• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisi daha doğru olur?

Sizi sadece süre konusunda eleştirebilirim. Evlilik kararı bence öyle 3-5 ayda bir senede alınabilecek bir karar değil. Mutlu bir evlilik için adamın her halini bilip kabul etmeniz lazım keza onun da aynı şekilde. Yoksa “kocam evlendikten sonra çok değişti” konularıyla geri gelirsiniz buraya.
Biliyorum sadece ilişkinin ciddiyetini belirttim yakın bir zamanda olabilecek bir şey değil zaten zaman konusunda :)

Aslında kıyası sadece sevgi bazında yaptım. Zor bir süreçti ve belki de o yüzden şuan bu kadar temkinliyim bilmiyorum ama sevgide var olmasa kimsenin hayatını boşuna işgal etmem
Sevgi vardır elbet de hayatı birleştirmeyi düşünecek kadar değildir. Esasen 5 ay çok erken bunları düşünmek için o da ayrı mesele.

Mantık hiçbir zaman zarara ugratmaz ve fakat evlilik öyle birşeyki ne salt kalple ne salt mantıkla yapılabiliyor. Ben olsam canı gönülden evet diyemiyorsam -ki bu sebeplerin içinde mantık cercevesindeki krıterlerde mevcut bence- bir süre erteler ve gözlemde kalırım. İnsan kalbinin akmadıgı ile evlenemiyor ya zor.
Kesinlikle duygular olmalı zaten şuan mantığım daha ağır basıyor sevgimden.

Biliyorum sadece ilişkinin ciddiyetini belirttim yakın bir zamanda olabilecek bir şey değil zaten zaman konusunda :)
Benim bakış açıma göre evlilik hedef değil sonuç olmalı. Siz hedefe koymuşsunuz evliliği. Halbuki benim ilişkim iyi gidiyor, ben bu adamla ömür geçiririm dediğiniz zaman evlilik fikri gelmeli akla. Siz ise bu ilişki ciddi bir ilişki evliliğe doğru gidiyor diyorsunuz. Bu hatayı ülke nüfusunun %90’ı yapıyor bence 🙄

Benim bakış açıma göre evlilik hedef değil sonuç olmalı. Siz hedefe koymuşsunuz evliliği. Halbuki benim ilişkim iyi gidiyor, ben bu adamla ömür geçiririm dediğiniz zaman evlilik fikri gelmeli akla. Siz ise bu ilişki ciddi bir ilişki evliliğe doğru gidiyor diyorsunuz. Bu hatayı ülke nüfusunun %90’ı yapıyor bence 🙄
Aslında niyet olarak öyle hani takılmak için değil seni seviyorum ve aynı evi paylaşmak istiyorum gibi gibi ama haklısınız gözlemleyip ona göre hareket edilmeli düşünceleriniz ve bakış açınız için çok teşekkür ederim:)

Kıyas yapmak doğru değil çünkü herkesi farklı seversiniz. Bundan sonra hayatınıza bir başkası girse ona olan sevginiz de diğer ikisine benzemez. Buraya konu açtığınıza göre, eski sevgilinizle kıyasladığınızda göre de duygularınız net değil. Aşktan gözü kör evlenmekte yanlış sevmeden mantık evliliği yapmakta. Daha 5 aydır birliktesiniz, evlilik için acele etmeyin derim. Bizim ülkemizde insanlar sevgili olur evlenir. Bu süreçte acaba ben bu insanla bir ömür geçirebilir miyim diye sormaz kendine

hayatımıza giren her partnere deli gibi aşık olmuyoruz
önce bunu bi kabul etmek lazım hayatın bi gerçeği olarak
genel anlamda anlaşabiliyorsan sorunları çözebiliyorsan
bu ilişki seni mutlu ediyorsa , ten uyumu ten çekimi falanda varsa evlilik olabilir tabi neden olmasın
insan hayatında kaç kere gerçekten aşık oluyor ve o dediklerini yapıyor/yaşıyor ki ?
bazen bazı ilişkilerde kendimizi tanıyamaz duruma gelebiliyoruz
ama bu her ilişkimizde olmuyor
herkes bunu kabul etmeli bence

Kıyas yapmak doğru değil çünkü herkesi farklı seversiniz. Bundan sonra hayatınıza bir başkası girse ona olan sevginiz de diğer ikisine benzemez. Buraya konu açtığınıza göre, eski sevgilinizle kıyasladığınızda göre de duygularınız net değil. Aşktan gözü kör evlenmekte yanlış sevmeden mantık evliliği yapmakta. Daha 5 aydır birliktesiniz, evlilik için acele etmeyin derim. Bizim ülkemizde insanlar sevgili olur evlenir. Bu süreçte acaba ben bu insanla bir ömür geçirebilir miyim diye sormaz kendine
Duygularım net sadece çok aşığım diyemem hepsi bu

hayatımıza giren her partnere deli gibi aşık olmuyoruz
önce bunu bi kabul etmek lazım hayatın bi gerçeği olarak
genel anlamda anlaşabiliyorsan sorunları çözebiliyorsan
bu ilişki seni mutlu ediyorsa , ten uyumu ten çekimi falanda varsa evlilik olabilir tabi neden olmasın
insan hayatında kaç kere gerçekten aşık oluyor ve o dediklerini yapıyor/yaşıyor ki ?
bazen bazı ilişkilerde kendimizi tanıyamaz duruma gelebiliyoruz
ama bu her ilişkimizde olmuyor
herkes bunu kabul etmeli bence
Asıl önemli olan ortak paydada bulaşabilmek sorunları konuşarak hal edebilmek sevgi varsa bide bana yeterli gibi geliyor evlilik için bende böyle düşünüyorum ama bilmediğim için fikir almak istedim teşekkür ederim yorumunuz için :)

Yok tam olarak sizin yaptığınızı yaptım. Hiç bir fikrim olmayan bir ilişki hakkında yorum yaptım. Hoşunuza gitmedi değil mi? Sizin yaptığınızın konu sahibinin hoşuna gitmediği gibi.

Konu sahibi buraya konu açmış, buna göre düşüncelerimizi ve fikirlerimizi ona göre yorumluyoruz.
Ama siz resmen saçmalıyorsunuz.

Konu sahibi buraya konu açmış, buna göre düşüncelerimizi ve fikirlerimizi ona göre yorumluyoruz.
Ama siz resmen saçmalıyorsunuz.
İşinize gelmeyince hemen siçmiliyırsiniz 😂

Kadına duygularını sen bilmiyorsun ben senin duygularını senden daha iyi biliyorum diyecektiniz neredeyse 😂 çok saçmalıksız ve mantıklı yorumlardı sizinkiler 😂😂😂

İşinize gelmeyince hemen siçmiliyırsiniz 😂

Kadına duygularını sen bilmiyorsun ben senin duygularını senden daha iyi biliyorum diyecektiniz neredeyse 😂 çok saçmalıksız ve mantıklı yorumlardı sizinkiler 😂😂😂

İşime gelmeyen şey neymiş bir anlatımda bende bileyim.?

Ayrıca mantıklı yorum falanda yaptığınız görmedim. Genelde alaya ediyorsunuz konu açanlarla.
Konu sahibini sahibini avukata ihtiyacı yok ama bedava avukatlık yapıyorsunuz.

Önceki ilişkinizdeki sevgiliniz sizi aldatmış bu yüzden artık "karşı tarafı çok seviyordum." Düşüncenizden hemen kurtulmanız lazım. şu anki ilişkinizle hala öncekiyi kıyaslayabiliyorsanız sizde henüz tam anlamıyla bitmeyen şeyler vardır sadece siz bunun üzerini örtmeye çabalıyorsunuzdur. . Bir insanla evet çok iyi anlaşabilirsiniz. Uyumluda olabilirsiniz ama bir yandan o insana karşı kalbinizin ısınmasıda önemli illa çok delicesine aşık olup sevmeniz değil. O yüzden öncekini çok sevmiştim ama buna karşı yoğun duygularım yok dememelisin. Böyle diyerek zaten sen o insana karşı yoğun duygular hissetmenede engel oluyorsun çünkü istemeden zihnini buna kodluyorsun. Zihnin otomatik öncekini daha çok sevmiştim bunu o kadar sevemicem diyor.

İşime gelmeyen şey neymiş bir anlatımda bende bileyim.?

Ayrıca mantıklı yorum falanda yaptığınız görmedim. Genelde alaya ediyorsunuz konu açanlarla.
Konu sahibini sahibini avukata ihtiyacı yok ama bedava avukatlık yapıyorsunuz.
Başkasının duyguları hakkında sanki kadının içindeymiş gibi yorum yaparken sizin duygularınız hakkında biz yorum yapınca saçmalıyor olduk. İşinize gelmeyen nokta bu.

Evet sarkastik yanımı çok seviyorum. Herkesin becerebileceği bir şey değil maalesef.

Nerden biliyorsunuz avukata ihtiyacı olmadığını? Sordunuz mu? Siz her şeyi ücret karşılığı mı yapıyorsunuz?

Back
X