• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisi daha doğru olur?

Arkadaşlar ben mi yanlış ifade ettim kendimi acaba? Bir senelik ilişkimden bahsetmiyorum aldatıldım ve bitti onu çok seviyordum dedim şuan ki erkek arkadaşımıda seviyorum ama diğer ilişkide ki kadar yoğun değil arada ki farkı görebiliyorum kendimde bunu belirttim.

Duyguların yoğunluğu diye bir şey yok. Ya vardır ya yoktur. Siz sadece iyi bir insan olduğu için seviyorsunuz. Sizin ona karşı arzunuz yok. Arzu olsaydı bu gün bu konu biraya açılmadı. Bizde kadınız biliyoruz az çok birbirimizi.

Herkese merhabalar 27 yaşındayım şuan hayatımda biri var ve ciddi düşünüyoruz. Bu ilişkimden yaklaşık 1 sene önce yaşadığım ilişkide karşı tarafı çok seviyordum ve ne yazık ki sevince mantığını kaybeden biriyim o ilişkimde aldatıldım. Zor dönemler geçirdim ve 1 sene sonra şuan ki erkek arkadaşımla tanıştım onu seviyorum ama böyle aşk derecesinde bir sevgi değil yada çok seviyorum diyemem. Beraber vakit geçirmekten sohbet etmekten keyif alıyorum ama öyle büyük bir sevgi yok benim tarafımdan. Çok severek evlenmek mi yoksa yeterli düzeyde sevip daha çok mantığınla haraket ettiğin bir evlilik mi daha uzun ömürlü olur? Burada ve çevremde gördüğüm kadarıyla çok sevip pişman olanda var mutlu olanda var. Hangisi daha doğru olur sizce?
Şimdiden teşekkürler
Çok sevdiğimiz kişiler illa mantıksız seçimler mi olmalı? Hem çok sevip hem mantığımıza uyabilir. İkisinden de olmalı.
Çok seversin mantık olmaz, sevgiyle hayat geçmez.
Çok sevmezsin mantığına uyar, bir gün mantığın yetmez sevgine güvenmek zorunda kalırsın.

Evlenmiş olmak için evlenme. Kör kütük aşık olmasan bile yüreğinin götürdüğü yere git bakalım nereye sürükleyecek?
İnsan bazı engellerin üstesinden sevdiği için gelir, bazı olumsuzlukları sevdiği için tolere eder, karşınıza çıkan zorluklara dayanma gücünü size sevginiz verecek. O yüzden o sevgiyi arayın, hayattan çok sevmeyi ummaktan çekinmeyin.

Ayrıca bu soruyu sormak için çok erken. Bize de kendine de sormak için erken. Yeni tanıştık ve ciddi düşünüyoruz diyorsun ya. Dışarıdan gördüklerini izlenimini olumlu yönde değerlendirdin belli ki. Bu çok güzel. Ama ciddi düşünmeyin. Birbirinizle ciddi düşünebilme ihtimalinizi bir artık olarak cebinize koyun ve sadece birbirinizi tanımaya keyifli vakit geçirmeye odaklanın. Birkaç ay sonra tekrar bir bakıp bu soruyu sormana gerek var mı yok mu düşünürsün. Bunu düşündüğünde o sevginin sıcaklığı seni sarmıyorsa bu soruyu hala sormaya gerek oluyorsa o zaman bence olmaz.

Kendi kafanı karıştırma, keyif al. Naçizane tavsiyem

Duyguların yoğunluğu diye bir şey yok. Ya vardır ya yoktur. Siz sadece iyi bir insan olduğu için seviyorsunuz. Sizin ona karşı arzunuz yok. Arzu olsaydı bu gün bu konu biraya açılmadı. Bizde kadınız biliyoruz az çok birbirimizi.
Bir şeyler hissetmediğim birini hayatımda tutmam. Hisler var elbette çokluğu azlığı tartışılır her zaman bir taraf daha çok sever zaten bunun bir ölçütü yok.

Biz zaten sizin eski ilişkinizi yorumlamıyoruz farkındaysanız. Beş aydır insan nasıl emin olmaz duygularindan. Benimde ilişki 7 aylık ilk günden beri kendimden kendi duygularımdan eminim
Emin olmak dışında kararsız kaldım hepsi bu seviyorum ama evlenmeye yetecek kadar değil şuan ve böyle bir evlilik olsa mutlu olunur mu diye sordum aslında

Yeterince sevdiğinizi düşünmüyorsanız ayrılın. Hem sevgi hem mantık bir arada olmalı. Sizde sadece mantık var gibi görünüyor ki eski sevgilinizle olan durumunuzla kıyas yapmışsınız. Kafanızda bazı şeyler oturmuş olsa o kıyas yapılmazdı.

Evlenmiş olmak için evlenme. Kör kütük aşık olmasan bile yüreğinin götürdüğü yere git bakalım nereye sürükleyecek?
İnsan bazı engellerin üstesinden sevdiği için gelir, bazı olumsuzlukları sevdiği için tolere eder, karşınıza çıkan zorluklara dayanma gücünü size sevginiz verecek. O yüzden o sevgiyi arayın, hayattan çok sevmeyi ummaktan çekinmeyin.

Ayrıca bu soruyu sormak için çok erken. Bize de kendine de sormak için erken. Yeni tanıştık ve ciddi düşünüyoruz diyorsun ya. Dışarıdan gördüklerini izlenimini olumlu yönde değerlendirdin belli ki. Bu çok güzel. Ama ciddi düşünmeyin. Birbirinizle ciddi düşünebilme ihtimalinizi bir artık olarak cebinize koyun ve sadece birbirinizi tanımaya keyifli vakit geçirmeye odaklanın. Birkaç ay sonra tekrar bir bakıp bu soruyu sormana gerek var mı yok mu düşünürsün. Bunu düşündüğünde o sevginin sıcaklığı seni sarmıyorsa bu soruyu hala sormaya gerek oluyorsa o zaman bence olmaz.

Kendi kafanı karıştırma, keyif al. Naçizane tavsiyem
Çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel ifade etmişsiniz. Böylesi daha doğru olacak sanırım

Emin olmak dışında kararsız kaldım hepsi bu seviyorum ama evlenmeye yetecek kadar değil şuan ve böyle bir evlilik olsa mutlu olunur mu diye sordum aslında
Sorunuzun cevabını biliyorsunuz aslında,evlenecek kadar yoğun duygularınız yok ve evlenirseniz mutsuz olursunuz.Bunun nesini değerlendirelim?

Biz zaten sizin eski ilişkinizi yorumlamıyoruz farkındaysanız. Beş aydır insan nasıl emin olmaz duygularindan. Benimde ilişki 7 aylık ilk günden beri kendimden kendi duygularımdan eminim
İyi de siz eminsiniz diye niye herkes ilk günden emin olmak zorunda ki? Bazen insanlar tanıdıkça sever. İlla ilk görüşte aşk olacak diye bir şey yok.

Ben eşimle iki sene öylesine takıldım. Zaman geçirmek hoşuma gidiyordu, eğleniyorduk, takılıyorduk devam ettik. Ama öyle büyük bir aşk yoktu aramızda. Sonra birden bir tuşa basıldı sanki 15 senedir adamdan başkasını gözüm görmüyor.

Ne çok gittiniz kadının üstüne gereksiz yere.

Yeterince sevdiğinizi düşünmüyorsanız ayrılın. Hem sevgi hem mantık bir arada olmalı. Sizde sadece mantık var gibi görünüyor ki eski sevgilinizle olan durumunuzla kıyas yapmışsınız. Kafanızda bazı şeyler oturmuş olsa o kıyas yapılmazdı.
Aslında kıyası sadece sevgi bazında yaptım. Zor bir süreçti ve belki de o yüzden şuan bu kadar temkinliyim bilmiyorum ama sevgide var olmasa kimsenin hayatını boşuna işgal etmem

Bir şeyler hissetmediğim birini hayatımda tutmam. Hisler var elbette çokluğu azlığı tartışılır her zaman bir taraf daha çok sever zaten bunun bir ölçütü yok.

Düşünceleriniz saygı duyuyorum fakat katılmıyorum. Birine duygular ya vardır ya yoktur. Karması duygular içerinde birini hayatımızda ise ya bazı kirterl terleri bize uyuyordur yada seçeneğimiz yoktur. Başka açıklaması yok bunun.

İyi de siz eminsiniz diye niye illa herkes ilk günden emin olmak zorunda ki? Bazen insanlar tanıdıkça sever. İlla ilk görüşte aşk olacak diye bir şey yok.

Ben eşimle iki sene öylesine takıldım. Zaman geçirmek hoşuma gidiyordu, eğleniyorduk, takılıyorduk devam ettik. Ama öyle büyük bir aşk yoktu aramızda. Sonra birden bir tuşa basıldı sanki 15 senedir adamdan başkasını gözüm görmüyor.

Çok teşekkür ederim gerçekten anladığımız için. Kimsenin duygusuyla oynadığım yok sadece fikir almak istemiştim hepsi bu.

İyi de siz eminsiniz diye niye herkes ilk günden emin olmak zorunda ki? Bazen insanlar tanıdıkça sever. İlla ilk görüşte aşk olacak diye bir şey yok.

Hanım efendi seçeneği olmayan insan duygularından emin olmaz diye kendine yakan söyler bunun başka açıklaması yok. Beş ay boyunca nasıl emin olmaz insan.

Çok teşekkür ederim gerçekten anladığımız için. Kimsenin duygusuyla oynadığım yok sadece fikir almak istemiştim hepsi bu.
Sizi sadece süre konusunda eleştirebilirim. Evlilik kararı bence öyle 3-5 ayda bir senede alınabilecek bir karar değil. Mutlu bir evlilik için adamın her halini bilip kabul etmeniz lazım keza onun da aynı şekilde. Yoksa “kocam evlendikten sonra çok değişti” konularıyla geri gelirsiniz buraya.

Mantık hiçbir zaman zarara ugratmaz ve fakat evlilik öyle birşeyki ne salt kalple ne salt mantıkla yapılabiliyor. Ben olsam canı gönülden evet diyemiyorsam -ki bu sebeplerin içinde mantık cercevesindeki krıterlerde mevcut bence- bir süre erteler ve gözlemde kalırım. İnsan kalbinin akmadıgı ile evlenemiyor ya zor.

Back
X