Hamişlere bir kaç tavsiye..

iamdesire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
11
0
86
Tekirdağ
selam kıslar ben yeni anne olarak size birkaç tavsiyede bulunmak isterim. haileyken bunları bilseydim bu kadar hata yapmazdım o yüzden belki sizin işinize yarar yazacaklarım.
1-hayatınızın en güzel dönemini yaşıyorsunuz kıymetini bilin ve her dakikanın tadını çıkarın.
2-mümkünse normal doğum yapın korkmayın çok da büyütülecek bişey deil sonrası ise çok büyük rahatlık ben doğumdan 4 saat sonra yürüyerek çıktım hastaneden.
3-bebeğinizi hemen emzirin hem de sık sık sütüm yok demeyin gelecektir.hiç yoksa bile sakın biberonla mama vermeyin kaşık veya enjektör kullanın biberon alan bebeğin sizi emmemesi çok büyük bir ihtimal.
4-eğer bebeğiniz emmiyorsa mutlaka sağlık ocağından veya doğum yaptığınız hastaneden yardım isteyin belki yanlış yaptığınız birşeyler vardır.
5-bebek memeyi reddedebilir uykuluyken emzirin
6-sütünüzün az olduğuna inanıyorsanız eczanelerde süt yapan içecekler var onları deneyin humana still tea vitamalt gibi.

ben bebeğini emziremeyen bi anne olarak çok büyük vicdan azabı çektim bebeğim 3.5 aylık hala içim sızlıyor ona yetemediğimi doyurmayı bile beceremediğimi biliyorum.eğer bu yazdıklarımı bilsydim ve uygulasaydım böyle içim acımazdı.ben sütüm yok dedim bebeğime mama verdim doktor ver deyince hem de biberonla sonra da hiçbir zaman tutamadı göğsümü miniğim.şimdi 3 saatte 1 sütümü sağarak vermeye çalışıyorum ve emziren annelere imrenerek bakıyorum.çok uzattım ama ben yandım siz yanmayın hamişler bi faydam olursa ne mutlu bana.allah bir solukta kurtarsın sizi analı babalı büyütmeyi nasip eylesin bebeklerinizi sevgilerr.a.s.

Ben 3 yaşına kadar emmişim eşim hiç emmemiş inşallah bebeğimde emer daha doğmadı :) ama dediğin gibi annem bana hiç biberon almamış şimdi yanımda öle dio :)

bende hiç biberon kullanmamışım ama annem hep bu yüzden çok zorlandığını söler başkaları cukur cukur emerken ben kaşıkla zar zor azar azar yermişim annemde onlara imrenirmiş ben anlamadım şimdi hangisi doğruuu ???

teşekkürler paylaşımın için ben 2,5 yaşıma kadar emmişim inşallah bebeğimde bana benzer doya doya emziririm yavrumu

saol canım şu yaşayanlardan tavsiyelere ihtiyacımız var hepimizinopuyorumnanaktan

Son düzenleme:

canım seni emsin de önce sonra istersen biberon kullan sorun yaşamazsın.zaten kullanman gerekecek gazu olursa rezene çayı falan vermek için gerçi kaşıkla da verebilirsin ama çok zor oluo eğer kullanacaksan dr brown's veya avent'in biberonunu al ucu annae göğsü gibi olduğu için reddetmez asla seni de bi tavsiye daha veriyim göğüsleriniz yara olursa silikon kalkanlar var onlardan kullanabilirsiniz en iyisi avent miş bi de göğüs ucunuz çok yoksa yine aynı markanın göğüs ucu şekillendiricisi var kullanmanızı tavsitye ederim benim emziremememin en büyük sebebi buydu sonradan öğrendim bunları bilseydim şakillendiriciyi daha hamişken kullanmaya başlardım .

paylaşımın için teşekkür ederim canım..
normal doğumdan çok korkuyorum ama emzirme konusunda seni dikkate alıcam =)

paylasiminiz icin cok tesekkur ederim.. bence kendinizi suclamamalisiniz,ona yetemedigimi,doyurmayi bile beceremedigimi biliyorum yazmissiniz .kendinize haksizlik etmeyin...gule gule buyutun bebebeginizi..

bende oğlumu emzırırken goguslerım yara olmustu artık 2.gun...çok zor oldu emzırmek..aglayarak emzırdıgım oldu...ama gogus koruyucu sılıkonlar var.emzırırken onun yardımızya emzırdım bır sure...mecbur kaldım..ama zaman sonra goguslerde emme durumuna liştı sanırım...
oglumda emmeye basladımı 1-2 saat bırakmazdı..boylesınıde az duyömmustum yanı..bazen 3 saat geçerdı...tuvalete gıdemezdım...yemegımın ocakta yanardı..oyle yanı..tabı 1-2 aylık boyle oldu...3-4 ayda emme axzaldı..
http://[url=http://www.pregnology.com/pregnancy/09/07/2010] Make a pregnancy ticker[/URL]

ben bunlar yeni duydum şekillendirici ne ki ya acırsa silikon kalkan ne sürülüyormu bu offfff

bende aynı şeyleri yaşadım kızlar arkadaşın dediği gibide gerçekten düşündükçe içim acıyo ve çok üzülüyorum 2.5 aylık bebeğim beni emmiyo.bide herşeyden daha önemli bişey var morel gerçekten çok önemli lohusalık fene geçiyo odönem kör olun sağır olun sonra bengibi pişman olmayın herşeyin telafisi oluyo odönem tartışığın kişiyle barışıyosun ama sütün olmuyo gittimi gidiyo....

Saol canım paylaşımın için. Özellikle de emzirme konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…