hamileyken sigara içmek

beglu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2018
62
52
88
Kızlar merhaba🌸 3. haftada hamile olduğumu öğrendim. bugün 4+4. gün hamileliğimde. planlı gebelik olmasına rağmen sigarayı bırakamıyorum. günde 2-3 tane de olsa içiyorum. aynısını yaşayan var mı veya bu durumu çözmek için ne yaptınız kızlar çok acil yardım😩

Yol yakınken konuyu kapat derim.

Sigara içmek istediğinde de şu :anne:'nu düşün, her türlü komplikasyonla doğabilir. Değer mi iki nefes duman çekmek için? Acilen sigara bırakma hattını falan ara, seçeneklerini öğren.

Kızlar merhaba🌸 3. haftada hamile olduğumu öğrendim. bugün 4+4. gün hamileliğimde. planlı gebelik olmasına rağmen sigarayı bırakamıyorum. günde 2-3 tane de olsa içiyorum. aynısını yaşayan var mı veya bu durumu çözmek için ne yaptınız kızlar çok acil yardım😩
Hemen şimdi bırakın çünkü düşüğe neden oluyor. Sigara bırakmaya yardımcı ürünler var, internetten sipariş edip bırakma sürecini kolaylaştirabilirsiniz.

Merhabalar şöyle kendi hikayemi anlatayım belki size bir örnek olur…

10seneyi aşkın sigara kullanıcısıydım ve planlı gebeliğim oldu çatlatma iğnesiyle gebe olduğumu öğrendim pco gözüküyordu kendim adet bile göremiyordum hamile kalmam imkansız diye düşünüyordum neyse o kadar uğraş çaba 8.hafta kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım.. 2günde 1 paket içiyordum kürtajdan sonraki o psikolojik süreç çok zordu inanılmaz üzgündüm doktor genetik nedenlerden durduğunu söylesede benim içim hiç rahat değildi her gece vicdan azabı çekiyordum..
4ay sonra gebe kalmışım ve ben burun ameliyatı oldum test yaptım ameliyata girmeden 4,5 günlükmüş negatif gözüktü erken gebelik testim neyse 2. Kez oluyordum ve direk doktor sigarayı kesmemi burnumun bir sene sonra sigara yüzünden tekrar düşeceğini söyledi ameliyattan bir gün önce son sigaramı içtim ve bıraktım neden çünkü güzel olmak uğruna şıp diye kestim aradan 2ay geçti ben içmiyorum içilen ortamda bile durmuyorum tabi güzelliğim uğruna bi test yaptım ki tekrar gebe olduğumu öğrendim ve 8haftalıktı büyümüştü bile miniğim habersizce bana süpriz oldu mucizem oldu kendiliğinden olmuştu şuan 18 haftalığız çok şükür sağlıklıyız ve ilkinde içtiğim için o kadar vicdan azabı çekiyorum ki..

Gebeliğimin ilk haftası Ameliyat olduğum ve ilaç kullandığım için getama gittim genetik test ne gerekiyorsa yapılsın istedim araştırmalar yapıldı kullandığım ilaçlar bebeğe zarar vermiş olabilir mi diye ve orda öğrendim ki ilaçların kategorisi varmış çok şükür zararlı gruptan içmemişim ilaç ben ağrı kesici içmeye korkarken ona birşey olcak diye sigara x grubundaymış x grubu gebelikte en zararlı grup bıraktığım için kendimle gurur duydum bebeğime bunu yapamazdım tekrardan ..

Lütfen kesin içmeyi hiç düşünmeden aşırı zararlı malesefki..

Size o kadar çok şey söylerdim ki... Böyle bir konu açıldı yakınlarda orada konuşuldu ordan okuyun.

Burada çok acımasız kadınlar var. Yine hamile bir kadını üzmekten çekinmezler linç ederler sizi. Ben de günde bir paket kadar içiyordum. Testimde pozitif gördüğüm anda bıraktım. Hala canım çok istiyor ama asla içmiyorum. Dilerim siz de en kısa sürede bırakırsınız🙏🏻🙏🏻

Bir yolu,kolaylaştırıcı bir şeyi yok. Karnında bir can taşıdığının ve senin keyfi olarak kendini zehirlemenin onun doğsa bile ömür boyu hayat kalitesini düşüreceğini düşün. Aşağı yukarı 13 yıldır günde minimum 1 paket sigara içiyordum. Öğrendiğimi bırak hamilelikten şüphelendiğim an bıraktım. Eğer kendine destek arıyorsan arama. Yakın arkadaşım hamileyken günde iki üç sigaraya azalttı nikotin oranı düşük bir markaya geçti kızı doğuştan astım hastası.

Ben hamileliğimin ilk baslarinda bırakmıştım içmeyi ama sonrada stres şu bu içtim valla doktoruma da söyledim hiç dayanamıyorsan günde 2 taneyi geçme dedi bı sigarayı bazen yarım bazen tam içiyordum ama içtim yani. Hatta sezaryene girmeden hastane kapısında içtim son sigaramı. Allah'a şükür hiç bir sorun olmadı. Düşük falan olacağı varsa oluyor. Tabi ki içmemeniz en doğrusu ama olmuyorsa da yapacak birşey yok. İnsanlar acımasızca eleştirmeyi çok sever. Siz kendiniz ve bebeğiniz için en doğru kararı verirsiniz 🙏🏼

Azaltarak bırakamazsınız
ben 4 haftalıkken öğrendim eve geldim bu son sigaram dedim emzirme bitene kadar ağzıma sürmedim.
Emzirme bitti (2 yaşında) ertesi gün hiç bırakmamışım gibi tekrar başladım gerçi.

Çok çok zor .. ilk 3 ay ne yediğim yemekten ne ettigim sohbetten keyif aldım.
Allah'ım bir tane içsem kendime gelirim dediğim anlarım oldu ama biliyordum ki o bir taneyi içsem devamı gelecekti.
Bana sigarayı hatırlatacak, içmekten en çok keyif aldığım ortamlardan uzak kaldım.
Balkonumdan mesela :) Dikkatimi dağıtacak şeyler buldum.
Kendimi hep şöyle avuttum evet sigara içip sağlıklı doğum yapan anneler var fakat olurda bebeğime en ufak bir sey olur (bu sigaradan olmasa bile) bunun vicdanıyla yaşayamam.
Nitekim hamileliğimin 3.ayında riskli gebelik olduğumu öğrendim. Plasentam rahim ağzındaymış sürekli kanamalarım olmaya başladı.
Ve ben iyi ki hiç sigara içmedim dedim.. evet sigaradan değildi ama ben yine ona bağlardım ve kendimi asla affetmezdim

Hiç bir şey bebeğinin sağlığından daha değerli olamaz zekvler, alışkanlıklar vs.ben gebeligimi öğrendiğim an bıraktım ve sigarayı inanılmaz seviyorum 9 ay oldu ağzıma sürmedim,ve vicdanim rahat en azindan bi aksilik olsa o vicdan yukuyle basedemezdim,36 haftayım 2 haftaya dogurcam inşallah,

Back
X