Hangi ülkeyi seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mevcut kriterlere göre değerlendirirsen İtalya
Ama global ve geleceğin içim en iyisini düşünürsen Abd olmalı bence

ben de böyle düşünüyorum...

Kimi tanısam içi daralmış burdan. Kimle konuşsam kullandığı sıfat depressing havadan olabilir sürekli kapalı....

aynen miss, hava şartları çok etkiliyor insanın ruh halini...

Ya yurtdışında eğitimi bende düşünüyorum. Şu anda devlet memuruyum bir çıkış yolu bulmaya çalışıyorum. O yüzden soruyorum. Asistanlık işi için hocalarla görüştün sanırım. Ben önce üniversiteye geçip o şekilde yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. En mantıklısı bu gibi. Sence? Başka bir çıkar yol aklına geliyor mu benim için? :KK66:

bence lisans mezunuysanız gerek yok ki türkiyede bir üniversiteye geçmenize?
elinizde bir diploma varsa direkt olarak master, doktora ya da doktora+master birleşik olanlara başvurabiliyorsunuz
italyada başka bir seçenek daha var specializzazione diye
nereyi düşünüyorsunuz? :)

edit: cevaplamayı unutmuşum, asistanlık sistemi haftada belli bir saat çalışıyorsunuz, hem akademi camiasında dönen işlere aşinalık kazanıyorsunuz, hem hocanın işleri hallolmuş oluyor hem de para kazanıyorsunuz.
onun kriterleri de sıralamada belli oluyor. yüksek puan, not ortalamas vb gibi
bazı bölümler kabul edilen bütün öğrencilere bu fırsatı sağlıyor (az kişi aldıkları için sanırım)
ama bunu italya ve almanyada görmedim, sadece abd de gördüm.

Ben Almanya da doğdum büyüdüm okudum evlendim çocuklarım oldu ve çalışıyorum eşimde aynı şekilde. Ama ben olsam ABD yi seçerdim belkide Almanya da olduğumdan. Sana başarılar dilerim akıllı kız

Panpa ben almanlardan tükendim billahi...sen neden böyle yazdın?

ben de böyle düşünüyorum...

aynen miss, hava şartları çok etkiliyor insanın ruh halini...

bence lisans mezunuysanız gerek yok ki türkiyede bir üniversiteye geçmenize?
elinizde bir diploma varsa direkt olarak master, doktora ya da doktora+master birleşik olanlara başvurabiliyorsunuz
italyada başka bir seçenek daha var specializzazione diye
nereyi düşünüyorsunuz? :)

edit: cevaplamayı unutmuşum, asistanlık sistemi haftada belli bir saat çalışıyorsunuz, hem akademi camiasında dönen işlere aşinalık kazanıyorsunuz, hem hocanın işleri hallolmuş oluyor hem de para kazanıyorsunuz.
onun kriterleri de sıralamada belli oluyor. yüksek puan, not ortalamas vb gibi
bazı bölümler kabul edilen bütün öğrencilere bu fırsatı sağlıyor (az kişi aldıkları için sanırım)
ama bunu italya ve almanyada görmedim, sadece abd de gördüm.
Benim için şöyle bir durum var;eger böyle bir şeye başvurursam ücretsiz izin almam gerecek memurluğu yakmamak için. Çünkü yurtdışında master yaptim orada yada burada iş bulacagimin garantisi yok ama üniversitede asistan olursam universitenin olanaklarından yararlanıp gidebilirim. Yani daha az riski var ve burs imkanı daha fazla diye duymuştum. Ben sanırım alanımdan dolayı macaristani düşünürüm.

Merhaba

Belki biliyorsunuzdur geçen sene eğitim amacıyla Avrupada bir ülkeye gitmiştim
Şimdi daha uzak bir ülkeye, hatta başka bir kıtaya gitme durumum var gelecek sene için

Ben çok istedim bunu
Halen de çabalıyorum bunun için
Amacım doktora yapmak
İdeallerime kavuşmak, araştırmacı olmak istiyorum

Yavaş yavaş profesörlerle iletişim kurmaya da başladım ancak kararsızım
Çünkü işin ciddiye bindiğini fark etmeye başladım
Daha önce yurtdışına gittiğimde çok zorluk yaşadım
Türkiyeyi ve ailemi çok özledim
Çünkü ailemden ayrı da yaşasam hep yakın şehirlerdeydik
Kafama estiğinde gidip gelebiliyordum

Şu an için ihtimalde üç ülke var:

1)İtalya - bu benim için çok rahat, çünkü daha önce de İtalyada yaşadım, okudum ve artık sistemini, dilini biliyorum hem de yakın, eğitim diğer ab ülkelerine göre çok ucuz

2)Almanya - yine sistemini bildiğim bir ülke, dili çok sorun görmüyorum, ingilizceleri zaten çok iyi almanca da öğrenirim zaman içinde sıkıntı değil, bir sürü de türk var alışmak sorun olmaz, eğitim bedava

3)ABD - kafamı en çok kurcalayan seçenek bu. doktora öğrencileri genellikle maaşlı ve sigortalı olarak çalışıyorlar başvuracağım üniversitelerde, herhangi bir okul ücreti de ödemiyorlar. Orada asistanlık sistemi var, asistan olarak başlarsam bu beni çok iyi yerlere taşıyabilir diye düşünüyorum ve zaten alanımda yapılan bir çok araştırmanın, çalışmanın merkezi abd ancak çok uzak.

Diğer iki seçenek çok daha rahat görünüyor çünkü bir fikrim var, daha önce bulundum ve en azından birkaç ayda bir TR ye gelebilirim, amerika deyince kaybolacakmış, yenilip yutulacakmış gibi hissediyorum kendimi orada :bicak:

Bilemiyorum, başvuru zamanları yaklaşıyor
Siz ne düşünüyorsunuz?

ek: yabancı dil yeterliliğimi baya yüksek bir puanla verdim ve abd'nin ales dengi bir sınavı var doktora için ona başvurdum, birkaç aydır çalışıyorum ve 2 ay kaldı sınava girmeye. yani artık yolu da yarıladım.

ek2: hepsinde uzmanlaşmak istediğim bölüm var.
1 yıl kadar zorlanırım ama ben bunun üstesinden gelirim diyebiliyorsan kesinlikle abd bir yılı atlattıktan sonra çok çok rahat olacaksın
İleriye artısı tartışılmaz zaten

Yok özlem vs üstüne diğer sıkıntılarla uğraşacak gücüm yok diyorsan italya

Ben olsam İtalyayı tercih ederdim. Hem güzel bir ülke. Hem çok uzak değil. Dilini de biliyormuşsunuz. Benim İtalya'da en çok ilgimi çeken şey çalışma hayatının güzelliği rahatlığı. Siz daha iyi biliyorsunuzdur muhtemelen. Ben orada doktora yapıp daha sonra İtalya'da çalışmayı tercih ederdim. ABD için de evet güzel bir ülke ancak nerede olduğunuza göre çok değişiyor tecrübeniz. O kısmı da yazsanız güzel olurmuş. Ama şunu da söylemek istiyorum hepsi de güzel seçenekler adınıza çok sevindim. Başarılar.

Can'ım bende Avrupa'da okudum bir dönem bırkac ülke gezme şansım oldu Avrupa'yı hıc sevmem cok soguk yerler Ya . Okul yolunda gıderken harika evler vardı kimse göremezdik sokaklarda cocuklar yoktu pek . Öğrencıler desen ruhsuzzz . Tuhaflardı ya . Fr ye gitmiştim . Almanya gezdım hıc ısınamadım italya'ya arkadaşlarım gitti sevdıler ama ırkcılık yapıldı onlara bildigin ve kızlar gayet guzel alımlı kızlardı hani kapalı olsa başörtüsünden dolayı dıcem zar zor geçtiler derslerı ama kuzeye gırmışkerdı . İtalyan arkadaşım vardı yurtta sormustum çünkü kız cok ıyıydı oralar oyle dedı ama güneyi öyle degıl dedı . Gelelim amerıkaya orası daha iyi olabılır Can'ım çünkü dilin cok guzel gelişir Kı iş hayatınıcın harıka bısey . İtalyanca Almanca dan daha önemli inglizce . Ama amerıka uzak bısey olsa gıdecegın yerın yok . Avrupa'da indirim bile oluyor biletlerde . Bide ne kadar kalıcaksın Bır Ikı yılsa amerıka derım ben .

Benim için şöyle bir durum var;eger böyle bir şeye başvurursam ücretsiz izin almam gerecek memurluğu yakmamak için. Çünkü yurtdışında master yaptim orada yada burada iş bulacagimin garantisi yok ama üniversitede asistan olursam universitenin olanaklarından yararlanıp gidebilirim. Yani daha az riski var ve burs imkanı daha fazla diye duymuştum. Ben sanırım alanımdan dolayı macaristani düşünürüm.

alanınız ne merak ettim?
üniversite meb bursu/fulbright gibi programlarla giderseniz ülkeye geri dönüp hizmet etme zorunluluğunuz oluyor
ben böyle bir kısıtlama istemediğim için serbest başvuru yapmak istiyorum

1 yıl kadar zorlanırım ama ben bunun üstesinden gelirim diyebiliyorsan kesinlikle abd bir yılı atlattıktan sonra çok çok rahat olacaksın
İleriye artısı tartışılmaz zaten

Yok özlem vs üstüne diğer sıkıntılarla uğraşacak gücüm yok diyorsan italya

umarım üstesinden gelebilirim, onu sonuçlar belli olduktan sonra tekrar düşüneceğim galiba :)

Abd bu yüzden merkez işte bu işlerde.
Öğrenciyi , beyin göçünü her türlü destekliyor adamlar.
Üstüne para bile kazanıcakmışsın orda
Amaaan Just Tr dediğin bir uçak yaa hu , gelirsin özlersen :KK53:

hahah açık konuşayım mı hiç aklımda yoktu abd
ancak abd hükümetinin diğer ülkelerde eğitim danışmanlığı adına kurduğu bazı resmi kurumlar varmış
bedava danışmanlık yapıyorlar üstelik
bir arkadaşım vasıtasıyla ingilizce için gittim
abdye gitmeye ikna olup çıktım :KK70:

yani adamlar topluyor her ülkeden
az kurnaz değiller :)

Ben olsam İtalyayı tercih ederdim. Hem güzel bir ülke. Hem çok uzak değil. Dilini de biliyormuşsunuz. Benim İtalya'da en çok ilgimi çeken şey çalışma hayatının güzelliği rahatlığı. Siz daha iyi biliyorsunuzdur muhtemelen. Ben orada doktora yapıp daha sonra İtalya'da çalışmayı tercih ederdim. ABD için de evet güzel bir ülke ancak nerede olduğunuza göre çok değişiyor tecrübeniz. O kısmı da yazsanız güzel olurmuş. Ama şunu da söylemek istiyorum hepsi de güzel seçenekler adınıza çok sevindim. Başarılar.

sanırım uzun öğle arası saatlerini kastediyorsunuz, evet doğru :KK70:
kimileri 3 saat falan yapıyor
devlet kurumları 3.30da falan kapanıyor
daha önce bulundunuz mu abdde?
aklımda tek bir eyalet yok çünkü birkaç tane var istediğim üniversitesi bulunan ve çok dağınık harita üzerinde
birkaç örnek vermek gerekirse arizona, louisiana, north dakota, missouri birkaç tane daha var
mümkünse 10 taneye çıkarmak istiyorum ki şansım artsın :))

teşekkürler fikir belirttiğiniz için ^^

Can'ım bende Avrupa'da okudum bir dönem bırkac ülke gezme şansım oldu Avrupa'yı hıc sevmem cok soguk yerler Ya . Okul yolunda gıderken harika evler vardı kimse göremezdik sokaklarda cocuklar yoktu pek . Öğrencıler desen ruhsuzzz . Tuhaflardı ya . Fr ye gitmiştim . Almanya gezdım hıc ısınamadım italya'ya arkadaşlarım gitti sevdıler ama ırkcılık yapıldı onlara bildigin ve kızlar gayet guzel alımlı kızlardı hani kapalı olsa başörtüsünden dolayı dıcem zar zor geçtiler derslerı ama kuzeye gırmışkerdı . İtalyan arkadaşım vardı yurtta sormustum çünkü kız cok ıyıydı oralar oyle dedı ama güneyi öyle degıl dedı . Gelelim amerıkaya orası daha iyi olabılır Can'ım çünkü dilin cok guzel gelişir Kı iş hayatınıcın harıka bısey . İtalyanca Almanca dan daha önemli inglizce . Ama amerıka uzak bısey olsa gıdecegın yerın yok . Avrupa'da indirim bile oluyor biletlerde . Bide ne kadar kalıcaksın Bır Ikı yılsa amerıka derım ben .

aslında bence sanılanın aksine amerikalılar daha sıcakkanlı ve toleranslı
çok karma bir kültürde yaşadıkları için.
bu arada ben hiç ırkçılığa maruz kalmadım, ilginç

italyanlar genelde kendi aralarında ırkçıdır :D
güneylisi kuzeylisini, kuzeylisi güneylisini sevmez gibi
dışa karşı bir sevmeme görmedim

amerikaya gidersem en az 4-5 yılı var :110:
sonrasında iş bulursam bilmiyorum döner miyim

Denklik Nasıl olacak peki direk denklkk var mı ? Bazı ülkeler den alınan diplomalar için denklık istenıyor

italyanlar genelde kendi aralarında ırkçıdır :KK70:

Kız sen bir de dönmeyecek misin?
Bak bak sen :)
Bu bahsettiğin üç ülkeye de gittim
Almanya' dan prensip olarak hoşlanmıyorum. Çok fazla Türk nüfusu olması benim orayı seçmemem için bir sebep oluştururdu.
Amerika desen suç oranı yüksek, karma karışık.
İtalya' ya her sene giderim.. Her sene de aşık olur dönerim. Bence kesinlikle İtalya.

italyanlar genelde kendi aralarında ırkçıdır :KK70:

Hmmmm dayanırım dıyorsan Can'ım ABD yazları geleceksen git iyi bir gelecek istiyorsan ve çevre edinirsin belkı . İtalya yakın bir yandan orası da olabılır dıye düşünüyorum denklkk sorunu da yoksa of seçenekler cok guzel insan seçemıyor ama ABD daha iyi olur gibi eğitim ıcın

alanınız ne merak ettim?
üniversite meb bursu/fulbright gibi programlarla giderseniz ülkeye geri dönüp hizmet etme zorunluluğunuz oluyor
ben böyle bir kısıtlama istemediğim için serbest başvuru yapmak istiyorum

umarım üstesinden gelebilirim, onu sonuçlar belli olduktan sonra tekrar düşüneceğim galiba :)

hahah açık konuşayım mı hiç aklımda yoktu abd
ancak abd hükümetinin diğer ülkelerde eğitim danışmanlığı adına kurduğu bazı resmi kurumlar varmış
bedava danışmanlık yapıyorlar üstelik
bir arkadaşım vasıtasıyla ingilizce için gittim
abdye gitmeye ikna olup çıktım :KK70:

yani adamlar topluyor her ülkeden
az kurnaz değiller :)

sanırım uzun öğle arası saatlerini kastediyorsunuz, evet doğru :KK70:
kimileri 3 saat falan yapıyor
devlet kurumları 3.30da falan kapanıyor
daha önce bulundunuz mu abdde?
aklımda tek bir eyalet yok çünkü birkaç tane var istediğim üniversitesi bulunan ve çok dağınık harita üzerinde
birkaç örnek vermek gerekirse arizona, louisiana, north dakota, missouri birkaç tane daha var
mümkünse 10 taneye çıkarmak istiyorum ki şansım artsın :))

California niye yok panpaaaa:))) ben olsam NY California takılırım :P
Bana da iş teklifi vardı gece gece aklımı çelme ABD diye :) Ben Tel Aviv ya da Londraya yerleşme fikirleri taşıyorum bugünlerde.

Almanya' dan prensip olarak hoşlanmıyorum. Çok fazla Türk nüfusu olması benim orayı seçmemem için bir sebep oluştururdu.
İtalya' ya her sene giderim.. Her sene de aşık olur dönerim. Bence kesinlikle İtalya.

+1

Denklik Nasıl olacak peki direk denklkk var mı ? Bazı ülkeler den alınan diplomalar için denklık istenıyor

akredite olmuş bir üniversiteden mezun oldum o kısmı sıkıntı değil, yurtdışında tanınıyor diplomam
yök denkliklerini de karşılaştırıyorum genellikle hemen hemen bütün yabancı devlet okullarının var :)

bir alışırsam dönmem, italyaya alışmıştım çok özlüyorum şimdi içim gidiyor:110:
o zamanlar hık mık ediyordum ama şimdi çok güzelmiş gibi geliyor yine içim cız etti bak:110:
almanya da eğitimi iyi diye sıkıştırdım araya işte
havasına suyuna çok bayıldığım söylenemez :KK70:
abd hakkında ise hiçbir fikrim yok, hiç bulunmadım
eğitimi iyi onu biliyorum!

Hmmmm dayanırım dıyorsan Can'ım ABD yazları geleceksen git iyi bir gelecek istiyorsan ve çevre edinirsin belkı . İtalya yakın bir yandan orası da olabılır dıye düşünüyorum denklkk sorunu da yoksa of seçenekler cok guzel insan seçemıyor ama ABD daha iyi olur gibi eğitim ıcın

aynen ben de öyle düşünüyorum, bence dayanırım azıcık ağlarım ama : p

California niye yok panpaaaa:))) ben olsam NY California takılırım :p
Bana da iş teklifi vardı gece gece aklımı çelme ABD diye :) Ben Tel Aviv ya da Londraya yerleşme fikirleri taşıyorum bugünlerde.

kanka california nyc falan çok pahalı ya, onların verdiği maaşla geçinemem gibi geliyor oralarda :KK70:
bir de top tier, ivy league denen en yüksek üniversiteler var, ben sanmıyorum onların olacağını
yale, harvard falan :KK70:
çok uçmayalım şimdi dimi :KK70:

londra tamam da tel aviv?
ayrıca iş teklifi nereden? hangi eyalet? :KK57:

Ay konuyu okuyunca içim açıldı oh be elti yok kaynana yok koca yok :)
Benim hiç yurt dışı tecrübem yok malesef.Ama nacizane şunu söyleyebilirim.Gitme amacınız eğitim odaklı daha çok sanırım.O nedenle eğitimi en üst düzeyde olan ülkeyi seçmelisiniz.O da abd oluyor haliyle.
Evet uzak ama iyi bir kariyer için değer bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X