Hangi şehirde yaşamalı ?

XafterX

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2019
335
366
23
32
Merhaba hanımlar aslında önerilerinizi yorumlarınızı almayı istediğim bi konu bu.Şöyle ki ben Ankara'lıyım eşim İstanbul evlenince İstanbul'a geldim.2 yıldır burada yaşıyoruz amma velakin hiç sevmedim ve toparlayamadık kendimizi hem maddi hem manevi.Şuan oturduğumuz ev babasının aralarındaki tartışmadan ötürü taşınmak istiyoruz farklı bi şehire ama nereye bilemiyoruz.

Kafamızdaki alternatifler iş bulma yönünden Ankara Sincan(ama ben bu konuda pek ılımlı değilim).Diğer seçenek Bursa İnegöl burada eşimin akrabaları var iş konusunda çok rahat ederiz diyor eşim ama yanlış anlaşılmasın bana çok küçük köy gibi geliyor orası.Ben Bursa'nın merkezinde oturalım diyorum iş bulamazmışız İstanbul'dan farkı yokmuş trafiği yaşam pahalılığı kiralar çok zormuş.İstanbul Anadolu yakası diyorum eşim pek sıcak bakmıyor bunada.

Anlayacağınız kararsızlıktan hiç bişey yapamıyoruz ve bi an önce karar vermemiz gerekiyor.Eşim bilgi işlemci zaten burada şuan çalışmıyor.Ben gıda teknikeriyim ben nereye gidersem gidiyim sekreterlik filan gibi işler bakmak zorundayım.
Sizce hangi şehirde yaşanılır kiraları ucuzdur, iş kolay bulunur, şehir güzeldir.Yada bu söylediğim alternatifleri bilenleriniz nasıl değerlendirir gerçekten farklı fikirlere ihtiyacım var.Çok sevinirim yardımcı olursanız.

eğer ankarayı sevıyorsanız esınızde sevıyorsa gıdın orada yasayın. hem sızın sevdığınız ıl hem de bılgı ıslemcı orada ıs bulur. gıda alanında da zor da olsa çabalarsınız. ıstanbuldan ucuz olduğu kesın ankaranın. bartın sınop amsraya falan da yakın hafta sonları kaçamakta yaparsınız. istanbul kadar kalabalıkta değil. bence bunu söyleyın eşınıze

Eşim İnegölde akrabaları var diye aslında orayı istiyor ama Ankara'ya da sıcak bakıyor ama ben tedirginim.İşler yolunda gitmezse beni suçlayacağına eminim çünki.

Eskişehir derim.

Kiralar uygun sebze meyve su gibi temek ihtiyaclar İstanbula göre gayet uygun. İş bulma konusunda ankara istanbul kadar olmasa da fabrikalar çok elbette iş bulunur. Ulaşım güzel gezmek için alan çok aktivite yapılabilecek bir yer sakin güvenli ve mutlu bir şehir. Ankara ve İstanbula da yakın ve hızlı tren var. Avantajlı diyebilirim.

Fethiye ye git hayatını yaşa

İnegöl köy gibi değildir. Önce bunu bir düzeltelim. Gayet gelişmiş,olanakları olan büyük çaplı bir ilçe... Ama bence de bu düşünceyle İnegöl olmaz sizin için... Bursa merkez yada Eskişehir güzel alternatif sizin için...

Ankara gerçekten güzel ama burası da pahalı artık maalesef. Ben Antalya merkezde ikinizin de eğitimine uygun üstelik kendi işinizde çalışabileceğinizi düşünüyorum.

ankarada yaşayıp eş ailesi ile yaşanan sıkıntılar sebebi ile semt değiştiren biri olarak şunu söyleyebilirim ki ben şehir değiştirecek olsam küçük bi şehir ve ilçe düşünürdüm,sıfırdan başlayacak olsam kafa dinlemelik sakin dingin bi hayatı seçerdim sanırım.ohh mis düşüncesi bile içimi ferahlattı

Once is baksa eşiniz? Bursada ya da Ankarada is bulabileceginizin garantisi yok ki su anda piyasa gercekten cok kotu. Iki şehirdeki sirketlere de basvursa ve nereden olumlu dönüş alırsa oraya yerlesseniz?
İş bakmaya başladı.Taşınma kararımız yeni oluştu zaten ve kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyoruz ama iş nasıl olur bilemedik.İş bulma sitelerinden baksa görüşmeye nasıl gidecek filan bunlar düşündürüyor.Tanıdık vasıtasıyla ancak olabilir oda bizde mümkün değil malesef.

Mutlaka ki öyle köy değildir ama ben çok ısınamadım oraya çok küçük geldi.Eşimde sizin söylediklerinizi söylüyor

Konya

Şimdiye kadar eşimle hep ufak bir yere taşınsak keşke dedik dedik ama iş ciddiye binince ben çokta ufak bir yerde yapamayacağımı düşünmeye başladım malesef.

Ankara gerçekten güzel ama burası da pahalı artık maalesef. Ben Antalya merkezde ikinizin de eğitimine uygun üstelik kendi işinizde çalışabileceğinizi düşünüyorum.
Bende Antalya'nın bahsini geçirdim ama orada ii bulmak çok zor olur diyerek konuyu kapadı ne kadar doğru bilemiyorum

Bursada yasamadim ama bence dusunmeyin.

1 1.5 sene evvel burda bir uye bursanin istanbuldan pahali oldugunu, lüks bir yer olmamasina ragmen 600 gr kuruyemise 200 tl verdigini yazmisti ki ayni dönemde istanbulun en luks semtindeki el luks kuruyemiscide en lüksünden alsan 600 gr kuruyemis 50 liraydi

Bir cok uye de bursanin son yillarda asiri pahalandigini soyleyip desteklemisti. Baya sok olmustum.

Yasanacak en guzel yer nerde ekmek varsa orasidir bu devirde. Sanirim boyle olmasa hepimiz ege sahillerindeydik suan :)

Bandırma?
İstanbul’a yakın.
Sanayisi var.
Gıda teknikeriymişsiniz gıda sanayi de var.
İmkanları iyi.
Nispeten ucuz.

önce iş bulsun sonra tşının bence taşınırken bir ton masraf yapacaksınız geldiği gibi iş bulamama durumu var kervan yolda düzülür mantığıyla yola çıkılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…