Hamileyken ilgisiz eş

Bence bu yolu deneme iyice sinir edersin adamı..

Eşin zeki be, dik bir adam. Boşver oğlun da ona çeker belki.. Kızlara kendini ezdirmez :anneadayı:
Eşimin zekasından ve dikliğinden şüphem yok.Valla zekası ona çeksin hiç gocunmam da dik olmasın ya o da bana çektirirse zaten babasını yeterince çekiyorum :) işte bizim ilişkimizde en temel sorun bu onunda benim de dik olmam iki tarafında alttan almaması ve susmaması.Çoğu zaman ben susuyorum.Ama şu dönemde bari benle inatlamasın sussun istiyorum.Bunun da fazla ilgi beklemek olduğunu sanmıyorum.

Ail
Sadece bu mesele için demedim boşanmayı düşünüyorum diye.Ben sinirlenince onun benden daha çok sinirlenmesine bozuluyorum.Tabiki her daim beni poh pohlayacak değil bunu da beklemiyorum sadece biraz anlayış biraz alttan alması gerektiğini düşünüyorum.Bu onunla paylaştığımda yine kendini haklı çıkarmak için bir şey bulup çözüm için oturduğumuz masadan tartışarak kalkıyoruz.Birbirimize tahammül konusunda sıkıntılarımız var.
aile terapistine gidin

tartışmalarınız nereye varıyor? yani diyelim ki yürüyüş meselesinden tartışmaya başladınız, oradan konu başka yere mesela karakterlerin yargılanmasına filan varıyor mu?

tartışmalarınız nereye varıyor? yani diyelim ki yürüyüş meselesinden tartışmaya başladınız, oradan konu başka yere mesela karakterlerin yargılanmasına filan varıyor mu?
Evet sen de bana şunu yapmıştın sen de bana bunu demiştin vs. şeklinde uzayıp gidiyor.Genelde daldan dala atlayan ve uzatan eşim oluyor bense onun bu tavrına sinir oluyorum böyle gidiyor..

Eşim ikna olur zaman zaman kendisi diyor zaten nereye gitmemiz gerekiyorsa gidelim diye o da bunalmış bu durumdan.Durumumuz bunu karşılayabilir ama ben ancak doğuma kadar gidebilirim.Umarım yeterli olur.
Bence faydası olur

Hayır hiç bir zaman çok ilgili olmadı.Evlenmeden önce ilgiliydi denebilir.Benim hamilelikteki ilgiden kastım sürekli beni şımartsın değil.En azından daha anlayışlı olabilir.Daha alttan alan ve susan bir tavır sergileyebilir.Bunları konuşuyorum tamam bir daha olmayacak diyor en ufak bir şeyde yine çenesini tutamıyor.

Siz ilgi değil anlayış bekliyorsunuz.Alttan almayı kabul etmeyen biri eşiniz ona eleştiri değilde güzellikle yaklaşmanız gerekecek bu da tabi her zaman mümkün olmuyor.

Hamileliğimde nerdeyse hiç naz niyaz olmadı.açıkçasi çok da rahattim

Ama lohusalik gerçekten insanın dengesini şaşırtıyor ne kavgalar ettik ne kavgalar şimdi eşim o zamanlar çok tahammülsuz zor biri olduğumu söyler

Uzun lafın kısası çok dikkat et nerde rahatsan orda geçir lohusaligini.

Evet sen de bana şunu yapmıştın sen de bana bunu demiştin vs. şeklinde uzayıp gidiyor.Genelde daldan dala atlayan ve uzatan eşim oluyor bense onun bu tavrına sinir oluyorum böyle gidiyor..

bir şekilde bu tavrın üstesinden gelmek gerek, artık aile terapisi mi olur başka bişey mi olur bilmiyorum.

uzun zaman önce bir şey okumuştum aradım bulamadım özetleyeyim: evli çiftler üzerinde bir deney yapılıyor. yapay bir tartışma konusu belirleniyor ve eşlerden bu konuyu tartışmaları isteniyor. mesela çöpü çıkarma kavgası.
eşlerin birbirlerine olan tutumları, söyledikleri sözler analiz ediliyor.
3 yıl içinde boşanacağı öngörülen çiftler var, ilk söylendiğinde inanmıyorlar, etrafta mutlu çift diye örnek gösterildiklerini söylüyorlar ama sonra takip edildiğinde sonuç: boşanma.
çalışmanın anahtar noktası şu: yapay kavga esnasında birbirinin karakterini yargılayan eşlerin birlikteliği uzun sürmüyor.
yani çöp çıkarma kavgasından örnek verilecekse; "sen zaten hep böyle tembelsin şu işi de şöyle beceremiyorsun vs..) gibi eski defterleri açan ve karakteri aşağılayan konuşmalar...
benzer bir denklemi de "boşanma formülü"olarak bir hukuk sitesinde buldum ama uzatmayayım.
evliliğimizin ilk yıllarında bizim de konudan sapıp kişilik eleştirisine vardığımız kavgalar oluyordu ama birbirimizi tanıdıkça ve evlilik oturunca bitti çok şükür.
yazdınız mı bilmiyorum ama evliliğiniz maksimum 2 yıllıksa çok endişe etmeyin, güç savaşları dönemi hamilelik etkisiyle uzamış diyebiliriz.
ama dikkat edin, uyarın eşinizi konu saptıkça kırgınlıklar unutulmuyor çünkü...

Merhaba bayanlar siteye ilk mesajım böyle olsun istemezdim ama yazmaktan başka çare bulamadım. 27 haftalık hamileyim ve son derece ilgisiz bir eşe sahibim.Hiç bir şekilde alttan almayan benim durumumu görmezden gelen ve her zaman benimle çene yarışına giren bir eşim var.Çocuk doğduktan sonra boşanmayı bile düşünüyorum.Hamilelik dönemimde bu kadar umursamazsa lohusalık dönemim Nasıl geçecek diye endişeleniyorum.Hatta o dönemde yanımda olmaması en iyi çözüm olur diye bile düşünüyorum çünkü ben sinirlendiğim zaman benden daha çok sinirliniyor kendisi. Beni sakinleştirmek bir yana daha da kendisi sinirlenip beni yıpratmayı başarabiliyor.Ona hamileliğimi ve hormonlarımın etkisini söylediğimde ise senin hamile kalmadaki önceki halini de biliyoruz deyip beni daha da sinirlendirebiliyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Aranızda bu durumu yaşayan ve çözen varsa veya bu durumla başa etmiş biri varsa bana yardımcı olabilir mi?
Eşin evlenmeden öncede böylemiydi?

Merhaba bayanlar siteye ilk mesajım böyle olsun istemezdim ama yazmaktan başka çare bulamadım. 27 haftalık hamileyim ve son derece ilgisiz bir eşe sahibim.Hiç bir şekilde alttan almayan benim durumumu görmezden gelen ve her zaman benimle çene yarışına giren bir eşim var.Çocuk doğduktan sonra boşanmayı bile düşünüyorum.Hamilelik dönemimde bu kadar umursamazsa lohusalık dönemim Nasıl geçecek diye endişeleniyorum.Hatta o dönemde yanımda olmaması en iyi çözüm olur diye bile düşünüyorum çünkü ben sinirlendiğim zaman benden daha çok sinirliniyor kendisi. Beni sakinleştirmek bir yana daha da kendisi sinirlenip beni yıpratmayı başarabiliyor.Ona hamileliğimi ve hormonlarımın etkisini söylediğimde ise senin hamile kalmadaki önceki halini de biliyoruz deyip beni daha da sinirlendirebiliyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Aranızda bu durumu yaşayan ve çözen varsa veya bu durumla başa etmiş biri varsa bana yardımcı olabilir mi?
bizler tartışmayı bilmiyoruz.
erkeklere bagırırsan karşılıgında daha cok bagırırlar. erkekler savaştan anlıyorlar. savaşlarda da böyledir.
dogada iki aslan karşı karşıya geldiginde biri digerini önce sesisyle korkutmaya calışır. sindirmek ve karşısından gitmesi için kükrer. sonra dier aslan ya bunu dikate alır yolundan cekilir (karşısındakinin büyüklügünü kabul eder) yada o daha cok kükrer. iki tarafın kürkemesi de etkili olmuyorsa birbirilerine atlayıp dövüşürler. o zaman da kim güçlüyse o yener.
su ayrgırların da böyle..bizde de..
kükremeden, olayları, sakince tartışmaya başlarsanız durumunuz degişir...

bir şekilde bu tavrın üstesinden gelmek gerek, artık aile terapisi mi olur başka bişey mi olur bilmiyorum.

uzun zaman önce bir şey okumuştum aradım bulamadım özetleyeyim: evli çiftler üzerinde bir deney yapılıyor. yapay bir tartışma konusu belirleniyor ve eşlerden bu konuyu tartışmaları isteniyor. mesela çöpü çıkarma kavgası.
eşlerin birbirlerine olan tutumları, söyledikleri sözler analiz ediliyor.
3 yıl içinde boşanacağı öngörülen çiftler var, ilk söylendiğinde inanmıyorlar, etrafta mutlu çift diye örnek gösterildiklerini söylüyorlar ama sonra takip edildiğinde sonuç: boşanma.
çalışmanın anahtar noktası şu: yapay kavga esnasında birbirinin karakterini yargılayan eşlerin birlikteliği uzun sürmüyor.
yani çöp çıkarma kavgasından örnek verilecekse; "sen zaten hep böyle tembelsin şu işi de şöyle beceremiyorsun vs..) gibi eski defterleri açan ve karakteri aşağılayan konuşmalar...
benzer bir denklemi de "boşanma formülü"olarak bir hukuk sitesinde buldum ama uzatmayayım.
evliliğimizin ilk yıllarında bizim de konudan sapıp kişilik eleştirisine vardığımız kavgalar oluyordu ama birbirimizi tanıdıkça ve evlilik oturunca bitti çok şükür.
yazdınız mı bilmiyorum ama evliliğiniz maksimum 2 yıllıksa çok endişe etmeyin, güç savaşları dönemi hamilelik etkisiyle uzamış diyebiliriz.
ama dikkat edin, uyarın eşinizi konu saptıkça kırgınlıklar unutulmuyor çünkü...
Eşime bu yazıdaki örneklerden bahsettim karakterlerin yargılanmasından o da rahatsız olduğunu söyledi.Genelde geçmişi ortaya çıkaran oydu o yüzden etkili olduğunu sanıyorum bu örneklerin.2,5 yıllık evliyiz.Bir aile terapistine gitmeye karar verdik.Bu tartışmaların uzamaması ve çocuğumuzu huzurlu bir ortamda büyütmeye karar verdik.

Eşime bu yazıdaki örneklerden bahsettim karakterlerin yargılanmasından o da rahatsız olduğunu söyledi.Genelde geçmişi ortaya çıkaran oydu o yüzden etkili olduğunu sanıyorum bu örneklerin.2,5 yıllık evliyiz.Bir aile terapistine gitmeye karar verdik.Bu tartışmaların uzamaması ve çocuğumuzu huzurlu bir ortamda büyütmeye karar verdik.

tebrik ederim sizi, güzelce konuşup uzlaşmaya varmışsınız
inşallah her şey yoluna girer, gönlünüzce olur :KK36:

Back
X