Hangi şehirde yaşamalı ?

İsteğinizi biraz garip buldum.
Maddi sıkıntı yaşayıp il değiştirmek istiyorsunuz ama küçük yerde yaşayamam diyorsunuz.
Ortada iş güç yok ama buna rağmen büyük merkezi yere taşınıp ondan sonra iş bakmayı planlıyorsunuz.
Eğer sağlam bir birikiminiz yoksa bu düşüncelerinizle bu devirde zor bence

Bence bursa çok güzel. Bi yer ben şahsen başka yerde yaşayamam nefes alamam her sene tatile gidiyoruz başka şehirlere ama bi bursa etmiyor iş meseleside iş bulmak bence zor deil kiralarda öyle istanbul gibi çok pahallı deil

önce iş bulsun sonra tşının bence taşınırken bir ton masraf yapacaksınız geldiği gibi iş bulamama durumu var kervan yolda düzülür mantığıyla yola çıkılmaz.
Taşınma masrafı bi kaç aylık geliri halledicez onu sorun yapmıyoruzda taşındıktan sonra ya iş bulamazsak sorunu var.Bir de burda yaşarken başka şehirden nasıl iş bulunur bilemiyorum ki

İsteğinizi biraz garip buldum.
Maddi sıkıntı yaşayıp il değiştirmek istiyorsunuz ama küçük yerde yaşayamam diyorsunuz.
Ortada iş güç yok ama buna rağmen büyük merkezi yere taşınıp ondan sonra iş bakmayı planlıyorsunuz.
Eğer sağlam bir birikiminiz yoksa bu düşüncelerinizle bu devirde zor bence
Taşınmak istememizin tek sebebi maddi değil.Söylediğim gibi eşimin babasının evinde oturuyoruz ama şuan da burdan çıkmaz durumundayız.E şuan hali hazırda eşim çalışmıyo kirayada çıkıcaz o zaman neden İstanbul'da devam edelim ki dedik.İstanbuldan daha küçük olsun yaşaması daha kolay olsun istiyoruz

Bursada yasamadim ama bence dusunmeyin.

1 1.5 sene evvel burda bir uye bursanin istanbuldan pahali oldugunu, lüks bir yer olmamasina ragmen 600 gr kuruyemise 200 tl verdigini yazmisti ki ayni dönemde istanbulun en luks semtindeki el luks kuruyemiscide en lüksünden alsan 600 gr kuruyemis 50 liraydi

Bir cok uye de bursanin son yillarda asiri pahalandigini soyleyip desteklemisti. Baya sok olmustum.

Yasanacak en guzel yer nerde ekmek varsa orasidir bu devirde. Sanirim boyle olmasa hepimiz ege sahillerindeydik suan :)
Ege sahilleri hep hayallerde kalıcak gibi gözüküyor maleseff

Bence bursa çok güzel. Bi yer ben şahsen başka yerde yaşayamam nefes alamam her sene tatile gidiyoruz başka şehirlere ama bi bursa etmiyor iş meseleside iş bulmak bence zor deil kiralarda öyle istanbul gibi çok pahallı deil
İş bulması zor pahalı bi şehir kiralar uçmuş durumda dedikleri için çekiniyorum işte malesef

Taşınma masrafı bi kaç aylık geliri halledicez onu sorun yapmıyoruzda taşındıktan sonra ya iş bulamazsak sorunu var.Bir de burda yaşarken başka şehirden nasıl iş bulunur bilemiyorum ki
İlk önce iş bulun öyle taşının derim, eşiniz uygun bulduğu iş ilanlarına cv yollasın artık şirketler şehir dışında ki adayları için İnternet üzerinden online mülakat bile yapıyor sonra şehir dışına görüşmeye çağırıyorlar ilk mülakatı geçtikten sonra, iş bulmadan gitmeyin o yüzden, iş bulamaz sonra yine kayınaile yanına dönmek zorunda kalırsınız.

İlk önce iş bulun öyle taşının derim, eşiniz uygun bulduğu iş ilanlarına cv yollasın artık şirketler şehir dışında ki adayları için İnternet üzerinden online mülakat bile yapıyor sonra şehir dışına görüşmeye çağırıyorlar ilk mülakatı geçtikten sonra, iş bulmadan gitmeyin o yüzden, iş bulamaz sonra yine kayınaile yanına dönmek zorunda kalırsınız.
İstanbul merkezleri firmalara bakıyoruz en azından görüşmesi burada olsun gidelim çalışalım şehir fark etmez diyoruzda dönüş alamadık henüz.Dediğinüz gibi online mülakatta olabilir tabi ki.Teşekkür ederim

Bursali biri olarak İnegolde yasanmaz. İnegolluler bile yasayamiyor orada ;) sakasi bir yana Bursa merkez istiyorsaniz da Niluferde oturursaniz rahat edersiniz,kiralar evet pahali ama insan gibi yasiyorsunuz en azindan coluk cocuk guvende oluyor. İsinizi de ona gore bulursaniz trafik derdiniz olmaz.

Bursa haricinde ben olsam kesinlikle İzmirde yasarim. Mis gibi memleket,cagdas,uygar.

Bursali biri olarak İnegolde yasanmaz. İnegolluler bile yasayamiyor orada :KK66: sakasi bir yana Bursa merkez istiyorsaniz da Niluferde oturursaniz rahat edersiniz,kiralar evet pahali ama insan gibi yasiyorsunuz en azindan coluk cocuk guvende oluyor. İsinizi de ona gore bulursaniz trafik derdiniz olmaz.

Bursa haricinde ben olsam kesinlikle İzmirde yasarim. Mis gibi memleket,cagdas,uygar.
Eşim İnegölü hem tanıdıkları var diye istiyor hemde iş olanağı çok işsiz kalmam orada diyor ama ben bi defa gittim ısınamadım sevemedim gelişmiş bi belde gibi geldi bana eşim kabul etmiyo ama tabi.Al sen istedin geldik haydi bul iş diyip sorumluluğu ben almamak için kabul etmek istiyorum ama yaşanmaz değil mi.Eşümin dayısı İnegölde oturuyor Bursa da yaşanmaz çok pahalı Nilüfer'de çok pahalı iş bulamazsınız trafiği İstanbul'la aynı diyor.Ne kadar doğrudur

İş olanakları açısından bence Ankara. Ama sincan merkeze çok uzak sincan en son tercih edecegim yer olur ankarada.

Eşim İnegölü hem tanıdıkları var diye istiyor hemde iş olanağı çok işsiz kalmam orada diyor ama ben bi defa gittim ısınamadım sevemedim gelişmiş bi belde gibi geldi bana eşim kabul etmiyo ama tabi.Al sen istedin geldik haydi bul iş diyip sorumluluğu ben almamak için kabul etmek istiyorum ama yaşanmaz değil mi.Eşümin dayısı İnegölde oturuyor Bursa da yaşanmaz çok pahalı Nilüfer'de çok pahalı iş bulamazsınız trafiği İstanbul'la aynı diyor.Ne kadar doğrudur
İnegolde genc insan yasayip da ne yapsin? Sıkıntıdan patlar. İnegol sanayisi var tamam ama Bursada sanayi daha gelismis. Niluferde yasayip Nilufer sanayide is bulursaniz trafige girmezsiniz. İs bulmak zor degil,tanidigim kimse issiz degil burada. Trafigi tabii ki İstanbulla ayni degil,cok daha kucuk volümlüsü diyebilirim. Sonucta nufus belli,İstanbul olmus 18 milyon,Bursa kayitsizlarla beraber en fazla 4-5 milyonluk sehir.

İnegolde genc insan yasayip da ne yapsin? Sıkıntıdan patlar. İnegol sanayisi var tamam ama Bursada sanayi daha gelismis. Niluferde yasayip Nilufer sanayide is bulursaniz trafige girmezsiniz. İs bulmak zor degil,tanidigim kimse issiz degil burada. Trafigi tabii ki İstanbulla ayni degil,cok daha kucuk volümlüsü diyebilirim. Sonucta nufus belli,İstanbul olmus 18 milyon,Bursa kayitsizlarla beraber en fazla 4-5 milyonluk sehir.
Çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.Fikir oluştu en azından kafamda.Çok sağolun

Akrabaların tarafını geçin, sıkıntıdan patlarsınız.
Bana kalsa kazdağları derdim 😁
Saydıklarınız içinde Ankara en mantıklısı. Eryaman tarafında kiralar uygundu bir ara. Güzel yer orası bence.

Ben Kocaeli derim, yaşam çok güzel orda. Gezmek için İstanbul Bursa çok yakın iș imkanida iyi.

Şimdiye kadar eşimle hep ufak bir yere taşınsak keşke dedik dedik ama iş ciddiye binince ben çokta ufak bir yerde yapamayacağımı düşünmeye başladım malesef.
verdiğiniz karar çok büyük bi karar olduğu için bu şekilde çekincelerinizin olması çok normal haklısınınvalla ne deyim

Bahsettiğiniz şehirlerde bulunmadım hiç bilmiyorum ancak, büyükşehirde yaşayan biri olarak en kısa zamanda daha küçük bir şehre taşınmayı istiyoruz eşimle, planlarımız bu yönde çünkü büyük şehirde hayat çok pahalı, küçük şehirde tek maaşla büyükşehirde çift maaş eşit bana göre..

Ben Bursa’da ikamet eden biri olarak Bursa da bulduğum huzuru başka bi şehirde bulamadım ne İzmir ne İstanbul... İstanbul cok kalabalık İzmir cok pahalı benim için Bursa candır her kesimden insanın yaşayabileceği işsiz kalınmayacak bi sehir

ankara. trafigi rahat insaninin cogu guzel. cok pahali da,degil (istanbula kiyasla) akrabadan hayir gelmez ayrica uzak durun.

Back
X