Hangi şehirde yaşamalı ?

Önceliğiniz hangi şehirde yaşayalım değil de
karı-koca ikinize de iş bulmak olmalı bence.
Önce taşınalım sonra iş bakalım düşüncesi bana mantıklı gelmedi.
Yerinizde olsaydım orda yaşayamam,
burda yaşayamam önyargısını bir tarafa bırakır,
karnımız nerde doyacaksa orayı benimsemeye çalışırdım.
Cep delik,cepken delikse her yer aynı.
Akrabaların size ne gibi bir faydası olacağını
da anlayamadım.
Eğer İnegöl'de hazır iş imkanı sunuyorlarsa yanlarına gidin.
Ama sadece ihtimal hesabı yaparak akraba yanına gitmek akıl karı değil.
İş imkanı ve kısmen hem daha rahat yaşam koşulları hem de büyükşehir ortamı için Ankara,Kocaeli,Sakarya,Bursa,Eskişehir alternatif olabilir.
Umarım her şey gönlünüzce olur.

Önceliğiniz hangi şehirde yaşayalım değil de
karı-koca ikinize de iş bulmak olmalı bence.
Önce taşınalım sonra iş bakalım düşüncesi bana mantıklı gelmedi.
Yerinizde olsaydım orda yaşayamam,
burda yaşayamam önyargısını bir tarafa bırakır,
karnımız nerde doyacaksa orayı benimsemeye çalışırdım.
Cep delik,cepken delikse her yer aynı.
Akrabaların size ne gibi bir faydası olacağını
da anlayamadım.
Eğer İnegöl'de hazır iş imkanı sunuyorlarsa yanlarına gidin.
Ama sadece ihtimal hesabı yaparak akraba yanına gitmek akıl karı değil.
İş imkanı ve kısmen hem daha rahat yaşam koşulları hem de büyükşehir ortamı için Ankara,Kocaeli,Sakarya,Bursa,Eskişehir alternatif olabilir.
Umarım her şey gönlünüzce olur.
Çok teşekkür ederim.Büyük bir belirsizliğin ortasındayız şuan iş arama sürecindeyiz, nereden nasıl buluruz ona bakıyoruz ama hemde istiyorum ki lanet ede ede yaşayacağım bir şehir olmasın düzenimizi bozduğumuza değsin en azından.İş bulup gitmek tabi ki mantıklı ancak özel sektör garantisi yok iki gün sonra olmazda dımdızlak ortada kalmayacağımız iş imkanlarının daha rahat olduğu şehirler nerelerdir onu bilmeye çalışıyorum

Esim Konyada yasiyordu.ben istanbulda.

bizde zamaninda esime is bulup istanbulda yasayacaktik tam o evrelerdeyken nisanlanacagimiz hafta esim Konyada memur oldu mucize bi sekilde
ben isimi birakip konyaya yerlestim.
4 yil sonrada benim atamam doğuya oldu eş durumu kalkinca eşim tayinini yanima aldirdi.
şimdi dogunun minnak bir ilcesinde mutlu mesut yasiyoruz.
bakalim bundan sonraki rotamiz hangi il olacak.
hayaller istanbuldu hayatlar neler sundu bize.
nasipten otesi yok.
demem o ki hakkinizda hayirlisi

K
Bahsettiğiniz şehirlerde bulunmadım hiç bilmiyorum ancak, büyükşehirde yaşayan biri olarak en kısa zamanda daha küçük bir şehre
Esim Konyada yasiyordu.ben istanbulda.

bizde zamaninda esime is bulup istanbulda yasayacaktik tam o evrelerdeyken nisanlanacagimiz hafta esim Konyada memur oldu mucize bi sekilde
ben isimi birakip konyaya yerlestim.
4 yil sonrada benim atamam doğuya oldu eş durumu kalkinca eşim tayinini yanima aldirdi.
şimdi dogunun minnak bir ilcesinde mutlu mesut yasiyoruz.
bakalim bundan sonraki rotamiz hangi il olacak.
hayaller istanbuldu hayatlar neler sundu bize.
nasipten otesi yok.
demem o ki hakkinizda hayirlisi
Amin inşallah hayırlısı olur.Bir şekilde olacak ama gönül en güzelini akıl en mantıklısını istiyor.Hayırlısı olsun sizin içinde inşallah

Bi çok yorumda bursa denilmiş bende bursa da yaşıyorum harika bir şehir ama Bi sürü fabrika olmasına rağmen değil işçi alımı işten çıkartma var bi çok yerde. Dikkatli düşünün derim

Bursaliyim ve eşinizin dediği doğru ,küçük bir İstanbul resmen .Trafik ,pahalılık ,kalabalık ...
İnegöl çok büyük bir ilçe aslında.cok gitmedim ama yaşayan arqkdaslarim var .Merkez e gelmeye gerek duymuyuolar bile Ankara'yi hiç bilmiyorum .
Hakkınızda hayırlısı olsun

20 yıl sincanda yaşadım, çok kalabalık artık.

şimdi Sincan ı da bilirim İnegöl ü de

İnegöl ü Sincan a tercih ederim

İnegöl de iş bulmak nispeten daha ihtimal dahilinde olabilir zira işsizlik kriz her yerde ama orada işçi sirkülasyonu çok yani bugün orada yarın burada çalışmak olağan

madem gıda teknikerisiniz o alanda iş arayın deneyimiz yoksa da bir şansınızı deneyin o alanda

Karacabey Mustafakemalpaşa Bandırma vs vs buralarda iş bulunabilir yine yemek şirketleri vs olabilir

eşiniz de bursa da iş bulursa Bursa da yaşayabilirsiniz ama İstanbul dan çok da cazip değil

ulaşım da yeme içme de pahalı trafik vs almış başını gitmiş durumda

ama fabrikada vs iş bulununca servis gibi imkanlar olduğu için nispeten yaşam kolaylaşabilir

hakkınızda hayırlısı olsun

ama kimseye güvenmeyin, onun bunun demesi ile olmuyor, işi arayın görüşün sonra göçü toplayıp yola çıkın

şimdi Sincan ı da bilirim İnegöl ü de

İnegöl ü Sincan a tercih ederim

İnegöl de iş bulmak nispeten daha ihtimal dahilinde olabilir zira işsizlik kriz her yerde ama orada işçi sirkülasyonu çok yani bugün orada yarın burada çalışmak olağan

madem gıda teknikerisiniz o alanda iş arayın deneyimiz yoksa da bir şansınızı deneyin o alanda

Karacabey Mustafakemalpaşa Bandırma vs vs buralarda iş bulunabilir yine yemek şirketleri vs olabilir

eşiniz de bursa da iş bulursa Bursa da yaşayabilirsiniz ama İstanbul dan çok da cazip değil

ulaşım da yeme içme de pahalı trafik vs almış başını gitmiş durumda

ama fabrikada vs iş bulununca servis gibi imkanlar olduğu için nispeten yaşam kolaylaşabilir

hakkınızda hayırlısı olsun

ama kimseye güvenmeyin, onun bunun demesi ile olmuyor, işi arayın görüşün sonra göçü toplayıp yola çıkın
İş bulma sitelerinde yaptığım başvuruları şehiri yanlışlıkla seçtim sanıyorlar galiba bakıp bakıp aramıyorlar :) Onun bunun demesiyle yaşamı tabi değiştirmek kolay iş değil sadece iş konusunda yönlendirme olabilir.Dediğiniz şekilde düşünüyorum bende bakalım artık.Bursa için evet herkes sizin gibi söylüyor

Back
X