Bebek Beslenmesi Hangi Biberon?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rainmistik

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2008
862
682
648
Nevşehir
merhaba kızım 3.5 aylıkken işe başlayacağım sütümü sağıp bırakmayı düşünüyorum .memeyide bırakmaması için hangi biberonu önerirsiniz.chicconun hangisi anlamadım.yada o arada muhallebi mi versek 5 saat çalışacağım.önerlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

canım öyle bibiberonu icat etiklerini düşünmüyorum bende senin gibi 1 e kadar çalışıyorum bir ay oldu başlayalı wee niin biberonlarını kullanıyorum memnunum ama oğlum göğsümü bıraktı

ben de oğlum 3,5 aylıkken işe başlayacağım.ama ben uzun süredir biberon kullanıyorum göğsümden de emiyo ben hep dr browns geniş ağızlı doğal akışlı gaz yapmayan biberonu kullandım bi ara avent de denedim ama o gazı artırdı.şimdi yine alcam biberon yine aynı markayı çok menmunum süper bi biberon yapmışlar havayı resmen içindeki boru tutuyo.
ama 120lik mi almalıyız 240ml lik mi bilmiyorum benim önceki 120 ml.şimdi hani daha çok içiyolarya 240 daha mı iy olur ki.

benim kızım 3 aylık arada mama takviyesi yaptığım için chicconun biberonunu kullanıyorum anne göğüs ucuna benziyo ve ben çok memnunum bebeğim biberondan aldığı zaman memeyide yadırgamamış oluyor.

Merhaba,
Biberon alirken dikkat etmek gereken noktalar sunlar. Ben kendime cikarmistim sizinle de paylasiyorum:
* Emziği anne göğsüne benzemeli ve sütü biberondan anne göğsünü emer gibi bir hareketle çekmeli.
* Sürekli akıtmamalı. Surekli akitirsa kolay geleceginden yenidoğanlar için uygun olmaz cunku memeden vaz gecebilirler.
* Emziğin ucu çok küçük olmalı: Yenidoğan akışlı biberon emzikleri ilk 3 ay için uygun olanlardır. Emziğin ucunu bebeğiniz büyüdükçe büyütmelisiniz. Yenidoğan ucu ile başlamalı, sonra 3 ay, sonra 6 ay için olan farklı emzik uçlarını kullanmalısınız.
* Anti-kolik valfi: Şiddeti değişmekle beraber her bebek ilk 3 ay kolikten çeker. Seçtiğiniz biberonun anti-kolik valfi olmalı. Bu valf ne işe yarar diyorsanız şöyle anlatayım: Bebeğiniz emerken hava yutacaktır, bu valf havayı bebeğinizin midesine değil biberonun içine yollar. Böylece bebeğinizin sıkıntısı azalır, süt biberondan çok daha sorunsuz şekilde emziğe gelir.
* Emziği silikon olmalı: Çünkü silikon çok daha hijyenik ve az alerjik bir malzeme.
Ben bu ozellikleri Aventte buldum. Siz baska markalara da bu gozle bakabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Bence biberona alışırsa memeyi bi süre sonra reddeder. Alışmasın o rahatlığa, çağ kaşığıyla versinler sütünü sen işteyken. En yavaş akan biberon avent in ama o bile memeyi unutturabilir.

Chicconun anne göğüs ucuna benzeyen biberonu var.Hava yutmayı önlüyor.Şapşup da akıtmıyor deliği küçkük birşey zaten.Kauçuk olduğundan silikona göre çok daha doğal.Onu tavsiye ediyorum ben size
Bakın özelliklerini buldum..

Özellikleri:

Sağlıklı beslenme serisi biberonunun ayrılmaz parçası fizyolojik biberon emziği anne göğsünün fizyolojisine uygun olarak tasarlanmıştır.
Kolik önleyici supap hava yutmayı engelleyerek gaz hıçkırık ve kusmayı azaltmaya yardımcı olur
Damarlı halkalar tıpkı gerçek bir göğüs ucu etkisi vermektedir.
Daha elastik ve pütürlüdür.

Model de şu linkte var

Chicco_Biberon_150_ml_Kaucuk_Cam

Son düzenleyen: Moderatör:
yorumlar için teşekkür ederim nuby doğal dokunuş aldım.tabiiiki emmedi emzikte almamıştı. ağzına sıkıyorum o şekilde içti biraz ama emmesini istiyorum ben ağzında döndürüyo anca.bu şekilde alışırmı acaba biberon koleksiyonu yapmak istemiyorum bunu biraz deniycem olmassa diğer basit biberonlara geçicem.bide onları deneyelim bebedor nuk felan.
sulukla ver diyolarda anlamadım ne farkı var onun onu alırmı ki

dr browns geniş ağızlı biberon kesinlikle gaz yapmıyor çok rahat aynı zamanda avent de kullanıyorum ama onda daha fazla gazı oluyor

bende avent kullandım dogdugundan beri .tavsıye edrım.bırde sıvı akış hızını ayarlayabılecegınız bıberon ucu var.eczanelere satılıyo.hızlı veye yavaş kendınız ayarlayabılıyorsunuz.ben cok memnunum.oglum su 14 aylık emmeyıde bırakmadı çok şukur.

Doktorlar biberon onermiyor memeden kesilmeyen bebeklere. Sebebi ise biberon ve anne gogsu emmesinin cok farkli olmasi. Biberona alisan cocuk anneyi emmek istemiyor bu sebeple doktorlar biberon yerine kasik ise anne sutunun verilmesini oneriyor.

kızım en cok chicco kaucuk agızlıyı sevdi hava alıyodu kendi diğerleri gibi cekip hava aldırması gerekmiyor yani genis agızlı bisey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…