• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken Üniversite

Hamileyken de okula gidilebilir, bence anormal bir durum değil. Ama bence önce evliliğin oturması ve hayatı yaşamak önemli. Bir arkadaşım evlendi 9 ay sonra doğum yaptı, hayırlı olsun dediğimde, en büyük duamdı bebeğimin olması dedi. Bana ilginç geliyor. Kimisi için evlilik, hayatı yaşamak falan bebekten sonra geliyor. Tercih sizin ne zaman isterseniz o zaman bebek sahibi olursunuz. Ama birde şu var ki, okul bittikten sonra siz bebeğinizle ilgileneceksiniz, insanlar sınavlara hazırlanacak. Bence işe girmeniz bebek olduktan sonra daha zor, tabi özel sektör düşünüyorsanız o ayrı.

Okulla hamilelik bir arada yürür o konuda sorun yok da bence de çok acele ediyorsunuz. Evlilik öğrenci evinde bir arada yaşamaya benzemez, aileden desteksiz tüm sorumluluğu üzerinize alacaksınız, öğrencilik hayatı laylaylom hepimiz geçtik o yollardan. Hakkınızda hayırlısı yine de:)

Canim iyide bence cok acele bir karar ayrica istediginde hamile kalamama olayi herkese gecerli degil ki annemin kuzeni ilk geceden kaldi belki sende kalacaksin nerden biliyorsun ki

Hamile iken okuluna giden ve sonrasında doğum yapıp okulunu bitiren arkadaşım var.
Sonuçta niye garip olsun ki siz evli bir insan olacaksınız hamilelikte gayet doğal bir durum.
Elbet ilk geceden hamile kalabilirsiniz ama kalamayabilirsiniz de, bunun garantisini kimse veremiyor malesef.
Hele hele ailenizde erken menapoz gibi durumlarda varsa BEN OLSAM daha fazlasını düşünmem.
Sonuçta evlenince hiç birimiz evliliğimizin nasıl olacağını bilemiyor, evlilik karpuz olaydı keşke pat pat yapıp şeçip alsaydık; bu kabak ya da bu iyi olmuş diye.

Ben biraz bencilim sanırım aaaa iyi yuvam olmazsa çocuk yapmayım filan diye düşünemiyorum ben. Evlat her ne olursa olsun benim evladım olacak sonuçta. Belki çocuk sahibi olamamanında verdiği bir duygudur bu...

Yangindan mal kacirir gibi bu ne acele allah askina..

Ne bu acele evlenin tabi de çocuk için bekleyin
birbirinizi tanıyın evliliğin tadını çıkarın
siz korunmayın eşiniz korunsun o zaman sorun olmaz ;)

Seneye bu zaman dediğin 2016 yani okulların kapanmasına yalnızca 6 ay kalmış olacak.
İlk aydan bile hamile kalsan ki sandığın kadar kolay değil hamile kalmak, 6 aya kadar okula gidip gelinebilir.
Formasyon grupları zaten 100-150 kişi ve devam zorunluluğu yok gibi bir şey.

Öncelikle evlenin bi. Evlenmeden hemen çocuğun derdini almışsınız. Üniversite bi abla vardı hamileydi ve senenin ortasında doğum yaptı ve yarım dönem mecburen gelemedi. Yarım dönem geri kaldı. Son seneniz hemen yapmayın sene sonuna doğru yapın. Yaşınız çok büyük diil çocuk için.

okul bittiğinde 27 yaşım bitmiş olacak geç mi olur ne düşünüyosunuz
Ne geçi ya? 27 yaş da geçse artık... Komik oldunuz iyice.

Ekleme: Ailenizde erken menopoz varmış, sonradan okudum. Bu durumda en sağlıklı cevabı doktor verir. Ama bence siz kendinizi şimdiden kolay kolay çocuk sahibi olamayacağınıza şartlandırmışsınız.
Doktorunuz bir an önce başlayın derse yaparsınız. Üniversitede hamile olmak hiç garip bir durum da değil. Evli olacaksın sonuçta. Lise değil ki orası.

Son düzenleme:
Ne geçi ya? 27 yaş da geçse artık... Komik oldunuz iyice.
17 yaşında evlenip de çocuğu olmayan bir tanıdık biliyrm. Yaşla da alakalı bazen tamam ama 27 yaşta daha aman aman çok büyük bir yaş diil. Abartılacak kadar. Aslında ideal bir yaş bile sayılabilir.

17 yaşında evlenip de çocuğu olmayan bir tanıdık biliyrm. Yaşla da alakalı bazen tamam ama 27 yaşta daha aman aman çok büyük bir yaş diil. Abartılacak kadar. Aslında ideal bir yaş bile sayılabilir.
Zaten bu örnekten ele alırsak, 27-28 yaşlarında çocuk sahibi olmak 17-18 yaşında çocuk sahibi olmaktan hem psikolojik hem de fiziksel olarak daha sağlıklı.

Csnım seneye bu zananlar hamile kalırsan ben de gecen sene bugünlerde jalmıştım emin ol okyl bitene kadar karnın belli olnaya ysni başlar hemen çıkmıyor ama benim çok kolay geçmişti işimede dershaneyede gştmiştim asıl o sorun. Bünye meselesi... Bence herseyide bu kdr kurma farzet hsmile kaldın bir sekilde gecicek diyelim hamile jalmadın kafanı yorfuğun ysnına zarar kalıcak. Relax ysni

27-28 yaş hamilelik için erken de değil, geç de değil. Hamilelikle okul da oluyor ama daha zor oluyor. Biraz da bünyenize alakalı. Benim hamileliğim çok kolaydı. Üniversiteyi bitirmiştim. 22 yaşındaydım. Ama çevremde yaşı erken olsa da çok ağır bulantılarla ve hasta geçiren de var.

Bence en azından ilk bir kaç ay bekleyin. Ben de eşimle evlenmeden önce 2 sene çıktık. Çok seviyordum, tanıdığımı düşünüyordum ama şunu söyleyeyim, evlilikle sevgililik aşamasının arasında dağlar kadar fark var. Aynı eve girinceye kadar asla tanıyamazsınız. Bazı iyi ve kötü özelliklerini bilirsiniz o kadar. Ayrıca aileler faktörü de giriyor ilişkiye. Misafirler, davetler.

Ben evliliğimin 3. Ayında hamileydim. İlk bir sene düşünmeseydim olurdu diyorum. Hem birbirimizi daha iyi tanındık. Hem de işimi hallederdim. Çocuğu bakıcıya bırakmamak için evde kaldım. Şimdi iş için uğraşıyorum. Oğlum da 5 yaşına geldi. Kardeş konusu sorun oluyor şimdi. Çalışmayı düşünüyorsanız, önce işinizi elinize alın. Ben iş olayını halletseydim, şimdi ikinciyi rahat rahat düşünecektim. Hayatın gerçekleri :KK66:

Yok çalışmayı düşünmüyorsanız, ilk bir kaç ayında korunup, sene ortasında da düşünebilirsiniz.

Hamileyken aktif gidip gelebilirsin ben yurt dışında bebekle okula gelen, hamileyken gelenler gördüm ama Türkiyede bu zor. ..kac tane arkadaşım evli bebekleri var birde hamile çok güzel idare ettiler eşleride çok yardımcı oluyor. ..geçen sene ben açıköğretim sınavlarına girdim ben aktif okul hayati olmadığından pek çalışmadim.. yapılabilir ama bence biraz evliliğin tadını çıkarın bebek olunca herşey daha zor

Hamile iken okuluna giden ve sonrasında doğum yapıp okulunu bitiren arkadaşım var.
Sonuçta niye garip olsun ki siz evli bir insan olacaksınız hamilelikte gayet doğal bir durum.
Elbet ilk geceden hamile kalabilirsiniz ama kalamayabilirsiniz de, bunun garantisini kimse veremiyor malesef.
Hele hele ailenizde erken menapoz gibi durumlarda varsa BEN OLSAM daha fazlasını düşünmem.
Sonuçta evlenince hiç birimiz evliliğimizin nasıl olacağını bilemiyor, evlilik karpuz olaydı keşke pat pat yapıp şeçip alsaydık; bu kabak ya da bu iyi olmuş diye.

Ben biraz bencilim sanırım aaaa iyi yuvam olmazsa çocuk yapmayım filan diye düşünemiyorum ben. Evlat her ne olursa olsun benim evladım olacak sonuçta. Belki çocuk sahibi olamamanında verdiği bir duygudur bu...

Beni çok iyi anlamışsınız..Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..Bence bencillik değil,hayat bu, belki de çocuk olur eş vefat eder yine yalnız başına kalırsınız..ki dediğim gibi kimse ayrılmak için evlenmez..

Arkadaşlar merhaba,benim yaşım 26 seneye bu zamanlar evlenmeyi planlıyoruz sözlümle..Sorun şu ki ben şuan ünide 3.sınıf ögrencisiyim..seneye son sınıf bölüm derslerimin yanına bir de formasyon dersleri eklenecek..bi yandan da bebek sahibi olmayı çok istiyoruz ikimiz de..zaten istediğin an hamile kalamadığın için korunmayı da düşünmüyorum..ama ya olursa karnı burnunda okula gidilir mi tuhaf bakarlar mı ne tür zorlukları olur diye düşünüyorum..daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? sizce ertelemeli miyim..okul bittiğinde 27 yaşım bitmiş olacak ne düşünüyosunuz..

Şöyle bir ekleme yapma ihtiyacı hissediyorum..Çok acele ediyorsun diyenler olmuş ailemde erken menopoz geçmişi var..sizin için 35-40 sınırsa benim için 30 sınır..her kadın gibi anne olmak istiyorum ama zamanlama lüksüm yok..Yeni tanıdığım insanla evlenmeyeceğim,5. senemizi bitirdik,öğrenciliğin ilk yılı beraber kaldık..Şuan yurtdışında sözlemşmesi olmasa çoktan evli olurduk..Ama o bizim için geleceğimiz için birikim yapıyor,çocuk değiliz ve bir insanın sorumluluğunu yüklenmek için gereken tüm şartları oluşturmaya çalışıyoruz..Bu yüzden de direkt okulda durum nasıl olur diye soruyorum..kimse ayrılmak için evlenmez..ama sonuç ne olursa olsun hayata geldiğine pişman olmayacak..tabi gelebilirse..

İşimi elime almak için beklersem öğretmen olacağım atama durumlarını biliyorsunuz..

Doğumu sınav döneminden somra olacak sekilde denk getirebilirsen cok sorun olmaz doye düşünüyorum. Daha bol seyler giyersin bir sekilde kamufle edersin. Kesinlikler kendi sartlarinda hamilelik olabilir. Bebeğin doğduğunda, hamilelik sürecinde ki zorluklarda sana destek olacak bir es ve etrafinda insanlar varsa neden olmasin..

Arkadaşlar merhaba,benim yaşım 26 seneye bu zamanlar evlenmeyi planlıyoruz sözlümle..Sorun şu ki ben şuan ünide 3.sınıf ögrencisiyim..seneye son sınıf bölüm derslerimin yanına bir de formasyon dersleri eklenecek..bi yandan da bebek sahibi olmayı çok istiyoruz ikimiz de..zaten istediğin an hamile kalamadığın için korunmayı da düşünmüyorum..ama ya olursa karnı burnunda okula gidilir mi tuhaf bakarlar mı ne tür zorlukları olur diye düşünüyorum..daha önce böyle bir durum yaşayan var mı? sizce ertelemeli miyim..okul bittiğinde 27 yaşım bitmiş olacak ne düşünüyosunuz..

Şöyle bir ekleme yapma ihtiyacı hissediyorum..Çok acele ediyorsun diyenler olmuş ailemde erken menopoz geçmişi var..sizin için 35-40 sınırsa benim için 30 sınır..her kadın gibi anne olmak istiyorum ama zamanlama lüksüm yok..Yeni tanıdığım insanla evlenmeyeceğim,5. senemizi bitirdik,öğrenciliğin ilk yılı beraber kaldık..Şuan yurtdışında sözlemşmesi olmasa çoktan evli olurduk..Ama o bizim için geleceğimiz için birikim yapıyor,çocuk değiliz ve bir insanın sorumluluğunu yüklenmek için gereken tüm şartları oluşturmaya çalışıyoruz..Bu yüzden de direkt okulda durum nasıl olur diye soruyorum..kimse ayrılmak için evlenmez..ama sonuç ne olursa olsun hayata geldiğine pişman olmayacak..tabi gelebilirse..

İşimi elime almak için beklersem öğretmen olacağım atama durumlarını biliyorsunuz..
Benim sınıfımda hamile bir kız vardı, çoğu dersten geri kaldı, sınav zamanı çok sıkıntı yaşadı. Kimsenin kötü gözle bakacağından değil de hoş değil bence. Ha 26, ha 27 hem ne farkeder ? Bir sene daha bekleyin, okulunuzu bitirin öyle bebek sahibi olun. En güzeli bu şekilde.

hmm eğerv ailede erken menopoz var ise haklısın,, ama ilk önce bir kadın doğumcuya git istersen,, eğer ki erken menopoz olayı veya yumurtalarında azalma varsa kal hamile gidersin okula bir şey olmaz,,,,,halledersin,,, zaten seneye bu zamanlar hamile kalsan 2015 aralık bebek 2015 ekimde doğar yani okul bitmiş olur,,,

Back
X