Hamileyken kilo verenler

sarilimoncuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2022
2.129
4.988
63
Merhabalar maalesef fazla kilom var. Korunmayı bıraktık inşallah çok geç olmadan Allah nasip eder. Şuan diyet yapıyorum ilk 3 ay da hamile kalsam bile diyet yapabilirim biliyorum. Aranızda hamileyken diyet yapıp kilo verebilen olduysa örneklik açısından anlatırsa çok sevinirim.

Merhabalar maalesef fazla kilom var. Korunmayı bıraktık inşallah çok geç olmadan Allah nasip eder. Şuan diyet yapıyorum ilk 3 ay da hamile kalsam bile diyet yapabilirim biliyorum. Aranızda hamileyken diyet yapıp kilo verebilen olduysa örneklik açısından anlatırsa çok sevinirim.

Diyet falan yapmadım, hatta ilk başlarda asla doymuyordum. 60,5le hamile kaldım ve 58 küsürlere düştüm. Nasıl olduğunu bile anlamadım.
Şuan 27+5deyim ve hala kilo almadım. Doktorum bebeğimin kilosunun 6 gün kadar önde olduğunu söyledi. Bunun eşi var suyu var falan yani hiç yoksa 2 kilo falan almam lazımdı. Bu durumda doktorumun yorumuna göre kendimden bi 2 kilo daha vermişim 🙈
Tatlı yemiyorum desem yeridir. Sadece birkaç kez çok canım istediği için dondurma, bitter çikolata falan yedim. Beyaz ekmek tüketmiyorum, daha sağlıklı olduğu için tam buğday alıyorum. Makarnayı falan pek kesemedim. Ancak aburcubur, gazlı içecek vs tamamen çıktı hayatımdan.
Daha bugn patates kızartması yedim mesela 🙊
Diyet değil beslenme düzeninizi değiştirerek kilo verebilirsiniz. Kaldı ki benim kilo vermek gibi hiçbir amacım yoktu.

Diyet falan yapmadım, hatta ilk başlarda asla doymuyordum. 60,5le hamile kaldım ve 58 küsürlere düştüm. Nasıl olduğunu bile anlamadım.
Şuan 27+5deyim ve hala kilo almadım. Doktorum bebeğimin kilosunun 6 gün kadar önde olduğunu söyledi. Bunun eşi var suyu var falan yani hiç yoksa 2 kilo falan almam lazımdı. Bu durumda doktorumun yorumuna göre kendimden bi 2 kilo daha vermişim 🙈
Tatlı yemiyorum desem yeridir. Sadece birkaç kez çok canım istediği için dondurma, bitter çikolata falan yedim. Beyaz ekmek tüketmiyorum, daha sağlıklı olduğu için tam buğday alıyorum. Makarnayı falan pek kesemedim. Ancak aburcubur, gazlı içecek vs tamamen çıktı hayatımdan.
Daha bugn patates kızartması yedim mesela 🙊
Diyet değil beslenme düzeninizi değiştirerek kilo verebilirsiniz. Kaldı ki benim kilo vermek gibi hiçbir amacım yoktu.

Zaten almaya çok müsait yapım var. Şuanda da diyet yapıyorum. Diyet yapmazsam kesinlikle alırım. Siz vermişsiniz ne güzel. Ben şuan hamile kalsam bile sadece beslenmemi değiştirerek değil ciddi bir diyet ile kilo vermeliyim 85 kiloyum çünkü. Yani 1 2 kilo beni kurtarmıyor maalesef. Yalnız hiç kilo almamanız çok garip. Yani ilk 3 ay veren duymuştum ama neredeyse 7 aylık olup hiç almayan duymamıştım. Bu açıkçası bana umut oldu.demek ki mümkün

Hamileyken diyetisyen eşliğinde zayıflayıp bir süreden sonra aynı kiloyu koruyup doğum yapan çok kadın var.
Benim riskli gebeliğim şuan sürekli yatıyorum yürüyüş,spor,ev işi dahil olmak üzere hepsi yasak.
Yememe icmeme özen göstererek 23. Haftadami 1 kilo alarak tamamlıyorum.Bundan sonra da en fazla 3 yada 4 kilo alırım diye tahmin ediyorum..
Ekmek sadece kahvaltıda yiyorum,abur cubur tamamen çıkardım, sulu yemek salata meyve şeklinde besleniyorum,kismiyorum hicbirseyi ama canım da istemiyor çocuğun gelişimi 10 gün önden gidiyor şimdiden kilosu çok iyi maşallah zaten hamilelikte iki canlisin çok yiyeceksin olayı tamamen uydurma sağlıklı beslendigin zaman bebeğin kilosu daha iyi annenin kilosuda gayet az olarak devam ediyor.
Siz sağlıkla hamile kalın sonra diyetisyenle ilerlersiniz..

Zaten almaya çok müsait yapım var. Şuanda da diyet yapıyorum. Diyet yapmazsam kesinlikle alırım. Siz vermişsiniz ne güzel. Ben şuan hamile kalsam bile sadece beslenmemi değiştirerek değil ciddi bir diyet ile kilo vermeliyim 85 kiloyum çünkü. Yani 1 2 kilo beni kurtarmıyor maalesef. Yalnız hiç kilo almamanız çok garip. Yani ilk 3 ay veren duymuştum ama neredeyse 7 aylık olup hiç almayan duymamıştım. Bu açıkçası bana umut oldu.demek ki mümkün

Boyum kısa yani en azından 10 kilo kadar fazlam vardı hamile kaldığımda. Çevremde herkes nasıl kilo almazsın falan diye tepki verince ben de endişelenip tekrar doktora sordum. Bebeğimin gelişimi çok iyi hatta önde gidiyor. O yüzden benim kendi fazla kilolarımdan verdiğimi ve bebek büyüdükçe bir şekilde dengelenip sabit kaldığını söyledi 😊

Normal beslenip mi aldınız yoksa iştahınız mı açıldı? Zaten iştahlıyım daha da açılır diye korkuyorum.
Valla ben normalde iltahlı bi insan değildim, hamileyken nasıl iştah aman Allahım.. hala düşünüp nasıl dünyaları yedim şaşırıyorum. Ama kimiside var midesi bulandığı için kilo verir. Bende öyle olmadı aksine herşey daha lezzetli gelmişti. Bende şimdi diyetteyim anca gider kilolar 😅✌️

Back
X