Hamur sevdam yüzümden hamur gibi oldum :(

Yemiycez :)
Başka yolu yok.

Az önce bir bütün ekmeği bitirdim nerdeyse.
Utandım bir el büyüklüğünde kısmını bıraktım.
Valla onu da yiyecektim ama sırf utandım da bıraktım :KK43:

Mideyi sisirmeliyiz ki canimiz bir sey yemek istemesin. Bunun icin once bol su iccez sonra cig sebze yicez mesela her ogun kocaman bi salata yapalim, kahvaltida ne yiyorsak yaninda 6-7 tane salatalik falan yiyelim. Gerci ben uygulayamiyorum ama belki sen yaparsin. 88 kiloyum :(

Biyerde okumustum hani biri sizi surekli izlese rahatsiz olursunuz ya hele kendinizi izlediginizde kusurlarinizi daha cok farkedersiniz iste o yuzden ayna karşısında yiyin diyordu en azindan yemenizi kisarsiniz diye tabi bu cok mumkun degil ama mantikli yani
Bunu yapamasanizda porsiyonlari azaltin mesela sekeri 2 yapin kizartma ve pogacayi haftada 1 e indirin ekmegi gunde 1 kere yiyin o da 1 dilim falan olsun tatliyi da 2 haftada 1 yiyin once ilk zamanlar bunlari uygulayin sonra ek yiyecekler katin hayatiniza yogurt ve kefir mesela cok iyidir yogurdu gunde 1 kere yiyin ozellikle acili yogurt var 1 cay kasigi pul biber ve yarim limon suyunu yogurda katin yiyin yag yakmada birebir
1 aydan sonra seker ve kizartmalari daha da azaltin ve yogurdu yemeye devam edin bide gunde 30dk yuruyusu yaptuiniz mi emin olun yaglariniz gidecek bide hedef belirlemeyi unutmayin inmek istediginiz kiloya karar verin ve surekli ben yapicam diyin onunuze tatli hamur vs geldiginde surekli sunu diyin bu hamurun veya tatlinin bana faydasi ne? Aksine bana kilo katiyorlar ve vicudumu bozuyorlar eger ben bunu yemezsem sagligima ve vicuduma faydali olacak ve beni istedigim vicuda kavusturacak diyin unutmayin kucucuk bi recelli turtadan bile uzak durmak demek sizi 430kaloriden uzaklastirmak demek umarim istediginiz vicuda kavusursunuz

@_asmunikal_ @gizlibiri

Bu tarif sizler için :)

Bugün poğaça yaptım bir de güzel götürdüm :(

Öncelikle hamur için:
1 su bardağı süt.
1 su bardağı zeytinyağı
1 buçuk su bardağı su
İnstant maya
Bir tatlı kaşığı tuz (dolu olsun :))
Aldığı kadar un.

Başlayalım.

1 su bardağı sütü hafif ısıtın içine çay kaşığı ucu ile şeker atın ve instant mayanızı dökün bu mayanın gelmesi için.
Dikkat süt çok yakmamalı çok hafif ısınmalı. Bu maya köpürüp kabardığında.
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur elde edeceğiz.

Yine dikkat. Elde ettiğimiz hamur hafif ele yapışmalı.
Çok hafif.

Mayalandığında cıvır iyice nasıl şekil vercez dediğinizi duyabiliyorum :)
Elimizi azıcık yağlayıp çok rahat şekil veriyoruz.

Şimdi gelelim içine.

Bir soğanı minik minik doğrayıp bir tatlı kaşığı salça ile yağda iyice öldürüyoruz.
Ben biraz tereyağı da katıyorum burda.
Kıyma (400 gr kadar yeterli olur sanırım) ekleyerek, tuzunu, pul biber ve kara biberini atarak karıştırıyoruz.
Ve iki küçük domates ilave ediyoruz. Son olarak da bol maydanoz.

İşte içi de hazır.

Şekil verdikten sonra üzerine yumurtanın sarısı, bir tatlı kaşığı yoğurt, azıcık sıvıyağını karıştırıp sürüyoruz.
Çörek otu ile süslüyoruz. Isıtılmış fırına sürüyoruz.

Not: 20 dk boyunca fırın kapağı açılmamalıdır, güzel kabarması için.

20 dk sonra fırını açıp tepsiyi bir kez çevirelim.
Yüksek ihtimal 10 dk sonra poğaçalar hazır olacak.

Afiyet olsun :)

Bugün üç tane boyoz yedim yağlı yağlı :olamaz: Üç kilo verdim ya kesin geri aldım ikisini iki günde. Çok seviyorum ben de börek, poğaça ve türevlerini. Bende bu 32 yaşımdan sonra peydah oldu hayatta pilav, makarna, börek yemeyen ben böreksiz kahvaltı edemez oldum :skandal: Çare Karatay :olamaz:

Ben spora geri başladım artık, günlük challangelar da var. Günde belli sayıda squat ve karın hareketleri var, onları da yapıyorum, spor programımın dışında.
Ama yeme konusunda hepinizden farklıyım, diyet yapmıyorum.
Günde sadece 2 öğün, onun dışında yemem.
Bu öğünlerde ekmek ve un içeren yiyecekler yemem.
Kızartma, pirinç pilavı, hamur işleri vs. de yemem.
Şeker kullanmıyorum.
Abur cuburlardan da bir tek çikolataya dur diyemiyorum, onu da her gün yemiyorum zaten.

Şu programı bir süre askıya alınca göbek olarak geri dönünce askeri disiplinime koşarak geri geldim.

Ben spora geri başladım artık, günlük challangelar da var. Günde belli sayıda squat ve karın hareketleri var, onları da yapıyorum, spor programımın dışında.
Ama yeme konusunda hepinizden farklıyım, diyet yapmıyorum.
Günde sadece 2 öğün, onun dışında yemem.
Bu öğünlerde ekmek ve un içeren yiyecekler yemem.
Kızartma, pirinç pilavı, hamur işleri vs. de yemem.
Şeker kullanmıyorum.
Abur cuburlardan da bir tek çikolataya dur diyemiyorum, onu da her gün yemiyorum zaten.

Şu programı bir süre askıya alınca göbek olarak geri dönünce askeri disiplinime koşarak geri geldim.

Sen şimdi diyette değil misin? :)
Emin misin? :)

Sen şimdi diyette değil misin? :)
Emin misin? :)
Kuzum akşam yemeğimi yazayım istersen?
Yazıyorum bak.
+1 tabak anne salatası, öyle yağsız falan değil, bayağı anne ölçüsünde.
+3tane kuru köfte
+3 yemek kaşığı haşlanmış barbunya, 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır.
+4-5 parça peynir
+2yemek kaşığı süzme yoğurt
+4tane hurma 2 tane incir.

Bu nasıl diyet sence? :KK70:
Dipçe: Kaşıklar da öyle ucuyla değil, dolu dolu koydum 2 kaşık çıkar yani :D

Kuzum akşam yemeğimi yazayım istersen?
Yazıyorum bak.
+1 tabak anne salatası, öyle yağsız falan değil, bayağı anne ölçüsünde.
+3tane kuru köfte
+3 yemek kaşığı haşlanmış barbunya, 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır.
+4-5 parça peynir
+2yemek kaşığı süzme yoğurt
+4tane hurma 2 tane incir.

Bu nasıl diyet sence? :KK70:
Dipçe: Kaşıklar da öyle ucuyla değil, dolu dolu koydum 2 kaşık çıkar yani :KK70:

Un, ekmek, şeker yoksa eğer bana diyet gibi geliyor :)
Bence gayet diyete uygun bir öğün emin olabilirsin ;)

@_asmunikal_ @gizlibiri

Bu tarif sizler için :)

Bugün poğaça yaptım bir de güzel götürdüm :KK43:

Öncelikle hamur için:
1 su bardağı süt.
1 su bardağı zeytinyağı
1 buçuk su bardağı su
İnstant maya
Bir tatlı kaşığı tuz (dolu olsun :))
Aldığı kadar un.

Başlayalım.

1 su bardağı sütü hafif ısıtın içine çay kaşığı ucu ile şeker atın ve instant mayanızı dökün bu mayanın gelmesi için.
Dikkat süt çok yakmamalı çok hafif ısınmalı. Bu maya köpürüp kabardığında.
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur elde edeceğiz.

Yine dikkat. Elde ettiğimiz hamur hafif ele yapışmalı.
Çok hafif.

Mayalandığında cıvır iyice nasıl şekil vercez dediğinizi duyabiliyorum :)
Elimizi azıcık yağlayıp çok rahat şekil veriyoruz.

Şimdi gelelim içine.

Bir soğanı minik minik doğrayıp bir tatlı kaşığı salça ile yağda iyice öldürüyoruz.
Ben biraz tereyağı da katıyorum burda.
Kıyma (400 gr kadar yeterli olur sanırım) ekleyerek, tuzunu, pul biber ve kara biberini atarak karıştırıyoruz.
Ve iki küçük domates ilave ediyoruz. Son olarak da bol maydanoz.

İşte içi de hazır.

Şekil verdikten sonra üzerine yumurtanın sarısı, bir tatlı kaşığı yoğurt, azıcık sıvıyağını karıştırıp sürüyoruz.
Çörek otu ile süslüyoruz. Isıtılmış fırına sürüyoruz.

Not: 20 dk boyunca fırın kapağı açılmamalıdır, güzel kabarması için.

20 dk sonra fırını açıp tepsiyi bir kez çevirelim.
Yüksek ihtimal 10 dk sonra poğaçalar hazır olacak.

Afiyet olsun :)
Çok tatlısın :dondurma: ben kendiyle barışık tontişleri severim :KK200: ya mutlu isen ne gerek var kilo vermene ki :KK49: ben 60 kilo olunca mutsuz oluyorum böyle psikolojide olmaktansa kilolu mutlu olmak daha güzel :hamarat::spor::KK15:

Un, ekmek, şeker yoksa eğer bana diyet gibi geliyor :)
Bence gayet diyete uygun bir öğün emin olabilirsin :KK66:
:) Annem bir tepsi poğaça çıkardı şimdi, asla bir ısırık bile almam. Çünkü sevmiyorum, diyetle alakası yok. İçimden gelmiyor yani, bir de üşengeçlik var. 2 öğünüm hariç, kalkıp da tabak hazırlamam. Çok yorucu görünüyor gözüme. Günde 8 bardaktan az su içmem, onları bile öğün öncesi ve sonrasına sıkıştırıyorum ki kalkıp kalkıp su içmeyeyim diye o derece :D
Ama bu beslenme tarzım başıma bela açıyor, her yerde yemek bulamıyorum. Her yer kızartma, hamur işi kaynıyor bizi düşünen yok :D

off şu başlık açıldı açılalı mahvoldum :D diyetteyim aklıma gelmeyen şeyleri dahi düşünüp ağzım sulanıyor gün içinde :D yapmayın etmeyin artık a dostlar.
not: kahvaltıda 3 poğaçayı bile götürürüm.börekler vazgeçilmezimdir:KK200: ama vazgeçtim:KK14:(bir süre en azından)

Back
X