- 21 Ağustos 2014
- 731
- 1.483
- 313
- Konu Sahibi _masumane_
-
Özgüvenliyim demişsiniz artı konuşkan girişken bi yapınız varsa kesinlikle güzellik uzmanlığında daha başarılı olacağını düşünüyorum, muhasebe çok sıkıcı hergün aynı işi ve bir biro içinde olacaksınız, ama güzellik uzmanlığı daha hareketli ve eğlenceli geçecetir.Merhabalar Kadınlar Kulübü'nün akıllı kadınları...
Etrafımda ne yazık ki beni doğru yönlendirebilecek birileri olmadığından buraya konu açmak ve birbirinden değerli fikirlerinizi almak şart oldu.
Son zamanlarda zihnimi meşgul eden ve sürekli araştırmama sebep olan bir konu var. Araştırdıkça farklı seçenekler çıkıyor karşıma ve beynim karman çorman oluyor ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Boşanma aşamasındayım ve 3 buçuk yaşında bir oğlum var. 38 yaşındayım evlenmeden önce ön muhasebe alanında bir iki iş deneyimim oldu lise mezunuyum bu arada ama yaklaşık 7 yıldır çalışmıyorum. Tabi bu 7 yılda bildiklerimi de unuttum. Bir yerden başlamam, ayaklarımın üzerinde bir evladım olduğu için sağlam bir şekilde durmam gerekiyo ama ne yapacağımı bilmiyorum. Oldukça hırslı ve özgüvenliyim bu konuda bir problem yok ama 38 yaşında olmak ve sıfırdan hayata başlamak ve ne yapacağını bilememek biraz ürkütüyor beni. Ücretli sertifikalı meslek edindirme kurslarına kayıt olmayı düşünüyorum lakin hangisinden gerçekten verim alacağımı bilemiyorum. Güzellik uzmanlığı mı, bilgisayarlı ön muhasebe mi, hasta kabul elemanlığı mı? Hangisinde iş bulmam daha kolay olur? Ya da önerebileceğiniz başka seçenekler varsa gerçekten bir meslek sahibi olup çalışabileceğim seve seve fikirlerinize talibim. Yani sizden kadın dayanışması ve biraz gaz bekliyorum açıkçası. Şimdiden teşekkür ediyor, değerli yorumlarınızı bekliyorum... Küllerimden yeniden doğabilir miyim?
Bilgisayarlı ön muhasebe bence.
Bılgısayarlı muhasebe bnce tecrube ısterler bı ıse gırerken en azından onda tecrube var. Hasta kabul zor torpıl dalan bulman lazım hastaneye ıse gırmen ıcın almıyorlar yanı kolay kolay.
Bilgisayarlı ön muhasebe. Hasta kabul elemanlığı da olabilir şu süreçte özellikle
meslek konusunda bişey diyemiycem ama sonunda çocuk bahanesinin ardına sığınmayan, aksine çocuğum için deyip meslek , çalışma ve boşanma konusunda dik duran güçlü bi kadın gördüğüm için tebrik ediyorumyolunuz açık olsun
Nerede yaşıyorsunuz ? Türkiye tüm dünyaya halı ihraç ediyor diye biliyorum .
Neredeyse tüm şehirlerde halı fabrikaları var .İstihdam sayısı yüksek bu nedenle . Diploma engeline de takılacağınızı düşünmüyorum . Görsel zekanıza güveniyorsanız desinatörlük kurslarını tercih edebilirsiniz .
bu kursla bildğim kadarıyla tekstil, iplik fabrikalarında da İş bulabilirsiniz .
Bu işler için bilmeniz gereken programın adı “texcell”
Ben grafker olduğum için biliyorum .
Dik duruşunuza çok saygı duydum , çalışma hevesinize de . Harikasınız .
Özgüvenliyim demişsiniz artı konuşkan girişken bi yapınız varsa kesinlikle güzellik uzmanlığında daha başarılı olacağını düşünüyorum, muhasebe çok sıkıcı hergün aynı işi ve bir biro içinde olacaksınız, ama güzellik uzmanlığı daha hareketli ve eğlenceli geçecetir.
Muhasebe daha önceden bildiğiniz bi alan olduğundan güvenli geliyor size anladığım kadarıyla ama , o kadar fazla üniversite mezunu var ki ...Muhasebe kursu önceliğim evet ama o kadar çok talep var ki kaybolup giderim diye endişe ediyorum.
Güzellik uzmanlığı derim.
Bu sektörün böyle patlayacağını taa 10 sene önce görmüş biri olarak, kimseye kendimi inandıramadım ve açamadım.
Yanarım, buna yanarım.
Asla müşterisi bitmeyecek, aksine sosyal yaşam etkisiyle kadınları daha çok çeken nir sektör.
Sürekliliği mevcut, şehirde insan mı biter?
A yeri olmazsa b iş yeri var.
Kendinizi buna adayıp geliştirir, nail art, kalıcı işlem vb şeylerden sertifika alırsanız önünüz çok açık.
Muhasebe daha önceden bildiğiniz bi alan olduğundan güvenli geliyor size anladığım kadarıyla ama , o kadar fazla üniversite mezunu var ki ...
İstihdam biraz sıkıntılı o konuda . Önceki çalıştığım fabrikada 162 kişi başvurmuştu, bir muhasebeci alınacaktı . Muhasebe müdürüyle aram iyiydi . Konuşmuştuk bu konuları .
Tercihi maalesef yeni mezunlar bile değil , hali hazırda bir yerde çalışan yıllanmış tecrübesi ve diploması olan biri oldu .
Onlara göre hali hazırda bir yerde çalışan kişi çok daha güven vericiymiş çünki .
Hevesinizi kırmak istemem , tercih yine sizin hayat da meslek de sizin ama direk gördüğüm için bu olayı söylemek istedim sadece .
Birçok yer deneyimli ister tabii ama her işte o öyledir, zaten kursa gittiğinizde orda arkadaşlar edineceksiniz, elbet birileri karşınıza çıkar iş sahibi olursunuz. Azimli olunca üstesinden gelinmeyecek şey yok, bence kaygılarınızı tozlanmak üzere bi rafa kaldırın..Oldukça girişken ve konuşkanım bunda da bir sıkıntı yok. Sertifika bu alanda bir yerden başlamam için yeterli olur mu onu bilmiyorum sadece.
Çok haklısınız hani insana bildiği şey daha güvenli gelir ya tamamiyle ondan. Hatta özgüven patlaması yaşayarak iki ayrı iş görüşmesine gittim tecrübemin yıllar öncesine dayanmasına rağmen ama dönüş alamadım. Zaten ondan sonra da farklı seçenekleri değerlendirmeye karar verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?