Doğuma Hazırlık Hamileyken Ev İşleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

NilPerisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2020
696
801
103
34
Kızlar Selamlar,

hamileyken ev işlerini nasıl yapıyordunuz? Benim maalesef anne , kayınvalide vb. yardımcım yok ve ev düzeni bozulunca çok daralıyorum. Bütün evi 1 günde temizlemek çok zor oluyor ( camları silmiyorum bu süreçte) , tabii ki mutfak apayrı olay yemeği, toplaması, kaldırması. Eşim gercekten bu konularda “boşveeer””ci birisi “bırak yapma, süpürme nolcak ev duman olsa nolcak modunda dolayısıyla da ona iş yaptırmak resmen kavga nedeni.

Sizin nasıl ilerliyor düzeniniz hamilelikte?

Reactions: Z P
benim eşim de böyle halının temizlenmesi için afedersin kaka yapmamız lazım yoksa gerek yok
ben en son cinnetle aştım durumu

Maddi durumunuz varsa silen süpüren bir robot supurge satin alın

bebegin ve sizin sagliginiz daha onemli su surecte. bebek gelince de firsatiniz olmayacak sansiniz varken bol bol dinlenin, uyuyun, gebeligin tadini cikarin. biraz bu sekilde dusunup rahatlamaya calisin temizlik konusunda. ince temizlik yapacak donemde degilsiniz. pis olmasin ev. temiz camasir, temiz havlu, yemek olsun evde yeter.

benim eşim de böyle halının temizlenmesi için afedersin kaka yapmamız lazım yoksa gerek yok
ben en son cinnetle aştım durumu
Evet her zaman her yer temiz ve nolcak ki, bekarken evine desturla girerdim çok sinir olurdum. Normalde de dağınıktır bir ütü masası açar kırk gün ortada durur filan , baya kavga gürültüyle belli levela geldi ama hamilelikte sinir oluyorum valla

Aslında doğru diyorsunuz, kesinlikle. Ama bu eve öyle bir fayans yapmışlar ki yere incecik kıl düşse ortada

ben kendim onun olduğu saatlerde yapmaya çalışıyordum oflaya puflaya abartıyordum da tabi yalandan çok ağrıdı belim yok çok yoruldum falan
kıyamayıp kalkıyordu. beş senelik evliyiz hala bana sorar şimdi ne yapayım nereyi sileyim bez nerde kova nerde süpürgeye gerek var mı
bir türlü öğrenemedi adam.

Sorması süper level değil levellar atlamış benimki böyle off poff çalışamıyorum, odaklanamıyorum, temizlikle zaman kaybediyorum hep temizlik mi olur fln bu modda... ve hani zorunda kalmadıkca da şunu yap demem

Sorması süper level değil levellar atlamış benimki böyle off poff çalışamıyorum, odaklanamıyorum, temizlikle zaman kaybediyorum hep temizlik mi olur fln bu modda... ve hani zorunda kalmadıkca da şunu yap demem
ben çalışırken iş bölümü yapmıştım mesela yine bir cinnet geçirdiğim dönemde.
dedim ki bulaşık makinesini sen boşaltacaksın mesela. bu senin görevin. veya güne bölmüştüm 3 günde bir eve gelince süpüreceksin. yapamadım demek yok
güzel gidiyordu ama ben işten çıkınca her şey yine bana kaldı.
Allahtan hamileyim diye kıyamayıp yine başladı.
ama tabi yaparken o kadar çok konuşuyor ki kulaklık takmam lazım sinirlenmemek için

Kanama alani gözüktü ultrasonda bu yüzden ben ful yatıp uyuyorum yemeğe kadar eşim yapıyor. Çocuk ikinizin mecbur yapacak esin

Heheheh evet biz kadınlar bin tane şey yaparız bir tane bir şey demeyiz, erkekler daha vırvırcı. Bir de şimdi pandemi dönemi diye eşim evden çalışıyor her gün öğle yemeği hazırlıyorum şirket tabldot yemek ben de çalışıyoum evden ama hiç bir ayrıcalığım olmuyor:)

Kanama alani gözüktü ultrasonda bu yüzden ben ful yatıp uyuyorum yemeğe kadar eşim yapıyor. Çocuk ikinizin mecbur yapacak esin
Geçmiş olsun canım inş biran önce normale döner, benim eşim de otur, dinlen vs diyor ama evde çöp kovasını boşaltmak dahil bir iş sonucta ve kim yapacak, 100 kez demeden yaptırmak mümkünatsız

Boşverin yani.
2 kişi ev pislenip öyle dağılmıyordur zaten.
Hem çocuk olunca o duruma hazırlık olur.
Kendinizi yormayın, zorunlu şeyler hariç tadını çıkarın:)
Evet doğru da alışmısım devamlı dön dur ev topla, temizleye demek ki nasıl moralim bozuluyor ya kendimi dizginlemem şart

Evet doğru da alışmısım devamlı dön dur ev topla, temizleye demek ki nasıl moralim bozuluyor ya kendimi dizginlemem şart
Bebek gelince kusmuk ya da yemek izi yoksa yerlerde, temiz gelecek gözünüze
Sağlıkla kavuşun, hamilelik çok güzel bir süreç.
Bolca dinlenin, keyif yapın, okuyun, dinleyin ve izleyin.
Sonra fırsatınız olmayacak, işle güçle harcamayın zamanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…