dünyanın en büyük sorumluluğu...
insan başka bir canlının hayatı için kendi isteklerinden vazgeçmek zorunda bence çok özel bişey...
sigara konusunu sorgulamaya bile gerek yok...
bana isterseniz kızın, ne derseniz deyin ama hamileyken sigara içenlerin çooook bencil olduğunu düşünüyorum...
içinizde büyüyen canlı size muhtaç....sizin verdiklerinizden başka birşey alamaz...ve maalesef geleceği de size bağlı...güç sizin elinizde ve bunu bile bile kötüye kullanıyorsunuz...
sigara içen bir annenin görünüşte sorunsuz bir bebeği doğabilir..."aman canım filanca bırakmadı sigarayı bebeğine de bişey olmadı" afferin o filancaya da bebeğine de...ya ileride boğuşacağı alerji, nefes darlığı, kansızlık vsvsvs gibi sorunlar?? "bizim çocuk da bir türlü iyi olamıyor, bi tarafı düzelse bi tarafta sorun çıkıyor, o kadar da iyi bakıyorum" içimize çektiğimiz her sigara nefesinde bebeğimizin sağlığından çalıyoruz...o buna itiraz edip hakkını arayabilir mi??? bizim buna hakkımız var mı???
ne diyeyim arkadaşlar dilerim gerçekten sağlıklı bebekleri olabilir sigara konusunda hala ısrar eden annelerinde...