• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileymişim

Geçende bebek ismi topiğine de yazdım şimdi yazarken de sesli gülüyorum

Uzak akrabamızdan 6 yaşındaki bir kızın adı Hacıkadın
Duyunca şoka girmiştim
Akşıma geldikçe gülüyorum çocuk için hoş bir şey değil tabi ama ne yapayım (affet beni ufaklık)
Neden bu ismi seçmişler acaba :deli:

korunmuyoduk evet ama doktor bana senin normal yollarla hamile kalman imkansız demişti.istediğiniz zaman karar verin gelin aşılamayla denicez demişti.hayret ettim valla hala inanamıyorum.
Cok güzel iste :D Inan cok sevindim. Resmen gözlerim doldu, bebegini kucagina aldigin o saniye öyle bir sevgi hissedeceksin ki, böyle bi duygunun olabilecegini su anda hayal etmen bile mümkün degil. Hayatin öyle bi degisecek öyle bi güzellesecek ki. Bir kalbnin böyle bir duyguyu nasil besleyebilecegine inanamayacaksin bile :D <3

abartmayın. anne değilim. bekarım. çocuklara mesafeliyim. ama yine de tutup böyle bi cümle kurmak yanlış. özür de dileseniz yanlış.

Annelik delilik işi, neresi yanlış.
Ben özür dilediğim annelerce yanlış anlaşılmadığımı umuyorum :)

merhaba kızlar...

Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.

Hayırlı olsun öncelikle.
Seni anlıyorum. Ben de ocakta korunmayı bıraktım ama hemen olmaz nasılsa kafasındaydım. Regl olayım kadınlar gününde rakı içelim diyordum hamile kalmışım, iki gün öğrence öğrendim.
Ki ben olabilir artık hazırım demiştim güya. Buna rağmen özeklikle gece uykuya dalmadan önce çok korkuyorum düşünüp duruyorum.
Hayatım eskisi gibi olmayacak ya eski hayatımı özlersem ne yaparım, hayatımı çocuk odaklı yaşamaktan korkuyorum ne zaman yine arkadaşlarla yada eşimle akşam dışarı çıkabilecek kadar normalleştirebilirim diye düşünüp yine korkuyorum.
Becerememekten de korkuyorum anneliği. Kendimi pek anne olacakmış gibi hissedemiyorum sonra gebelik topiğindeli kadınlara bakıyorum o heyecan bende yok anne gibi de hissetmiyorum ben kesin kötü anne olacağım diye daha da korkarken buluyorum.
İstemesine istiyorum ama korkum da var. Normal ama bence. Çok sorumluluğu olan kolay da olmayan bitmeyen bir iş. Zamanla alışırız sanırım. Yeni Doğum yapan kuzenle konuştuk ilk hareketi hissedince geçecek korkuların merak etme derdi. Ona güveniyorum ben de

hayırlı olsun arkdaşlar ikiniz de çok iyi birer anne olacaksınız eminim :KK36:

5 yıl önceydi, benim yaş 30 eşimin 33, 6 yıllık evliyiz ve 6 yıldır ben hapla korunuyorum o zaman, bazı sağlık sorunlarım oldu dr hapı bıraktırdı, hapın koruyuculuğu 1-2 ay daha devam eder, yaşın da gelmiş bir tane doğur sonra spiral takalım dedi :KK70:
neyse biz eşimle olsa mı olmasa mı modunda o ayı geçirdik. derken regl dönemim geldi ama olmuyorum, o ay da tatildi doğum günüydü derken alkolün sigaranın dibine vurmuşum, ağır da kardiyo çalışıyorum, neyse sabah bir elimde sigara bir elimde çift çizgili test çubuğuyla donakaldım...
1 günde sigarayı, alkolü, günde 1 litreyi bulan kahve tüketimini bırakmak da kolay olmadı, hayatımıza birinin daha gireceğini kabullenmek de.
hayatım bitecek, yaşlanacağım, içim geçecek, eve kapanacağım, bidaha hiç özgürce sevişip içip dağıtamayacağım sanmıştım ama hiçbiri olmadı. şimdi hayatımdaki en büyük "iyi ki"m kızım.
5 sene sonra siz de sadece iyi ki diyeceksiniz.
çok uzattım :KK23: tekrar hayırlı olsun, tebrikler.

Annelik delilik işi, neresi yanlış.
Ben özür dilediğim annelerce yanlış anlaşılmadığımı umuyorum :)
Anne baba olmayı hakeden kişilerin yaptığı en akıllıca iş bence:KK200:
Mesela benim annemle babam :halay::-)

hayırlı olsun arkdaşlar ikiniz de çok iyi birer anne olacaksınız eminim :KK36:

5 yıl önceydi, benim yaş 30 eşimin 33, 6 yıllık evliyiz ve 6 yıldır ben hapla korunuyorum o zaman, bazı sağlık sorunlarım oldu dr hapı bıraktırdı, hapın koruyuculuğu 1-2 ay daha devam eder, yaşın da gelmiş bir tane doğur sonra spiral takalım dedi :KK70:
neyse biz eşimle olsa mı olmasa mı modunda o ayı geçirdik. derken regl dönemim geldi ama olmuyorum, o ay da tatildi doğum günüydü derken alkolün sigaranın dibine vurmuşum, ağır da kardiyo çalışıyorum, neyse sabah bir elimde sigara bir elimde çift çizgili test çubuğuyla donakaldım...
1 günde sigarayı, alkolü, günde 1 litreyi bulan kahve tüketimini bırakmak da kolay olmadı, hayatımıza birinin daha gireceğini kabullenmek de.
hayatım bitecek, yaşlanacağım, için geçecek, eve kapanacağım, bidaha hiç özgürce sevişip içip dağıtamayacağım sanmıştım ama hiçbiri olmadı. hayatımdaki en büyük "iyi ki"m kızım.
5 sene sonra siz de sadece iyi ki diyeceksiniz.
çok uzattım :KK23: tekrar hayırlı olsun, tebrikler.

Ay Pelin teşekkürler.
En büyük korkum bir daha uzun süre içki içmemek, rahat gezememek ama zamanla oluyor diyorsun, içime su serptin
Teşekkürler umarım becerebilirim dediğin gibi

merhaba kızlar...

Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
sen o dokt. hemen değiştir.
pkolu olanlar gebe kalabilir.
bir iki grup var gebe kalamayan o kadar. kistin yerleri ile filan cok önemli.
hayırlısı olsun.

En korktuğum KAZA ile hamile kalma şekli,zira zamanında çok alay ettiğim bir mevzu idi,başıma gelmesin diye hayatımı zehir ediyorum resmen.Allahım korusun beni .Amin amin amin.
Hakkında hayırlısı olur inşallah.
İnşallah seversin,içine siner.

merhaba kızlar...

Öncelikle hayirli olsun sag salim dogsun bebegin.Allah sana azili bir pkoluyken bir evlat bagislamis yat kalk sukret haline.hastane koselerinde ordan oraya kosturan igne olmaktan heryeri ayri morarmis gece gunduz Allaha yalvaran cek medigi cile kalmayan her ay kendini hamile sanip hayaller kuran sonra adet olunca karanliga gomulen gecelerde aglayarak sabahlayan kadinlari dusun ama gercekten dusun.elindeki avucundakini tup bebege yatirip yinede husrana ugrayan ama vazgecmeyen anne olabilmek icin her zorluga tek basina gogus geren kadinlari dusun ve biraz olsun mutlu ol.
Benim anlamadigim sizde kucuk bir bebektiniz muhtactiniz ama anne babaniz sizi buyuttu emek verdi uykusuz kaldi en onemlisi sizde onlarin cigerparesisiniz nasil olurda sizden bir parca bu denli korkutuyor urkutuyor mutlu etmek yerine napicam eski hayatim ozgurlugum cocuk odakli yasamak.ksra bakmayin ama egoistlik bencillik bu.hep yasayayim hic zora gelmeyeyim annelik emek dir fedakarliktir karsiliksiz sevgidir bunlar yoksa bir kadinda anne olmasin o doguracagi bebege yazik sadece ona yazik.
Yuce Rabbim ANNE! olmak isteyipte olamayan gozyaslariyla nehirleri tasiran dualariyla arsi inleten bu ugurda herseyi goze alan annelik hisleriyle dolup tasan butun kadinlari ANNE yapsin ne olur isteyene ver RABBİM amin amin amin

annelik elbette zor kimse kolay olduğunu düşünüp hamile kalmıyor ama ben her zaman abartıldığını düşünüyorum. bazı arkadaşlarım durmadan yakınıyorlar böyle yaptı şöyle yaptı odur bu dur diye bende hep evde canınız sıkıldığından çocuğunuza sarıyorsunuz derim. ama bazı arkadaşlarımda o kadar rahat ki hiç kendilerini sosyal çevrelerden kısıtlamadan hayatlarını yaşıyorlar.bence bebeğin zorluğu sana bağlı gözünde büyütürsen zorlanırsın bence gözünde büyütme çekeceğin zorluk en fazla 1 sene. bu arada bende yeni hamile kaldım bunları düşünerek kendimi teselli ediyorum şu anın keyfini çıkarmaya çalışıyorum o senin mucizen bunu unutma mucizene sahip çık sıkı sıkı sarıl ve ondan sakın vazgeçmeyi düşünme...

Ben de bir daha hiç kesintisiz uyuyamam zannetmiştim. Ama iki gecedir oğlum uyanmıyor. Sevişiliyor da güzel güzel geziliyor da. Herşey oluyor. Hayatı bir de bebeğinizin gözünden yaşıyorsunuz. Kediler balıklar o şapşik çocuk şarkıları hiç böyle ilginç gelmemişti. Geçmeyecek zannettiğimiz şeyler bir bir geçiyor. Geride güzel anılar kalması mühim. Ben planlı hamile kaldım. Öncesinde deli olduğumu zaten düşünüyordum ama yaşadıkça daha da delirmem gerekti :deli:
Hayırlı kolay hamilelikler doğumlar dilerim burcubahar0635 burcubahar0635
@elvanelvan88

korunmuyoduk evet ama doktor bana senin normal yollarla hamile kalman imkansız demişti.istediğiniz zaman karar verin gelin aşılamayla denicez demişti.hayret ettim valla hala inanamıyorum.
Doktor resmen tuzak kurmuş gibi.
Benim gibi çocuk hiç istemeyen birine denk gelse dava ederdim o cahil doktoru.

2 kez hamile kaldım ikiside plansız ve beklenmeyen gebeliklerdi. Şu an bir kızım var hayattaki diğer hiç bir tecrübeye benzemiyor evlat sahibi olmak, sevgisi bambaşka ama siz artık eski siz olmayacaksınız çok daha değişik bir versiyonla yola devam edeceksiniz. Kabullenmek için de beklenen zamanda doğum olursa 9 ayınız var erken doğum olursa daha kısa ama her anın tadını çıkarın ben mesela aynen sizin gibi şok olmuştum ve ilk birkaç gün test bozuk diye gezmiştim. Halbuki o aşamaları çok daha farklı geçirebilirdim şimdi düşününce.

Ne diyebiliriz , hayırlısıyla kucagınıza almayı nasıp etsın Allah

tebrikler ..
kucağına aldığın an keşke daha önce diyeceksin..:KK66:
hamilelikte hiç birşey anlamayan hissetmeyen bebekle o büyülü bağı kuramamış bir anne olarak söylüyorum.. ilk tepkim vuww buda neymiş böyle keşke hep içimde kalsaydı olmuştu..resmen içime sokasım geldiydi:KK70:
özgürlük kısmına gelince elbet hayatımızda bazı kısıtlamalar oluyor ama ilginç şekilde öncesi yokmuş gibi..sanki hayatım boyunca varlarmış gibi..

ve yancı @elvanelvan88 :KK70:senide tebrik ederim sağlıkla kucağınıza alın tadını çıkartın:KK200:

Hayırlı olsun zamanla oturcaktır herşey.. özellikle de tekmelerini hissetmeye başladığında eminim ki deli gibi isteyeceksin. Evet özgürlük kısıtlaması falan olacak bunları bende zaman zaman düşünüyorum eskiden anane babaneye veririm diyordum sımdı amaan eskiden 2 şimdi 3 kişiyiz ne var diyorum.
Takma kafana dilerim benim gibi sonlara doğru kıskanlık krizlerine girmezsin..
Hayırlı olsun tekrardan

Back
X