- 2 Temmuz 2016
- 1.013
- 1.738
- 133
Köpekte varsa eğer dışkısıyla temas etmeniz ve temizlemeden yemek yediğiniz takdirde toksoplazma riski var ancak bu çok çok düşük bir ihtimal, veterinerimizin dediğine göre yediğimiz yeşilliklerden geçme ihtimalinden çok daha az. Zaten düşünün köpeğin dışkısına ya da dışkısının bulaştığı bir yere temas ettikten sonra elinizi yıkamadan yemek yeme ihtimaliniz yok sanırım
Ayrıca her köpekte olacak diye bir durum da yok zaten. Ancak köpeğin ve sizin sağlığınız için parazit aşıları başta olmak üzere aşılarını yaptırırsanız içiniz daha rahat eder. Sevmeniz de ya da onunla seyahat etmenizde bir sıkıntı yok. Köpekleri çok severim ama biraz korkuyorum o nedenle pek temas etmem ama yıllardır evde kedi besliyorum ve sokakta gördüğüm hayvanlara sürekli temas ederim hasta olanların bakımını yaparım vs. herhangi birşey bulaşmadığı gibi toksoplazma testim negatif çıktı yani daha önce bana bulaşmamış
Ama endişenize hak veriyorum, bugüne kadar bu konuda tek korkum hamile olduğumu öğrendiğimde oluştu hemen testler yaptırmaya başladım. Sokak hayvanlarına bir tık daha mesafeli olmaya başladım. Ama evdekilere karşı hiç bir çekincem yok. Hatta kum kabını da sürekli temizliyorum mecburen. İçiniz rahat olsun.