Hangi çağda yaşıyor bu şimdi?

Okuyup geçeyim dedim ama sessiz kalamayacagim siz çocuğunuzun elinizle gezip gezip fully pozları vermek istiyorsunuz diye adam yanına almaya yalnız kalacak annesini mi bıraksın ele gözükmek için ozentilerle yasamayin lütfen sizde yarın kaynana olacaksınız fazlasını istemeyeceginiz ne malum kv de suç göremedim ben yalnız kalmaktansa sizle kalıp oglunuza bakıyor sizden yaşça çook büyük dolayısıyla bi saygı seviyesinde yasiyosunuz e vd e bu mu hayatın mahvolmasi oysa biraz şikayet etmeden yaşamayı öğrensen çok cokdaha mutlu olacaksın şikayet ettiğin kvye çocuğu bırakıp esinle zaman geçirme fırsatı bile çıkar.

Daha önce kv rahatsızlandı.Bizde gittik hastaneye doktora oradan eczaneye ilaçlarını aldık yemek yaptım yedik.Sonra balkonda oturuyorum bunlar beni çağırdı içeriye içeri girdim eşim olacak şahıs anneme bir şeyler de dedi ne deyim ben dedim.Anlamadim meğer eve gotugöt bakacakmişız.neyse ben akıl edemedim.esim olacak mahluk ile eve geldik.basladi başımın etini yemeye.Yok işte kendi annen olsa şöyle de böylede bende dedim ki:
Kardeşlerinin de anası gelininizin de anası eniştenizin de anası ama nedense ben bir şey yapıyorum halen ben kotu ediyorsunuz dedim.Sonra kv ye dedim başbaşa kalamiyoruz diye hemen oğluna diğerlerine yetiştirmiş o da.bir daha da bir şey paylaşmak dedim tovbeliyim kv ile havadan sudan ötesi yok.Aslinda eşim ilerde havadan sudan konuşuyorum çünkü tuhaf aile hemen kaynima diğerlerine kadar yetiştiriyorlar.pes ettim buraya derdimi yazdım sadece.

Suç esinde tatlım zaten bu tarz konularda aileden anne babadan önce hep eş sorunlu . Denge kuramamak en büyük sorun . Allah yardımcın olsun .

Yani kv eşimin annesi tamam Ama her dakika eşim başımda dır dır etse annem de annem diye bende sinirlerim .

Bu kadar anneci biri ne ara sizi gördü sevdi evlendi hayret doğrusu bu erkekler niye denge diye birşey bilmez ki hep uç noktalarda :(
Öncelikle merhaba,
Hemencecik konuya gireyim.Sorun eşim.Ben evlendiğim güne lanet eden birisi olup çıktim.Önce eşimin eniştesi,sonra kaynım ve eltim,şimdi yine kv.Sorun şöyle eşim evlendiğin gününden bu yana annemde annem dedi beni yalnız birakti.Anacığına bağımlı aşırı bir şekilde.O kadar sürtüşme yaşadım baş edemedim.Baktım kendi sağlığım çocuğun sağlığı gidecek.Pes ettim.Kendimi kurtarma peşindeyim.Bir ara eşime bak hayatımız geçiyor bırak hayatımızi yaşayalım dedim.Bana dediği cümle annemin daha az ömrü var dedi.Bu sözü de duydum.Yani eşim kendini ailesine adayacağına annesine adamış olduğunu öğrendim.Bu yüzden ki kendimce önlem alıyorum.Daha evliliğimizin ikinci ayında ayiktim ama iş işten geçti.Evliliğimin ikinci ayında gezmeye güzel bir yere gittik bana dedi ki annemide getirelim dedi.Sonra bende sorgular başladı.Kvmin 1 oğlu 1 kızı daha var iki yıl gözlemledim oğlu hiç sallamıyor.Kızıda kaçarak evlenmis ona da ses çıkaramıyor.her şey bizim üzerimizde.Bir de çalışan kişileriz.Çocuga kv bakıyor.Eşim olacak şahıs annemde annem diyor.Anneler günü bende anne olmama rağmen tutup kendi annesinin anneler gününü kutladı(k) sonra diğer çocukları piyasada yok kaynım hanımına jest yapmış özel bir yerlere götürmüs(onunda annesi ama hiç sallanıyor
sallamiyor yani).Ben garpsiyorum normal mi?

Hah aynı benımkıler malı mülkü kaynıma verdıler eltımı cok severler. İstenmeyen sevılmeyen gelın benım. Esime zırnık koklatmazlar evıme gelıp aylarca kalıp 1 kurus faydaları olmaz. Kendı evlerıne gelınce de bıze harcatırlar. Eltım ıs yapmaz hızmet etmez. Ben meyvesını ayrı cayını her ogun yemegını ayrı verırım vermedı olurum. Vermeyen eltıme ses cıkarmazlar. Evlerını bastan asagıya temızlerım temızledıgım gorulmez kımseye soylenmez. Eltım bı supurge tutsa (ki nadır yapar) over de overler. Sevilmedım bundan sonra sevılmem de.her neyse bunlara ragmen kendılerıne benim bakmamı beklerler. Pışııık yok öyle yağma :duduk::deli: çocuguna bakıcı tut kurtulmanın ılk adımı bence bu. Kendılerının bana maddı manevı bı faydası olmadıgı halde yakamı kurtaramıyorum onlardan. Sen ki cocuga baktırarak kendısıne gebe kalıyorsun farkında mısın? Bosuna kendını heba edersın bır kere gelıyorsun dunyaya

Öncelikle merhaba,
Hemencecik konuya gireyim.Sorun eşim.Ben evlendiğim güne lanet eden birisi olup çıktim.Önce eşimin eniştesi,sonra kaynım ve eltim,şimdi yine kv.Sorun şöyle eşim evlendiğin gününden bu yana annemde annem dedi beni yalnız birakti.Anacığına bağımlı aşırı bir şekilde.O kadar sürtüşme yaşadım baş edemedim.Baktım kendi sağlığım çocuğun sağlığı gidecek.Pes ettim.Kendimi kurtarma peşindeyim.Bir ara eşime bak hayatımız geçiyor bırak hayatımızi yaşayalım dedim.Bana dediği cümle annemin daha az ömrü var dedi.Bu sözü de duydum.Yani eşim kendini ailesine adayacağına annesine adamış olduğunu öğrendim.Bu yüzden ki kendimce önlem alıyorum.Daha evliliğimizin ikinci ayında ayiktim ama iş işten geçti.Evliliğimin ikinci ayında gezmeye güzel bir yere gittik bana dedi ki annemide getirelim dedi.Sonra bende sorgular başladı.Kvmin 1 oğlu 1 kızı daha var iki yıl gözlemledim oğlu hiç sallamıyor.Kızıda kaçarak evlenmis ona da ses çıkaramıyor.her şey bizim üzerimizde.Bir de çalışan kişileriz.Çocuga kv bakıyor.Eşim olacak şahıs annemde annem diyor.Anneler günü bende anne olmama rağmen tutup kendi annesinin anneler gününü kutladı(k) sonra diğer çocukları piyasada yok kaynım hanımına jest yapmış özel bir yerlere götürmüs(onunda annesi ama hiç sallanıyor
Haklisiniz anormal. Madem öyle evlenmeseymis otursaymis anasinin dizinin dibinde.

Halen çocuk baktiriyorsunuz diyorsunuz ya.Bakmasın istemiyorum.Bakici tutarım ben.Hiç değil ise kafam rahat eder.Nicin anlamıyorsunuz ki?

Başka Kim ne dedi bilmiyorum
Konunuzu okudum yorum yazdım
Patlayacak beni buldunuz sanırım
Diğer yaşadıklarınızı nereden bilebiliriz? Yazdığınıza göre görünen sebep bu yani.
Size iyilik yapıyor karşılığında da beklenti içinde.

Çocuğuna kv bakıyormuş birde. Kocanızın annemide getirelim demesi mi sorun oldu. 2. Ay birde az buz zaman değil yani. Yada anneler gününü kutlaması mı sorun siz kendinizi niye annesiyle yarıştırıyorsunuz ki ben onu anlamadım. Resmen annesini önemsemesini kıskanmışsınız ben bir annecilik göremedim. Diğer çocukları hayırsızsa o da mı hayırsız olsun. Birde bakmasın çocuğa demişsin baktırma o zaman. Bakması işime geliyor dememişsinde.Sorun sizsiniz. O geziyor bu geziyor. Başkalarının hayatlarına özenmeyi bırak önce. Ayrıca eşine mahluk yazmışsın. Yazık adama üzüldüm şuan.

Ben en cok su anneler gunu olayina takıldım. Ben yeni evliyim bizde cocuk yok henüz. Annelee gününde psikolojim bozuk olduğundan ne anneme ne kv me gittim. Eşim gitti annesine. Eve geldiginde elinde bir paket vardi hediye almis bana. Aslinda bozuldum ben anne degilim sonucta ama ayirt etmemiş. Ince düşünmüş. Ana kuzu olan kadinlari da adamlarida hic sevmem
. Herhalde evlenecekleri zaman ailelerin nasilda bencillestiklerini nasilda kendilerini el gibi gorduklerini nasil da birden bire huylarinin suylarinin değiştiğini fark edemiyorlar. Eger degismeyen aile varsa ne olur gosterin banam herkes kendini saydirma derdine düşüyor. Büyükler. Ayrica ne bu ya her yere gelmek zorunda değil. Esinize söylesenize ben bakici tutucam diye bakalim.ne diyecek. Parasini siz verirseniz muhtemelen bisey diyemez. Hemde arasinda binbir kusak.olan nene kisisiyle büyümemiş olur cocugunuz.

Sorun annede ailede yetistirme tarzinda. Yani ana kaynak orda.
Cocuklarini bir birey olarak yetistirmiyorlar kendilerine bagimli yetistiriyorlar. İclerinden bazi cocuklari uyanip kendilerini o bagimliliktan kurtariyor ve bir birey oldugunun farkina variyor. Sizin esiniz gibiler varmiyor. Nasil yetistirildilerse oyle devam yani.

Esiniz tabiki annesini unutmasin. (bunu ne yazikki dillendirmek zorundayim).
Cunki bazi kafalar, ne yani, annesini atsin mi kafasina giriyorlar.

Kendi hayatini yasamak demek, ailesini unutmak kenara atmak demek degil. Bazilari bunlari birbiriyle bagdastiriyor ne yazikki.
Yani kisaca Allah akil fikir versin diyorum toplumumuza.

Sizi hizmetci olarak goren kayinvalideniz sizi esinizden dolayi oyle goruyor. Yani kisaca ogluna davranisi neyse size de yansiyor. Yoksa kendini bilen bir adam kendine, annesi dahi olsa saygi gosterilmesini bekler. Ayni sekilde esine.

Sizin esinizde kendisini unutmus annesi icin yasiyor. Yani hala bir birey olamamis..
Sizde arada kayniyorsunuz. Bu annelerine olan borclari bitmeyecek bu kuzularin...
Cunki anneleri oyle isliyor icine. Bunlarda inaniyor.
Halbuki saglikli bir anne karsiliksiz beklentisiz yapar herseyi. Beklentisi olmaz. Araya gelin girince kendi menfaatlari icin yan cevirirler..ben seni buyuttum dokuz ay karnimda tasidim vsvs diye acitasyon. Ama en buyuk kotulugu kendi ogullarina yapiyorlar boylelikle haberleri yok. Bir insan bir insani kendine bagimli tutmamali. Bebeklikten ciktiktan sonra o cocuga hayatinin sorumlulugu kendi uzerinde oldugunu, ve kendi hür iradesiyle secimler yapabildigini gostermelidir. Ama onun yerine olmayan hastaliklar uretirler, acitasyonlar, sensiz ne yaparimlar ucusuyor havada. Hos oyle kadinlarda daha ayri birey olabilmis de degildir zaten. O yuzden ayak bagi oluyorlar.

Neyseee... Allah sabir versin size diyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba,

Annesini kimse sallamadigi icin bu durumun farkinda olup hayirli evlat olmak istiyormus gibi geldi..

Diğerleri mis gibi.Kadın hasta olunca biz koşuyoruz diğerlerinin umrunda bile değil.Vallahi bıktım pes ettim.

Her evladın aileye düşkünlüğü aynı değildir tabi, diğer kardeşlerle kıyaslamayın bence. Annene şöyle yapıyorsun bana da yap diyeceğine, ben bunu istiyorum desen (anne ile karşılaştırmadan) belki kocanı daha çok kendine çekebilirsin. Annenden rahatsız oluyorum değil de yalnız baş başa bir şeyler yapalım desen daha olumlu sonuç alabilirsin gibime geliyor (öyle yapıyorsundur demiyorum, yazdığından çıkarımda bulundum sadece)

Ama kıyaslama yaparsan sen itici olursun, buna dikkat etmek gerek. Haklı iken haksız duruma düşmemek gerek.

Her evladın aileye düşkünlüğü aynı değildir tabi, diğer kardeşlerle kıyaslamayın bence. Annene şöyle yapıyorsun bana da yap diyeceğine, ben bunu istiyorum desen (anne ile karşılaştırmadan) belki kocanı daha çok kendine çekebilirsin. Annenden rahatsız oluyorum değil de yalnız baş başa bir şeyler yapalım desen daha olumlu sonuç alabilirsin gibime geliyor (öyle yapıyorsundur demiyorum, yazdığından çıkarımda bulundum sadece)

Ama kıyaslama yaparsan sen itici olursun, buna dikkat etmek gerek. Haklı iken haksız duruma düşmemek gerek.

Çok denedim.Güzel sözler ile her şey yapmaya çalıştım ama maalesef yok.Ağzimla kuşta tutsam yok annemde annem dedi.hiç şunu duymadım eşim ve çocuğum demedi.Bizi ailesi olarak görmedi.Varsa yoksa annem diyor.Elimden geleni yaptım ama yok yaranamıyorum.

Öncelikle merhaba,
Eşiniz belli ki annesini çok seviyor. Ben böyle şeylere üzülürüm nedense. Annesini sevmeye çalışın ama kendiniz de bir annesiniz, güzelce anlatın ve annesine saygı duyun. Ne güzel işte adamın zaafı annesi akıllı olun zaafına oynayın :D erkekler çok salak

Sorun annede ailede yetistirme tarzinda. Yani ana kaynak orda.
Cocuklarini bir birey olarak yetistirmiyorlar kendilerine bagimli yetistiriyorlar. İclerinden bazi cocuklari uyanip kendilerini o bagimliliktan kurtariyor ve bir birey oldugunun farkina variyor. Sizin esiniz gibiler varmiyor. Nasil yetistirildilerse oyle devam yani.

Esiniz tabiki annesini unutmasin. (bunu ne yazikki dillendirmek zorundayim).
Cunki bazi kafalar, ne yani, annesini atsin mi kafasina giriyorlar.

Kendi hayatini yasamak demek, ailesini unutmak kenara atmak demek degil. Bazilari bunlari birbiriyle bagdastiriyor ne yazikki.
Yani kisaca Allah akil fikir versin diyorum toplumumuza.

Sizi hizmetci olarak goren kayinvalideniz sizi esinizden dolayi oyle goruyor. Yani kisaca ogluna davranisi neyse size de yansiyor. Yoksa kendini bilen bir adam kendine, annesi dahi olsa saygi gosterilmesini bekler. Ayni sekilde esine.

Sizin esinizde kendisini unutmus annesi icin yasiyor. Yani hala bir birey olamamis..
Sizde arada kayniyorsunuz. Bu annelerine olan borclari bitmeyecek bu kuzularin...
Cunki anneleri oyle isliyor icine. Bunlarda inaniyor.
Halbuki saglikli bir anne karsiliksiz beklentisiz yapar herseyi. Beklentisi olmaz. Araya gelin girince kendi menfaatlari icin yan cevirirler..ben seni buyuttum dokuz ay karnimda tasidim vsvs diye acitasyon. Ama en buyuk kotulugu kendi ogullarina yapiyorlar boylelikle haberleri yok. Bir insan bir insani kendine bagimli tutmamali. Bebeklikten ciktiktan sonra o cocuga hayatinin sorumlulugu kendi uzerinde oldugunu, ve kendi hür iradesiyle secimler yapabildigini gostermelidir. Ama onun yerine olmayan hastaliklar uretirler, acitasyonlar, sensiz ne yaparimlar ucusuyor havada. Hos oyle kadinlarda daha ayri birey olabilmis de degildir zaten. O yuzden ayak bagi oluyorlar.

Neyseee... Allah sabir versin size diyorum.

Benim söylemek istediğimi söylemişsin.Eşim ana kuzusu.Mesela evde ne konuşuluyor ne yapılıyor günlük annesine rapor veriyor.En ufak bir şeyi anlatıyor.az biraz kavga olsa anlattığı için bana kinleniyorlar herkes beni suçlu görüyor.Bunun önüne hiç bir zaman geçemedim.

Annesi tamam çocuğa da bakıyor saygı duyarsınız arada alır bir yerlere götürürsünüz.. Bu kadarı da abartı. Anneler gününde sizi niye es geçmiş? Dışarı çıkıyorsunuz sizle ilgilenmek yerine aklı annede. Evlenmeyip annesiyle yaşasaymış madem öyle. Hayret bir şey.. Siz de kendi annenizi sokun madem bu kadar. Evcilik oynarsınız artık.. Eşiniz hata yapıyor.

Ya işte kendini kimse sallamıyor eşimle 8 sene beraber yaşamışlar.Zaten biz evlendikten annesi hasta oldu vs.Biktim artık bu işin sonunu iyi görmüyorum.

Esimide annesine zorla gotururum kavga gurultu. Gitmek istemez arayip sormaz.. kadin seker hastasi oldugunu ogrendi 2 hafta hergun ordaydik simdide sık sık gitmek istiyor. Sanirim hayirli evlat olmaya calismakta boyle birsey

Back
X