Hangi ülkeyi seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba

Belki biliyorsunuzdur geçen sene eğitim amacıyla Avrupada bir ülkeye gitmiştim
Şimdi daha uzak bir ülkeye, hatta başka bir kıtaya gitme durumum var gelecek sene için

Ben çok istedim bunu
Halen de çabalıyorum bunun için
Amacım doktora yapmak
İdeallerime kavuşmak, araştırmacı olmak istiyorum

Yavaş yavaş profesörlerle iletişim kurmaya da başladım ancak kararsızım
Çünkü işin ciddiye bindiğini fark etmeye başladım
Daha önce yurtdışına gittiğimde çok zorluk yaşadım
Türkiyeyi ve ailemi çok özledim
Çünkü ailemden ayrı da yaşasam hep yakın şehirlerdeydik
Kafama estiğinde gidip gelebiliyordum

Şu an için ihtimalde üç ülke var:

1)İtalya - bu benim için çok rahat, çünkü daha önce de İtalyada yaşadım, okudum ve artık sistemini, dilini biliyorum hem de yakın, eğitim diğer ab ülkelerine göre çok ucuz

2)Almanya - yine sistemini bildiğim bir ülke, dili çok sorun görmüyorum, ingilizceleri zaten çok iyi almanca da öğrenirim zaman içinde sıkıntı değil, bir sürü de türk var alışmak sorun olmaz, eğitim bedava

3)ABD - kafamı en çok kurcalayan seçenek bu. doktora öğrencileri genellikle maaşlı ve sigortalı olarak çalışıyorlar başvuracağım üniversitelerde, herhangi bir okul ücreti de ödemiyorlar. Orada asistanlık sistemi var, asistan olarak başlarsam bu beni çok iyi yerlere taşıyabilir diye düşünüyorum ve zaten alanımda yapılan bir çok araştırmanın, çalışmanın merkezi abd ancak çok uzak.

Diğer iki seçenek çok daha rahat görünüyor çünkü bir fikrim var, daha önce bulundum ve en azından birkaç ayda bir TR ye gelebilirim, amerika deyince kaybolacakmış, yenilip yutulacakmış gibi hissediyorum kendimi orada :bicak:

Bilemiyorum, başvuru zamanları yaklaşıyor
Üç ülkeye de başvuracağım ancak seçim konusunda emin değilim
Siz ne düşünüyorsunuz?

ek: yabancı dil yeterliliğimi baya yüksek bir puanla verdim ve abd'nin ales dengi bir sınavı var doktora için ona başvurdum, birkaç aydır çalışıyorum ve 2 ay kaldı sınava girmeye. yani artık yolu da yarıladım.

ek2: hepsinde uzmanlaşmak istediğim bölüm var.
abd

Merhaba

Şimdi daha uzak bir ülkeye, hatta başka bir kıtaya gitme durumum var gelecek sene için

Ben çok istedim bunu
Amacım doktora yapmak

1)İtalya - bu benim için çok rahat, çünkü daha önce de İtalyada yaşadım, okudum ve artık sistemini, dilini biliyorum hem de yakın, eğitim diğer ab ülkelerine göre çok ucuz

2)Almanya - yine sistemini bildiğim bir ülke, dili çok sorun görmüyorum, ingilizceleri zaten çok iyi almanca da öğrenirim zaman içinde sıkıntı değil, bir sürü de türk var alışmak sorun olmaz, eğitim bedava

3)ABD - kafamı en çok kurcalayan seçenek bu. doktora öğrencileri genellikle maaşlı ve sigortalı olarak çalışıyorlar başvuracağım üniversitelerde, herhangi bir okul ücreti de ödemiyorlar. Orada asistanlık sistemi var, asistan olarak başlarsam bu beni çok iyi yerlere taşıyabilir diye düşünüyorum ve zaten alanımda yapılan bir çok araştırmanın, çalışmanın merkezi abd ancak çok uzak.

Diğer iki seçenek çok daha rahat görünüyor çünkü bir fikrim var, daha önce bulundum ve en azından birkaç ayda bir TR ye gelebilirim, amerika deyince kaybolacakmış, yenilip yutulacakmış gibi hissediyorum kendimi orada :bicak:

Siz ne düşünüyorsunuz?

ek: yabancı dil yeterliliğimi baya yüksek bir puanla verdim ve abd'nin ales dengi bir sınavı var doktora için ona başvurdum, birkaç aydır çalışıyorum ve 2 ay kaldı sınava girmeye. yani artık yolu da yarıladım.

Tebrik ederim nereye giderseniz gidin umarım çok başarılı olursunuz.

Üç ülkeye de şöyle bir bakınca benim gönlüm Almanya'dan yana oldu bir an :confused: bunda benim bir süre orda okumuş olmamın etkisi vardır diye düşünüyorum. Ki zaten siz de sistemini biliyormuşsunuz sanırım daha önce bulundunuz. Tr yakın olmak için harika bir seçim sun express le çok ucuza gidip gelinecek bir yer ve burda birçok kişinin söylediğinin tersine iletişim o kadar da büyük sorun olmuyor çünkü sizin muhatap olacağınız kitle zaten kültürler arası iletişimde, deneyimli ve eğitimli kişiler olacaktır. Benim gibi sistem ve düzen delisiyseniz hiç düşünmeden gidin derim.

Italya'da gezme amaçlı bulunmuştum ama sistemsizliğin alıp başını gittiği bir yer olarak kaldı aklımda. Çok güzel bir ülke buram buram sanat kokuyor her yer. Ama ben olsam öyle bir yerde yaşayamam uzun süre.

Abd ye gelince eşim ve birçok arkadaşım orada bulundu ama hep söyledikleri şey Avrupa'nın yeri başka :KK51: amacınız sadece eğitimse kesinlikle abd ve eğitimi tabi ki en iyisidir. :super:

Anadilin ingilizce olması daha da bir çekici.... her milletten insan bulabilirsiniz... maaşlı çalışma da bir artı.... uzaklık fikrini şimdiden düşünmeyin skype bir nebze de olsa çözüm oluyor :KK51:

O yüzden önce abd, sonra almanya diyorum :KK54:

Merhaba

Ben çok istedim bunu
Amacım doktora yapmak

Siz ne düşünüyorsunuz?

Benim kayinbiraderim master ve doktorasini yapti amerikada. Biri teksas digeri ohio da. Ve 8 sene orada yasamis. Baya da gezmeyi tozmayi seven sosyal ve aktif birisi. Neredeyse tum ulkeyi gezmis ve baya deneyim kazanmis. Asistan olarak calismis 8 sene. Evet maasi gecinmeme yetiyordu ama uc ev arkadasiyla beraber kalmak zorundaydim der. Ve doktora biter bitmez geri donmus tr ye. Ortamda kavga cikar ayirmaya kosariz ama yabanciyiz diye bizi nezarete atarlar. Polis yolda cevirir baskasini uyariyla yollarken bize mutlaka ceza keserler. Ogrenciler de seni kaale almaz ortadogulu bu diye icten ice dis bilerler diye anlatiyor. Tabii kadinlarin hayati daha kolaydi diye de ekler. Erkeklere irkcilik demiyim de yabanci dusmanligi daha cok oluyormus. Sonra amerikanin kulturel anlamda bence insana katacagi hic birsey yok. Bos bos bi ulke gibi geliyor bana. Birkac sene once new york ,chicago ve los angeles a gitmistim. Hepsi beni inanilmaz hayal kirikligina ugratti. Hayat pahali nefes almak parayla ve insanlari tam mal surusu. Kendi supermarket kasasi arkasinda 220 kiloluk gotunu buyutur asgari ucret alirken sana ah caniiim sizin ulkede ( yerini de bilmiyor ya sadece ortadoguda oldugunu biliyor)de durum cok zor neden buraya yerlerlesmiyorsun deme hakkini goruyor kendisinde. Avrupadaki kulturel birikim bence hicbir yerde yok. Ben olsam almanya secerim. Hem yeni dil ogrenirsin hem de almanlar bana hep daha entellektuel ve medeni gelmistir. Bir ay gibi berlinde yasamistim ve hala ruyalarima girer. Iklimi de muthis. Agustosta sicaktan pismek yok :) ve daha medeniler ve dunya gorusleri amerikalilara oranla daha ileri bence. Tabii orda yasayan gurbetciler baska seyler soyleyecektir ama bence icinde bulunacagin akademik ortam ile turk mahallesinde oturmak arasinda ciddi fark olacaktir. Hem avrupada olmak demek bence canin istediginde kalkip isvece, hollandaya haftasonu bi parise kacivermek bence :)))

Benim kayinbiraderim master ve doktorasini yapti amerikada. Biri teksas digeri ohio da. Ve 8 sene orada yasamis. Baya da gezmeyi tozmayi seven sosyal ve aktif birisi. Neredeyse tum ulkeyi gezmis ve baya deneyim kazanmis. Asistan olarak calismis 8 sene. Evet maasi gecinmeme yetiyordu ama uc ev arkadasiyla beraber kalmak zorundaydim der. Ve doktora biter bitmez geri donmus tr ye. Ortamda kavga cikar ayirmaya kosariz ama yabanciyiz diye bizi nezarete atarlar. Polis yolda cevirir baskasini uyariyla yollarken bize mutlaka ceza keserler. Ogrenciler de seni kaale almaz ortadogulu bu diye icten ice dis bilerler diye anlatiyor. Tabii kadinlarin hayati daha kolaydi diye de ekler. Erkeklere irkcilik demiyim de yabanci dusmanligi daha cok oluyormus. Sonra amerikanin kulturel anlamda bence insana katacagi hic birsey yok. Bos bos bi ulke gibi geliyor bana. Birkac sene once new york ,chicago ve los angeles a gitmistim. Hepsi beni inanilmaz hayal kirikligina ugratti. Hayat pahali nefes almak parayla ve insanlari tam mal surusu. Kendi supermarket kasasi arkasinda 220 kiloluk gotunu buyutur asgari ucret alirken sana ah caniiim sizin ulkede ( yerini de bilmiyor ya sadece ortadoguda oldugunu biliyor)de durum cok zor neden buraya yerlerlesmiyorsun deme hakkini goruyor kendisinde. Avrupadaki kulturel birikim bence hicbir yerde yok. Ben olsam almanya secerim. Hem yeni dil ogrenirsin hem de almanlar bana hep daha entellektuel ve medeni gelmistir. Bir ay gibi berlinde yasamistim ve hala ruyalarima girer. Iklimi de muthis. Agustosta sicaktan pismek yok :) ve daha medeniler ve dunya gorusleri amerikalilara oranla daha ileri bence. Tabii orda yasayan gurbetciler baska seyler soyleyecektir ama bence icinde bulunacagin akademik ortam ile turk mahallesinde oturmak arasinda ciddi fark olacaktir. Hem avrupada olmak demek bence canin istediginde kalkip isvece, hollandaya haftasonu bi parise kacivermek bence :)))

Evet benim eşim de work and travella gitmişti işverenler ne yapsak da para kessek bunlardan derdindelerdi der...

Almanya misafirperver bir ülke değil bence

Benim arkadaşlarım o kadar misafirperverlerdi ki şaşırıp kalmıştım. İletişimleri harika insanlar, herkesle samimi olmaz mesafelidirler ama sevdikten ve güvendikten sonra herşeyi yapabilirler sizin için. Bence en doğrusu bu. Biz Türkiye'de yakın oluyoruz sonra hop insanlar birbirine giriyor kavga gürültü kopuyor...

Sevgili just
Ben amerikaya gitmedim ama giden ve yaşayan arkadaslarimin deneyimlerinden yola cikicam simdi.

Birincisi asistanlik bulamazsan dehşet bi okul harci varmis.
Diyelim okuldan doktoraya kabul aldin gittin. Ama asistanlik bulana kadar okul harcini kendin karsilaman gerekebilir.
Asistanlik buldun diyelim.
Asistan maaslari arkadasim 2 sene önce dönerken çalıştığı okulda 1500 dolar imis.
Kiralar bayagi pahaliymis baska bi arkadaşım da 6 aylik tutman gerekiyo minimum demisti.
Benim gönlüm amerikadan yana.
Ama bu maddi boyut beni zorlar dersen de italya bence.

Bence italya ya gitme. Zaten orayı tecrübe etmişsiniz. Bizim bi akraba ABD ye gitti hem para kazanıyor. Bide orda kendisi gibi yüksek lisans yapan biri ile evlendi. Ama öncesinde 6 ay Ankara da eğitim aldı diye biliyorum.

Komsumuz ve esi direkt amerikaya gittiler yuksek lisans ile ve orda kaldilar.Yaklasik 5 senedir ordalar ve yasamlarini orda surecekler.Bu ihtimal senin icin de gecerli olabilir.O yuzden kitalararasini iyi dusun derim.

Bu arada bekar kız olarak bekar kızlara derim ki Almanyanın tek iyi yanı hanslar insan sokağa çıktığında gözü gönlü açılıyor:nazar:hepsi manken gibi maşallah.:deli:

Çalıştığım yerde 1 tane var hem benden 3 yaş küçük hem hayat tarzlarımız benzemiyor hem ben çalıştığım yere ortağım o yanında çalışıyor biri görse rezillik....1 mg oluru yok ama gelin görün ki çocuk çok yakışıklı sadece burası aklımı çeliyor:deli: geçende ofisteyken yanıma geldi ara vermiş köşedeki kafede birlikte muffin yemek ister miymişim....defol git oğlum beni durduk yere günaha sokma elimde kalıcaksın diyemedim tabi:deli::deli:

Onun dışında da bir şey yok zaten daraltıcı bir memleket.

Son düzenleme:
Ha bir de İtalya evet çok güzel ülke ama ben de senin gibi eğitim için gitmiştim ve eğitim öyle ayy roma ayy venedik gibi olmuyor.:KK53: univeristedeki hocaları hiç sevmemistim ben. Akademik kariyer yapacaksam karşımda daha ciddi daha profesyonel kişiler görmek isterim ben. Yine de sana kalmış tabi.

Bu arada bekar kız olarak bekar kızlara derim ki Almanyanın tek iyi yanı hanslar insan sokağa çıktığında gözü gönlü açılıyor:nazar:hepsi manken gibi maşallah.:deli:

Çalıştığım yerde 1 tane var hem benden 3 yaş küçük hem hayat tarzlarımız benzemiyor hem ben çalıştığım yere ortağım o yanında çalışıyor biri görse rezillik....1 mg oluru yok ama gelin görün ki çocuk çok yakışıklı sadece burası aklımı çeliyor:deli: geçende ofisteyken yanıma geldi ara vermiş köşedeki kafede birlikte muffin yemek ister miymişim....defol git oğlum beni durduk yere günaha sokma elimde kalıcaksın diyemedim tabi:deli::deli:

Onun dışında da bir şey yok zaten daraltıcı bir memleket.

Aklında kalacağına elinde kalsın:KK70:

Velvette Velvette Eğer ABD aklında uzak bir ihtimalse, ben olsam İtalya derdim. İtalyanlarla çalışıyorum. Bir daha böyle bir fırsatım olacağını sanmıyorum. Fakat alanımda en iyisini seçeceğim dersen zorlansam bile ABD derim.
Yorumları okuyunca içim cız etti. Çok imrendim.
:cry:
Hep derim okumanın yaşı yok diye ama baştan başlamak çok mu saçma?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X