Bebek Beslenmesi hangi besinler kilo yapar ??? acill yardım arkadslarr ....!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

perfume love

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
956
213
53
32
mrb arkadslar 14 aylık oglum var cok zayf ve iştahsız bildiginz bir mama var mı yada kendi bebeginizde denediginz faydasını gördügünz kilo yapıcı bsey ?

Ewt canım bn hero beybinin pirinç unu mamasini veriyorum o kilo yapar bnm kizimda 13.5 aylık ve 9.5 kilo bende çaba gösteriyorum ama çok hareketli zor da yiyorum... mesela pirinç unu sadece alıp süt le pişirip içine pekmez Bebe buskivisi kâtip yedim öyle yapıyorum ben

benm oglumda 15 aylık hala 10 kilo cok zayfv yemek yemıyoo zorlasam da diliyle atıyoo beni emmiyo bende sma veriyrdm simdi degstm evolvia aldm bakalım fayda edecek mı kasık maması eskiden yerdi şimdi onuda yemıyoo bakalım ne yapcazz :/

Üzülme bu bi dönemdir geçer canım inan bana aynı şeyden muzdaribiz dene bakalım pirinç mamasini da dene belki sever... kendin yap.. patates hasla yedir corbasina ekmek bandir yedir en iyileri bunlar...

Üzülme bu bi dönemdir geçer canım inan bana aynı şeyden muzdaribiz dene bakalım pirinç mamasini da dene belki sever... kendin yap.. patates hasla yedir corbasina ekmek bandir yedir en iyileri bunlar...
tsk ederm cnm aslnda yeseler doya doya aklımıza bi sürü fikir geliyo ama işte bebişlerimz sanırım brazz iştahsiz :/

Inatlık da var işte kuzum yardimci olmaya çalıştım sen daha iyi bilirsin tabi bebeğini umarım hersey yoluna girer bol iştahlı kuzucuklar olurlar

benim kizimda aylardir istahsizdi yeni yeni yemeye basladi. 13 aylik ve 10kilo.
bence kesinlikle kalori hesaplayip yedirmek gerekiyor. ne yapalim zor ama bizimde kaderimiz bu.... gunde en az 1000 kalori almasi lazimmis. mesela ben aksamlari artik bu muhallebiden veriyorum. kalorisi yiksek. tarifi

1 bucuk su bardağı süt
1 yemek kasigi pirinc unu
1 silme uemek kasigi irmik
1 silme yemek kasigi seker
1 cay kasigi tereyağı
pisir koyulassin cok kati olursa bi miktar daha sut ekle.

kizlar kasik mamasiyla ugrasmayin bu hem daha saglikli hem daha kalorisi yüksek. hesapladim en az 350kalori bu muhallebi.

bir de oglenler makarna. makarna da hem bebeklere cokk faydali cunku durum bugdayindan yapiliyor. hemde kilo aldiran bisey.

bide :)

x
benim.kizim nbu aralar yemiyor ama kalorili bi omlet tarifi var. yogurtla yedirince hem seviyor hemde kilo aldiriyordu. tarifi

1 yumurta
yarin cay bardagi sut
1 tatli kaşığı un
1 dilim rendelenmis peynir
tereyaginda cift tarafli pisir.

bu da yogurtla yenince en az 300kalori.kahvalti yapmayan bebisler icin.

neyse bu kadar cene yeter varsa tarifleriniz sizdende alabilirim :)

Kızlar kızomda cok istahsızdı 15 aylıkken 1bardak sut bır muz 6 7 tane cici bebe ve bır yemek kasıgı süzme bal blendrda hazırlayıp biberon yada kasıkla yedırıyodum biberon vericekseniz azıcık emziginin ucunu genişletin kasıkla verickseniz bikaç bisküvü daha katabilirsiniz özelikle sabah erkenvakit verin yedikten sonra tekrar uyuyup kilo alsın kabız olmasın diye muzun yarısın yada kück bir muz katabilirsiniz

bı bucuk su bardagı mamayı yıyor mu benım kı15 aylık 1 c.b anca yıyor kılosuda 11.5

bız elımızden geldıgı kadar ıyı seyler yedırıyoruz yapı tasları saglam olsun dıye cok hareketlıler yakıyorlar sonradan alacaklar sakın olalım anneyız asla sakın olamıyoruz ama ılk cocuk olnca boyle oluyor sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…