• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi sorunu anlatayım

Ailesinden kaynaklı dıye dusundum hep sorunları .zannettımkı birbirimizi sevdıgımız sürece herseyı duzeltebılırım ama artık yoruldum ve son kez bı terapiste gıdıp vıcdanım rahat bı sekılde bıtırmek istiyorum
Eşiniz arkanızda durmayı bilseydi aile problemi çıkmazdı diye düşünüyorum. Umarım terapist işe yarar ama ondan ziyade eşinizin çekirdek aile kavramını öğrenmesi gerek.

Sonuna kadar okudum. Belki tuhaf gelecek ama ben sanki abisi kardeşini kıskanıyor geldi. Ve sanki kardeşinin mutluluğunu bozmak istiyor gibi. Sonuçta güçlü, kendi ayaklarının üzerine basan bir kadınsınız yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla. Belki kültürlüsünüz, belki güzelsiniz belki daha bir sürü artınız var, bilemiyorum. Hani yanlış anlamayın size ilgisi var anlamında söylemiyorum. Kardeşimin işi gücü var, evini barkını aldı, çalışan bir kadınla evlendi (paraya değer veriyor çünkü) vs. Gibi sebeplerden kardeşini kıskanıyor olabilir mi acaba? Kendinin işi gücü var mı, bir birikimi vs, ya da evli mi, bekarsa bile kendini seven bir kadın var mı hayatında? Bilemedim
Baba abi evlenirken eşi çalışmıyor diye istememiş ben çalışıp birde arabam dahi olması onlar için artı deger oldu ve abi benle bi yarıs içine girdi sanki beni eksık gostermek adına

Baba abi evlenirken eşi çalışmıyor diye istememiş ben çalışıp birde arabam dahi olması onlar için artı deger oldu ve abi benle bi yarıs içine girdi sanki beni eksık gostermek adına
Çok zor işiniz. Desenize resmen çatlamış hasetinden. Eşiniz bunu nasıl görebilir acaba? Eşiniz onlarla bağını koparırsa bu evlilik yürür de, babalarını da abi dolduruyor olabilir. Eşiniz de pasif kolay kolay kopmaz. Boşanmak kalıyor geriye ama o da kolay değil. Boşan demiyorum ama boşanırsan eğer o zaman kocanın kafası dank eder de iş işten geçmiş olur. Allah yardımcın olsun bol bol dua et. Allah sizi unutturacak bir şey versin o abiye de kendiyle uğraşsın.

33 yasındayım benim için büyük hayallıeıklığı ama babam ben sana demiştim der kesin bu adam tum cocuklarını ezmıs kimse konusamıyor adamın yanında ben sızı boyle yetıstırmedım sen yapmazsın demıstı

Babaniz "ben sana demistim" diyebilir..sizin böyle insanlarin arasina düsmenize bakalim ne kadar üzülmüstür. Durumlarin nasil oldugunu biliyor mu?

Boşan demek en kolayı ama siz neden hala yüz veriyorsunuz??? Neden tepkinizi açık açık ortaya koymuyorsunuz? Çekingeniz nedir????

Hepsini baştan sona okudum ve gerçekten çok üzüldüm. En güzel gününüz olan düğün gününüzü böyle hatırlamanıza mı yanayım.. Burada gelinliğinizin güzelliğini konuşmak varken.. Biricik ailenizle bir düğün fotoğrafınız olmayışına mı yanayım.. Gerdek gecenizde bile sırtını dönmüş bir adamla bir hayatı paylaşıyor olmanıza mı yanayım.. Yok yok ben en çok çocuk yaparsam düzelir sandığınız umudunuza yanayım :( Keşke bunu yapmasaydınız işte. Şu an belki gitmek çok daha kolay olacaktı. Şahsen ben bir çıkış yolu göremiyorum anlattıklarınızda. Ki daha fazlası da var diyorsunuz. Maddi gücünüz var, ayakları üstünde durabilen birisiniz, sizin arkanızda durabilecek bir aileniz de var. Bence geç kalmadan kendinize yeni bir sayfa açın. Hiçbir kadın hiçbir erkeğin ceremesini çekmek için gelmiyor bu hayata. Kim bilir ikinci baharınızı bir başka insanla yaşayacaksınız ve çok daha mutlu olacaksınız ileride? Hayatı ertelemeyin

ruh ve beden sağlığınız için hemen boşanın herkese yazmam am size içim rahat yazıyorum bu adamdan da çocuk ne yapmayın

Maaşın var, kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun kimseye ihtiyacın yok. Ama neden bu insanları çekiyorsun gerçekten neden? Ortada cocuk falan da yok. Bu ömür senin ömrün ve geçen hiç bir dakikani geriye alamiyorsun telafi edemiyorsun. Niye bile bile mutsuzluk?

Hani Mevlana demiş ya “ bir delil ile 40 alimi yendimde, 40 delil ile bir cahili yenemedim”. Sizinki de o misal olmuş. Valla Allah yardımcınız olsun. Aile cahil ama sizin eşinizde çok pasif. Onlara bişey demese bile sizin yanınızda olması lazım, böyle hiç olmamış.

Boşan demek en kolayı ama siz neden hala yüz veriyorsunuz??? Neden tepkinizi açık açık ortaya koymuyorsunuz? Çekingeniz nedir????
Eşimi hem seviyordum .yanı şuan bile benle bayrama gelmesını ıstemedım yalnız kalıp düşünmek için ama fotograflarına baktığımda özlüyorum .bekarken guzel zamanlarımız vardı. benı cok severdi .onunla okadar guzel zamanların hayalını kurmustumkı onlardan vazgecmek, bebek varken de ben elimden geleni yaptım dıyebılmek için erteledim sanırım

Maaşın var, kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun kimseye ihtiyacın yok. Ama neden bu insanları çekiyorsun gerçekten neden? Ortada cocuk falan da yok. Bu ömür senin ömrün ve geçen hiç bir dakikani geriye alamiyorsun telafi edemiyorsun. Niye bile bile mutsuzluk?
Bebeğim var tek ve en buyuk hatamda onun hayatı pahasına risk almak oldu sanırım. Zannettımkı bebegımiz olursa eşim biz aile oldugumuzu anlar. Ama malesef bebegım babasından cok uzakta buyuyecek

İyi de ben anlamadim eşiniz neden sizi savunmuyor? Abisi üstünüze yürüyünce sen kim oluyorsun da karımın üstüne yürüyorsun diyemiyor mu? Düğün günü bile sizden taraf olmamış. Bence asıl sorun o.

Sizce bu evlilik sizi nasil degistirdi veya kendinizde ne degisiklikler fark ettiniz?
Artık babası konustugunda laf soktugunda susuyorum sorun cıkmasın dıye arkadasım genel müdüre dahi itiraz eden sen ezılıyorsun üzülüyorum diyor.
Mutsuzum. Artık eşim için birseyler yapmak dahi istemiyorum. Hersey biran once bitsin istiyorum sanırım korkuyorum biraz da bebeğimle bu aileden nasıl boşanacagım dıye

İyi de ben anlamadim eşiniz neden sizi savunmuyor? Abisi üstünüze yürüyünce sen kim oluyorsun da karımın üstüne yürüyorsun diyemiyor mu? Düğün günü bile sizden taraf olmamış. Bence asıl sorun o.
Çok pasif herkes babasından okadar cok korkuyorkı işte düğün günü bitti deyip cekıp gitmem lazımmıs

Ben eşime sessiz diyordum ama sizleri okuyunca başımın üstünde tşıyasım geliyor
Durumunuza çok üzüldüm allah yardımcınız olsun
Eşini savunamayan erkekten daha kötüsü ailesi fena olan bi eş
Bi gün emin olun çok yorulacaksınız tek başınıza mücadele etmekten
Ne kadar az görüşürseniz o kadar az üzülürsünüz

konu açmak için uzun zamandır bekliyorum hangi sorunumu anlatsam nerden başlasam bilemediğim için.eşimle farklı sehırlerdeydık ayda bir görüsür gayette guzel vakit gecirirdik sonra evlenmeye karar verdik tayın durumumuz oldugu için esya falan almadık düğünümüzü yapıp tayın için uğrasacaktık. Benım ailemdende eşimin ailesinden de maddi bi beklentimiz olmadı. Eşimin ailesi hatta düğünde eşimin aldığı bilezikleri taktı. Düğünde takıdan sonra eşimin kızkardesı ve abisi bizle gelin odasına geldi baktım abısı takıları cıkarıyor bende kese yaptırmıstım iki kurdeleyıde aldım keseye koydum abisi bozuldu sanırım odadan cıktı sonra bi baktım babası geldi işte cıkarda paraları hesabımızı bılelım gıbı bı cumle kurdu ben de dedımkı siz de cebinize koydugunuz zarfları verınde yapalım hesabı. Takı takılırken adam takı sırasında gezıyordu o sıradada kendı koylulerı adamın cebıne zarf atıyordu yanı benım babamda dugundeydı adam kalktı bılezıgını taktı tekrar masasına gectı. Adamın bu tavrı bide tek kurus harcamadan hesabımımızı bılelım demesı benı delirtti sonra bu bianda bi fırladı ben babayım babayım demeye başladı eşimden ondan sonra bana tavır aldı kısaca dugunum zehır oldu.hatta ne hikmetse onalrın ailecek düğün fotoları avr ama bızim aileye gectiğinde tek bı fotograf yok fotografcıyla sonra konustum kusura bakma bi aksılık olmus dedı kapattı.sonra eşim o gece kustu bana tavır aldı sabah oldu kaldımmı bunların yanında bı başıma. Sonra eşim allahtan dayısının yanında düğün sabahı heyecanını yenmek için ilaç benzeri bişey almıs işte o gece abisi diyomuski kesın o ilacıda gelın verdı takıları calmak için. Yani ailemin maddı durumu iyi altımda arabam var devlette iyi bir maaşım var ve en onemlısı dugunde dahıl kımseden 5 kurus istemedim banada sunu yapın dıye altın seti bile gorumcem zorla aldırdı eşimin parasıyla herkes takıyor sende tak dıye.
Bu sefer dayı allah razı olsun ondan benı savunmaya geçmiş o kızın o ilaçtan haberı bıle yok dıye sız nasıl boyle bısey dersınız gıbı. Sonra eşimle benı çağırdı sen bu kızı hiç mi tanımadın neden bu sekılde davranıyosun babanın ne işi vardı gelin odasında abin karına bunları nasıl der gıbı hadı barısın falan dedı. Ben safımda hala şaşkın olanlara anlam vermeye calısırcasına kendımı anlatmaya calısıyorum demıyorum kı ya bu ınsanlar benım dugunumu mafettı bana hırsız dedı eşim dedğim adam bana sahıp cıkmadı en ozel gunumuzde bana sırtını donup yattı babamın elini opmeden benle konusma deyıp ve ortada bı basıma kaldım.
Neyse dayı araya gırdı bı barıstık sonra ben çalıştıgım sehre gittim eşimde gecıcı gorevle geldi kurban bayramı için koylerıne gıttık ve eşim giderken araba için buzluk alalım eti getıremeyız yoksa falan dıyordu kurbanımızı kestık ama eşim donuste artık ailesi ile yasayacaktı neyse etlerı hazırlıyoeuz babası dedıkı ıkı paket kıyma al x geldiğinde sana getırır ben bir kilo kıymadan başkada et gormedım hatta aptal gıbı neden hala o iki paket kıymayıda aldım dıye kendıme kıZarım.sonra ben çalıştıgım kurumu arkadaslrımı aileme yakın sehrı bırakıp eşimin aılesıyle yasadıgı sehre geldım ev alacaktık eşimle babası aradı tapuyu üstüne al dedı oysa ikimizin bırıkımıydı.eşim seninde hakkın var demedı ve tapuyu aldı ustune oysa babası arayıp bunu soyleyınceye kadar tapunun kımde olacagı aklıma dahı gelmemıstı. Buarada eşimin ailesi onların üst katında oturmamız istediler ben istemeyıp ev alında kayınvalıde yok benı ıstemdılerde ondan ev aldıkar dıye bebeğim doğuncaya kadar evıme gelmedı. Tabı annesı evıme gelmeyınce eşim sürekli bi pişman oldu ev aldıgımıza.sonra eşimin buyukannesının cenazesine gittik ama bizim ondan sonaki hafta eğitimiz vardı ve ucak bıletı falan alınmıstı üç gün kalıp donecektık. Misafırler geldı gıttı agırladık falan ben bulaşık yıkıyorum eşim yan odada dayı var yıne abisi diyorkı kızkardesıne(kız kardesı bekar ve oda bızle donecektı) işte benım sınavımvar çalışmam lazım ama burda kalıyorum sen gıdıyosun kızkardesı de tersledı bunu sana kal dıyen mı var gıtmek ıstıyosan sen de gıt ne yapacaksınkı koyde dedi.abisi işte ben kalıyorum zaten lafımda sana degıl dedi ben de dedimki bize mi lafın adam bı anda kalktı üzerime yurudu sen bana karsılık veremezsın dıye bende dedımkı o an sen kımsınde ben sana karsılık veremem.zaten komplekslı bı tıp ben oyle soyleyınce hepten kudurdu.ama sen bana cevap veremezsın dıyene ne dersınız ki. Neyse dayı araya gırdı eşim kızkardesı benı tuttular o gece babası geldı sakın bı sekılde benle konustu ama diyorkı bu sekılde konusuyorum bundan sonrası boyle olmaz alttan altada tehdıt edıyor bende abısının tavrını anlattım adam dedıkı senın aileninde yaptıkları var ama bız susuyoruz bende neymıs soyleyın dedım. Adam diyokı dugun sonrası ben babanları otogara goturdüğümde kardesın benı dovmeye kalktı babanda rahat olsun dıye kaçtı. Babam bı sorun oldugundan salonda suphelenmıs düğün sabahı kaldıkları yere guttıgımde bana sordu anlattım eşine sahıp cık ver altınlarıda sankı bı para var ortada dedı bıraz da o ınsanlarla muhattap olmamak için biz gidelim dedi o ara ben arkadaslarımla ılgılenırken adam tutmus babamları otogara bırakmıs oysa benım arabamda kapının onunde bız bırakacaktık yoldada kızınız cok kafasına buyruk falan demıs ama babamı tanırım cevap dahı vermemıstır annem panıklemıa olabılır neden boyle soyluyor dıye kardesım derseniz hasta zaten kendı halınde bı cocuk kavga etmişliği hiç yok ayrıca yalanın danıskası sukı zaten adama oyle soyledım düsüşün abiyle biz kavga ederken herkes geldı bızı ayırdı kım haklı haksız bakmadan bile. Oğlu kavgaya tutusacak ki kavga nedır bılmeyen bı cocuk yabancı bı sehırde kzıınız henuz o ailenın yanındayken sizde cekıp gıdeceksınız baska yone dogru. Babam adamla muhattap olmamak için anladığım uzaklaşmıs adam gururna yedıremıyıp boyle bı ıftıra atıyo boylece bende kardesımde gectık ıftıralarından. O gece o evde okadar cok korktumkı bı basıma çaresızlıgı yasadım resmen eşim yanımda ama cokta değil arada kalmıs gıbı sessız yıne neyse sabah oldu eltim geldi konustu. (Eltimde akşam bana esip gurluyodu ama sabah dank ettıkı biz niaşnlıyken aıle hakkında bana soyledıgı bısey var onu soylememden korktu sanırım) ben bı guzel abıden ozurdıledım yıne ben hatalıymısım gıbı eşim abısının peşinde yıne.Sonra dayıya gıttık vedalsmak için dayı dedıkı akşam sen haklıydın abinin iyice sunırlerı bozulmus akşam ki tavrı kızım sana dıyorum gelınım sen anlaydı zaten. Ama bazen keske tepkı vermeseydım dıyorum cenaze prtamında abı kendıne yakısanı yaptı ama bana yakısmadı.neyse gunler gectı abi geldi ben bunları arasıra yemege davet ettım falan anası hep bı bahane bulup gelmıyodu ama bız her hafta ordaydık.eşim benım ailem geldiğinde ki yılda bır defa gelıp 15 gun kaldılar annem ve erkek kardesım odadan cıkmayıp surat asmalar kız kardesım geldıgınde muz hemen bıtmıs demeler balıkçıya gıderız o balığı ablan yesın demeler. Kardeslerımın de burnundan getırdı yanı.kardesımın doğum gununde pasta aldım üflerken halıya çikolata dokuldu kalkıp onu süpermeye çalışmalar işte sız dagınıksınız demeler falan o gunude burnumuzdan getırmıstı. Doğum anılarımı ve evlilikte eşimin isteksızlığı nedenıyle cinsellik olmayısınıda yarın anlatayım böyle bi adamla devam edermısınız

Allah yardımcınız olsun. benim aklıma gelen ilk çözüm eşinizle anlaşıp, ailesinden uzakta başka bir şehire taşınmanız oldu açıkcası.

Bebeğim var tek ve en buyuk hatamda onun hayatı pahasına risk almak oldu sanırım. Zannettımkı bebegımiz olursa eşim biz aile oldugumuzu anlar. Ama malesef bebegım babasından cok uzakta buyuyecek
Ayy bebeğiniz var mıydı? Ama inanın ki bebeğiniz kendini mutlu hisseden bir anne ile daha güzel büyür.Nasil mutlu olacaksaniz öyle yapın. Her an huzursuzluk olan bir aile ortamında çocuğunuz da mutlu olamaz gerçekten.

Back
X