Yapamıyorum demedim ki siz nasıl yapıyorsunuz, ev düzeni devamlı dağılıyor günlük iş çok oluyor dedim
İşleri bolusurseniz yinede size yardimi olur. Benim arkadasimda misal bi odayı supuruyor biraz dinleniyor bi yeri siliyor biraz dinleniyorGeçmiş olsun canım inş biran önce normale döner, benim eşim de otur, dinlen vs diyor ama evde çöp kovasını boşaltmak dahil bir iş sonucta ve kim yapacak, 100 kez demeden yaptırmak mümkünatsız
Benim eşim makine mühendisi daha süpürgeyi, bulaşık makinasını açmayı öğrenemedi. Bence kasıtlı yapıyorlar kesinlikle. Bezdirme politikası tamam tamam bırak ya ben yapayım diyince gözleri parlıyor.ben kendim onun olduğu saatlerde yapmaya çalışıyordum oflaya puflaya abartıyordum da tabi yalandan çok ağrıdı belim yok çok yoruldum falan
kıyamayıp kalkıyordu. beş senelik evliyiz hala bana sorar şimdi ne yapayım nereyi sileyim bez nerde kova nerde süpürgeye gerek var mı
bir türlü öğrenemedi adam.
Hamilelikte ev işleri çok da üzerinde durulmaması gereken şeydir. Çok zorlu kanamalı bi gebelik yaşadım. Eşim de yoktu yalnızdım. İlk zamanlar biseyler yapabilsem de sonra 2 buçuk ay kadar eve süpürge bile vuramadim. Saçlarım yerde tabaka olmaya başladı. Zar zor karnımı doyurdum . O zorlu dönem geçtikten sonra yavaş yavaş temizliği yaptım iki günü bir odaya ayırarak gittim. Bu rağmen çok yorucu oluyodu. Benim miyomum yüzünden nsiddetli sancılar da cekiyodum. Son dönemler ağrım azaldı derken uyki uyuyamaz oldum bu yüzden yine yorgundum. Her şeyi yaşayarak deneyimlemeye çalışmayın yapabildiginizi yapın. Ev pisse bırakın pis kalsın. Eşinizle kavga etmeyin . Rica edin bir yapmaz iki yapmaz 3. De yapar. Bakar evi götüren goturuyo yapabilse yapardı diye düşünür.o düşünmez diye sizin bebeğinizi de yormaya hakkınız var mı?Kızlar Selamlar,
hamileyken ev işlerini nasıl yapıyordunuz? Benim maalesef anne , kayınvalide vb. yardımcım yok ve ev düzeni bozulunca çok daralıyorum. Bütün evi 1 günde temizlemek çok zor oluyor ( camları silmiyorum bu süreçte) , tabii ki mutfak apayrı olay yemeği, toplaması, kaldırması. Eşim gercekten bu konularda “boşveeer””ci birisi “bırak yapma, süpürme nolcak ev duman olsa nolcak modunda dolayısıyla da ona iş yaptırmak resmen kavga nedeni.
Sizin nasıl ilerliyor düzeniniz hamilelikte?
Cok zorlu bir süreç yaşamışsın, umarım bebişin ve sen artık çok iyisinizdir. Haklısın kesinlikle biraz daha relax olacağım başka türlü zorHamilelikte ev işleri çok da üzerinde durulmaması gereken şeydir. Çok zorlu kanamalı bi gebelik yaşadım. Eşim de yoktu yalnızdım. İlk zamanlar biseyler yapabilsem de sonra 2 buçuk ay kadar eve süpürge bile vuramadim. Saçlarım yerde tabaka olmaya başladı. Zar zor karnımı doyurdum . O zorlu dönem geçtikten sonra yavaş yavaş temizliği yaptım iki günü bir odaya ayırarak gittim. Bu rağmen çok yorucu oluyodu. Benim miyomum yüzünden nsiddetli sancılar da cekiyodum. Son dönemler ağrım azaldı derken uyki uyuyamaz oldum bu yüzden yine yorgundum. Her şeyi yaşayarak deneyimlemeye çalışmayın yapabildiginizi yapın. Ev pisse bırakın pis kalsın. Eşinizle kavga etmeyin . Rica edin bir yapmaz iki yapmaz 3. De yapar. Bakar evi götüren goturuyo yapabilse yapardı diye düşünür.o düşünmez diye sizin bebeğinizi de yormaya hakkınız var mı?
Evet her gün bir oda veya evin bir bölümü şeklinde yapacağım, içime sinmeyip bütün eve aynı gün girişince kasıklarıma ağrı giriyor uyarı veriyor resmenİşleri bolusurseniz yinede size yardimi olur. Benim arkadasimda misal bi odayı supuruyor biraz dinleniyor bi yeri siliyor biraz dinleniyor
Aynen tabiki de kasıtlı, ben temizlikten nefret ederim benden düzenli iş bekleme diyor. Tamamen ataerkil yetiştirilme tarzı bence erkeklerdeBenim eşim makine mühendisi daha süpürgeyi, bulaşık makinasını açmayı öğrenemedi. Bence kasıtlı yapıyorlar kesinlikle. Bezdirme politikası tamam tamam bırak ya ben yapayım diyince gözleri parlıyor.
Kayınvalidem de 2 kişisiniz niye batsın ev diyor. Sinir oluyorum. Yahu inanın batıyor da dağılıyor da. Yatak toplamaktan vs bahsetmiyorum ama batıyor dağılıyor. Hergün süpürsen süpürüülür yani. Kocamın küççük bacak kılları zaten halay çekiyorlar evde. Anlamadığım bi toz oluyor. Niye bunları yazıyorum bilmiyorum ama her yer pislik içinde filmBoşverin yani.
2 kişi ev pislenip öyle dağılmıyordur zaten.
Hem çocuk olunca o duruma hazırlık olur.
Kendinizi yormayın, zorunlu şeyler hariç tadını çıkarın:)
walla ben ilk gebeliğimde çalışıyordum tüm enerjim işte bitiyordu ama çabuk kirlenmiyordu ev o zaman eşim süpürme konusunda hep yardım etti başka birşeyden de anlamaz zaten şimdi evde 5 yaşında bir kızım olduğu için tabiki çok çabuk dağılıyor üstelik her yediğimi çıkardığım için çok halsiz bir hamilelik geçiriyorum yavaş yavaş yapıyorum bazen her gün süpürmüyorum derin temizliğe ne zaman enerjim olursa o zaman giriyorum tamamen bana bağlı yapamazsam da zorlamıyorum walla sağlığımızdan önemli değil :) ilk gebeliğimde bayram temizliğinde suyum gelmiş ve azalmıştı çünküKızlar Selamlar,
hamileyken ev işlerini nasıl yapıyordunuz? Benim maalesef anne , kayınvalide vb. yardımcım yok ve ev düzeni bozulunca çok daralıyorum. Bütün evi 1 günde temizlemek çok zor oluyor ( camları silmiyorum bu süreçte) , tabii ki mutfak apayrı olay yemeği, toplaması, kaldırması. Eşim gercekten bu konularda “boşveeer””ci birisi “bırak yapma, süpürme nolcak ev duman olsa nolcak modunda dolayısıyla da ona iş yaptırmak resmen kavga nedeni.
Şu an senin bulunduğun haftalar gerçekten zordu öyle böyle idare etmiştik ama bulantılarım geçince ben çok rahatladım normal hayatıma devam ettim temizliğimi normal zamanımdan daha çok yaptım diyebilirim hatta taa ki son günüme kadar, sabah kalktım suyum geldi girdim duşumu aldım banyoyu yıkadım yatakları, ortalığı toparladım öyle gittim doğuma. Benim oğlum beni çok zorlamadı şanslıydım ama sen zorlanıyorsan hiç kendini yorma senden ve çocuğundan daha önemli hiçbir şey yok şu anbenim eşim de böyle halının temizlenmesi için afedersin kaka yapmamız lazım yoksa gerek yok
ben en son cinnetle aştım durumu
walla ben ilk gebeliğimde çalışıyordum tüm enerjim işte bitiyordu ama çabuk kirlenmiyordu ev o zaman eşim süpürme konusunda hep yardım etti başka birşeyden de anlamaz zaten şimdi evde 5 yaşında bir kızım olduğu için tabiki çok çabuk dağılıyor üstelik her yediğimi çıkardığım için çok halsiz bir hamilelik geçiriyorum yavaş yavaş yapıyorum bazen her gün süpürmüyorum derin temizliğe ne zaman enerjim olursa o zaman giriyorum tamamen bana bağlı yapamazsam da zorlamıyorum walla sağlığımızdan önemli değil :) ilk gebeliğimde bayram temizliğinde suyum gelmiş ve azalmıştı çünkü
Geçmiş olsun, o an insan kendini zorlamıyor gibi geliyor ama demek ki içerde rahim zorlanıyor...walla ben ilk gebeliğimde çalışıyordum tüm enerjim işte bitiyordu ama çabuk kirlenmiyordu ev o zaman eşim süpürme konusunda hep yardım etti başka birşeyden de anlamaz zaten şimdi evde 5 yaşında bir kızım olduğu için tabiki çok çabuk dağılıyor üstelik her yediğimi çıkardığım için çok halsiz bir hamilelik geçiriyorum yavaş yavaş yapıyorum bazen her gün süpürmüyorum derin temizliğe ne zaman enerjim olursa o zaman giriyorum tamamen bana bağlı yapamazsam da zorlamıyorum walla sağlığımızdan önemli değil :) ilk gebeliğimde bayram temizliğinde suyum gelmiş ve azalmıştı çünkü
Çok şükür gebeliğim iyi ilerliyor ama ne zaman temizlik yapsam içimde bir korku oluyor, o yüzden sizin de dediginiz gibi az az yapacagımŞu an senin bulunduğun haftalar gerçekten zordu öyle böyle idare etmiştik ama bulantılarım geçince ben çok rahatladım normal hayatıma devam ettim temizliğimi normal zamanımdan daha çok yaptım diyebilirim hatta taa ki son günüme kadar, sabah kalktım suyum geldi girdim duşumu aldım banyoyu yıkadım yatakları, ortalığı toparladım öyle gittim doğuma. Benim oğlum beni çok zorlamadı şanslıydım ama sen zorlanıyorsan hiç kendini yorma senden ve çocuğundan daha önemli hiçbir şey yok şu an
Şuan bebeğim 14 aylık olmak üzere şükürler olsun. Allah sizi de meleginize sağlıkla kavuştursun. Bol su için ve bol bol dinlenin. İnan süreç ne kadar zorlu olursa olsun insan meleğinin karnındaki o hallerini özlüyo. Üzerine kolik bi bebekti 6 ay cehennem azabı gibi yaşadım ama şimdi o halleri miniminnacik ellerini her şeyini özlüyorum . Şimdi dizlerime sığmıyo. İnanılır gibi değil bu hızlı büyümesi. Rabbim meleklerimizi korusun acılarını göstermesinCok zorlu bir süreç yaşamışsın, umarım bebişin ve sen artık çok iyisinizdir. Haklısın kesinlikle biraz daha relax olacağım başka türlü zor
evet. benimki bunu itiraf etmişti bilerek öğrenmedim bana kalmasın diye demişti.Benim eşim makine mühendisi daha süpürgeyi, bulaşık makinasını açmayı öğrenemedi. Bence kasıtlı yapıyorlar kesinlikle. Bezdirme politikası tamam tamam bırak ya ben yapayım diyince gözleri parlıyor.
İlk gebeliğimde at gibi koştururdum vallaKızlar Selamlar,
Biz zaten mümkün değil çamaşır makinesi ne geçemeyiz. Üstünde tek düğmesi olan süpürgede yiz. Borularını takamaz. Başlığını çıkarıp koltukları silemez. Kablosu takılır çıkmaz. Çok çekiyor halı kalkıyor az çekiyor saçlar gelmiyor... Artık tamam diyorum. Çöp atma, balkonu yıkama, akşamları çay koyma, perde asma. Benim kocamın yaptığı sadece 4 görevevet. benimki bunu itiraf etmişti bilerek öğrenmedim bana kalmasın diye demişti.
bir sen akıllısın ya dünyada dedim. yıkamadım çamaşırını. inat ettim git öğren kendin yıka dedim. yalvardı tabi sonra
şimdi her şeyi biliyor ama ne hikmetse her defasında yalandan soruyor aşkımm bunu nasıl çalıştırıyorduk?
aynı makine üstündekiler türkçe. beş sene olmuş neyini soruyon yani?
Biz zaten mümkün değil çamaşır makinesi ne geçemeyiz. Üstünde tek düğmesi olan süpürgede yiz. Borularını takamaz. Başlığını çıkarıp koltukları silemez. Kablosu takılır çıkmaz. Çok çekiyor halı kalkıyor az çekiyor saçlar gelmiyor... Artık tamam diyorum. Çöp atma, balkonu yıkama, akşamları çay koyma, perde asma. Benim kocamın yaptığı sadece 4 görev
İlk trimester bitince biraz daha gözüm açıldı ama ilk haftalar aglıyordum, her şey gözümde felaket senaryosu halindeydi ve boğaz acısı cok yaşadım midemden hayattan bezmiştim şimdi daha iyiyim ama doktora gidip dönünce biraz rahatlıyorum sonra araya zaman girince bebiş nasıl acaba diye meraklanmaya başlıyorumİlk gebeliğimde at gibi koştururdum vallaeşim kızardı yeter artk dinlen biraz diye . Son aya kadar hiç yorulmak nedir bilmedim. Fayansları ben Vileda vs . Silince içime sinmiyor . Takıntı işte hep elimle silerdim . Millet görünce kızardı ne derdin var diye. Ama bu gebeliğimde beni öldürsünlerde yerimden kalkmayaym diyorum . Tabi mecbur yapılıyor 3,5 yaşında bir oğlumda var . Ama akşam olsada uyusam diye saatleri sayar oldum . İştahmda yok sanırm bundan dolayı enerjim yok
Bende daha ilk defa bu cuma gideceğim doktoraİlk trimester bitince biraz daha gözüm açıldı ama ilk haftalar aglıyordum, her şey gözümde felaket senaryosu halindeydi ve boğaz acısı cok yaşadım midemden hayattan bezmiştim şimdi daha iyiyim ama doktora gidip dönünce biraz rahatlıyorum sonra araya zaman girince bebiş nasıl acaba diye meraklanmaya başlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?