- 30 Ekim 2020
- 803
- 324
- 53
- 29
- Konu Sahibi uguurbocegii
-
Canım benim doktorum 2 haftada bir cagiriyor beni.sadece bayramda 3 hafta sonra gittim.20 haftalık hamileyim bende.ilk haftalar 1 hafta da bir çağırdı.bence annenin durumuna göre ,riskli olması durumunda daha erken çağırıyor.7 haftadayim doktor 12 haftada test ypcaz dedi bidaha çağırmadı 4 hafta kontrole gitmicem yani . Merak ederim ama ben bebek ne durumda diye doktorlar zaten çok ilgisiz hiç öneride bile bulunmadilar . Sizde durumlar nasıl hanimlar
7. Haftadan 13. Haftaya kadar 3 haftada bir gittik7 haftadayim doktor 12 haftada test ypcaz dedi bidaha çağırmadı 4 hafta kontrole gitmicem yani . Merak ederim ama ben bebek ne durumda diye doktorlar zaten çok ilgisiz hiç öneride bile bulunmadilar . Sizde durumlar nasıl hanimlar
Valla her gittiğim de başka bir asistan doktor oluyor zaten asıl doktor hiç olmuyor ne tavsiye verdiler ne bisey yaptılar size ne diyolar mesela. En iyisi başka hastaneye geciyim ben böyle olmucakCanım benim doktorum 2 haftada bir cagiriyor beni.sadece bayramda 3 hafta sonra gittim.20 haftalık hamileyim bende.ilk haftalar 1 hafta da bir çağırdı.bence annenin durumuna göre ,riskli olması durumunda daha erken çağırıyor.
Doktorunuz en iyisini bilendir. Ayrıca riskli olmasi durumunda 2 -3 haftada bir doktor cagiriyor.7 haftadayim doktor 12 haftada test ypcaz dedi bidaha çağırmadı 4 hafta kontrole gitmicem yani . Merak ederim ama ben bebek ne durumda diye doktorlar zaten çok ilgisiz hiç öneride bile bulunmadilar . Sizde durumlar nasıl hanimlar
Bende burdaki konularda 7 8 haftada kalbi durdu falan yazılarını görünce tedirgin oluyorum o yüzden bana 1 ay sonra çağırması uzun geldi7. Haftadan 13. Haftaya kadar 3 haftada bir gittik
Sonra ayda bire çıktı
25. Haftada tekrar 3 haftada bire düştü
32 itibariyle 2 haftaya düşecekmiş
Genelde ilk zamanlar en az üç haftada bir çağırıyorlar ama herhangi bir sorun görülmediyse bir ay da olabilir
Özele gitmiyor musunuz ?Valla her gittiğim de başka bir asistan doktor oluyor zaten asıl doktor hiç olmuyor ne tavsiye verdiler ne bisey yaptılar size ne diyolar mesela. En iyisi başka hastaneye geciyim ben böyle olmucak
Doğru diyorsunuz ama bendeki merak. Bide burda kalbi durmuş yazılarını görünce korkuyorumDoktorunuz en iyisini bilendir. Ayrıca riskli olmasi durumunda 2 -3 haftada bir doktor cagiriyor.
Onun haricinde zaten ultrasonu da riskli olmamasi durumunda cok iyi bulmuyor doktorlar.
Dedigim gibi riskli bir durum yoksa 1 ay da bir ideal.
Özel değil devlet hastanesine gidiyorumÖzele gitmiyor musunuz ?
Nasıl surekli doktor degisiyor anlamdim
Telaşinizi anlıyorum ama icinizi ferah tutun ilk 3 ay bol dinlenin. Ev islerine ara verin brazDoğru diyorsunuz ama bendeki merak. Bide burda kalbi durmuş yazılarını görünce korkuyorum
Aynen evham bitmez bizde neyse sabredecek artık bebisin sağlığı için teşekkürlerTelaşinizi anlıyorum ama icinizi ferah tutun ilk 3 ay bol dinlenin. Ev islerine ara verin braz
9 ay boyunca yani kisaca dogurana kadar biz kadinlardaki evham bitmeyecektir.
Riskli durumunuz yoksa 1 ayda bir ideal
Doktorum hep oyle der ultrason da cok iyi degil. Bebege
Bende özele gidiyorum ve gayet iyi doktorumBence bu isin standarti yok. Ben üniversite hastanesinde ogretim görevlisi muayenesi oluyodum, yari ozel gibi dusunun. Doktorum perinatologtu. Doguma kadar 4 haftada bir cagirdi. Saglikli gebeliklerde nstye ihtiyac yok deyip sokmadi bile. Ozel hastaneye giden arkadaslarim 2 haftada bir gidiyodu
Her şey yolundaysa hiç aklınızı bulandırmayınBende burdaki konularda 7 8 haftada kalbi durdu falan yazılarını görünce tedirgin oluyorum o yüzden bana 1 ay sonra çağırması uzun geldi
Kalp atışından sonra dört haftada bir gittim 32 haftamda iki haftada bir gidiyorum gebelikte bir problem yoksa sık sık doktora gitmek bence iyi de değil7 haftadayim doktor 12 haftada test ypcaz dedi bidaha çağırmadı 4 hafta kontrole gitmicem yani . Merak ederim ama ben bebek ne durumda diye doktorlar zaten çok ilgisiz hiç öneride bile bulunmadilar . Sizde durumlar nasıl hanimlar
5 yıl olmadı şimdi sürpriz oldu olsun diye neler çektim ondan galiba bu endişelerimHer şey yolundaysa hiç aklınızı bulandırmayın
Doğuma son iki buçuk ayı kalmış biri olarak o evhamlar bir yerden bir şeyler okuyup kafayı yemeler bitmiyor inanın
Dün doktordan geldim daha bıraksanız bugün de giderim sanki doktora aylardır gitmiyormuşum gibi her ağrıyı kafama taktım akşama kadar
Sağlıklı beslenin bol su için yapabiliyorsanız dinlenin bol bol
Yiyecek ekmeği olan çocuk her türlü doğacak yurtdışında inanın bazı ülkelerde gebelik boyunca sadede iki kere falan çağırıyor doktor sadece iki kere ultrasona giriyor kadınlar
Sakin olmak akışına bırakmak lazım bu zamana kadar bütün gebeliğimi kafam hep dolu yaşadım tadını da çıkaramadım hamileliğin valla ben yaptım siz yapmayın
Benim doktorum özel ama bir hafta sonra çağırınca ücret almıyor.yada ikinci hafta ücret almıyor.ilk muayane ücretiyle iki kere muayane olmus oluyorum.benim biraz riskliydi.progestan iğne falan kullanmak zorunda kaldım.o yüzden bu kadar sık çağırıyor diye düşünüyorum.mesela ciddi ağrılarım olmuştu kasılma gibi.doktorumu aradığımda gelin bakalım önemli olabilir dedi.bu kadar ilgili olmasından çok memnunum .tavsiye olarak ne mesela ? Eğer bir sıkıntı yoksa 4 haftada bir cagirmasi normalValla her gittiğim de başka bir asistan doktor oluyor zaten asıl doktor hiç olmuyor ne tavsiye verdiler ne bisey yaptılar size ne diyolar mesela. En iyisi başka hastaneye geciyim ben böyle olmucak
Sık gitmekte zararlı olabilir o yüzden 13 haftaya kadar beklicem bebeğin sağlığı daha önemli tabiBenim doktorum özel ama bir hafta sonra çağırınca ücret almıyor.yada ikinci hafta ücret almıyor.ilk muayane ücretiyle iki kere muayane olmus oluyorum.benim biraz riskliydi.progestan iğne falan kullanmak zorunda kaldım.o yüzden bu kadar sık çağırıyor diye düşünüyorum.mesela ciddi ağrılarım olmuştu kasılma gibi.doktorumu aradığımda gelin bakalım önemli olabilir dedi.bu kadar ilgili olmasından çok memnunum .tavsiye olarak ne mesela ? Eğer bir sıkıntı yoksa 4 haftada bir cagirmasi normalmemnun değilseniz başka hastanedeki doktorları araştırabilirsiniz
Aynen çok merak var 5 yıldan sonra olunca heyecan oldu ama artık akışına bırakıyorumDünya sağlık örgütü gebe kadınlara toplamda 3 muayeneyi yeterli görüyor. Diğer ülkelerde de aylık kontroller oluyor. Bizim ülkemiz ender ülkelerden bu kadar sık kontrole çağıran. Anne bebek takibi aşırı sıkı yapılıyor. İlk haftalarda sağlıklı gebelik başladığı anlaşıldığı andan sonra testlerin olduğu zamanlarda gitmek yeterli aslında. Son aylarda sık takip daha makul oluyo. Biz merakımızdan gidip duruyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?