Sorun annede ailede yetistirme tarzinda. Yani ana kaynak orda.
Cocuklarini bir birey olarak yetistirmiyorlar kendilerine bagimli yetistiriyorlar. İclerinden bazi cocuklari uyanip kendilerini o bagimliliktan kurtariyor ve bir birey oldugunun farkina variyor. Sizin esiniz gibiler varmiyor. Nasil yetistirildilerse oyle devam yani.
Esiniz tabiki annesini unutmasin. (bunu ne yazikki dillendirmek zorundayim).
Cunki bazi kafalar, ne yani, annesini atsin mi kafasina giriyorlar.
Kendi hayatini yasamak demek, ailesini unutmak kenara atmak demek degil. Bazilari bunlari birbiriyle bagdastiriyor ne yazikki.
Yani kisaca Allah akil fikir versin diyorum toplumumuza.
Sizi hizmetci olarak goren kayinvalideniz sizi esinizden dolayi oyle goruyor. Yani kisaca ogluna davranisi neyse size de yansiyor. Yoksa kendini bilen bir adam kendine, annesi dahi olsa saygi gosterilmesini bekler. Ayni sekilde esine.
Sizin esinizde kendisini unutmus annesi icin yasiyor. Yani hala bir birey olamamis..
Sizde arada kayniyorsunuz. Bu annelerine olan borclari bitmeyecek bu kuzularin...
Cunki anneleri oyle isliyor icine. Bunlarda inaniyor.
Halbuki saglikli bir anne karsiliksiz beklentisiz yapar herseyi. Beklentisi olmaz. Araya gelin girince kendi menfaatlari icin yan cevirirler..ben seni buyuttum dokuz ay karnimda tasidim vsvs diye acitasyon. Ama en buyuk kotulugu kendi ogullarina yapiyorlar boylelikle haberleri yok. Bir insan bir insani kendine bagimli tutmamali. Bebeklikten ciktiktan sonra o cocuga hayatinin sorumlulugu kendi uzerinde oldugunu, ve kendi hür iradesiyle secimler yapabildigini gostermelidir. Ama onun yerine olmayan hastaliklar uretirler, acitasyonlar, sensiz ne yaparimlar ucusuyor havada. Hos oyle kadinlarda daha ayri birey olabilmis de degildir zaten. O yuzden ayak bagi oluyorlar.
Neyseee... Allah sabir versin size diyorum.