Evet sen de bana şunu yapmıştın sen de bana bunu demiştin vs. şeklinde uzayıp gidiyor.Genelde daldan dala atlayan ve uzatan eşim oluyor bense onun bu tavrına sinir oluyorum böyle gidiyor..
bir şekilde bu tavrın üstesinden gelmek gerek, artık aile terapisi mi olur başka bişey mi olur bilmiyorum.
uzun zaman önce bir şey okumuştum aradım bulamadım özetleyeyim: evli çiftler üzerinde bir deney yapılıyor. yapay bir tartışma konusu belirleniyor ve eşlerden bu konuyu tartışmaları isteniyor. mesela çöpü çıkarma kavgası.
eşlerin birbirlerine olan tutumları, söyledikleri sözler analiz ediliyor.
3 yıl içinde boşanacağı öngörülen çiftler var, ilk söylendiğinde inanmıyorlar, etrafta mutlu çift diye örnek gösterildiklerini söylüyorlar ama sonra takip edildiğinde sonuç: boşanma.
çalışmanın anahtar noktası şu: yapay kavga esnasında birbirinin karakterini yargılayan eşlerin birlikteliği uzun sürmüyor.
yani çöp çıkarma kavgasından örnek verilecekse; "sen zaten hep böyle tembelsin şu işi de şöyle beceremiyorsun vs..) gibi eski defterleri açan ve karakteri aşağılayan konuşmalar...
benzer bir denklemi de "boşanma formülü"olarak bir hukuk sitesinde buldum ama uzatmayayım.
evliliğimizin ilk yıllarında bizim de konudan sapıp kişilik eleştirisine vardığımız kavgalar oluyordu ama birbirimizi tanıdıkça ve evlilik oturunca bitti çok şükür.
yazdınız mı bilmiyorum ama evliliğiniz maksimum 2 yıllıksa çok endişe etmeyin, güç savaşları dönemi hamilelik etkisiyle uzamış diyebiliriz.
ama dikkat edin, uyarın eşinizi konu saptıkça kırgınlıklar unutulmuyor çünkü...