HAMİşLER NASIL BESLENiYOR?

nisanyagmurumm

Bakışın güzelse hayatında güzeldir...
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
2.442
4.161
53
34
Kızlar birbirimize bu konuda yardımcı olalım bazı doktorlar tavsiyelerde bulunuyor bazıları bulunmuyor bilgiler paylaştıkça guzellesir

Bana doktor meyve fazla tuketme tuzlulardan da uzak dur dedi

Evde yogurdunu kendin yap. Kefirini yap. Hazir gidalardan uzak dur. Bol bol sebze meyve ye. Bebege yarasin diye boş kalori alma. Bol bol su ic. Ceviz fındık tulum peyniri zeytin kayısı benim hamileyken fiks kahvaltimdi..
Herşeyin dogalini aradim buldum yedim. Disardan yemek cok nadir yedim. Maşallah cok sağlıklı bir bebeğim oldu.
İllaki doğal olsun bulabildigin kadar....

Ayy ne güzel ya bende dogaldan yanayım tabi bulabilirsen ; (

Benim doktorum paketli herşeyden uzak dur dedi. Özellikle meyve suları ve bisküviler.... bol su iç yoğurt süt haşlanmış yumurta ve kavrulmamış tuzsuz çerez (fındık fıstık badem ceviz) ye dedi. Ama hiçbirşeyi abartma fazla yersen bebeğin sağlıklı olmaz dedi mümkün olduğunca kilo almamaya çalış dedi.

Bana bol bol su ic dedi gunde yarim litre sut ve sut urunleri tuketmeye calis dedi bol bol yesillik meyve sebze ye dedi hamur islerinden uzak dur dedi bi de ceviz badem filan tuket dedi midem pek almio ama uygulamaya calisiorum

Bana bol bol su ic dedi gunde yarim litre sut ve sut urunleri tuketmeye calis dedi bol bol yesillik meyve sebze ye dedi hamur islerinden uzak dur dedi bi de ceviz badem filan tuket dedi midem pek almio ama uygulamaya calisiorum
yumurta her sabah tüketmek zorunda miyiz benim bugün biraz midem bulandi

yumurta her sabah tüketmek zorunda miyiz benim bugün biraz midem bulandi

Ilk başlarda ben de öyleydim kokusu bile bulandırıyordu midemi ama farklı şeyler dene kimyon pul biber karabiber vs dök üstüne tadını kokusunu bastırsın ama yiyemiyorsan da zorlama doktorum dedi ki bebek nasıl olsa vitaminini alıyor senden bu yediklerin senin için senden eksilmesin dişlerin çürümesin diye. Illa hergün yiycen diye bir kural da yok mesela bugün bir yumurta yedin yarın bir bardak süt diğer gün yoğurt ya da peynir hergün bir çeşit kalsiyum alırsın. Zorlama demişti bana doktorum hergün aynı şeyleri yersen bu sefer de bıkarsan hiç yiyemezsin dedi. Zorlama sen de kendini ne yiyebiliyorsan onu ye

Ben yoğurda dayanmıştım mesela hergün iki kase yedim. Soğuk soğuk hoşuma gidiyordu. Artık mide bulantısı o kadar kalmadı istediğimi yiyebiliyorum. Inşallah sen de kısa zamanda rahatlarsın

Kizlar 13-14.haftaya kadar rahat olun, nasil rahatsaniz öyle beslenin ,gereksiz kilo almayin ama yok yumurtaydi balikti hiç zorlamayin çünkü bebisleriniz sizin yediklerinixden beslenmiyor o zamana kadar, sizin depolarınızi yiyor, yani sizin depolariniz tukenir ama bebişiniz eksik kalmaz zaten 13-14.haftaya kadar mide fena oluyo, yiyemiyosun, vicdan yapmayin diye diyorum. ama sonrasında dikkat edersiniz. Özetle herseyden dogal dengeli beslenemeye çalışın , ben öyle yapmaya çalışıyorum ama ana kriterlerim günlük kocaman 1 bardak süt, hergin 2 ceviz,haftada 1-2 kırmızı et haftada 1-2 balık, günlük mumkun olduğunca sebze salata ve meyve ve günde 3 lt su. Bolca hareketliyim,henüz 2-3 kilo aldım,sonuna kadar böyle dengeli gidebilirim umarim

Aslında demek istediğim şeyleri daha güzel ifade etmişsiniz

Ne kadar güzel kilo almamanıza çok imrendim ben de almam inşallah

Aslında demek istediğim şeyleri daha güzel ifade etmişsiniz

Ne kadar güzel kilo almamanıza çok imrendim ben de almam inşallah
Canım heryere yürüyerek gitmeye çalış , bolcada su iç, sut iciosan gündüz ic gece yatmadan içme yani (genelde öyle yapiliyoya o açıdan ) inşallah sende çok kilo almazsın ve inşallah bebelerimizde sağlıkla zamaninda gelir kucaklarimiza

Benim doktorum da ilk 3 ay canın ne istiosa için neyi alıosa onu ye dedi. Aç bile dursan bebek büyücek dedi. 3. Ayı doldırduktan sonra seni bitakım yiyecekler konusunda zorlıcam dedi. Midem o kadar hassas ki bu sabah yumurta yemeye kalktım nerdeyse tüm iç organlarımı kusacaktım. Olmuosa zorlamamak gerek

Aynen katılıyorum.Walla ben ilk 3 ay nerdeyse süt gevrekle beslendim desem yeridir, midem baska bisey kaldirmiyodu, masallah bebeğim cok sağlıklı şuanda gelişimi tam zamaninda ilerlio. İçin rahat olsun hiç zorlama ilk 3 ay zaten bikac haftaya düzelmiş olur miden

Teşekkür ederim tavsiyeler için

Evet arabamızı satmıştık benim hamilelikten önce ev alırız diye ama kısmet olmadı o yüzden mecburen yürüyorum biraz ama ikindi ya da akşam saatlerini tercih ediyorum dediğin gibi hergün az da olsa yürüyüş yapıyorum. Şimdilik almadım ama şu mide bulantısı geçerse boğazımı tutmam zor olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…