Hande Erçel diyeti (Güneşin kızlarındaki Selin) 1 haftada 5 kilo

benim mate çayım gördüğünüz üzere 7si 1 arada. içinde mate, funda, kekik, biberiye, avokado, tarçın var. tarçına ne kadar bayıldığımı siz de biliyorsunuz.avokadoyu ilk defa 1 hafta kadar önce yedim. sade hali bu 'bu nasıl bir meyve, bu meyveyse diğerleri ne?' dedirtecek kadar iğrenç bir şey. internette 'avokado diye bir zengin meyvesi var fakirliğinize şükredersiniz' diyordu. gerçekten haklılar. Allahım nesıl bir şeydir o ya.
tabi sonra ondan kurabiye yaptım. ne akla hizmet hala bilmiyorum. aslında güzel ocaktı ama biz annemle onun tarifinde bir yanlışlık yaptık. bu konuda da baya tartıştık. bu yuzdendir ki avokadodan çifter çifter nefret ediyorum.
biberiye ve funda için bir şey diyemem ama kekiği zaten çoğu yemeğimde kullandığımı artık siz de tahmin etmişsinizdir.
ben baharatlarla ilgili de mi bir araştırma yapsam napsam? iyi fikir, olabilir. o zaman daha sonra onlardan da bahsederim.
o zaman şimdilik iyi kalın, hoşçakalın. (böyle söyleyince de 'şimdilik iyi kalın, sonra kötü olun' der gibi oldu.)

Kolay gelsin canım. Çok bilgilendirici olmuş msjların.devam et.takipteyim.

[QUO"_nurbanu_, post: 44ber: 399217"]Kolay gelsin canım. Çok bilgilendirici olmuş msjların.devam et.takipteyim.[/QUOTE]
Ayy cok sevindimm
Kismetse devam edecegim zaten ama iyi yorum almakta iyi geldi acikcasi. Yanlis anlama da olmasin elestiriler sayesinde de kendimi gelistiriyorum. İyi seyler duymak insani iyi hissettiriyor ama. Motive ediyor.
Yazdiklarimin birilerinin isine yaramasi beni cok mutlu etti. Amacima ulasmaya basladim.

Gecenin son mesajı olsun bu da. Sonuçlar açıklandı.
Aksam yemeginde bi tabak tarhana ve baharatli yogurt yedim yarim kase.
Annem tekrar bir muz getirdi onume. Dedim anne al sunu kaldir gozumun onunden, ordan bana bakiyor melul melul, beni ye beni ye dige. Asla yemedim. Bir gune 1 muz yeter. Zaten bizim evde muz hic dayanmaz. Diger meyveler oyle degil bak. Bir ay dursa aklima gelmez muz geldimi hemen biter. Ailecenek bayiliriz da kendisine.

benim bünyesel olarak heralde çok zor kilo veriyorum ama hemen alıyorum. inşallah sen daha kolay verirsin.
ayrıca sen de sonuçlarını mutlaka yaz yazabilirsen aşama aşama yaz en azından kısa kısa bahset çok mutlu olurum. bügün baya yiyeceklere dalma modundaydım zor tuttum kendimi ve bu forumun çok etkisi oldu. hele bu yorum çok daha etkili olacak.

evet yeni bir günün sonlarına doğru ben yine bilgisayar başında başladım yazmaya. bu sabah yine 69.6'yım. ya niye bu kadar zor kilo veriyorum ben? doktora gitmem lazım aslında. gideceğim ama söz 2 ay sonra doktorluk ne işim varsa hepsini halledeceğim bir kerede. daha önce de gittim zaten. doktor kilo almaman lazım dedi. yumurtalıklarımda kist varmış. bu da etkiliyo kilo vermemi maalesef. onun dışında kilo alırsam hamile kalamama riskim artarmış. yani kısırlık işte. ben onun üstüne 10 kilo aldım. aradan baya geçti ama. lisenin başıydı galiba ya da 10. sınıf işte her neyse. geçtim aynanın karşısına kendimi incelemeye başladım. çıplak olarak. sağlığım dışında ki o en önemli mevzu görünüş olarakta ve psikolojik olarakta iyi hissetmiyordum. bunun da farkında değildim ama. bi düğünde çekildiğim fotoğraftan sonra farkına vardım. tamam kilolu olduğumu biliyorum (şu an nedendir bilmiyorum şişmanımdansa kiloluyum demeyi tercih ettim) ama güzelce giyinmişim, süslenmişim ve kuzenlerimle yan yanayım ve o kadar kötü görünüyorum ki çok şişman. gören 70 demez 140 der o derece. dedim ki kendi kendime "bu ne ya? bu nereye kadar böyle devam edecek? saçmalama elif bi dön bak haline. işin içinde anne olamamak var ki en büyük hayalim, isteğim, yaşama amacım buyken sen napıyorsun?" ne bileyim işte ondan sonra daha çok dikkat etmeye başladım. 11. sınıfın sonunda yaz tatilinde ben işe girdim 2 aydan fazla çalıştım markette. markette çalışan da bir komşumuz var benden 1 yaş büyük. iş çok ağır, zor baya zor ama. sürekli mal indir kaldır rafları düzelt, kasaya geç insanlarla uğraş, paralarla uğraş ve ben dikkatsiz bir insanımdır. çoğu gün eksik çıkardığım oldu cebimden ödedim. bir kere ayaküstü dolandırıldım 200 lira. allah o parayı çalanın... bela okumayacağım. allah ıslah etsin diyorum. şimdi kalkmış neden bunları anlatıyorum ben burda diye düşünmeye başladım ama içimden geldi, içimi dökmek istiyorum belki de bilmiyorum. madem başladım devam edeyim. o 200 lirayı da cebimden ödedim. hem de kameradan göründüğü halde. 1 hafta resmen boşuna çalıştım yani ve patronlarım polise bile şikayet etmeyeceklerdi nerdeyse. ben o gün çıktım işten nasıl ağlıyorum ama parasından da geçtim emeğime yanıyorum. ağlaya ağlaya en yakın arkadaşıma gittim seslendim kapıyı açsın diye. kız beni görünce birine bir şey mi oldu acaba diye korkmuş. sonra anlattım işte. ben o gün çıktım işten derken işi bıraktım anlamında değil vardiya bitince yani. gerçi ben başka bi olay yüzünden daha önce istifa etmiştim ama 15 gün çalışma kuralı var ya sırf o yuzden gidemedim. onun da yarısını boşa çalıştım. nerelere geldi konu. ben başa döneyim.
demek istediğim komşumuzun kızı orda çalışırken nasıl kilo verdi, bende gram değişme yok. yok arkadaş yok işte. diyetisyene de gittim. bazıları diyodur böyle kafana göre takılacağına doktora danışsana diye. onu da yaptım, merak etmeyin. sapma sapan bi diyet listesi... ben şimdi bile daha çok doyuyorum. en azından çorba sınırsız, doyana kadar ye. en iyiler dışında diyetisyenlerin de bi numarası yok bence. diyetisyene giden tanıdıklarımda var. kilo da verdiler ama gene aldılar. ölme eşeğim ölme. dedim bi daha gidip 50 lira vereceğime kendim diyet yaparım. bi de paramla rezil oluyom.

bugün yediğim daha doğrusu içtiğim şeylere gelecek olursak mate, limonlu su, 2 tabak tarhana.
arada kayısı çayı.
öğlen mate çayımı içmeyi unutmuşum. 2 tabak tarhana, yanına 1 kase yoğurt baharatlı.
arada baharat karışımı bir çay içtim. gelelim zurnanın zart dediği yere. ayıptır söylemesi 15-20 tane ceviz yedim. çok pişmanım. çok utanıyorum. tutamadım kendimi. öyle bir kriz geldi ki bugün anlatamam. kaç kere savaş verdim kendimle başka bir şey yemek için. dolaba bakıyorum acaba şunu mu yesem yoksa bunu mu yesem? bi ara babam çekirdek çitliyordu. allahtan çok sevmiyorum ama ona da saldırır gibi oldum. annem gelince taptaze, yumuşacık bir ekmek getirmiş. bi lokma içinden aldım. oturup kuru kuru ekmek yiyebilirim yani o raddedeyim. bi orta boy muz yedim. ama ne çare. hala başka bir şey istiyor canım. bi tane daha mı muz yesem acaba diye düşündüm. yemedim. mürdüm erikli, üzüm çekirdekli çayımdan koydum bir tane. o bastırdı biraz. onun tadı diğerlerine oranla çok iyi. iyi geldi.
akşam matemi içtim. 1 tabak tarhana, 1 tabak yayla çorbası içtim. yalnız şimdiye kadar hiç hazır çorba kullanmamıştık. yayla çorbamız hazır ama.

Kayısı Çayı Zayıflatırmı
Kayısı çayı zayıflatır mı, kalp ve gözleri korumakta yabancı ve lif etkilerine karşı mücadele hastalıklarına karşı kullanılabilen önemli ve faydaları çok olan bir besin kaynağıdır. Kayısının içerisinde yüksek seviyede beta ve karoten aktivite bulunur. Bu özelliği sayesinde kalp sağlığına karşı önemli meyvelerin başında gelir. Kayısı, içinde barındırdığı vitaminler ve lezzeti sayesinde kendisinin sık sık kullanımı noktasında, adeta insanları kendisine teşvik ettirir. Kayısının içinde bulunan A vitamini sayesinde güçlü bir antioksidan etki göstermektedir. Bu sayede hücrelere ve dokulara karşı dışarıdan gelebilecek hasarları engellemekle beraber; gözlere gelen kan akımını rahatlatır. Kabızlık gibi sindirim koşulları da dahil olmak üzere kayısı, faydaları sayesinde oldukça zengin bir lif kaynağıdır. Kayısı, içerdiği yüksek demir sayesinde anemi için harika bir besindir. Bu nedenle kayısı meyvesi vücut için gerekli olan demir eksikliğini büyük bir oranda karşılar.

Kayısı Çayının Faydaları Nelerdir?

Kayısı çayının en önemli faydalarının başında sindirimi rahatlatması sayılabilir. Kayısı çayının içeriğinde bulunan karışımlar, bağırsakların çalışmasına yardımcı olmaktadır. Kayısı çayının faydalı etkilerinden azami ölçüde faydalanmak isteyen bir kişi bu çayı içerek kilosunu kontrol edebilir.

Kayısı çayının bir diğer faydası da kişinin formda kalmasına yardımcı olmaktır. Bu görevini de mideye giden besinlerin sahip olduğu kalori değerinin azaltmak suretiyle yerine getirmektedir.

Kayısı Çayı Zayıflatır Mı?

Kayısı çayının bir çok faydaları olduğuna değinmiştik. Bunlardan biri de bağırsaklarda etkili olmasıdır. Bu çay, bağırsakları çalıştıran bir etkiye sahiptir. Bu etki sayesinde kabızlık problemini ortadan kaldırır. Böylece ancak kilo almamayı sağlayabilir. Bu nedenle kayısı çayını özellikle ve sadece zayıflamak için içmek isteyen kişiler, bu anlamda yanlı bir amaçla kullanmamalıdırlar. Kayısı çayının da öteki form çayları gibi fazla tüketildiğinde bağırsak tembelliğine yol açtığı iddia edilmektedir. Bu nedenle kayısılı form çayı içmek yerine, doğal kuru kayısıyı haşlayarak suyu ile beraber içmenin daha fazla faydası olduğu belirtilmektedir.

Kayısı Çayının Zararları Var Mıdır?

Kayısı çayının sık aralıklarla içilmesi durumunda kişiler sık aralıklarla tuvalete gitme ihtiyacı duyabilirler. Gerek kayısı çayının, gerek öteki form çaylarının içerisinde bulunan sinameki, vücuttaki suyun atılmasını hızlandırır. Bu da bağırsaklarda bulunan tüycüklerin kısalıp zamanla düzleşmesine yol açar. Böylece bağırsaklar tembelleşir. Bu nedenlerden ötürü kayısı çayının en uygun tüketim şekli, günde bir kez olanıdır.

bugünde yine hergün mutlaka 1 tane içtiğim kayısı çayından bahsedeyim dedim. benim için çok yararlı bir araştırma oldu. mesela elimdeki çaylar bittikten sonra bir daha kayısı almayacağım ya da arada bir içerim. hem içindeki sinemaki yüzünde bağırsak tembelliği yapıyormuş hem de onun yerine daha sağlıklısı kuru kayısı alıp kaynatıp suyunu içeceğim ve normal kuru kayısı yiyeceğim. hatta kuru incir ve kuru üzüme falan da dadanabilirim. mevsiminde de bol bol taze kayısı tüketirm. canım çekti ya. ne görsem duysam, aklıma gelse canım çekiyor. nolcak bu işin sonu?

Kayısının Faydaları

Kayısı meyvelerin arasında en değerli besin kaynaklarında biri olan kayisi, taze, kurutulmuş ve içecek olarak tüketilebilen, çok sayıda faydası bulunan bir besindir. Kayısının kullanım alanları da çok geniş olup, ilaç ve sanayide hayatın bir çok alanında karşılaşılacak değerli bir ürün olarak bilinmektedir. A, B, C, P vitaminlerinin doğal kaynağı olan kayısı, özellikle cilde ve vücuda olan iyi etkilerinden dolayı bayanların rağbetine uğramıştır. Vitamin ve mineral yönünden tam bir besin deposu olan kayısı, yüksek miktarda magnezyum, kalsiyum, demir ve fosfor bulundurmaktadır.

Vücutta bulunan zararlı maddelerin atımını sağlayan kayısı, kan dolaşımını da hızlanmasını sağlanmaktadır. Kayisinin faydalari ve bazı özelliklerini belirtmek gerekirse;

• Kemiklerin dirençli olmasında önemli etkisi vardır.
• Kan için önemli etkileri bulunan kayısı kan düzenleyici etkisi bulunur.
• Ülserin oluşumunun önlenmesinde etkisi büyüktür.
• Böbreklerde taş oluşama etkisini azaltır ve ayrıyeten tedavi etkisi bulunur.
• Üreme sistemini olumlu etkiler ve cinsel güce doğal katkısı bulunur.
• Kansere karşı koruyucu, iyi bir etkendir.
• Beyin için faydalıdır. Düzenli çalışmasını sağlar.
• Karaciğer rahatsızlarına iyi gelir.
• Diş çürüklerinin zararlarını yavaşlatır ve sağlamlığını arttırır.
• Kalbin daha düzenli çalışmasını sağlar ve ritim bozukluklarını engeller.
• Bağırsaklar için şüphesiz iyi bir düzenleyicidir. Kabızlığı engeller.
• Yorgunluğa iyi gelir. Stresi azaltır.
• Yaşlılarda, özellikle beslenme bozukluğu olanlarda, potasyum eksikliğine bağlı olan depresyon sorunlarına karşı etkilir. Gırtlak iltihabına ve astıma iyi gelir. Astımda balgam söktürücü özelliğe sahiptir.

Kayısı Nasıl Tüketilmelidir?

Kayısı öncelikli olarak taze tüketilmelidir. Kayısının kurusu da iyi bir besin kaynağıdır. Kurusu, doğru ve dengeli bir şekilde kurutulmalıdır. Aşırı kurutulan kayısı sağlık açısından bir çok değerini kaybeder. Kayısı çekirdeğinden kayısı yağı elde edilir. Kayısı çekirdeği kanser oluşmasında ve kanser olan bölgedeki hücreyi yenilemesine iyi geldiği söylenmektedir. Ayrıca kayısının çayı da yapılır. Kayısının suyu iyi ve lezzetli bir içecek olarak ta kullanılmaktadır.

Kayısının Zararları

Kayısının tazesi ve kurusu aşırı tüketilmediği taktirde hiç bir zararı bulunmaz.

üreme sistemine de iyi gelirmiş. bak bunu öğrendiğim iyi oldu
ama aman dikkat aşırı tüketilmediği taktirde bir zararı olmaz diyor ya aşırısının şunun gibi zararları var;
Kayısı zararları, kayısı suyu zararları, kayısı çayı zararları, kayısı suyunun zararları

Kayısı gelişi güzel, sürekli veya yüksek oranda kullanıldığında başta karaciğer ve diğer organlara ciddi oranda zarar verebilir. Hatta yüksek miktarda kayısı ölüme bile neden olabilir.

o yüzden napıyoruz çok sevsekte dikkatli ve azar azar yiyoruz. her şeyin fazlası zarar.
herkese iyi akşamlar diliyorum. çok uykum geldi ve karnım acıkmadan uyusam iyi olacak. aç karna uyumaktan nefret ediyorum. yatıcam diye yemekte yiyemiyorum. zaten yiyince de rahatsız oluyorum öyle bir kısır döngü. en başta anlattığım olaylar acıtasyon yapma amaçlı değildi. hatta öyle bir şey yazmayı hiç düşünmemiştim. içimden geldi yazdım. çünkü artık öylesine yazıyormuş gibi değil de birileriyle tanımasamda bir şeyler paylaşıyormuş gibi hissettiğim için. gibisi fazla.
tekrardan herkese iyi geceler, tatlı rüyalar.

Akşama kadar ne güzel gidiyordu bende daldım yine yiyeceklere, bu sabah 68.4 kg geldim düne göre 400 gr vermiştim bakalım yarın kaç kg çıkıcamm

Öncelikle kolay gelsin sınav içinde şimdiden başarılar.
Ben karatay diyeti yapıyorum ama önceden isveç diyeti yapıyordum pek bişey yemiyordum 6 günde 1 kilo verdim sadece ve moralim bozuldu o kadar aç kal sürekli aynı şeyleri ye ve herkes 6 kg felan verirken sen 1 kg ver oda belki sudur. Bende dedim yeter bu kadar bırakıyorum ve karatay diyetine geçtim şimdi aç kalmadan diyet yapıyorum bakalım sonuç ne olacak. Bu tür şok diyetler bende işe yaramadığı için ben artık uygulamıyorum. Herkes de aynı etkiyi vermeyebilir sen yine de dikkat et diyet yapayım derken sağlığından olma.

ben de öyleyim kolay kolay kilo veremem maalesef yaa bizim kaderimiz bu kader utansın

Akşama kadar ne güzel gidiyordu bende daldım yine yiyeceklere, bu sabah 68.4 kg geldim düne göre 400 gr vermiştim bakalım yarın kaç kg çıkıcamm
ay ben de 3 gündür aynıydım hep 69.6 canım sıkılmıştı dah doğrusu moralim bozulmuştu bugün bi tartıldım 69. göbek atçaktım nerdeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…