hamileyken sinemaya gitmek

wish-hope-love

kız annesi + kız babası :)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
991
457
35
merhaba anne adayları geçen gün eşimle sinemaya gittik sinemada çok fazla yüksek ses vardı ve ilk defa bebeğin hareket ettiğine kanaat getirdim. ilk defa diyorum çünkü daha önce hissettiğimi söylediğim halde doktorum daha erken demişti. bu seslere tepki verdiğine göre bağırsak hareketi olamaz diyorum. asıl soruma gelince bebek bu yüksek sesten acaba olumsuz anlamda etkilenir mi?

bebek sesleri duymaya 16.cı haftada başlar yani şuan sinemadaki sesleri veya diğer sesleri işitemez ve gene 16-20 hafta arasında bebeğin hareketlerini hissetmek mümkündür suan çok küçük oldugu için yaptıgı hareketler rahim duvarına etki etmez. ve asla olumsuz şekilde etkilenmez sesleri duysaydı bile o şuan çok korunaklı herşeyden izole ve karanlık bir oda içinde sayılır ana rahminde. Sesleri yoğun olarak siz duyabilirsiniz sizin içinize sesin aynı frekansta gitmesi mümkün değil..

ayni seyi 16. haftamda bende yasadim canim. baya ses efekti olan bilim kurgu filmine gitmistim. film bitene kadar kimildadi. o yuzden daha gitmicem boyle gurultulu filmlere :) insan tedirgin oluo ya. bu arada duydugunu sanmiorum aslinda bizdeki adrenalin hormunundan etkilenio olabilir :)

Bende kizimi sindirellaya goturdum ama benim ufaklik rahatsiz olmadi hic.alti ustu sinema ne olucak etrafta ne rahatsiz edici sesler var.

X