• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar kaç kilo ile hamile kaldınız?

O zaman annenin kilosunun bebegin gelişimi ile alakası yok
Hayır yok bebeğin ihtiyacı olan şey belli bakıyorsun 60 kilo kadın 4 kilo doğuruyor 100 kilo 2 kilo ne yediğinin önemi var ama.

Ben sizden daha yüksek bi kiloyla hamile kaldım 10 15 kilo kadar daha yüksek hem de ama hamilelik boyunca toplam 2 kilo aldım 🫠 yani hamilelikte bazen hiç kilo alımı olmuyor tam tersine veriyor insan bulantı falan derken. Diyet yapmayın bence hamileyken özellikle ilk 3 ay bebeğin tam gelişim dönemi sizin de halsiz olacağınız bir dönem. Ama sağlıklı beslenin meyve sebze protein ağırlıklı. Zaten hamilelikte paketli ürünler vesaire yasak olduğu için o yasaklara bile uysa sağlıklı beslenmiş oluyor insan. Şekerden falan uzak durmaya çalışın
Canım benim de diyetten kastım şey paketli gıdalardan uzak durma işte pirinçtir makarnadır fazla yememe Bir de ben akşam 6-7'den sonra günlük hayatımda da böyle yemek yememeye çalışıyordum diyet yaptığım dönemler O mesela öyle düşünmüştük

Hayır yok bebeğin ihtiyacı olan şey belli bakıyorsun 60 kilo kadın 4 kilo doğuruyor 100 kilo 2 kilo ne yediğinin önemi var ama.
Zaten kilo aldıran şeyler paketli gıdalar fazla karbonhidrat bunların bebeğe çok da bir faydası yok ben normal proteinimi alıp meyvem sebzemi yersem ne fazla kilo alırım ne de bebeğim besinsiz kalır diye düşünüyorum

Canım benim de diyetten kastım şey paketli gıdalardan uzak durma işte pirinçtir makarnadır fazla yememe Bir de ben akşam 6-7'den sonra günlük hayatımda da böyle yemek yememeye çalışıyordum diyet yaptığım dönemler O mesela öyle düşünmüştük
Aynen 7den sonra yemezsin ama yine ara öğün tarzı kuruyemiş meyve falan ye bence enerjini düşürme. Cips çikolata salam sosis tarzı zaten hamilelik boyunca tüketmemeye çalış 🩷

Aynen 7den sonra yemezsin ama yine ara öğün tarzı kuruyemiş meyve falan ye bence enerjini düşürme. Cips çikolata salam sosis tarzı zaten hamilelik boyunca tüketmemeye çalış 🩷
Tamam canım bu şekilde ilerleyip Umarım fazla kilo almadan sağlıklı bir şekilde ilerler

Zaten kilo aldıran şeyler paketli gıdalar fazla karbonhidrat bunların bebeğe çok da bir faydası yok ben normal proteinimi alıp meyvem sebzemi yersem ne fazla kilo alırım ne de bebeğim besinsiz kalır diye düşünüyorum
Evet alsan bile verirsin ablam 15 kilo aldı diyetisyen olmasına rağmen 1 ayda gitti 12 kilosu

Evet alsan bile verirsin ablam 15 kilo aldı diyetisyen olmasına rağmen 1 ayda gitti 12 kilosu
Ya canım doğum sonrası mı değil de Doğum anını düşünüyorum Normalde doğum falan yapmak istiyorum Tabii Hiçbir şey belli olmaz da yine de Kendime dikkat edeyim

Henüz cok erken benim için kese bile görmedik ama 70 kiloyum şuan korkuyorum birax kilo da önemli diyorlar ilk 3 ay diyet vs yapsam zararı olur mu siz ilk kac kilo ile hamile kaldınız?
Önceki hamileliğimde kilo aldığım için tekrar 75 ile hamile kaldım 34. Haftadayım en son 89 kiloydum. İlk aylar kilo almadım dikkat etmediğim için 6. Aydan sonra bir anda kilo aldım iştahım çok açıldı diye. İlk 3 ay diyetisyen eşliğinde kilo verilebilir sonrada fazla kilo alımı önlenebilir. Ama ben pek umursamıyorum kiloyu hayatımda ilk defa bu kiloları görsem de doğumdan sonra emzirmeydi koşturmaydı mutlaka verilir spora da başlayacağım zaten direkt. Önemli olan bebeğin ve sizin sağlığı. Ben biraz fazla aldım ama kilolular normalde ortalama 10 kilo almalı gebelikte. Gerçi sizinde çok kilonuz yok şuan ama dikkat edin özellikle 6. Ay civarı kilo alımı başlıyor bir anda

İlk gebeligimde yani 2018de 63le hamile kalıp 83le doğuma gitmiştim:confused: bu defa plansız bir gebelikti yine ama tam 4 aydır sağlıklı beslenme oturtmaya çalışıyorum ve yaklaşık 11 kilo vermiştim, 54le hamile kaldım. İnşallah çok almam bu defa :KK67:

Önceki hamileliğimde kilo aldığım için tekrar 75 ile hamile kaldım 34. Haftadayım en son 89 kiloydum. İlk aylar kilo almadım dikkat etmediğim için 6. Aydan sonra bir anda kilo aldım iştahım çok açıldı diye. İlk 3 ay diyetisyen eşliğinde kilo verilebilir sonrada fazla kilo alımı önlenebilir. Ama ben pek umursamıyorum kiloyu hayatımda ilk defa bu kiloları görsem de doğumdan sonra emzirmeydi koşturmaydı mutlaka verilir spora da başlayacağım zaten direkt. Önemli olan bebeğin ve sizin sağlığı. Ben biraz fazla aldım ama kilolular normalde ortalama 10 kilo almalı gebelikte. Gerçi sizinde çok kilonuz yok şuan ama dikkat edin özellikle 6. Ay civarı kilo alımı başlıyor bir anda
Canım ben de işte doğumda bana zor olur diye korktuğum için dikkat etmek istiyorum

Canım ben de işte doğumda bana zor olur diye korktuğum için dikkat etmek istiyorum
mutlaka yürüyüş yap canım az ve kısa da olsa yürümeye çalış. Ben hamileliğimin başından beri yürümedim şimdi yürümeye çalışıyorum zorlanıyorum bacak batmalarımda olduğu için. Bir de aşırıya kaçmazsan çok kilo almazsın endişelenme. Allah hepimize rahat kolay doğum nasip etsin 🙏

68-69la hamile kaldım 33. haftadayım şimdiden 80 küsürü gördüm tartılmıyorum bile. İlkte 67 ile kalmıştım 85-86ları görüp 6 ayda hamilelik kiloma dönmüştüm sonrasında da emzirme ve biraz dikkat etmeyle 58lere kadar düşmüştüm. Doktorum bana ben 20 kilo aldım dert etme demişti ilk hamilelikte 😂 azim gayret varsa verirsin zaten bir kısmı gidecek doğumdan sonra

mutlaka yürüyüş yap canım az ve kısa da olsa yürümeye çalış. Ben hamileliğimin başından beri yürümedim şimdi yürümeye çalışıyorum zorlanıyorum bacak batmalarımda olduğu için. Bir de aşırıya kaçmazsan çok kilo almazsın endişelenme. Allah hepimize rahat kolay doğum nasip etsin 🙏
Yapacağım canım inşallah, umarım güzel olur hersey

Back
X