• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken Üniversite

Loresima89

Dağlı bir kabiledir aşk..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2014
334
227
43
36
Arkadaşlar merhaba,benim yaşım 26 seneye bu zamanlar evlenmeyi planlıyoruz sözlümle..Sorun şu ki ben şuan ünide 3.sınıf ögrencisiyim..seneye son sınıf bölüm derslerimin yanına bir de formasyon dersleri eklenecek..bi yandan da bebek sahibi olmayı çok istiyoruz ikimiz de..zaten istediğin an hamile kalamadığın için korunmayı da düşünmüyorum..ama ya olursa karnı burnunda okula gidilir mi tuhaf bakarlar mı ne tür zorlukları olur diye düşünüyorum..daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? sizce ertelemeli miyim..okul bittiğinde 27 yaşım bitmiş olacak ne düşünüyosunuz..

Şöyle bir ekleme yapma ihtiyacı hissediyorum..Çok acele ediyorsun diyenler olmuş ailemde erken menopoz geçmişi var..sizin için 35-40 sınırsa benim için 30 sınır..her kadın gibi anne olmak istiyorum ama zamanlama lüksüm yok..Yeni tanıdığım insanla evlenmeyeceğim,5. senemizi bitirdik,öğrenciliğin ilk yılı beraber kaldık..Şuan yurtdışında sözlemşmesi olmasa çoktan evli olurduk..Ama o bizim için geleceğimiz için birikim yapıyor,çocuk değiliz ve bir insanın sorumluluğunu yüklenmek için gereken tüm şartları oluşturmaya çalışıyoruz..Bu yüzden de direkt okulda durum nasıl olur diye soruyorum..kimse ayrılmak için evlenmez..ama sonuç ne olursa olsun hayata geldiğine pişman olmayacak..tabi gelebilirse..

İşimi elime almak için beklersem öğretmen olacağım atama durumlarını biliyorsunuz..

Son düzenleme:
yoo bizim fakultede vardi bi kiz karni burnunda geldi valla. sana zor olmadiktan sonra tuhaf olmaz da hamile kalmayi dusunuyosan at elinden o sigarayi :KK48::KK59:

Arkadaşlar merhaba,benim yaşım 26 seneye bu zamanlar evlenmeyi planlıyoruz sözlümle..Sorun şu ki ben şuan ünide 3.sınıf ögrencisiyim..seneye son sınıf bölüm derslerimin yanına bir de formasyon dersleri eklenecek..bi yandan da bebek sahibi olmayı çok istiyoruz ikimiz de..zaten istediğin an hamile kalamadığın için korunmayı da düşünmüyorum..ama ya olursa karnı burnunda okula gidilir mi tuhaf bakarlar mı ne tür zorlukları olur diye düşünüyorum..daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? sizce ertelemeli miyim..okul bittiğinde 27 yaşım bitmiş olacak geç mi olur ne düşünüyosunuz :KK14::KK46:

Bu ne acele?
Önce evliliğine bir bak yürüyor mu yürümüyor mu?
Evlilikle, çıkmak, sözlülük, nişanlılık, sevgililik arasında dağlarca fark var.
Önce bi mezun ol, mesleğini eline al
eskidendi o "26-27 geç mi değil mi"
30 da geç değil
önce bi tart - biç
istediğin an hamile kalamamak herkes için geçerli değil
evliliğini tartmadan bebek yapar da mutsuz olursan çocuğa yazık edersin:KK11:

Daha evliliğin yolunda gidecek mi belli değil, sen çocuk mu düşünüyorsun?

Sözlünle iyi anlaşıyor olabilirsiniz ama evlilik farklı. Çocuk sahibi olmak için bence 1,5 , 2 yıl eşler birbirini tanımalı. Okulunu bitir, işine başka, bebeği öyle düşün bence.

Bu ne acele?
30 da geç değil
önce bi tart - biç

Evlenmeyi düşündüğüm insanı 5 senedir tanıyorum..haklı olabilirsiniz tabii aynı evde yaşamak farklıdır ama benim için nikah formalite..zaten evli kabul ediyorum kendimi..yine de görüşleriniz için teşekkürler

Bu ne acele?
30 da geç değil
önce bi tart - biç

Evlenmeyi düşündüğüm insanı 5 senedir tanıyorum..haklı olabilirsiniz tabii aynı evde yaşamak farklıdır ama benim için nikah formalite..zaten evli kabul ediyorum kendimi..yine de görüşleriniz için teşekkürler

valla bu cümleye ne diyeceğimi bilemedim, aynı evde yaşamadan kendinizi evli kabul edip nikahı da formalite zannetmek...yok yok yazmayayım içimden geçenleri...

Bence de evliliğin bır tadına var. Ben de ilk günden beri istiyorum ama bazen de diyorum iyiki de simdiye kadar olmamis, daha fazla vakit geçirmiş olduk diye.. hiç olmazsa cinsellik acisindan diyorum birbirinizi taniyin, hemen hamile kalirsan hislerinin degisme ihtimali de cok yuksek. Zaten ilk 1 yil tartisma da cok olur.
okulunu bitirdikten sonra kalman en hayirlisi olur gibime geliyor ama tabiki her sey nasip kismet. ..

Canım aynı evde yaşıyorsanız, zaten birlikteliğiniz varsa, nikah sadece çocuk için istediğiniz bir şeyse tamam. O zaman bir şey demem. Haklısın, siz zaten birbirinizi tanımışsınız.

Ama her şey nikahtan sonraya kaldıysa, ilk defa beraber olacaksanız, ilk defa aynı evde yaşayacaksanız, o zaman yanılıyorsun. Çok büyük konuşuyorsun. Evlilik, aynı evde yaşamak, hele ki bir erkekle yaşamak çok farklı bir durum. Evlendiğinde anlarsın.

Ayrıca evliliğin ilk ayları, yılları birbirinizi her anlamda tanımanız gereken bir dönem. Daha kocana doyamadan, rahat rahat gezip eğlenemeden, hamile mi kalacaksın?

Canım aynı evde yaşıyorsanız, zaten birlikteliğiniz varsa, nikah sadece çocuk için istediğiniz bir şeyse tamam. O zaman bir şey demem. Haklısın, siz zaten birbirinizi tanımışsınız.

Ama her şey nikahtan sonraya kaldıysa, ilk defa beraber olacaksanız, ilk defa aynı evde yaşayacaksanız, o zaman yanılıyorsun. Çok büyük konuşuyorsun. Evlilik, aynı evde yaşamak, hele ki bir erkekle yaşamak çok farklı bir durum. Evlendiğinde anlarsın.

Ayrıca evliliğin ilk ayları, yılları birbirinizi her anlamda tanımanız gereken bir dönem. Daha kocana doyamadan, rahat rahat gezip eğlenemeden, hamile mi kalacaksın?

evet aynı evde yaşadık ama bahsedilen durumlar tartışmalar olmadı bilemiyorum belki nikahın bağlayıcılığı farklıdır..ona güvenmesem tanımasam tabiki tanıma süresi verecektim..değerli yorumunuz için teşekkürler

evet aynı evde yaşadık ama bahsedilen durumlar tartışmalar olmadı bilemiyorum belki nikahın bağlayıcılığı farklıdır..ona güvenmesem tanımasam tabiki tanıma süresi verecektim..değerli yorumunuz için teşekkürler

Aynı evde ne kadar zaman yaşadınız :)

Ben senden 2 yaş küçüğüm. Nişanlıyım. Çok uzun yıllardır birlikteyiz bizde. Bebek için deliriyoruz, nasip olursa çok istiyoruz. Ama ilk 2 yıl düşünmüyorum ben. Düşünemiyorum. Evliliğimin oturması, birbirimize adapte olmamız açısından ve doyasıya gezip eğlenmek istiyorum. Bebek olduğunda ister istemez, uzun bir süre sadece ona yoğunlaşacaksınız. Eşinle daha evliliğin tadına varamadan, neden bu kadar erkenden bebek istiyorsunuz?

Evliliğin ilk yılında hemen çocuk sahibi olmak, çiftleri olumsuz etkileyebiliyor. Bunları lütfen göz önünde bulundur.

Bu arada okurken hamile olman çok dert edilecek bir durum değil. Benimde evli arkadaşlarım, okula hamile gelen arkadaşlarım vardı. Hatta biri 1 ay önce doğum yaptı. Okula devam ediyor hala. Daha önce başka bir arkadaşım, bebeğinden dolayı 1 yıl dondurdu okulu. Oda hamile gelmiş derslere, o sırada tanımıyordum. Ama bu bahsettiğim kişiler hem 27, 28 yaşında, 3,4 yıllık evli kişilerdi. Senin durumundan farklı olan kısmı, evliliklerinin oturmuş olması.

Karar senin elbette, ama bu kadar kişinin bildiği bir şey var ki uyardık seni.

Umarım mutlu olursun evliliğinde. :)

Aynı evde ne kadar zaman yaşadınız :)

Ben senden 2 yaş küçüğüm. Nişanlıyım. Çok uzun yıllardır birlikteyiz bizde. Bebek için deliriyoruz, nasip olursa çok istiyoruz. Ama ilk 2 yıl düşünmüyorum ben. Düşünemiyorum. Evliliğimin oturması, birbirimize adapte olmamız açısından ve doyasıya gezip eğlenmek istiyorum. Bebek olduğunda ister istemez, uzun bir süre sadece ona yoğunlaşacaksınız. Eşinle daha evliliğin tadına varamadan, neden bu kadar erkenden bebek istiyorsunuz?

Evliliğin ilk yılında hemen çocuk sahibi olmak, çiftleri olumsuz etkileyebiliyor. Bunları lütfen göz önünde bulundur.

Kısa bi dönem yaşadık öğrenci evinde..Ben de 2 sene önce öyle diyordum ama bizim biyolojik saatimiz işliyor bildiğiniz üzere..İnsan hayatında 1 sene bile çok şey değiştiriyor..Ve ben okulu bitirince atamasıdır şu bu derken iş sahibi olmam senelerimi de alabilir..Sizin 2 yıl beklemeniz normal ama ben 30uma gelirim o kadar beklersem :) ailede erken menopoz durumu da var açıkçası..herkes sert yorumlar yapıyor ama mantıklı çok sebebim var bana göre.:110: bu yüzden direkt olarak okulda nasıl olur diye sordum..ben bu adamdan cocuk sahibi olmak istiyorum hepsi bu..insanlar yıllarca iyi geçinip bebeğe karar verip sonra ayrılabiliyorlar..

Kısa bi dönem yaşadık öğrenci evinde..Ben de 2 sene önce öyle diyordum ama bizim biyolojik saatimiz işliyor bildiğiniz üzere..İnsan hayatında 1 sene bile çok şey değiştiriyor..Ve ben okulu bitirince atamasıdır şu bu derken iş sahibi olmam senelerimi de alabilir..Sizin 2 yıl beklemeniz normal ama ben 30uma gelirim o kadar beklersem :) ailede erken menopoz durumu da var açıkçası..herkes sert yorumlar yapıyor ama mantıklı çok sebebim var bana göre.:110: bu yüzden direkt olarak okulda nasıl olur diye sordum..ben bu adamdan cocuk sahibi olmak istiyorum hepsi bu..insanlar yıllarca iyi geçinip bebeğe karar verip sonra ayrılabiliyorlar..

Bende muhtemelen 2 seneye anca evlenicem, 2 senede beklesem 28 olcam yani :) Yok sende haklısın, anlıyorum ama dediğim gibi öğrenci evinde kısa süre yaşamakla aynı şey değil.

Yani aslında tedirgin olduğum nokta şu. Hamilelik çok zor bir süreç. Hamileliği güzel ve keyifli yapan, seninle birlikte heveslenen, mutlu olan bir kocanın olması. Çünkü bebek anne karnına düştüğü andan itibaren, bir kadın için büyük sorumluluk ve bunu paylaşacağı güvenilir bir eşi olmazsa, o hamilelik kadının burnundan geliyor. Değişen hormonları, fiziksel sancıları, acıları saymıyorum bile.

Elbette seviyorsundur, güveniyorsundur ama ne evlilikler duyduk, okuduk burda, aşkla başlayıp, nefretle, şiddetle, aldatmayla biten.

Benim demek istediğim en azından bir süre eşinle her şey yolunda mı bir tart. En azından birkaç ay. Sonra kısmetse olur zaten bebişin.

Shining e çok çok katılıyorum :) eşim le 3 til biticek tanışıyoruz 1 yıl bizde beraber yaşadık sayılır 1 yıldır da evliyiz. Ayrıca 5 aylık hamileyim okulumda yeni bitti. Yani hepsini bi arada yapar misin evet yaparsın ben yaptım zor değil. Okuldan bir arkadasimda son ayına kadar okula geliyodu hatta bi yandan kursa da gidiyodu hiç zorlanmadi. Ama beraber yasamakla evli olmak inan çok farklı şeyler. Hele sevgili olmakla aynı evde olmak bambabambaşka şeyler. Bak bi yıldır evliyim adamın hala yeni yeni huylari çıkıyor. Ayrıca bakalım hamileliği kaldirabilicek misiniz ikinizde. Sen okulu bitirebilir miyim sorunundan çok bu soruları sor kendine okul zorlamaz ama bunlar zorlayabilir emin ol bakalım evlilik beklediğin gibi bişey mi sonradan değişiyor mu sende degisebilirsin. Hem yaş hiçbi zaman geç değil benim akrabam 43 yaşında anne oldu. Bak okan Bayülgen kaç yaşında baba oldu. Sen evliliği eşini tanı herşeyden önce :)

hamilelik fix bisey degil ki..kimi bunyeyi sarsiyor kimisinde hic bi olumsuz etkisi olmuyor.ayni donemde hamileydik is arkadasimla.o kusmaktan lavabodan ileri gelemezdi ben plates kursuna giderdim.yani eger dersleriniz agirsa en azindan okulunuzu bitirmeden bikac ay once hamile kalmayi deneyin..

Neden olmasın ki.Kendinizde bu enerjiyi görüyorsan hem bebek, hem derslerle ilgilenin üstünden kalkacağına inanıyorsan ...

Hemen hamile kalip da birkac ay sonra buraya bi konu açma da ..
Ne bu acele
Bizim fakulte de vardi kiz hamile geliyordu okula abes bi durum yoktu

Back
X