Hande Erçel diyeti (Güneşin kızlarındaki Selin) 1 haftada 5 kilo

arkadaşlar maalsef dün yazamadım. akşama yazarım dedim bi yediklerim belli olsun boş boş yazmayayım dedim. sonra da çok uykum geldi yattım. bugüne kaldı. ama işte geldim burdayım ben bu işte ustayım, çırak desek daha doğru olur. hihi
ben dün sabah 69,6 çıktım yaa. isyanlardaydım artık yani ki sonunda bu sabah kilo vermişim. bugün de aynı olsaydı patlıycaktım balon gibi. bu sabah 69 olmuşuummmm. çok mutluyum yaa en azından 6 gün bitti ve bu benim ilk ciddi diyetim ve sonuç almaya başladım. daha ne olsun. altmıııışşş, yetmiiişşşşş, sekseeennnn, doksaaannn, yüzzzz. ya da biz yetmiiişş, altmış dokuuzzz, altmış sekiiizzz mi desek napsak?

dün yediklerimi yazmaya başlayayım o zaman. o da bir gerilim filmi zaten. ben önceki günden kalan yayla çorbasını içtim sabahtan. önce mateyi içtim. limonlu suyu unutmuşum ama öğlen içtim onu da. 2 tabak yayla çorbası içtim.
arada kayısı baharat karışımı çay, bi sade baharat çayı, limonlu su.
öğlen mate gene kaldı yaa. unutkan oldum çıktım bu aralar. gelelim işin gerilim kısmına. ben bi güzel acıkmışım. annem de bana tavuk çorbası yapçak ohh miss en sevdiğim çorba. buraya kadar çok güzel. annem yapmış çorbayı getirdi. biraz tuhaf kokuyor. bir kaşık içtim tadı da tuhaf. dedim ne var bunun içinde belli farklı bir şey koymuşsun. inatla koymadım diyo. bir kaşık daha aldım. yok içilecek gibi değil. anne dedim sen bunun içine sarımsak mı koydun? (hiç hazetmem de kendilerinden) sonunda itiraf ettirdim koyduğunu ama etmese de anladım zaten. benden kaçar mı? kaçmazz. burnum hassastır o konularda benim hemen farkederim sevmediğim şeyi ancak sadece sevmediğim şeylere karşı böyle o da bir tuhaf. bana çekmiş. ehh mal sahibine çekermiş. anne ben bunu yemem dedim yani yiyemem imkansız. bana başka çorba yap dedim. onlarda hazırlanmışlardı babamla dışarı çıkacaklar bana çorba yaptıktan sonra. o ara babam da tattı çorbayı. güzel dedi. bana da bi dünya söylendi. yok efendim nolcakmış içseymişim. sarımsak faydalıymış hem. faydalı ne varsa yeme zaten falan filan... siz yersiniz işte madem çok faydalıymış hem de. yeriz dediler. ben bi ara dışarı çıkmıştım annem babama sormuş beğendin mi çorbayı diye. hiç güzel olmamış demiş çocuk haklı demiş ve bir de bana dediklerine bakın. anacığım söylemese haberim olmayacak. ayy ikimizde aynı cinsiz ben babama abim anneme çekmiş. bir konu hakkında tartışıyorsak ve ben onu o zaman haksız bulup sonra haklı bulmaya başlarsam söyleyemem o da aynı napalım aynı babamım. dikineyiz, inadız işte inat keçi.
neyseee sonra annem yine tavuk çorba yaptı sarımsaksız bol limon sıktım bir yedim, keyfime diyecek yok. 2 tabak yedim.
önceki gün cevizleri bitirdiğim için ceviz de kalmadı. yoğurtta istemedi canım. annemin tekrar çorba yapmasını beklerken bir orta boy muz yemiştim.
arada mürdüm erikli, üzüm çekirdekli çayımdan içtim.
akşama akraba ziyaretine gitttik. çay bardağında bir çay içtim. mısır patlatmışlardı bir de sadece 3 tanecik yedim. çok koktu ve küçük kuzenlerim var onlarda sürpriz yumurtalardan almış çikolata ondan da tırnak kadar yedim. gerçekten hiç abartmıyorum ve azaltmıyorum ama son olarakta kahvaltıda bi lokma ekmeğin üzerine biraz peynir alıp yedim. onu da şimdi yazarken hatırladım. öyle işte

bugün de mateyi içtim limonlu suyu içemedim. bu sefer unuttuğum için değil. suyumuz bitmiş su söyledik. beklerken ben 2 tabak tavuk çorbamı yedim. sonra limonlu suyumu da içtim. çeşmeden su içemiyorum yaa. özellikle bu aralar kumlu kumlu akıyor sular. buna bir çözüm bulmaları lazım aslında da büyük mevzular şimdi girmeyeyim oralara. kayısı çayımı içtim. kiraz saplı form çayımı içtim. şimdi matemi koydum içiyorum. sonra yine 2 tabak tavuk çorbası yiyeceğim. zaten çorba bitecek başka kalmadı. sonra annem gelir. arada muzumu yer çaylarımı içerim. annem başka çorba yapar ama az yapar. neden? çünkü yarın serbest günümmm. 1 haftadır sabırsızlıkla beklediğim gün geldi sonunda yani gelmek üzre iple çekiyorum kafası görünmeye başladı. yarın neler yiyeceğimi zaten kaç gündür düşünüyorum. onların hayaliyle yaşıyorum yaa.
ama onları yarın yazayım. hem belki değişiklik olur falan. sonra uğraşmayayım.

Kiraz Sapı Faydaları ve Zararları

Kiraz Sapı Faydaları İçin Kurutulmuş Sapından Çay Yapılır. Kiraz Sapları En Çok İdrar Yolları Enfeksiyonları İçin Tercih Edilmektedir. Kiraz Sapı Çayı Vücuttaki Ödemlerin Atılmasında da Oldukça Etkilidir.

Kiraz Sapı Zararları Yok Denilecek Kadar Az Olmasından Dolayı Rahatlıkla Kullanılabilecek Bir Bitkidir. Kiraz Sapı'nın Zararları Yüksek Dozda Kullanılması İle Ortaya Çıkar. Hekim Önerisi Olmadan Hamilelik ve Emzirme Döneminde Kullanılmamalıdır.

Kiraz Sapı Faydaları
İdrar söktürücü özelliğiyle de bilinmektedir.

Eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılmaktadır.

Kirazın sapları idrar söktürücü olarak kullanıldığı gibi bronşite karşı da kullanılmaktadır.

Böbreklerin temizlenmesine yardımcı olur.

İdrar yollarında yaşanan enfeksiyonlarda kullanılmaktadır.

Sistite faydalıdır.

Ödem dağıtıcı etkiye sahiptir.

Vücutta fazla suyun atılmasına yardımcı olur.

Böbrek taşı ve kumunda, ağrılı böbrek rahatsızlıklarında etkilidir.

Yüksek tansiyona karşı yararlı bir etkiye sahiptir.

Kiraz Sapı Zararları
Kiraz Sapı'nın bilinen bir zararı yoktur. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi Kiraz Sapı'nın da yalnızca önerilen şekilde ve dozda kullanılması gerekmektedir. Kiraz sadece meyvesiyle değil, kökleri, kerestesi, kabukları, zamkı, yaprakları, çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları da kullanılabilen çok yönlü bir bitki. Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılan kirazın sapları idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı da kullanılıyor.

Gölgede iyice kurutulan saplarla hazırlanan şuruplar veya demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerekirse kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor. Bir litre su içine bir küçük avuç sap konularak hazırlanacak demlemeden günde 3-4 fincan içiliyor. Bu demleme günde 2 kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Ya da hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze veya kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor.

Günümüzde özellikle kirazın sapları ayrık ve mısır püskülüyle kaynatılarak demlendiğinde ise ayak ve karın şişliğinde, arpayla kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor.

Linkback: http://www.bizimbahce.net/forum/kiraz-sapi-faydalari-ve-zararlari-t14273.0.html

yaz gelince bol bol kiraz alıp bi de mısır alıp kirazın saplarıyla msırın püskülünü kaynatıp içerim. normalde de kiraza ve mısıra bayılırım zaten. arada markette satılan dondorulmuş mısırlardan alıp yiyorum. oooffff canım çekti

Bende yarın çorba diyetine başlaacagım inşallah seni de azminden dolayı tebrik ederim elifxy

Bende yarın çorba diyetine başlaacagım inşallah seni de azminden dolayı tebrik ederim elifxy
ben üstelik tamı tamına uymadım da sen uyabilirsen daha çok verirsin ben bile 1.5 kilo verdim yaklaşık. tamam 5 kilo vermeyi zaten hiç beklemedim ama en azından 2 olaydı iyiydi. olsun azla yetinmesini de biliriz biz. azar azar da olsa gitsin yeter.

Cok iyi vermissin moralinl bozma hic tam gaz devam birbirimizi motive edelim daha cok verlrlz ben yarin Mercimek corbasi yla basliycam sen hangi corbalari yiyorsun

asla pes etmek yok. 1 haftamızı zorlansakta bitirdik. ilk defa bir diyetin sonunu getirdim çok şükür. gözüm açık gitmez artık allah muhafaza
Kaç kilo verebildin peki ben bugün 1 kilo daha vermşim ama ben bu diyeti yapmıyorum sadece sağlıklı beslenerek verdim 4. günümde 1 kilo vermşim :)

Cok iyi vermissin moralinl bozma hic tam gaz devam birbirimizi motive edelim daha cok verlrlz ben yarin Mercimek corbasi yla basliycam sen hangi corbalari yiyorsun
ben şu an başka bir diyete başladım ama tarhana, şehriye, mercimek, yayla, tavuk çorba yedim. annem içine biraz tavuk eti de koymuştu. en bi sevdiğim... hangi çorba olduğunun bir önemi yok zannedersem. sana da kolay gelsin. çok zorlanmadım. sadece canın başka şeyler çekiyo. bende öyle oldu en azından. aç kalmadım. doyana kadar yedim.

Kaç kilo verebildin peki ben bugün 1 kilo daha vermşim ama ben bu diyeti yapmıyorum sadece sağlıklı beslenerek verdim 4. günümde 1 kilo vermşim :)
ben tam olarak 1.5 kilo verdim. ama bir haftamı doldurup bir gün ara verince 100 gramını geri almşım. kötü sayılmaz aslında daha çok alırım diye bekliyodum. bugün başka bir diyete başladım ama. 50 kiloya kadar yolumuz var allahın izniyle. 19 kilo daha gitmeli.

dün değil önceki gün yarım kalmıştı. henüz yemediğim için yazamamıştım. bugün tamamlayayım. akşama anneme çorba yaptırmadım. canım istemedi yoğurt yedim baharatlı 1 kase. sonra baya geç yattım ben 3.5 civarı falan saat ama uyuyamıyorum açlıktan. gurul gurul gurul öldüm acımdan. 1 muz yedim. annemde uyuyamamış muhabbet ettik biraz sonra benim mide gene gurul gurul gök gürültüsü mübarek. 1 muz daha yedim 5.5-6 gibi uyumuşum

dün sabahta tartıldığımda 68.7 olmuştum. göbekler havada uçuştu tabi. tam 1.5 kilo verdim veremezsin diyen babama inat. neymiş sadece diyetle veremezmişim. verdim işte dikkat ettikten sonra da bi şey olmaz yani inşallah umudumuz bu yönde tabiki sadece inattan değil artık 36 beden kıyafet istiyorum. göbeksiz bir hayat istiyorum. şimdi bunu dedim diye göbeğim bana küsecek ama küserse küssün demeyeceğim, defolsun gitsin, benden uzak cehenneme direk olsun. ne yüzsüz yılışık yapışık bişi çıktı ya bi geldi bi daha kovsanda gitmedi. ben de onu öldürmeye karar verdim. aman sonra kovarım yine gelir falan hiç uğraşamam. bu yaşta katil de olduk iyi mi? kafada deli sorular... allahım sonumuzu hayır et. amin.

dün sabah kaç gündür istediğim böreği aldım sonunda. ama inanır mısınız canım çok istemedi 150 gram yedim yaklaşık olarak. üstelik 300 gram almıştım. bıraktım kalanını öylece. artık arkamdan ağladılar mı bilmiyorum da bundan sonra böyle. zaten hep onlar ağlamasın, aman onlar üzülmesin diye yedik yedik şimdi biz ağlıyoz. artık hiçbiri umrumda değil ağlamaktan ölseler ne çare yüzlerine bile bakmıyorum (ay çarpılcam şimdi akşam biraz fazla kaçtı da aç gözlülük yaptım. )
ama börekten önce matemi ve limonlu suyumu içtim. sonra arkadaşlarla buluşmak üzere dışarı çıktım. onlarla da bi limonlu soda içtik. baktım kimse bir şey yemiyo ben de yiyemedim tek başıma aç kaldım baya. diyette bu kadar aç kalmamıştım. isyanlardayımmmmm
onlardan ayrılınca hemen bi döner aldım yanına da bi ayran.
aradan çok geçmedi tokum da ama serbest günüm ya bi şeyler daha yemem lazım dimi gittik popeyestan tavuk menü aldım. işte efendime söyleyim hambuger, patates, tavuk parçaları, ketçap, mayonez, ayran. kola almıyorum hiçbir şekilde en son yılbaşında almıştım. 1 ay olcak yaklaşık. önceden nasıl içerdim ama. bu göbekte kendilerinin çok payı var. baya bağımlısı olmuştum. sonra içmemeye karar verdim bi anda bıraktım. artık canım istemiyo akşam bi ara istedi sonra geçti. önemli olan kafada bitirmek. aynı şey şekerde de oldu mesela. ne olursa olsun kafada bitmezse bitmez zorunlu hissetmiyceksin kendini. kendin için iyi bir şeyler yapıyorsun sonuçta sadece kendin için. daha ötesi var mı?
böyle ne yiyip ne içtiğimi anlatınca özendiriyormuş gibi hissediyorum ama sizde serbest günler yapın kendinize sürekli diyet olmaz. zaten bünye dayanmaz bir yere kadar hem de ölümlü dünya, babam hep der fani dünya pıtıraklı memleket, arada bizim de molaya ihtiyacımız var be. herkesin var. ama arada. komple salmak yok. yoksa daha kötü oluyor. biz daha kötü olsun istemiyoruz. biz ne istiyoruz? biz mutlu olmak istiyoruz. çok şey istemiyormuşuz gibi görünebilir ama dünyadaki en değerli şeyi, parayla satın alınamayan tek şeyi istiyoruz aslında. çok uzattım yine ama elimin altında klavye yağ gibi kayıp gidiyor. ayrıca bir yerde okudum. birisi diyetlerle 35 kilo vermiş sonra 25ini geri almış. çünkü sürekli devam ettiği için herhalde bünye alışmış açlığa. ee sonra az yesen bile fazla geliyo. doğal olarak kovulan yüzsüz kilolar geri dönüyorlar. onlarda böyle işte yüzsüz napçan böyle kabullenmek lazım. aman dikkat yani... (bu da benim göbüş bakmayın sevimli durduğuna kendisi tam bi canavar)

Kekikin Sağlığa Faydaları
Kekik çok geniş bir yelpazede sağlığımıza hizmet etmektedir. Cilt sağlığından, yüksek tansiyonai kolesterolden, saç sağlığına ve kalp sağlığından akciğer sağlığına kadar çok geniş bir alanda sağlığımızı korumaktadır. Kekiğin sağlığa olan faydalarını şu şekilde sıralamak mümkün;

Yüksek ve Hipertansiyona Kekiğin Faydaları: Kekik hipertansiyon ve yüksek tansiyon dengesini sağlıklı bir seviyede tutmayı başardığı için bu tür hastalıklarla mücadele eden kişiler tarafından yaygın olarak kullanılır.

Kekik kolon Kanserini Engelleyebilir: Son zamanlarda obezite ve hareketsizliğe bağlı olarak sindirim sisteminde meydana gelen hastalıklar ve özellikle kolon kanserine karşı etkili bir besin kaynağıdır. Kolon kanserine yakalanma riskini azaltır.

Meme Kanserine Yakalanma Riskini Azaltır: Yine son yıllarda sayısı iyice artan meme kanserine yakalanma riskini azaltır. Kekik meme kanseri hücrelerinin yayılma hızını düşürebilir.

Maya Enfeksiyonuna Karşı Kekik: Candida albicans ağız ve vajinal mantar enfeksiyonlarına neden olabilen ortak bir mantardır. Aynı zamanda “pamukçuk” olarak bilinir ve kekik içerdiği uçucu yağlar yardımıyla bu hastalıkları tedavi edebilir.

Kekik Cilt Sağlığını Korur: Cilt ve deris orunları kırsal ve şehir alanlarından en sık yaşanan sorunların başında gelir. Kekik yardımı ile yapılan bitkisel ilaçlar ve yemeklerde kullanımı veya içecek olarak tüketilmesi cilt ve deri hastalıklarını önleyebilir. Çok miktarda uçucu yağ içeren kekik ve papatya karışımı egzaman ve benzeri hastalıkları ortadan kaldırabilir.

Kekik aynı zamanda akne gibi cilt sorunlarını da tedavi edebilir. Bakteriler üzerinde tkilidir, kekik suyu ile yüzünüzü yıkamanız sorunu büyük ölçüde giderebilir. Ayrıca sivrisinek sokmalarından dolayı meydana gelen cilt hastalıklarına karşıd a kekik etkili olabilir.

Kekik Bronşite İyi Gelir: Kekik genel anlamda solunum yolu sistemi için sağlıklıdır. Soğık algınlığı, öksürürk, ateş, balgam gibi sorunları ortadan kaldırabilir. Bunun yanında bronşite iyi gelir, bronşları rahatlatıcı özelliği vardır. Bu özelliğinden dolayı astım ve solunum yolu problemleri yaşayan kişiler de tüketebilirler.

Kekik Saç Sağlığını Korur: Diğer otlarla komnine edildiğinde saç sağlığı için mükemmel katkılar sağlayabilir. Kekik saçların yeniden çıkmasına yardımcı olduğu gibi, saçların dökülmesine de engel olabilir.

Kalp Sağlığı İçin kekik: Kekik etkili bir antioksidandır. Kekik antioksidan özelliklere sahiptir. Anti-enflamatuar etkileri ile birlikte, farklı türde kalp hastalığına yol açan kronik enflamasyon gibi kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi için kullanılabilir.

Solunum Yollarını Açar: Kekik solunum sağlığını korur.Bir bardak sıcak suda bir miktar kekik demleyerek içmeniz, şiddetli öksürük, göğüs ağrıları, bronşit ve solunum yolu problmelerini giderebilir.

Kekik Kemikleri Güçlenirir Demir Deposudur: Sadece 2.8 gram, kekik bir yetişkin günlük demir ihtiyacının% 20 ni kazandırabilir. Demir eksikliği anemisi, yorgunluk, zayıf bağışıklık sistemine neden olabilmektedir. Bu yüzden düzenli olarak kekik tüketimi aynı zamanda bir çok hastalığa yakalanma riskini azaltacaktır.

Bunun dışında kekik zengin miktarda K vitamini içermektedir ve K vitamini sağlıklı ve güçlü kemik sağlığı için hayati önem taşımaktadır.

Besin Deposu Kekik: Çok etkili bir antioksdian olan kekik,bol miktarda potasyum, manganez ve demir içermektedir. Bu yüzden kalp sağlığı için çok faydalıdır, kan akışını hızlanıdır, kan hücrelerinin sağlığını korur, kırmızı kan hücrelerinin sağlığını korur ve aldıkları hasarları giderir, böylece bir çok açıdan sağlığa katkıda bulunur.

Kekik Stresi Giderir: Kekikin içerdiği B-6 vitamini beynizmide GABA düzeyini sağlıklı seviyede tutar ve bu durum stresle mücadele etmemizi arttırır, aynı zamanda sinir sistemi sağlığını korur. Stres kaynaklı olumsuz düşüncelere engel olur.

Kekik Göz Sağlığını Korur: Kekik yağda çönünen A vitamini içermektedir ve bu mukus dağlığı yanında göz sağlığını da korumaktadır.

Akciğer ve Ağız Kanerini Önler:

Kekikin Sağlık Açısından Diğer Faydaları: Kekik A vitamini ve beta-karoten gibi flavonoidler açıdından zengindir. Kekik tüketimi akciğer ve ağız boşluğu kanserine yakalanma riskini ciddi anlamda azaltır.

Alzheimer Hastalığına Yakalanma Riskini Azaltır: Kekik genel anlamda beyin hücrelerinin sağlığının korunmasına ve beyinin görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getrimesie yardımcı olabilir. Bunun dışıda özellikle yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan beyin hastalıklarına ve hafıza zayıflıklarına yakalanma riskini azaltabilir. Bütün bunların bir sonucu olarak da Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabilir.

Uykusuzluk Sorunu İçin Kekik: Uyku sorunu çekenler için de kekik alternatif tedavi olabilir.Kekiğin sisnir sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğundan dolayı uykusuluğa neden olabilecek sorunları ortadan kaldırabilir. Yatmadan önce tüketilen bir bardak kekik çayı iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Kekik Şiddetli Ökrüsükleri Yatıştırır: Eğer soğuk algınlığından dolayı şiddetli bir öksürük problemi yaşıyorsanız kekik çayı tüketmeyi deneyebilirsiniz. Kısa sürede öksürüğün şiddedti azaltabilir. Aynı zamanda kekik etkili bir balgam sökücüdür.

Kekik Hazımsızlığı Giderir: Kekik çayı aynı zamanda sindirim sistemi içinde faydalı bir besin kaynağıdır. Kekik çayı hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunları gidermenin yanında, gaz, şişkinlik ve bağırsak kramplarını giderebilmektedir.

Kekik Enerji Verir: Kekiğin diğer birözelliğide yorgunluğu azaltmasıdır, kas ağrılarını giderir, stresi alır ve belirli bir rahatlama sağlar. Kaybedilen enerjinin yeniden yerine gelmesini sağlar. Zihinsel yorgunlukları da giderebilir.

Kekiğin Diğer Faydaları: Kekiğin sağlık açısından faydaları anlatmakla bitmez, bu yazıda temel olarak en önemli faydalarını ele almaya çalıştık, bütün bu faydalrı dışında diğer faydalarını şu şekilde dıralayabilirzi.

Kekik bünyenin gereksinim duyduğu bir çok teme mineralleri sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği Omega-3 yağları beyin sağlığını korur, dolaşımı hızlandırır, zihin sağlığını korur, ishale iyi gelir, yaşlanmayı yavaşlatır, serbest radikalleri ortadan kaldırı, göğüs sıkışıklıklarını giderir, ateş düşürücü özelliğç vardır, mesane iltihabını giderir, artrit ve gut hastalığına iyi gelir, eklem ve kas ağrılarını giderebilir, ağız yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur, ayaklar kekik suyunca dinlendirebilir, yorgunluğu alır, kepek sorununu giderir.

Kekik Yağının Faydaları:

Kekik yağının sağlık açısından faydaları en az kekik kadardır. Kekik yağına antispazmodik, antiromatizmal, antiseptik, bakteri, bechic, kalp, gaz giderici, cicatrisant, diüretik, emenagogue, balgam söktürücü, hipertansif, insektisit, uyarıcı, tonik özellikleri isnad edilebilir.

• Öksürük, kramp ve kas ağrılarını giderebilir.
  • Kekik Yağı romatizma ağrılarını giderebilir, bunun yanında enfeksiyon hastalıklarına karşı etkili olabilir.
  • Alerjik yaralara karşı etkili olabilir, kısa sürede tedavi edebilir.
  • Kekik Yağı bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
  • Kekik Yağı cilt sağlığını korur, direkt cilde uygulamak yerine su ile inceltilmesinde fayda vardır.
  • Kekik Yağının kalp sağlığı için çok faydalı olduğunu söyleyen sağlık uzmanları vardır.
  • Kekik Yağınınbalgam söktürücü özelliği vardır, ökrüsük sorunlarını ortadan kaldırabilir, ciğerleri balgamlardan temizler.
  • Mide ve bağırsaklarda biriken gazı alabilir.
  • Kekik Yağı emdiğinizde böbrek yetmezliğinden dolayı vücutta biriken suyun emilimini kolaylaştırabilirsiniz.
Dikkat: Bazı kişilerde tahriş edici ve kan basıncını yükseltici etkileri vardır.

• Gebelik döneminde kullanılması önerilmez.
Kekiğin Zararları: Kekik sağlık açısından bir çok fayda sağlamaktadır, fakat fazla ve yanlış kullanımı bazı sorunlara neden olabilir. Bu sorunları şu şekilde sıralamak mümkün;

• Aşırı ve yanlış kullanımı mukus zarına zarar verebilir
  • Kekik hassas bünyelerde alerjiye enden olabilir, bu durumda tüketimi durdulmalıdır.
  • Kan basıncı ile alakalı sorun yaşayanlar uzak durmalıdır, hipertansiyona nedne olabilir.
  • Titoid bezi ile alaklı sorunlar yaşayan kişiler, doktorlarına danışmalıdırlar. Sürekli kullanımı bu kişilerde hormon sorunlarına nedne olabilir.
  • Gebelik ve emzirme döneminde tüketiminden kaçınılmalıdır, hamile kadınlarda düşük yapabilmektedir.
  • 18 yaşından ufak çocuklar için kullanımı uygun değildir.
  • İleri derecede kalp sorunları yaşayanlarkekik tüketiminde uzak durmalıdır.
  • Bazı hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir.
  • Farklı hastalıklardan dolayı ilaç kullanan hastalar doktorların adanışarak kullanmalıdırlar.

bugün çaylardan değil de hep baharat baharat diyorum biraz da onlardan bahsedeyim dedim.
baya bir uzunca oldu ama çok iyi anlatmış. burda kekik çayı dediği taze kekiğin kaynatılmasıyla mı oluyor acaba? kuru kekiği kaynatsak olmaz mı? ben de sivilceler için ve saç dökülmelerine karşı suyunu kullanabilirim aslında. adet düzensizliklerine iyi gelmesi de benim için süper. sevdim bu kekiği zaten seviyordum daha çok sevdim. yağını da alırım belki.

arkadaşlar ben 2 gün önce hollywood diyetine başladım. başta çorba diyetimi daha hafifleterek devam ederim diyordum ama başka yerlerde okuyunca ona da bi özendim açıkçası. yapayım bari dedim. ama onun ilk iki günü full meyve suyu. ben nasıl olsa çorbayla bolca detox yaptım bari 2 gün yerine 1 gün meyve suyu içerim dedim. öylede yaptım. ama çoğu kişi ilk 2 günün zor olduğundan bahsetmiş. ben ilk gün hiç zorlanmadım. sınır yok diye bolca içtim ve hiç aç kalmadım. 2. gün 2 dilim kepek ekmeğimi, katı yumurtamı, kayısı çayımı, salatamı, domatesimi, 2 dilim dil peynirimi yedim. başta iyi geldi. sonra çok çabuk acıktım. yedikten sonra da arkadaşıma gitmiştim. onunla pazara gittik. gelene kadar öldüm. en son o markete girmişti. ben de oturdum bi banka onu bekliyorum. ay bi nefesim daraldı. kötü oldum. elim ayağım titremeye başladı. sonra arkadaşım çıktı markettten küçük bi çikolata almış portakallı bitter. şekerim mi düştü bilmiyorum. yarısını yedim iyi geldi. sonra çıktık bayırdan. onların ev bayırda kalıyor. ben öğlen salata olduğu için yanıma salatalık ve limon almıştım zaten. pazardan da havuç ve marul aldık. ay söylemeden geçemeyeceğim, havucu 1 liraya, marulu 75 kuruşa aldık. ikisi de taptaze çıtır çıtır.
neysem onlarda salata yaptık limon sıktım ama yağ dökmedik. ama arkadaşımın babaannesi de patates kızartmasıyla lokma yapmış. 2 tane lokmayla, biraz patates yedim. bir de yeşil zeytin almıştık hani içi biberli olanlardan. pazarda nasıl kokuyor. ondan da yedim biraz. bakmayın utanıyorum. ama çok kötü olmuşum. akşamda annem poğaça yapmıştı. önce yemedim. balık yedim 150 gram, aslında 100 gram tavuk etiyle brokoli vardı akşama ama bir de 6 dan sonra bir şey yememem gerek. saat olmuş 8 balıklar bitti. birazda yanına salata. sonra gene dayanamadım poğaçadan da yedim bir tane büyüktü ama. ekşimikli maydanozlu. off yaa acısı çok fena çıktı merak etmeyin. sonra ben baştan başlayayım bu diyete dedim. bi tane de muz yedim yatmadan önce. saldım çayıra mevlam kayıra. kayırmıyo da gerçi neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…