Hamileyken hayvan barınağı ve köpek sahiplenmek

Köpekte varsa eğer dışkısıyla temas etmeniz ve temizlemeden yemek yediğiniz takdirde toksoplazma riski var ancak bu çok çok düşük bir ihtimal, veterinerimizin dediğine göre yediğimiz yeşilliklerden geçme ihtimalinden çok daha az. Zaten düşünün köpeğin dışkısına ya da dışkısının bulaştığı bir yere temas ettikten sonra elinizi yıkamadan yemek yeme ihtimaliniz yok sanırım :D Ayrıca her köpekte olacak diye bir durum da yok zaten. Ancak köpeğin ve sizin sağlığınız için parazit aşıları başta olmak üzere aşılarını yaptırırsanız içiniz daha rahat eder. Sevmeniz de ya da onunla seyahat etmenizde bir sıkıntı yok. Köpekleri çok severim ama biraz korkuyorum o nedenle pek temas etmem ama yıllardır evde kedi besliyorum ve sokakta gördüğüm hayvanlara sürekli temas ederim hasta olanların bakımını yaparım vs. herhangi birşey bulaşmadığı gibi toksoplazma testim negatif çıktı yani daha önce bana bulaşmamış :D Ama endişenize hak veriyorum, bugüne kadar bu konuda tek korkum hamile olduğumu öğrendiğimde oluştu hemen testler yaptırmaya başladım. Sokak hayvanlarına bir tık daha mesafeli olmaya başladım. Ama evdekilere karşı hiç bir çekincem yok. Hatta kum kabını da sürekli temizliyorum mecburen. İçiniz rahat olsun.

Çok sagolun resmen agliyacagim bugun takildi aklima ya barinaktan mikrop kaptiysam ya kopekten kaptiysam arabada surekli salya akitiyordu kendimi sucladim durdum sen nasil annesin inşallah deginiz dibidir cok tesekkurler
Bu düşünceler hayra alamet değil eminim başka konularda da takıntı düşünceleri yaşıyorsunuz güzel şeyler düşünmeye çalışın yoksa çocukla ilgili her konuda kendinizi mi suçlayacaksiniz?

Aşılarını yaptırmaz iseniz hamile olmasanız bile rahatsızlanabilirsiniz. Aşılarını yaptırın hemen bir sıkıntı olmaz..

Hepinize teşekkürler aslinda diskisiyla ilgili bi sorun yasamam çünkü yürüyüşte yapıyor sadece eşimle kucuk kizim çıkartıyor yürüyüşe normalde olsa hic umursamam tansiyon ve seker sorunu çıktı zaten belki bunlardan daha cok korkuyorum herseyden en yakın temasim arabada ve barinakta oldu ama inşallah yersiz düşünceler içerisindeyim az once barinagi aradim sadece uyuz ve kuduz aşıları yapılmış

Köpeklerden toxoplazma kapmazsınız. Ne kaoabilirsiniz konusuna gelirsek iç parazit larvaları tüylerine bulaşmış sizde onu sevip elinizi yıkamadan bişeyler yerseniz vs o şekilde oral yolla alabilirsiniz ve parazitin yerleştiği yere göre enfekte olabilirsiniz. Kist oluşabilir bir organda yada bağırsaklarınızda kurtlar oluşabilir kısacası. Köpeği veterinere götürüp iç parazit tableti verin. Daha sonra da hayvanın sağlığı için karma aşı yaptırın. Kokusuna gelirsek çok kötü bir yerde siz kalsanız sizde kokarsınız. Bu hayvanın suçu değil. Banyo yaptırın. Köpek şampuanı kullanmayı unytmayın. Bizim şampuanlarımız onların deri pHına uygun değil.
Fazla evham yapmayın hayvanla büyüyen çocuklar hep daha dayanıklı olur. Köpekle ilişkinizi hamileyken kurarsanız bebeğiniz olduğunda onu kontrol etmek daha kolay olur.
Babanızı tebrik ediyorum. Çok güzel bir şey yapmış.
Ben hayvanlari cok severim evimde sokak kedilerine baktim terk edilmis miniklere eşim yikadi 2gun oldu zaten 2 defa yikandi yikanmayi cok seviyor beni yalnis anladiniz sanirim benim pis kokmasi umrumda degil ortamı anlatmak icin

Veteriner kontrollerini ve aşılarını ihmal etmeyin, hiçbir şey olmaz. Hayvanlarla birlikte büyüyen çocuklar daha dayanıklı ve sağlıklı olurlar. Barınaktan almış olmanız da tebrik edilmesi gereken bir davranış. Evham yapıp kendinizi üzmeyin, stres zararlı köpek değil :)

Barinaktan sahiplenmeniz cok guzel, tebrikler :) kopekten bulasan riskli birsey yok bildigim kadariyka, tabiki asilarini yaptirmalisiniz. Kedi diskisindan, iyi yikanmayan meyve sebzeden, cig etten, acik yaranizin toprak ile temasindan toxoplazma kapma olasiliginiz var. Test yaptirin, testte 2 deger var bir tanesi igg bu gecmiste enfekte olup olmadiginizi gosteriyor digeri ise yakin zamanda size bulasip bulasmadigini. Gecmiste gecirdiyseniz bagisikliginiz vardir hic dert etmeyin. Gecmiste gecirmediyseniz kedi diskisindan uzak durun, toprakla ve etle direkt temas etmeyin eldiven kullanin. Kurbanda et dogramayin mesela ya da eldiven takin. Meyve sebzeyi cok iyi yikayin.

Ikisininde diskisinda toksoplazma taşıma ihtimali oldugunuı biliyorum ben
iyi yikanmamis meyve veya sebzeden toksoplazma kapma ihtimali kedi kopek diskisindan kapa ihtimalinden daha yuksek maalesef ulkemizde. Hele ki asisi paraziti tam yapilmis hayvanlarda bu imkansiza yakin. Endiselenmenizi anliyorum ama airborne dedigimiz hava yoluyla bulasan tipte hastaliklar cinsler arasinda pek gecmiyor zaten. bir sivi alisverisi olmasi gerekli. iciniz rahat olsun. ama babaniz ihmal etmeden tum saglik onlemlerini alsin. siz de hamileyken bol bol gidin sevin ki bebeginiz de bagisikligi yuksek dogsun :)

iyi yikanmamis meyve veya sebzeden toksoplazma kapma ihtimali kedi kopek diskisindan kapa ihtimalinden daha yuksek maalesef ulkemizde. Hele ki asisi paraziti tam yapilmis hayvanlarda bu imkansiza yakin. Endiselenmenizi anliyorum ama airborne dedigimiz hava yoluyla bulasan tipte hastaliklar cinsler arasinda pek gecmiyor zaten. bir sivi alisverisi olmasi gerekli. iciniz rahat olsun. ama babaniz ihmal etmeden tum saglik onlemlerini alsin. siz de hamileyken bol bol gidin sevin ki bebeginiz de bagisikligi yuksek dogsun :)
Bende sizin gibi dusunuyorum cok guzel bisey yapmis bence konu sahibi hayvan sahiplenmekle

Aşıları tammi hic bilmiyorum evin icinde degil kopek bide yürüyüşte yapıyor sadece diskisini ben sadece su ve yemek önüne koyuyorum beni endiselendiren barinakta bulunmam ve kopekle yolculuk yapmam
Köpeği veterinere neden götürmediniz barınaktan aldıktan sonra.Sadece sizin için değil barınaktan gelmiş hasta olabilir bulaşıcı hastalıgı olabilir.Kokuyor dediniz iç parazit diş parazit karma aşıları falan yaptırmanız gerek.

Bir keresinde barınaktan alınan bir köpekten parazit bulaşmıştı bana bildiğin makatımdan parazit çıkıyordu maalesef korkunç ve çok yıpratıcı bir dönemdi korkutmak istemiyorum ama tüm aşıları kontrolleri yapılsın yıkansın paklansın o zaman hiç sorun olmaz

Endiselenmeyin, diskisiyla siz ilgilenmeseniz yeter. Ama aşilari yapilinca onun bile sorun olacagini sanmiyorum. Arkadasimin 2 cocugu, 2 sahiplendigi kopegi, evde 5 kedisi var. Ayrica sokaktakilerle de ilgileniyor

Back
X