Bebek Beslenmesi Hangi marka süt pompası.Lütfen yardım...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ezgice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2011
131
1
46
Edirne
selam kızlar;3.5 aylık kızım var.şimdiye kadar emzirdiğim için herhangibir pompaya ihtiyaç duymadım ama yakında işe başlayacağım,sütümü sağmam gerekecek,bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım olacak,hangi marka daha kullanışlıdır? sütü arttırıcı pompa varmıdır? birde sağımlarınızı kaçar cc yapıyıp saklıyorsunuz? bir öğünde ne kadar vermek lazım? tecrübelerinize ihtiyacım var....

kızlar kimse yokmu? madelanın pompasını inceledim fena değil gibi ama lansinohta kaliteli görünüyo.fiyat olarak biraz pahalı ama...

avent 'in süt sağma pompasını tavsiye ederim. yaklaşık dört aydır sadece sağıyorum. emmiyor bıdık. ayrıca ben elektriklisini sağdım sonra elle sağmaya döndüm. daha hızlı ve çok süt sağılıyor elle. elektrikliye o kadar para verme derim. avent in elle sağmasını al bence.

avent kullanıyorum ben çok memnunum hem elektirikli hem de elle kullanılabilen bir modeli var aventin onu almıştım elle olan kısmını denemedim hiç ama elektirkli kısmı güzel hiç acıtmıyor zaten sen önce hangi hızla çalıştırmak istiyorsan bir iki kez pompalıyosun o hafızasına kaydedip senin hızında devam ediyo ayrıca sütü de çok artırıyor sağmak

medela swing kullandim,memnun kaldim.Sut arttirici pompa yoktur aslinda,emis gucu yuksek bir pompa ile sik sik sagman onemlidir.bebegine ne kadarlik sut birakman konusu da tamamen bebeginin ihtiyacina bagli.Ilk zamanlar 160-180 lik siselerde birak,daha az yada cok bir kac gun icinde belirlenir zaten(bu arada benim kizim senin bebegin kadarken en fazla 120cc icerdi ama oldum olasi istahsiz bir bebek o yuzden temkinli olmanda fayda var).bu arada medelanin ucuna genis agizli markalar disinda hemen her siseyi takabilirsin,sana tavsiyem cam siselere dogrudan sag ve o sekilde dolapta beklet.bebegine kim bakiyrsa da benmari usulu isitip kaptan kaba bosaltma ihtiyaci duymadan(ustelik camda beklemesi daha saglikli) kuzuna verebilir.Saglicakla.

çok teşekkür ederim kızlar,aventin emziğini ve yenidoğan biberonunuda almıştım çok memnun kaldım o markadan,bi bakayım pompasında.teşekkürler tekrar.

canım çok sağol tavsiyelerin için,benim kızda iştahsız olacak gibi emerken fazlasını asla emmez bıraktımı memeyi tamam,sık sık sağma konusunda çok haklısın bir arkadaşım sadece sağarak 10 ay süt verdi.arz talep meselesi sanırım,gönder uyarıyı üretsin vücut

kesinlikle avent derim.medela ile sağmıştım çok acıttı benimkini.ama avent öyle değil.elektriklisini aldım ama arkadaşın dediği gibi elle olanı bile çok iyi.zaten ilk aldığında iyi kullanamıyorsun zamanla çözüyorsun işi.mesela sağarken elinle gğsünü ovala.o şekilde dahada çıkıyor.öyle saklayacak kadar sütüm olmadı gün boyu yetsin yeter.benimki 6 aylık fazla çıksa sabah kahvaltılarını falan anne sütüyle hazırlayacağım ama onda mama kullanıyorum.
bu arada internetten aldım gerçekten internette daha ucuz.

çok teşekkürler canım,birde aventin biberonuna sağım yapabiliyorsun sanırım buda büyük kolaylık olsa gerek.

Medela Mini Elektrikli incelemesi:Medela Elektrikli Süt Pompası İncelemesi
Medela Swing incelemesi: mrrr...: Medela Swing süt pompası ürün incelemesi
Ben işe başladım ve Swing'ten memnunum.
Bebeğin ne kadar emiyorsa onun kapasitesine göre paket yapıp(süt saklama poşeti ile) saklayabilirsin. Bizim kız katı gıda da alıyor ve bir seferde en fazla 130-140 cc süt içiyor.
Ben ayrıca Medela'nın Calma isimli biberonunu aldım, sadece emdiğinde süt geliyor ve anne memesini emer gibi geliyor. Böylece bebeğim de meme emmeyi bırakmadı, her gün işten döndüğümde ve işe gitmeden emziriyorum, 2 kere de biberon alıyor, toplam 5 kez süt alıyor.
Süt arttırmayı bilemem ama sütün azalmaması için memeyi boşaltmalısın. Artması için emzirdikten sonra 15 dakika sağın diyorlar ama ben denemedim, biraz zahmetl, bir iş.

canım , bende medela elektrikli kullanıyorum.çok da memnunum, göğüsü tamamen boşatıyor diyebilirim.oğlumda işe başladığım için almıştım.şimdi kızım için kullanıyorum.özellikle ilk zamanlarda fazla sütü boşatlamada çok işe yaradı.hangi markayı istersen onu al ama bence elektrikli al daha kullanışlı.

kızlar;sizlerin önerileri ile avent göğüs pompası ısmarladım,yeni elime ulaştı gerçekten mükemmel.çekim gücü,kullanım kolaylığı,otamatik hafizası süper,süt kapları aynı zamanda biberon,aryıca göğsümü hiç acıtmıyor.herkese tavsiye ederim,öneride bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler...

çok teşekkür ederim kızlar,aventin emziğini ve yenidoğan biberonunuda almıştım çok memnun kaldım o markadan,bi bakayım pompasında.teşekkürler tekrar.

avent pompa derim ben de. kesinlikle. biberonun zaten aventse, pompaya direkt takıp icine de sagabiliyorsun. basliklari birbiri ile uyumlu.

avent pompa gogusleri hiz acitmiyor
cok sessiz calisiyor, bebegin uyurken rahatlıkla sagabiliyorsun yada isyerinde tuvalette sagiyorsan bu buyuk rahatlık. yan tuvaletteki sagim yaptigini anlamıyor.
uzerinde 5 tane yaprak var, bu sut kanallarına masaj yaptigi icin aslinda sutu artiriyor. soyleki:
sen pompaladıkça göğüs başının çevresine masaj yapıyor, bu bebeğin emme hareketini taklit ediyor ve süt salgılama refleksini harekete geçiriyor.
cok yumusak oldugu icin sutu rahatlıkla bosaltabiliyorsun, diger pompalardan daha fazla sagim yapmanın bir sebebi de bu.

manuel pompa ile daha cok sagim yapabildigini soyleyen cok anneye rastladim, bu sanırım psikolojik.
ben elektriklisini tavsiye ederim: Philips - Tekli elektronik göğüs pompası SCF312/60 - Göğüs pompaları - Emzirme - Anne ve çocuk bakımı
hızı ayarlayabilmen muthis bir ozellik. sen hangi hızda istiyorsan, basıyorsun bir tusa hafizaya alıyor ve o sekilde sagiyorsun. cok kolay kullanımı.

aynı zamanda sarjla da calisabiliyor. icinden cikan manuel baslikla da manuel pompa olarak kullanabiliyorsun. yani bir pompa alıp hem elektrikli hem de manuel pompa almis oluyorsun.

bence bu piyasadaki en iyi pompa. fiyatı biraz yuksek ama o fiyatı hak ediyor. yine de kendin deneyip karar verebilirsin. e-bebek camlicada denenebiliyordu bir ara.

bence cok onemli bir ozelligi daha var: bir sey daha var. avent'in 10lu saklama kaplarından (bunlar yani: Philips - Anne Sütü Kapları SCF612/10 - Anne sütü saklama - Emzirme - Anne ve çocuk bakımı) alırsanız icinden bir adaptor cikiyor. onu takıp sut saklama kaplarına direkt sagabiliyorsunuz. sonra da basina emzik takip biberon olarak verebiliyorsunuz. poste koy ordan biberona aktar olmuyor yani. degerli anne sutunu 0 kayıpla verebiliyorsun bebegine.

benim üç farklı markayı da kullanma şansım oldu tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim yeni alacaklar için belki faydalı olur.

doğumdan önce ameda lactaline süt pompasını aldım. piyasanın en iyisi olduğunu söylemişlerdi, internet üzerinden biraz daha uygun fiyata aldım. sağma hızı ve gücü ayarlanabiliyor hem pille hem elektrikle kullanılabiliyor oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. ilk günden itibaren günde 1-2 kez sağıp, gece bir öğünde biberon ile veriyorum. su an bebeğim 40 günlük hem emiyor hem de biberon alıyor, hangisi olursa. bu pompayı almayı düşünüyorsanız bir yedek sağma kiti daha alın derim böylece her seferinde aparatları yıkamakla ve steril etmekle vakit kaybetmezsiniz toplamda 4 adet şişeniz olur, bir süre sonra her parçayı ayrı ayrı yıkamak zor geliyor. bu markanın bir dezavantajı saklama şişelerinin olmaması, sadece poşetleri var sanırım. ben amazon üzerinden amerikadan amedanın saklama şişelerinden aldım o şekilde çözdüm sorunu.
sonuç olarak cihaz biraz pahalı ama etkili
kuzenimde lansinoh süt pompası var onu kullandım, göğüse temas eden kısımları daha yumuşak, masaj özelliği de var sağım gücü ve hızı çok iyi hiç can yakmıyor ben çok beğendim fiyatı da daha uygun sanırım, almak isteyenlere tavsiye ederim.

son olarak geçen gün bir kampanyası vardı aventin, seyahatlerde ve ev dışında daha pratik olsun, hem biberonlarımız hem de saklama kapları ile uyumlu olsun diye aventin elektrikli ve pilli olan modelini aldım iyi ki almışım çok ama çok çok memnun kaldım yap-boz gibi tüm avent ürünleri ile uyumlu çok etkili ve hızlı. kullanımı ve temizliği daha pratik ve hiç can yakmıyor ben çok beğendim kesinlikle tavsiye ederim fiyatı da amedaya göre daha uygun.
umarım süt pompası konusunda kararsız olanlara birazcık yardımım olmuştur hepinize bol sütlü günler :))

kızlar ben işe başlayacağı Lansinoh manuel pompa ve chicco 4lü saklama kabı almayı düşünüyorum. kullanıp şikayeti olan yada memnun kalan varmı?

Son düzenleme:
canım ben daha önce lansinoh manuel pompa kullandım.manueller arasında en iyisi.işimi gördü.ama işe başlıcam için elektrikli bir pompa aldım sonra. aventin göğüs pompası hem elektrikli hem pilli manuelde kullanabiliyorsun.kesinlikle tavsiye ederim.göğsü hiç acıtmıyo.hemde pratik elle sağdığımda kesinlikle bu kadar süt çıkmıyordu.ayrıca avent kapları biberonda oluyo.onu alırsan saklama kaplarınıda aynı marka al.elle işyerinde pratik olmayabilir.

bende aventin pompasını aldım iki gündür sağıyorum süt gelmiyor bebeğime sütüm yetiyor bende mi bir sorun var makşnede mi yardımcı olurmusunuz ?

bilmiyorum ben dediğim gibi memnun kaldım. belkide makine de bir sorun vardır. yeni aldıysan garantiye ver o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…