedi diye trip atanlara da hastayım. Oruç tutarken de bi heyheyli oluyorlar. Halbuki biz de karıkoca içiyorduk bıraktık, üstelik eşim 2 paket içen insandı. Sigaradan dolayı kapris yapacaksa hiç bırakmasın zıkkımlanmaya devam etsin yani. Hamile kadına zorla yemek yaptırmak, abartıyorsun demek niye?? Bulantı denen illeti çeken anlar. Hamilelik yaşamadım ama reflü gastriti olanlar bilir insan su bile içemez bulantıdan, hep derimki ağrıdan öleyim ama bulantım olmasın. Dünyam kararıyor. De ki böyle yaparsan sırf bulantım geçsin diye ilaç kullancam sorumlusu sensin.

Canm oncelikle Allah yardimcin olsun ve ben sunu solemek istiyorum hamilesin sinirlenip kafana takma hic birseyi uzulme zamanla duzelir sen yemgini cayini ver cekil kitap oku vs kendini mutlu edecek seyler yapp bunun icin hem bebegine hem kendine zarar verip uzmeeee o da zamanla yaptigindan utanir insallah ama gercekten zor bir durum hamileyken karsi taraftan insan incelik dusuncce bekliyor ama hersey bir yere kadar insanlar isine geldigi gibi davraniyo gecer buda uzulmeee....

Hanımlar yaklaşık 3 yıllık evliyiz.2 buçuk aylık hamileyim.bir sene çocuk istedik.sonunda nasip etti rabbim.hamileliğimi öğrendiğimiz ilk zamanlar herşey gayet güzeldi.çok sevindik.
bu arada ben mide bulantıları halsizlik tiksinme derken evle ilgilenemiyordum.annem yakın olduğu için eşim haftaiçi anneme gitmemi söylüyordu.2 hafta haftaiçi gittim haftasonu eve geldim.döndüğümde herşey gayet iyiydi.taki bu haftaya kadar.eşim sigarayı bırakma kararı almış.mutlu oldum iyi yapmışsın dedim.fakat bi kaç gün geçtikten sonra tavırları değişti.sigara içmediğinden agresifleşti.tabi cinsellikte yok.doktor riskli şimdilik cinsellik dedi.
Bana artık annene gitme dedi.neyse dedim ses çıkarmadım daha iyiydim bu haftda gitmeyim dedim.eve geliyor herşeye sinirleniyor.hadi yemeği koy acıktım! Çay hala olmadımı! Şu çayı bi ısıt soğumuş! Abartıyosun artık herşeyemi miden bulanıyo vs vs.suratı zaten beş karış yüzüne bakılmıyor.
Zaten hassasım kendimle zor ilgileniyorum.inanın artık dayanamıyorum.oysa ilk zamanlar evi süpürür yardım ederdi.üzülüyorum kendimi yalnız hissediyorum ailemede söyleyemiyorum.ne yapsam şaştım kaldım.çocuğuma bişey olcak diye korkkuyorum artık.bana bir yol gösterin hanımlar..
ailenize soylemeniz gereken bir durum yok ortada, evlilige aileleri bu kadar mudahil etmemek gerek. esinizin evinizde kalmanizi istemesi de son derece normal, cunku artik annenizin-babanizin kizi olmak yerine, esinizin hanimi-cocugunuzun annesi kimliginiz daha onde.
sabirli olun.

Canım merhaba. Sigarayı bırakmak için kullanılan ilaçlar var. Bi süre sigara içerken kullanılıyor bu süreçte sigaraya karşı tiksinti oluşuyor. Sonraki dönem sigarayı bırakıp ilaca devam ediyorsunuz toplam 1 ay sürüyor hepsi. Bunu uygulamaz dersen bolca muz koy önüne. Muz sigara isteğini azaltıyor. Birde çayın yanına bolca çerez. Sigara tiryakiliğinin büyük bi kısmı da el-dudak alışkanlığıdır. Eli çereze gittikçe bi nebze sakinleşir. Seninde bulantın giderek azalacak dahası bebiş büyüdükçe eşin senin durumunu daha iyi idrak edecek. Biraz sabırla bu dönemi atlatırsınız çabucak.
Hanımlar yaklaşık 3 yıllık evliyiz.2 buçuk aylık hamileyim.bir sene çocuk istedik.sonunda nasip etti rabbim.hamileliğimi öğrendiğimiz ilk zamanlar herşey gayet güzeldi.çok sevindik.
bu arada ben mide bulantıları halsizlik tiksinme derken evle ilgilenemiyordum.annem yakın olduğu için eşim haftaiçi anneme gitmemi söylüyordu.2 hafta haftaiçi gittim haftasonu eve geldim.döndüğümde herşey gayet iyiydi.taki bu haftaya kadar.eşim sigarayı bırakma kararı almış.mutlu oldum iyi yapmışsın dedim.fakat bi kaç gün geçtikten sonra tavırları değişti.sigara içmediğinden agresifleşti.tabi cinsellikte yok.doktor riskli şimdilik cinsellik dedi.
Bana artık annene gitme dedi.neyse dedim ses çıkarmadım daha iyiydim bu haftda gitmeyim dedim.eve geliyor herşeye sinirleniyor.hadi yemeği koy acıktım! Çay hala olmadımı! Şu çayı bi ısıt soğumuş! Abartıyosun artık herşeyemi miden bulanıyo vs vs.suratı zaten beş karış yüzüne bakılmıyor.
Zaten hassasım kendimle zor ilgileniyorum.inanın artık dayanamıyorum.oysa ilk zamanlar evi süpürür yardım ederdi.üzülüyorum kendimi yalnız hissediyorum ailemede söyleyemiyorum.ne yapsam şaştım kaldım.çocuğuma bişey olcak diye korkkuyorum artık.bana bir yol gösterin hanımlar..

Alışma sürecinden sonra geçecektir herhalde. Biraz idare edin, gerçekten sakin bir anında konuşabilirsiniz de durumu..

Eşim günde bir paket içerdi. İlk hamileliğimde pis nefesle çocuğuma dokunam,sıfır ciğerleri zarar görmesin diye bıraktı. Yardımcı olsun diye ch...x laç aldım ama ilacın yan etkilerinden korktuğu için kendiliğinden bıraktı. Çooooook sinirli oldu. Üstelik boğazına vurdu. 30 kilo aldı.
Bırakalı iki yıl oldu ama hala sinirli ve kilolu
Eşiniz kesinlikle içmesin. Sağlığı düzelecek. Ağzının tadı yerine gelecek . Yüzü, eli, rengi değişecek. Nefesi açılscak. Öksürükten tıkanmalar bitecek.
Biraz sabır lazım. Herşey çocuklarımız için.

Back
X